25 de tehnici tehnice (și valoarea lor netă) ar trebui să știi

A supraviețui în industria tehnologică extrem de competitivă este o realizare în sine, dar aceste magnate tehnice nu numai că au supraviețuit, ci prosperau. Cu o valoare netă combinată de peste 1 trilion de dolari, acești miliardari tehnologici auto-fabricați continuă să domine lista celor mai bogați oameni din lume.


Dar cine sunt acești moguli tehnologici?

Ei bine, câteva dintre aceste nume ar trebui să fie familiare dacă ați navigat vreodată pe web. Unii dintre ei sunt însă nou-veniți care urcă pe rând, valorificând piața de social media și tehnologia mobilă.

Citiți mai departe și cunoașteți magnatorii tehnologici care sunt cei care se mișcă și se agită în industria tehnologică din prezent.

1. Bill Gates

Rolul actual: CEO / fondator Amazon.com

În iulie 2017, Jeff Bezos a reușit să-l doboare pe Bill Gates de pe locul său pentru a deveni cel mai bogat om din lume. CEO și fondatorul Amazon, Bezos și-a adunat averea când a introdus și a revoluționat conceptul de comerț electronic. Când Amazon a început pentru prima dată în 1994, a operat dintr-un garaj de la casa sa din Seattle și a fost retailer de cărți online. De atunci, compania s-a transformat într-un behemoth de comerț electronic, vândând totul, de la modă la electronice de consum și tot ce este între timp.

 • Industria tehnică Valoarea netă: 81,7 miliarde de dolari
 • Valoarea netă în timp real: 94,8 miliarde de dolari

3. Mark Zuckerberg

Rolul actual: CTO / Fondatorul Oracle

Larry Ellison a fondat Oracle Corp, o firmă de programare, în 1977, împreună cu alți doi colegi. Compania a realizat majoritatea profitului prin proiecte cu CIA și dezvoltând software care ajută la bazele de date cu managementul relațiilor cu clienții. Ellison a renunțat la funcția de CEO în 2014, dar continuă să funcționeze ca președinte al consiliului de administrație și ofițer tehnologic principal pentru Oracle.

 • Industrie tehnică Valoarea netă: 59,3 miliarde de dolari
 • Valoarea netă în timp real: 60,1 miliarde de dolari

5. Larry Page

Rolul actual: președinte al alfabetului

Alături de Larry Page, Sergey Brin a făcut Google în compania care este astăzi. Brin a fost cheia în facilitarea restructurării masive a Google în 2015, plasând compania motorului de căutare sub compania holding Alfabet. Prin Alphabet, el continuă să exploreze noi proiecte și idei „lună”, precum realizarea de case automate și mașini auto.

 • Industria tehnică Valoarea netă: 42,7 miliarde de dolari
 • Valoarea netă în timp real: 47,3 miliarde USD

7. Jack Ma

Rolul actual: președinte / CEO al Tencent Holdings

Inginerul software Ma Huateng (sau Pony Ma) s-a aventurat în industria tehnologică atunci când a fondat Tencent Holdings, cel mai mare portal de internet din China, în 1998. Unele dintre proiectele de succes pe care le-a făcut cu Tencent Holdings includ QQ, un serviciu de mesagerie instant; Wechat, un serviciu de telefonie mobilă cu peste 900 de milioane de utilizatori; și Tencent Games, cea mai mare comunitate de jocuri online din China.

 • Industrie tehnică Valoarea netă: 36,7 miliarde USD
 • Valoarea netă în timp real: 43,3 miliarde USD

9. Steve Ballmer

Rolul actual: președinte / CEO Dell

Fondator al companiei de calculatoare cu numele său, Michael Dell deține o mulțime de averi de la Dell Technologies. Fuziunea Dell cu gigantul de stocare computerizat EMC a dus la cea mai mare achiziție de tehnologie, cu o valoare estimată de 60 de miliarde de dolari. El continuă să dețină o participație de 70% în companie și funcționează ca președinte și CEO.

