Cum câștigă SnapChat bani?

La prima vedere, ideea de mesaje care se autodistrug după o anumită perioadă suna îngrozitoare.


Aceasta este exact ceea ce au crezut colegii de clasă ai lui Evan Spiegel când a lansat ideea din spatele SnapChat în 2011.

Rapid înainte pentru 2017 – Snap (Snap Inc.), compania-mamă a Snapchat, a evaluat oferta publică inițială la 17 dolari pe acțiune la 1 martie 2017, iar compania este programată să înceapă tranzacționarea la Bursa din New York la 2 martie, 2017. Acest lucru va oferi Snap o valoare de piață de aproape 24 de miliarde de dolari, ceea ce va fi cel mai mare IPO tehnologic american din Facebook.

Aceasta ne roagă pentru următoarea noastră întrebare … care este subiectul principal al articolului nostru …

Cum câștigă SnapChat bani? 

Răspunsuri rapide –

 1. Anunțuri instantanee
 2. Geofilters
 3. Filtre cu lentile sponsorizate
 4. Descoperi
 5. Parteneriate sportive

Înainte de a ne afunda, trebuie mai întâi să înțelegem …

Ce este într-adevăr SnapChat?

Snapchat-1360003_1280

Pentru a înțelege succesul SnapChat, trebuie mai întâi să știți ce face aplicația și cum funcționează.

Utilizatorii pot schimba „instantanee” sau mesaje care pot conține text, videoclipuri și fotografii. Mesajele private sunt șterse automat după ce sunt deschise. Pe de altă parte, o postare publică are o dată de expirare de 24 de ore.

Dacă credeți că aceste limitări sunt ridicole, ar trebui să știți că videoclipurile pot fi doar la maximum lungime de zece secunde. Cu alte cuvinte, SnapChat este fie o aplicație de mesagerie prost concepută, fie altceva în întregime. Dar cu 150 de milioane de utilizatori activi zilnici si un evaluare estimată de 18 miliarde de dolari, este clar că această nebunie a social media este altceva decât prost concepute.

Date de expirare – Punctul de vânzare al SnapChat

Strălucirea din spatele SnapChat se reduce la o filozofie simplă – unele lucruri sunt mai valoroase cu un termen.

Acordarea de date de expirare a conținutului social crește factorul de implicare. Acest lucru se datorează în special utilizatorilor care pot captura instantanee în timp ce sunt disponibili pentru a câștiga sentimentul de exclusivitate. De exemplu, poveștile care acoperă evenimente sportive majore ating o implicare ridicată, deoarece fanii sportului adoră acel „moment”. Pentru un impuls de PR, companiile prezintă și povești care își duc publicul în culise. Unele setări adecvate includ lansarea unui nou birou, o ieșire a companiei sau un program de caritate.

Desigur, SnapChat vine și cu alte funcții interesante. În afară de capacitatea de a trimite instantanee, utilizatorii pot publica, de asemenea, povești, care sunt instantanee curate vizibile pentru adepți.

Pentru a face capturile mai interesante, SnapChat oferă și lentile care aplică suprapuneri pline de umor – de la fețele încruntate până la filtrul de față pentru câine infam. Aceste filtre necesită uneori acțiuni din partea utilizatorului pentru a declanșa animații, precum ridicarea unei sprâncene și lipirea limbii. În general, lentilele oferă utilizatorilor o posibilitate de creativitate și de exprimare de sine, ceea ce toată lumea poate aprecia.

În sfârșit, se dovedește că mesajele de autodistrugere ale SnapChat sunt excelente pentru confidențialitate și securitate absolută. În unele moduri, trimiterea de instantanee este mult mai bună decât utilizarea aplicațiilor de mesagerie criptate dacă vă preocupă confidențialitatea. Odată ce un instantaneu își atinge limita de timp, nu există nicio cale pentru o parte neautorizată să își recupereze conținutul.

Din toate aceste motive, SnapChat se dovedește a fi un canal de distribuție de conținut foarte eficient pentru brandurile care doresc să stabilească o prezență în social media. Este timpul pentru întrebarea de milioane de dolari …

Deci, cum SnapChat câștigă bani?

La fel ca și alte platforme de socializare precum Twitter, Facebook și Instagram, SnapChat profită anunțuri. Dar, datorită caracteristicilor sale unice, compania face o ucidere.

1- Reclama reclame

Anunțurile Snap reprezintă pâinea și untul publicității SnapChat. Funcționează afișând anunțuri video pe ecran complet de 10 secunde, care sunt întotdeauna relevante pentru alte instantanee. Aceste reclame sunt de asemenea interactive. Când sunt prezentate, utilizatorii au opțiunea de a face swipe în sus pentru a accesa mai mult conținut – fie că este vorba de un videoclip mai lung, postare pe blog sau instalare de aplicații.

