Cât de inteligente își păstrează companiile de găzduire web

Toate industriile trebuie să înțeleagă importanța menținerii clienților actuali fericiți și, în ultimii ani, a existat o creștere și o creștere a cererii pentru standarde mai ridicate de servicii pentru clienți în sectorul de găzduire web.


Apariția hostingului cloud și a găzduirii web specializate pentru platforme de nișă precum WordPress, precum și cererea pentru o lățime de bandă mai mare și un stoc de date mai mare a crescut numărul de jucători din această industrie..

În consecință, nișa de găzduire web a devenit din ce în ce mai competitivă cu peste 10.000 de companii de găzduire singure din America de Nord – toate concurente pentru aceeași piață.

Odată cu introducerea cloud hosting, companiile de găzduire mici și mijlocii trebuie să facă tot ce pot pentru a crește și diversifica ofertele pentru a concura cu marci corporative mari, precum AWS și Google.

Ce strategii ar trebui să facă compania dvs. de găzduire pentru a rămâne competitiv, a vă menține clienții actuali și a obține clienți noi?

1- Înțelege nevoile clienților

Doar pentru că o gazdă web este bună pentru o companie nu înseamnă neapărat că este bună pentru alta. Există atât de multe tipuri diferite de pachete de găzduire, împreună cu cerințe diferite pentru fiecare afacere care face o soluție unică pentru toate nerealistă..

De exemplu, site-urile pentru întreprinderile mici au nevoi diferite decât cele de membru, portofolii și site-uri de comerț electronic. Acești proprietari de afaceri ar putea avea nevoie de ajutor pentru a înțelege cerințele lor de găzduire.

Dacă personalul dvs. poate comunica clar diferitele opțiuni disponibile în funcție de nevoile specifice ale afacerii, cu atât este mai probabil ca clientul să aleagă un pachet care funcționează pentru el de la compania dvs..

Cu cât soluția pe care o aleg să funcționeze mai bine, cu atât este mai probabil să rămână cu compania dvs., toate celelalte fiind egale.

Dovada că o companie de găzduire web înțelege nevoile clientului său este existența unei structuri de vânzare simplificate. Clienții potențiali și afacerile doresc să poată spune dintr-o privire, ce se află în pachetul de găzduire web, ce acoperă și ce nu acoperă.

Companiile de găzduire web care nu explică ofertele de servicii și amploarea prevederilor sale de servicii lasă bani pe masă.

Majoritatea întreprinderilor mici nu au timp să se descurce prin multitudinea de opțiuni de găzduire web.

Aceștia trebuie să știe tipul de găzduire pe care îl primesc, disponibilitatea spațiului de stocare, serviciile de e-mail, timpul actualizat și relația dintre numărul de domenii, subdomenii și pachetul general de găzduire.

Ambalarea clară și succintă a gazdelor web este un semn că gazda web și-a făcut temele în ceea ce privește așteptările clienților.

Exemplu: InMotion Hosting oferă diverse opțiuni pentru a satisface nevoile diferitelor clienți (sursă).

Un site web bine conceput este punctul de plecare. Ofertele de servicii ar trebui să fie prezentate într-un mod clar și evident. Navigarea și deplasarea pe site ar trebui să fie logice.

Dacă un potențial client nu vă poate naviga ușor site-ul, se va muta pur și simplu la un serviciu de găzduire cu o mai mare transparență.

2- Asistență pentru clienți

Desigur, nu totul poate fi răspuns pe pagina de vânzări sau pe pagina principală a unui site web. Așadar, după un design bun și o furnizare bună și clară a pachetului, următorul lucru important este disponibilitatea unui suport imediat pentru potențiali clienți.

Calitatea asistenței pentru clienți este adesea citată ca fiind un pro sau contra în analizele companiei, în funcție de dacă serviciul este perceput ca bun sau rău.

Motivul pentru aceasta este de la sine înțeles. Dacă nu oferiți serviciul clienților stelar și suport clienților dvs., vă vor părăsi și vă vor muta la un concurent care.