 • Industrie tehnică Valoarea netă: 22,4 miliarde de dolari
 • Valoarea netă în timp real: 23,5 miliarde de dolari

11. Fiul Masayoshi

Rolul actual: CEO / președinte al Tesla

Elon Musk și-a pus amprenta în industria tehnologică atunci când a co-fondat PayPal, care a fost achiziționat ulterior de eBay pentru 1,4 miliarde de dolari în 2002. El a continuat să lanseze Tesla Motors, care se concentrează pe producerea de vehicule complet electrice pe piața de masă și SpaceX. , Compania de rachete Musk, evaluată la peste 20 de miliarde de dolari.

 • Industrie tehnică Valoarea netă: 20,7 miliarde USD
 • Valoarea netă în timp real: 19,7 miliarde USD

13. Paul Allen

Rolul actual: președinte al Samsung Electronics

Lee Kun-Hee, președintele Samsung Electronic, a făcut lista, în ciuda câțiva ani tumultuoși. Lee a suferit un atac de cord în 2014 și rămâne internat la Centrul medical Samsung din Seul, în timp ce fiul său, Jay Y., a fost arestat, inculpat și închis pentru luare de mită în 2017. În ciuda acestui fapt, conglomeratul electronic deține poziția de lider pe piața mobilă cu smartphone-urile sale.

 • Industrie tehnică Valoarea netă: 18,3 miliarde de dolari
 • Valoarea netă în timp real: 21,7 miliarde USD

15. Azim Premji

Rolul actual: Fondator / CEO al Netease

Una dintre cele mai mari companii de jocuri online și mobile din lume, William Ding și-a adunat averea prin imensa piață de jocuri din China. El a fost cel mai bogat om din China și primul miliardar de internet și jocuri de noroc în 2003. Compania sa continuă să se bucure de o creștere cu 67% a veniturilor în 2016 până la o sumă de 5,5 miliarde de dolari..

 • Industria tehnică Valoarea netă: 16,1 miliarde de dolari
 • Valoarea netă în timp real: 18 miliarde de dolari

17. Robin Li

Rolul actual: fondator / președinte al HCL

Shiv Nadar a fost pionier în industria IT din India când a găsit HCL în 1976. Nadar a început prin a face calculatoare și microprocesoare în garajul său și s-a extins ulterior în servicii software. HCL Technologies este în prezent cel de-al patrulea furnizor de servicii software din India cu un venit estimat de 7,5 miliarde de dolari.

 • Tehnologia tehnică Valoarea netă: 13,5 miliarde de dolari
 • Valoarea netă în timp real: 13,4 miliarde de dolari

19. Dustin Moskovitz

Rolul actual: președinte al consiliului de supraveghere SAP

Fostul angajat IBM Hasso Plattner a plecat în 1972 cu alți patru colegi pentru a lansa SAP (Software, Aplicații, Produse), o companie germană de software. SAP generează un venit anual de peste 20 de miliarde de dolari și este lider de piață în spațiul B2B. Plattner a renunțat la funcția de director general în 2003 și continuă să funcționeze ca președinte al consiliului de supraveghere SAP.

 • Industrie tehnică Valoarea netă: 12,6 miliarde USD
 • Valoarea netă în timp real: 13,3 miliarde de dolari

21. Zhang Zhidong

Rolul actual: președinte executiv al Google

Eric Schmidt a fost anterior CEO al Novell și responsabil cu tehnologia Sun Microsystems înainte de a se alătura Google. Schmidt a fost CEO în 2001 până în 2011, iar mai târziu a făcut funcția de președinte al Alphabet, compania-mamă Google și funcționează ca ambasador global al Google..

 • Industrie tehnică Valoarea netă: 12,4 miliarde de dolari
 • Valoarea netă în timp real: 13,5 miliarde de dolari

23. Terry Gou

Rolul actual: Fondatorul Dietmar Hopp Stiftung

Dietmar Hopp s-a alăturat lui Hasso Plattner și foștilor colegi IBM în lansarea companiei germane de software SAP în 1972. Hopp a ocupat funcția de co-CEO în 1988 până în 1998 și apoi ca președinte al consiliului de supraveghere până în 2003. Ulterior s-a retras în 2005 și și-a orientat atenția spre caritate. lucrează cu Dietmar Hopp Stiftung, care a distribuit peste 470 milioane dolari pentru sport, medicină, educație și programe sociale.

 • Industria tehnică Valoarea netă: 10,2 miliarde de dolari
 • Valoarea netă în timp real: 10,6 miliarde de dolari

25. Zhou Qunfei

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map