Pentru a îmbunătăți conversiile, compania a lansat SnapChat Partners cu firme precum 4C, SocialCode, TubeMogul și Adaptly. Datele sugerează că veniturile publicitare ale SnapChat vor atinge aproape 1 miliard de dolari anul viitor. Conform eMarketer, unul dintre motivele care au stat la baza acestei creșteri explozive este imensa popularitate a aplicației – în special printre milenii și membrii Generației Z.

Snapchat-venituri

Sursa: eMarketer

În ciuda mișcărilor SnapChat de a crește veniturile publicitare, nu există o linie pe care nu o vor încadra – distrugând confidențialitatea utilizatorilor lor. Acesta este motivul pentru care compania se asigură că întreprinderile nu pot face reclamă la mesajele private ale utilizatorilor lor.

În afară de Snap Ads, SnapChat folosește următoarele surse de venituri publicitare:

2- Geofiltre

Viața este mai distractivă atunci când trăiești în acest moment

Acestea sunt cuvintele pe care le veți găsi în descrierea SnapChat din magazinul de aplicații mobile. Totul este să surprinzi momentul și să împărtășești experiența ta cu adepții tăi.

Cu Geofiltre, utilizatorii nu vor mai trebui să furnizeze detalii manual. Indiferent dacă se află într-un centru comercial, eveniment național sau reper celebru, SnapChat oferă filtre exclusive care vor conferi context oricărei fotografii. Nu vor mai trebui să explice unde se află, ce fac și de ce se află acolo. În consecință, sunt încurajați să producă rapid conținut generat de utilizator și să-l partajeze în cercurile lor sociale.

McDonaldsDe exemplu, va apărea o suprapunere de cartofi prăjiți și un burger dacă utilizatorul se află în sediul unui McDonald.

Cum beneficiază SnapChat din această caracteristică? Rețineți că compania nu plătește pentru proiectarea pe Geofilters. Dacă doriți să folosiți un Geofilter la cerere, va trebui să îl creați singur. Cu toate acestea, SnapChat vă va percepe două lucruri: dimensiunea zonei și perioada de timp în care Geofilter este disponibil.

Pentru început, SnapChat percepe 5 USD pentru o acoperire de 20.000 de metri pătrați, care este suprafața minimă necesară pentru un Geofilter. Această zonă este de obicei suficientă pentru un birou de dimensiuni medii. Pe de altă parte, suprafața maximă achiziționabilă pentru un Geofilter este de 5 milioane de metri pătrați, ceea ce ar trebui să fie suficient pentru a acoperi câteva blocuri de oraș.

Geofiltrele pot sta live oriunde de la o oră până la un total de 30 de zile. În afară de companiile mari, persoanele fizice pot plăti, de asemenea, geofiltrele temporare pentru evenimente precum zile de naștere și nunți.

Iată câteva instrumente și servicii pe care le puteți explora,

Geo-Filter.com oferă cel mai simplu mod de a crea SnapChat Geofilters. Este, de asemenea, un instrument pentru a crea un Geofilter frumos. Iată mesajul lui Danny, reprezentant Geo-Filter,

Designerul nostru de Geo-Filtru vă permite să creați cu ușurință un Geofilter uimitor, care este gata de trimitere imediată la Snapchat. Geo-Filtre sunt excelente pentru materiale de marketing, nunți, zile de naștere, afaceri mici ”și multe altele.

Dacă nu ești bun în proiectare, poți oricând să-i faci pe altcineva să o facă. CustomFilterz poate fi soluția ta. Oferă un Geofilter extrem de personalizat pentru utilizatori. Jason Slater, cofondatorul la CustomFilterz are un mesaj de distribuit,

Pentru întreprinderile care doresc un geofilter complet personalizat pe care oamenii îl vor împărtăși și se potrivește cu branding-ul lor, CustomFilterz este agenția de proiectare a geofiltrelor cu numărul 1. De asemenea, creăm geofiltre pentru petreceri, nunți etc.

În mod alternativ, puteți căuta filtre profesionale SnapChat de pe o piață online. FilterPop este piața pentru filtrele SnapChat personalizate. Puteți găsi modele Geofilter pentru nunți, zile de naștere și multe altele. Alex Kehr, CEO la FilterPop, își împarte misiunea companiei,

Ne dorim ca fiecare eveniment și moment să fie cât mai memorabil. Piața FilterPop conectează cei mai buni designeri din lume la cele mai inovatoare companii și consumatori. Ajutăm oamenii să formeze amintiri care durează o viață.