În industria de găzduire, posibilitatea de a primi răspunsuri la întrebările clienților sau rezolvarea promptă a problemelor va parcurge un drum lung în păstrarea clienților dvs. actuali.

Motivul pentru aceasta este că aproape toate întreprinderile, mari și mici, au un site web. Cu excepția cazului în care au un personal IT dedicat sau nu sunt competenți din punct de vedere tehnic, vor trebui să se bazeze pe sfaturi și ajutor din partea gazdelor lor web.

Odată cu avansarea tehnologiei într-un ritm incredibil, păstrarea ei a devenit un loc de muncă în sine. Companiile de găzduire sunt mai conștiente de ultimele tendințe și trebuie să poată comunica cu baza lor de clienți mai puțin tehnică, astfel încât să răspundă continuu nevoilor afacerii lor.

Furnizarea practică de servicii pentru clienți ar include accesul prin telefon, chat personal online și e-mail rapid sau asistență.

Pentru mulți furnizori de gazdă web, deciziile de cumpărare sunt luate în câteva minute. Dacă potențialul cumpărător nu are acces la conversații imediate, există șanse mari să pierzi un client.

Pentru cei care iau în considerare găzduirea web, dacă nu puteți găsi o modalitate simplă de a contacta, atât rapid cât și ușor, cu o companie de găzduire web, acesta poate fi un semn al lucrurilor viitoare..

Serviciul deficitar pentru clienți în faza de vânzare ar indica prea mulți cumpărători potențiali un suport tehnic deficitar.

3- Echipa tehnică de încredere și competență

Vorbind de suport tehnic, competență și fiabilitate sunt esențiale pentru toate companiile atunci când răspund la problemele și reclamațiile clienților.

Mai mult ca niciodată, industria de găzduire web trebuie să fie în vârful jocului lor.

Există atât de multe probleme care pot afecta site-ul web al unei companii pe care mulți proprietari de afaceri nu le înțeleg, deoarece nu sunt extrem de tehnice. Ei se bazează pe echipa de asistență a companiei dvs. pentru a-i ajuta să înțeleagă ce se întâmplă, de ce se întâmplă și cum poate fi rezolvată.

Cu cât problemele mai rapide sunt rezolvate corect, cu atât sunt mai mari șansele ca clienții dvs. să fie satisfăcuți, cu atât este mai mare probabilitatea de a-și trimite compania către alții și cu atât vor rămâne mai mult cu compania dvs..

Exemplu: Pentru a ține evidența și a îmbunătăți calitatea serviciilor lor, SiteGround realizează sondaj de satisfacție a clienților în fiecare an.

Este acceptabilă o întoarcere de 20 de minute pentru asistența pentru asistență. Una sau două ore nu este neobișnuit. Dar dacă răspunsul serviciilor se depășește peste trei ore, atunci din nou compania de găzduire web lasă bani pe masă și în curând ne vom găsi lăsați în urmă de servicii mai eficiente de găzduire web.

Calitatea asistenței tehnice depășește doar cunoștințe și informații. Există multe lucruri despre care proprietarul mediu de afaceri mici a spus că nu le putem face singure cu eficiență.

Drept urmare, s-a dezvoltat o așteptare că suportul tehnic al unui serviciu de găzduire web va putea rezolva probleme comune. Nu este suficient de bun să vă referiți pur și simplu la documente. Dacă asistența tehnică ar putea să intervină și să rezolve problema în termen de 10 minute, atunci ar trebui.

Acest nivel de asistență este cel care va încuraja o retenție mai mare a clienților și, mai des, un număr mai mare de sesizări de succes.

4- Transparență și onestitate

De îndată ce pierzi încrederea clienților tăi, aceștia au dispărut. Într-o industrie precum găzduirea web, este mai important ca niciodată să fii transparent și sincer cu baza ta de clienți, deoarece nevoile de găzduire se schimbă în timp ce afacerea lor crește.

