Cum poți folosi Second Life pentru a-ți promova site-ul

Dacă nu ați auzit de Second Life, este pur și simplu o lume 3D online, unde alegeți un avatar, creați oportunități de întâlnire online și interacționați cu ceilalți. Gândiți-vă la The Sims complet online și la steroizi. Linia de etichete din prima pagină scrie: „Cea mai mare lume 3D creată de utilizatori.”


A doua viață are peste 20 de milioane de utilizatori înregistrați, iar acești utilizatori sunt din toate colțurile globului. Acest lucru vă oferă un public larg. Engadget raportează acest număr cu 36 de milioane în 2013, deci 20 de milioane este un număr conservator, deoarece înregistrările pot și fluctua în timp.

Evident, nimeni nu spune că veți ajunge la toți acei utilizatori înregistrați doar prin găzduirea unui eveniment. Chiar și din cei aproape un milion de utilizatori activi pe lună (încă un număr mare de oameni), nu îi veți atinge pe toți. Cu toate acestea, veți avea în continuare acel public larg și cei interesați vor participa.

Da, va trebui să investești ceva timp în efort, dar dacă te afli într-un buget și / sau în căutarea unor modalități noi și creative de promovare, acest lucru merită o a doua și chiar a treia privire. Chiar și o duzină de oportunități noi pot merita timpul și efortul dvs..

Configurează-ți contul

Conturile sunt libere să se configureze. Pur și simplu faceți clic pe butonul portocaliu „Jucați gratuit” așa cum se vede în imaginea de mai sus. Apoi, alege-ți avatarul. Acum, ca profesionist în afaceri, încercați să țineți cont că este probabil cel mai bine să mergeți cu o figură generică, de afaceri. De exemplu, Second Life are disponibile avatare vampiri. Cu excepția cazului în care rulați un site de produse de Halloween, aceasta nu este cea mai bună alegere în scopuri promoționale.

alege avatar

Numește-ți personajul

Următorul pas după ce faceți clic pe „Alegeți acest Avatar” va fi numele personajului dvs. Rețineți că doriți ca numele avatarului dvs. să facă mai multe lucruri:

 • Fii memorabil
 • Fii profesionist
 • Conectați-vă cu publicul și imaginea de afaceri

Cu siguranță vă puteți folosi numele real, dar rețineți că veți expune lucrurile pe un forum public, așa că veți dori să mențineți profesionalismul în orice moment. În mod alternativ, puteți crea un personaj care să vă reprezinte marca. Gândește-te la acest personaj ca la mascota ta. De exemplu, acum 17 ani când am început pentru prima dată un mic site web numit Word Museum, am creat un personaj de ghid turistic.

Personajul meu a fost Amelia, iar rolul ei a fost să ghideze vizitatorii prin diferitele zone ale site-ului. Știu că astăzi ar putea părea un pic juvenil, dar atunci era mai avantajoasă decât acum.

Numele pot avea doar litere și numere. Nu sunt permise spații sau caractere speciale. Deci, dacă aș vrea să-mi folosesc numele, aș crea un personaj numit LoriSoard (fără spații).

a doua viață creează un nume

Sistemul vă va informa dacă numele dvs. este disponibil. Dacă da, faceți clic pe „Următorul pas”.

Veți completa apoi câteva informații suplimentare, cum ar fi:

 • Email-ul tau
 • Data nasterii
 • Alege o parolă
 • Configurați controale de securitate

De asemenea, vă puteți conecta cu Facebook dacă doriți.

Alege un cont

Contul de bază este gratuit și este un loc minunat pentru a începe. Dacă doriți să configurați un loc de întâlnire pentru Second Life, veți avea nevoie de un cont Premium, care vă va costa aproximativ 6 USD / lună.

Vi se va solicita să descărcați și să instalați Second Life. Nu-ți face griji. Nu ocupă mult spațiu.

Pentru a începe să vă deplasați în Second Life, veți dori să vizitați Insula Learning, care vă va explica tot ce trebuie să știți despre navigarea în lumea Second Life, despre interacțiunea cu ceilalți și chiar despre configurarea propriei baze de acasă și evenimente..

Cum vă puteți promova în viața a doua

Există numeroase modalități prin care poți folosi Second Life pentru a te promova, dar la fel ca în majoritatea site-urilor sociale, nu vrei să fii spammy flagrant. În schimb, gândiți-vă la ceea ce puteți oferi altora care are valoare.

