Cum GoDaddy câștigă bani

Un semn adevărat al unei companii care se bucură de succesul mare este atunci când vezi că sponsorizează sporturi profesionale. Exact asta a făcut GoDaddy încă de la începutul anilor 2000 prin implicarea mai multor zone, de la fotbalul american la NASCAR.


Așadar, ce anume face ca GoDaddy (NASDAQ: GDDY) să fie o problemă financiară care îi permite să se răspândească împreună cu băieții mari?

Inițial fondată în 1997 sub denumirea de Jomax Technologies de către antreprenorul Bob Parsons, compania a fost recucerită ulterior „Go Daddy” în 1999, înainte de a fi finalizată ca GoDaddy în 2006. Pe parcurs, a crescut atât organic, cât și prin achiziții..

GoDaddy a anunțat un parteneriat NASCAR 2018 cu Danica Patrick

Ce face GoDaddy?

GoDaddy se concentrează în trei segmente de afaceri:

 • Servicii de nume de domeniu: Înregistrare de domeniu primar, confidențialitate pentru nume de domeniu, tranzacție cu nume de domeniu aftermarket.
 • Gazduire web: Găzduire partajată, VPS și server dedicat.
 • Prezență web: constructor de site-uri web, constructor de magazine online și produse de securitate web.
 • Aplicații de afaceri: găzduire prin e-mail, marketing prin email și alte instrumente de afaceri relevante.

Creștere prin achiziții

Deși majoritatea dintre noi îl cunoaștem pe GoDaddy ca furnizor de gazduire web, ca Jomax, inițial a fost în domeniul tehnologiilor computerizate. Cu toate acestea, odată ce acreditarea ICANN a fost deschisă, aceasta a devenit rapid pentru a deveni cel mai mare registrator acreditat de ICANN pe Internet.

Mai devreme am menționat și creșterea GoDaddy prin achiziții și aici au intrat alte tehnologii. În loc să achiziționeze companii pentru cota de piață, GoDaddy a urmat calea de achiziție a tehnologiei.

Ca un exemplu în acest sens, să ne uităm la unele dintre domeniile în care a cumpărat;

 • Cumpărat Afternic și SmartName în 2013 pentru a intra în activitatea de servicii de parcare pe domeniu, împreună cu generatorul de nume de companie NameFind.
 • 2014 l-a văzut să cumpere Canary și să câștige un serviciu inteligent de calendar.
 • GoDaddy a cumpărat Mad Mimi în 2014, un serviciu de e-mail marketing.
 • În 2016, GoDaddy a achiziționat FreedomVoice, care a furnizat sisteme de telefonie VoIP bazate pe Cloud.

Astăzi, GoDaddy a devenit pentru a deveni cel mai mare furnizor de platforme cloud din lume, cu accent pe segmentul de domenii de gazduire și afaceri mici. Are peste 17,5 milioane de clienți din întreaga lume și gestionează peste 76 de milioane de nume de domeniu.

De unde provin veniturile GoDaddy?

Prețul recent al acțiunilor GoDaddy.

Pentru aceia dintre voi care ați citit articolul meu despre cum Facebook își câștigă banii, GoDaddy este o rasă de cal cu totul diferită. În ciuda dependenței de tehnologie, Facebook este foarte mult o companie de marketing care obține aproape întregul său venit din publicitate.

Pe de altă parte, GoDaddy câștigă bani din produsele pe care le are, care sunt concentrate în trei segmente principale; găzduire web, nume de domeniu și aplicații de afaceri.

În 2018, compania a înregistrat venituri la o tonă de 633,2 milioane dolari, ceea ce a însemnat o creștere de 29,3% de la an la an. Clienții au crescut cu 17,4% în aceeași perioadă și chiar mai bine, venitul mediu pe utilizator a crescut cu 5,8%.

GoDaddy, în ansamblu, realizează mai mult de 630 de milioane de dolari în 2018 (sursa: Morning Star).

Într-o defalcare, veniturile domeniului au înregistrat 291,7 milioane USD (46,1% din veniturile totale), iar găzduirea web a gestionat 239,8 milioane USD, soldul atribuit aplicațiilor de afaceri.

Cu asta, să săpăm puțin mai adânc în câștigătorii de bani ai lui GoDaddy.

1. Înregistrarea și gestionarea domeniului

Întrucât coloana vertebrală a companiei, înregistrarea numelor de domeniu, reînnoirile și managementul aduc venituri semnificative pentru GoDaddy. În afară de aceste servicii de bază, există și numeroase servicii asociate care contribuie, de asemenea, la veniturile sale în cadrul acestui titlu.

Acestea includ servicii precum confidențialitatea domeniului, comenzile de plată, taxele suplimentare pentru ICANN, veniturile din publicitate din domeniile parcate și alte produse conexe domeniului.

Unul dintre serviciile mai interesante ale GoDaddy este acela de a fi broker de domenii. Aceasta este o poziție de intermediar, în care dacă doriți să cumpărați un nume de domeniu deja luat, GoDaddy vă va ajuta să negociați o achiziție cu titularul de domeniu actual.

Serviciul de brokeraj de domeniu GoDaddy.

Deși acest lucru poate părea grozav, personal nu sunt prea mult un fan al acestui tip de lucruri, deoarece simt că încurajează Cybersquatting. Cibersquatting este atunci când numele de domenii sunt cumpărate cu intenția expresă de a le ține ostatici ulterior. Nu este ilegal, dar cu siguranță dezastruos.

2. Gazduire web GoDaddy

Servicii de găzduire web GoDaddy.

Având în vedere dimensiunea sa, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că GoDaddy are un deget în toate zonele spațiului de găzduire web. De la soluții de găzduire partajate și soluții WordPress specializate până la servere dedicate și cloud hosting, compania face totul.

Cu toate acestea, în interesul comodității, le clasifică în trei domenii; partajat, server privat virtual și dedicat.

Planurile de găzduire partajate sunt un element principal pentru multe companii de găzduire web și clienții potențiali sunt numeroși. Oricine se gândește chiar la o prezență web are nevoie de găzduire, iar aceste planuri oferă cel mai economic punct de intrare în lumea site-urilor web pe Internet..

Următorul pas este ceva mai nou și le oferă oamenilor mai multă putere și flexibilitate, fără ca cheltuielile semnificative să plătească pentru serverele dedicate. Serverele private virtuale sunt potrivite pentru site-urile web care sunt destinate să crească la volume mai mari. Prețurile pentru acestea variază în funcție de traficul pe care îl obțin site-urile.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map