Loialitatea clienților sau a clienților nu este menținută doar prin transparență în ceea ce privește divulgarea produselor și serviciilor, dar, după cum arată expertul în marketing stomatologic, Justin Morgan, este adevărat și în ceea ce privește marketingul dvs..

Ultimul lucru pe care doriți să îl faceți este să fiți necinstit cu privire la un pachet de gazduire anunțat pe care le-ați vândut și să vă prefaceți că face mai mult decât face de fapt.

Puteți fi sigur că, dacă spuneți unui client că are lățimea de bandă mai mult decât suficientă și site-ul lor se închide, deoarece le-a depășit limita de lățime de bandă, nu va fi fericit și pe bună dreptate.

Este mai bine să fiți în față și să explicați în termenii profanului, în special clienților care nu sunt tehnici, care pachet este cel mai potrivit pentru nevoile lor, chiar dacă înseamnă că vor trebui să cheltuiască mai mulți bani decât au anticipat.

Exemplu: iPage și-a declarat politica de preț în mod clar în pagina lor de pornire.

5- Comunicați cu clientul dvs. și mențineți-i informați

Dacă există o schimbare, actualizare sau timp de oprire pe o platformă de găzduire, clienții dvs. preferă să afle despre asta de la dvs. decât să afle calea grea când site-ul lor se rupe sau nu poate fi accesat.

Asigurați-vă că clienții dvs. știu că vor exista momente în care sunt necesare copii de rezervă de rutină și întreținere generală. Apoi trimiteți-le mementouri sau postați pe site-ul dvs. web când au loc aceste evenimente.

Dacă clientul dvs. are o problemă sau o problemă specifică, fiți sincer cu privire la timpul necesar pentru rezolvare. În cazul în care durează mai mult decât se aștepta, comunicați-le și oferiți-le un raport de progres actualizat.

În timp ce majoritatea afacerilor nu doresc să fie bombardate cu ajutorul unor spații de vânzare inutile și cu upgrade-uri ale produselor pe care nu le-au căutat, este totuși necesar ca un serviciu de găzduire web de înaltă calitate să ofere actualizări periodice cu privire la furnizarea serviciilor sale..

Aceasta este o oportunitate de a evidenția repere și îmbunătățiri ale tehnologiei. Este o oportunitate de a consolida calitatea furnizării serviciului dvs. și de a stabiliza încrederea clienților cu serviciul de găzduire web.

Dacă singurul lucru pe care îl face departamentul de e-mail al unei companii de găzduire web este să încerce să vândă și să introducă o varietate continuă de produse, vor găsi în curând ratele de conversie ale acestora..

Menținerea clienților dvs. cu compania dvs. de găzduire începe cu grija de ei și de nevoile lor.

Vă arătați grijă oferind clienților și asistență tehnică deosebită, comunicând clar cu aceștia și rezolvând problemele sau problemele lor corect și rapid. Puteți crește încrederea, menționând ocazional repere care sunt relevante pentru client.

Companiile inteligente de găzduire web își păstrează clienții prin punerea în aplicare a unui canal de comunicare constant și stabil, care consolidează transparența, serviciul eficient pentru clienți. Acesta va fi un serviciu care răspunde cu un nivel ridicat de abilități tehnice, care poate fi explicat și implementat în termenii profanului și ambalat cu modele de prețuri transparente.

Deoarece cererea pentru servicii de internet și de găzduire web de calitate superioară continuă, numai acei furnizori de hosting web care sunt capabili să furnizeze aceste elemente esențiale vor putea menține satisfacția clienților de înaltă calitate și o creștere a achiziției clienților..

Despre autor: David Trounce

David este co-fondatorul Mallee Blue Media, un serviciu de conținut și publicare pentru agenții și site-uri web de afaceri. David este un creator de conținut australian născut în Australia și consultant în domeniul marketingului de căutare, cu experiență în afaceri mici.

De asemenea, scrie pentru Business.com, GrowMap și Born2Invest.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map