Studiu de caz: Karen Kay

Novelistul Karen Kay a folosit Second Life ca instrument promoțional cu câțiva ani în urmă. Ea a oferit o prelegere pe platformă și și-a invitat cititorii să participe. La „conferința” propriu-zisă, Karen a discutat despre scriere și despre afacerea de a fi scriitor.

„A fost extrem de interesant și la început a fost un pic dificil”, a spus Karen.

Ea adaugă că a fost o provocare să-și dea seama de avatar și cum a vrut să o îmbrace și să își schimbe aspectul.

Puteți vedea din imaginile de ecran ale lui Karen de mai jos că a înființat o cameră care, în esență, arată că are o scenă și apoi scaune pentru ca publicul să se așeze. Acesta este un mod distractiv de a atrage noi clienți, sau, în cazul ei, cititorii, s-ar putea să nu altfel atrage.

karen kay prelegând viața a douaImagini ale prelegerii lui Karen Kay despre Second Life

Studiu de caz: Promovarea sănătății

Când vine vorba de promovarea sănătății online, primul tău instinct ar putea să nu fie să te uiți pe o platformă socială / o lume virtuală ca Second Life, dar tocmai asta au făcut cercetătorii pentru a vedea cât de eficient ar putea fi promovarea sănătății pe platformă..

Scopul a fost de a încuraja oamenii să facă alegeri mai sănătoase pentru stilul de viață. Cercetătorii au întrebat apoi participanții pentru a afla cât de mult au avut mesajele când au fost livrate într-o platformă mondială virtuală.

Experimentul a fost realizat într-o zonă comună pentru o universitate numită amfiteatru. Au participat 25 de femei și 15 bărbați.

Rezultatele? Participanții s-au simțit încurcați și au absorbit informațiile mai bine decât ar fi putut altfel. Ceea ce poți învăța din acest experiment este că oamenii au foame de informații.

amfiteatru de educație pentru sănătateImagini ale seminarului de educație pentru sănătate despre Second Life (imagini din primul luni de abstract)

Idei pe care le puteți implementa

Dacă doriți să încercați propriul experiment cu Second Life și să accesați alte rețele de socializare și rețelele virtuale 3-D, există câteva idei pe care le puteți implementa astăzi, care vă vor ajuta să profitați la maxim de experiență.

 • Invitați-vă clienții actuali și abonații la newsletter pentru a afla spațiul dvs. Second Life.
 • Faceți timp pentru a crea un forum care are sens pentru afacerea dvs. Pentru Karen Kay, o sală frumoasă precum ați putea vedea în platoul unui talk-show. Pentru forumul sănătății, un amfiteatru în aer liber pentru o experiență asemănătoare unui concert. Dacă lucrați unu la unu ca antrenor de viață, un living confortabil cu unele scaune ar putea funcționa mai bine. Trebuie să decideți ce tip de format doriți să creați și să mergeți de acolo.
 • Scopul principal este de a oferi conținut proaspăt și interesant, care vă va ajuta să interacționați cu rezidenții Second Life. Există mai multe modalități de promovare a acestor activități, cum ar fi prin anunțuri despre evenimente sau prin publicarea de anunțuri în buletine informative legate de Second Life.
 • Oferiți mostre gratuite de un fel pentru a da. Cheia este să vă asigurați că este oarecum legată de afacerea dvs. din lumea reală și va face ca rezidenții să își dorească mai mult de la dvs..
 • Cumpărați spațiu publicitar pe Second Life pentru a vă promova direct afacerea. Este complet personalizabil. Puteți alege durata unei campanii, etc.
 • Instalați un magazin principal de spații de birouri. Puteți închiria acest spațiu, dar este mai inteligent să dețineți locația. Nu-ți face griji. Configurarea nu va costa mult, deși costurile pot varia. Când vindeți ceva, includeți un reper cu acesta. Acest lucru va ajuta clienții să vă găsească din nou și veți dezvolta urmări loiale.

Second Life oferă multe idei suplimentare pentru publicitate gratuită și ieftină în lumea lor virtuală. Pentru mai puțin de 100 de dolari pe an, puteți obține multă tracțiune promoțională pe acest site. Ca să nu mai vorbim, cea mai mare parte a concurenței dvs. nu utilizează acest site pentru a promova potențialii clienți.

Fii atent însă. Este ușor să te pierzi în această lume virtuală și să uiți de munca din lumea reală pe care trebuie să o termini pentru a avea succes.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map