De ce (și cum) să marcați numele afacerii dvs.: Povestea mea personală + Sfaturi utile din partea avocaților

În primul rând, o poveste personală … În 1996, am renunțat la jobul meu de zi și am decis să rămân acasă și să încep să scriu full time. De asemenea, am învățat să proiectez site-uri web și am început să editez și să gestionez site-urile altor persoane.


Când am început pentru prima dată acest tip de lucrare, lucram mai ales cu scriitori de romanță. În calitate de scriitor roman, industria respectivă este de unde au venit primii mei clienți. Am început un grup promoțional pentru acești autori și l-am numit Divas of Romance. Nu după mult timp, am început să mă bazez pe fondul meu în afaceri și să scriu articole pe teme precum design și business intelligence. Firește, clienții mei au devenit un mix de autori și oameni de afaceri. Am început să apelez la firma mea de web design și management de conținut Promo Divas. La început, am adăugat grupul pe site-ul meu general și ulterior am cumpărat numele de domeniu și am creat un site separat.

Apoi, Facebook a închis pagina mea de afaceri …

Apoi, am decis să încep o pagină pe Facebook pentru a-mi promova afacerea. Facebook mi-a închis pagina. Habar n-aveam de ce. Când i-am contactat, ei au declarat că se datora faptului că pagina mea a încălcat o marcă comercială pentru altcineva.

Se pare că cineva marca o marcă comercială similară cu cea pe care o folosisem de mulți ani. Niciodată nu îmi marcau numele. Nu mi s-a întâmplat niciodată să fac acest lucru.

Ce am făcut: re-branding

După ce m-am consultat cu un avocat, am luat decizia dificilă că lupta împotriva ei pur și simplu nu merita efortul.

Vedeți, numele meu de marcă nu se potrivea cu ceea ce făceam mai mult.

Când am început prima dată, cei mai mulți dintre clienții mei au fost scriitori de romane. Astăzi, clienții mei sunt un amestec larg între oameni de afaceri internaționali, scriitori de toate genurile și ambele sexe și întreprinderile locale. Mulți dintre clienții mei bărbați au comentat de-a lungul anilor despre numele afacerii mele. Aș primi comentarii precum: „Nu trebuie să devin diva pentru a-mi construi site-ul?

Comentariile au fost foarte distractive, dar m-au apucat să mă gândesc la potrivirea numelui mărcii. Având în vedere că prietenul și avocatul meu am decis că este mai ușor și mai rentabil pentru mine re-brand, am decis să-mi schimb marca în ceva care să se aplice tuturor clienților mei. Simt că merg cu adevărat la luptă pentru clienții mei, încercând să le dau cel mai bun rezultat posibil și să-și vadă brandul peste toate milioanele de altele.

Am venit cu Promo Warriors (TM) ca noul meu brand (auto-năstrușnică priză).

Cu toate acestea, înainte de a-l anunța vreodată unei persoane, am hotărât să-l înregistrez mai întâi. Este destul de un proces pentru a marca marca comercială. Primul meu motiv pentru care l-aș sfătui pe un proprietar al unei întreprinderi mici să își marcheze numele este pur și simplu că altcineva ar putea lua numele de marcă pe care l-ați muncit atât de mult pentru a construi și va trebui să re-marcați. Cu toate că mi-a ieșit bine, pentru că oricum am avut nevoie să re-marchez, este posibil să nu doriți să re-marcați.

Îmi place de fapt noul meu nume de afaceri și branding. Se potrivește cu ceea ce fac atât de mult mai bine decât numele inițial și se potrivește cu lista mea variată de clienți.

Nu sunt singura…

Aceasta nu este o problemă doar cu care m-am confruntat. Vorbeam recent cu un prieten de la liceul meu care conduce o afacere de servicii fiscale. Lori Brooks, deținută de The Tax Honey (site-ul care nu mai este disponibil) în Indianapolis, Indiana, a împărtășit experiența ei cu mine în cineva care încearcă să-și ia numele de marcă și să-l folosească pentru ei.

Există o persoană care a încercat să-mi fure ideea de afaceri și numele meu de marcă.

Știu exact cum mi-a găsit numele și a fost prin utilizarea de publicitate plătită pe Facebook

Singura diferență în unele dintre lucrurile de marketing este un cuvânt și acest cuvânt este „the”.

Am avut afacerea mea din 2009, ea a început-o pe ea în 2014.

Persoana a creat chiar un cont de e-mail similar pe același server de e-mail ca Brooks. Spre deosebire de mine, doamna Brooks nu are intenția de a re-marca.

În niciun caz nu cum voi re-marca vreodată. Am căutat acest nume timp de mulți ani după ce am venit cu acesta și nu a existat până în 2014. Am făcut publicitate plătită pe Facebook, care a mers peste tot; Pot face impozite și în alte state, nu doar în Indiana.

Sincer, Lori Brooks este o afacere care poate beneficia de marca comercială a mărcii pentru a se proteja în viitor de acest tip de lucruri. Din fericire, WHSR a putut să vorbească cu unii avocați despre acest subiect.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me