3- Filtre cu lentile sponsorizate

Având în vedere apelul filtrelor de lentile către utilizatorii SnapChat, marile companii au mers înainte și au lansat filtrele lor de lentile sponsorizate. Aceste filtre de lentile sunt similare cu Geofiltrele, deoarece pot apărea doar în anumite locații. Cu toate acestea, filtrele de lentile sunt mai interactive și mai dinamice decât Geofiltrele staționare. Pentru a spori imersiunea utilizatorului, filtrele de lentile redau și un clip audio când sunt active.

De exemplu, mâncarea la KFC permite, de asemenea, filtrul lentilelor Colonel Sanders, care transformă utilizatorii în el însuși colonelul cu echipaj alb. De asemenea, are loc o animație specială care implică un picior de pui prăjit – care îi solicită utilizatorului să facă o mușcătură.

Snapchat-kfcSursă: Pe linia Social Media 

Rețineți că Geofiltrele și filtrele de lentile sponsorizate nu fac decât să îmbunătățească experiența clienților.

Gândește-te – dacă mănânci la Taco Bell și capul tău se transformă brusc într-o coajă uriașă de taco, primul lucru pe care vei dori să îl faci este să îl împarți cu prietenii tăi. Drept urmare, brandurile care fac publicitate pe SnapChat ajung să utilizeze conținutul generat de utilizatori (UGP), precum și media socială a clienților pentru a obține expunere..

Taco Bell

Apropo, nobila încercare a lui Taco Bell de a transforma capul oamenilor în tacuri a dat rezultate mari.

În total, 224 de milioane de oameni au interacționat cu filtrul SnapChat Taco head. Pentru a fi corect, mărcile care doresc să facă publicitate folosind filtre sponsorizate au trebuit să scoată la o valoare de până la 750.000 USD. În comparație, costul mediu al unui anunț de 30 de secunde pe Super Bowl costă o sumă de 5 milioane de dolari. Acest lucru este fără nicio garanție că publicul va fi chiar atent în timpul reclamei.

4- Descoperă

Când utilizați SnapChat, puteți observa că trecerea spre dreapta de două ori deschide feedul Discover. Aici, puteți găsi instantanee curate de la editori precum CNN, BuzzFeed, People și Cosmopolitan. Vor fi, de asemenea, câteva reclame la distanță, astfel încât este clar că Descoperirea este încasată cu bani.

Deși nimeni nu știe cât de mult SnapChat face funcția Discover, ar trebui să câștige bani cu pumnul, având în vedere că aproximativ 20 de editori de nume mari s-au asociat cu compania. Funcția a proliferat și în perioada în care SnapChat a trecut printr-o creștere substanțială a veniturilor.

Cel mai probabil, atât SnapChat, cât și un editor vor împărți veniturile publicitare. Pur și simplu nu este clar cât de multe părți obțin pentru fiecare afacere.

5- Parteneriate sportive

fundasul-67701_1280

În ultimii ani, SnapChat a făcut parteneriate cu organizații sportive precum NHL, NFL și MLB. Aceste organizații ar putea susține poveștile live în timpul evenimentelor sportive pentru a ajunge la mai multe persoane în spațiul social.

La fel ca în cazul Discover, nu este clar câți bani câștigă SnapChat cu parteneriate sportive. Însă, deoarece aplicația oferă o linie directă publicului tânăr și pasionat, ligile majore investesc în oferte care lansează săptămânal canale Discover, cum ar fi „MLB Wednesdays”.

Rețineți că MLB a început să folosească SnapChat încă din 2014. La acel moment, utilizatorii trebuie să își urmeze contul pentru a vizualiza poveștile pe care le publică. Cu un parteneriat, poveștile live sunt promovate tuturor utilizatorilor.

Într-un raport anterior din AdAge.com, Anunțurile Live Story fac SnapChat oriunde între 400.000 și 500.000 USD pentru o expunere completă la baza de utilizare a companiei. În afară de marile organizații sportive, parteneriatele publicitare Live Story sunt căutate de companii precum iHeartRadio și AEG.

Cuvinte finale

În trecut, oamenii erau încurcați de ce SnapChat valora atât de mult pentru că modelul său de venituri nu era clar. Acest lucru explică mișcările companiei care au afectat monetizarea în ultimii ani.

Astăzi, SnapChat are un model robust de venituri care se adresează atât companiilor, cât și persoanelor care doresc să „profite de moment”. Pentru sfaturi despre cum să integrați SnapChat în strategia de marketing socială, consultați aceste reguli esențiale pentru un marketing eficient Snap Chat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map