Flipping de domeniu: cumpărare și vânzare pentru profit

După aproximativ doi ani, cu o concentrare sporită în sfera online a conținutului și tehnologiei, am realizat că, în multe privințe, afacerile digitale pot reflecta foarte mult operațiunile mai tradiționale. Să luăm, de exemplu, flipping-ul domeniului, care în mintea mea este similar în concepția proprietății flipping.


În proprietatea de a răsfăța, cumpărați o proprietate, cum ar fi o casă sau un apartament la un preț bun și o revindeți la un preț mai mare. Flipping-ul de domeniu funcționează la fel de mult pe aceleași principii și poate fi la fel de uimitor de profitabil, dacă nu chiar mai mult.

Iată câteva exemple de nume de domeniu care au fost redate pentru sume masive;

  • Insure.com a fost vândut pentru 16 milioane de dolari
  • 360.com a fost de 17 milioane de dolari
  • Insurance.com a fost redusă la o valoare de 35,6 milioane dolari

Aceste cifre arată minunate, nu-i așa? Însă, înainte de a vă adăuga și de a cumpăra nume de domeniu ca nebun, există câteva lucruri pe care trebuie să le știți despre afacerea cu flipping de domenii..

Aflați cum puteți estima valoarea unui nume de domeniu

Achiziționarea numelor de domeniu nu este la fel de simplă precum extragerea de nume aleatorii și speranța că acestea vor crește. Pentru a spune succint, există o artă subtilă, precum și un pic de știință în spatele nebuniei. Cei mai buni flippers de domeniu pun la dispoziție o mulțime de gânduri și cunoștințe pentru achizițiile lor.

Dacă credeți că a pune o etichetă de preț pe un domeniu este ca jocurile de noroc, vă înșelați. Domeniile de sezon au pus un domeniu printr-un proces de evaluare înainte de a investi. Mai mulți profesioniști și companii oferă acest serviciu. Evaluarea se bazează pe parametri precum vârsta, lungimea, popularitatea căutării, potențialul comerțului electronic și evaluarea viitoare probabilă.

Acestea sunt factorii pe care trebuie să îi luați în considerare:

1. Extensie

.Something este extensia unui nume de domeniu, altfel cunoscut sub numele de domeniu de nivel superior (TLD).

Nu toate TLD-urile sunt egale și unele sunt mai valoroase. De exemplu, luând în considerare TLD-urile singure, un domeniu la nivel de țară (cum ar fi .za) nu ar fi la fel de valoros ca un standard TLD .com.

2. Lungimea numelui

În timp ce ThisSpaceForSale.com poate suna ca o idee bună, numele de domenii mai scurte solicită deseori prețuri premium. Luăm de exemplu sex.com, care a fost vândut pentru 13 milioane de dolari. Un singur domeniu de cuvânt comandă adesea un preț minunat.

3. Compoziția numelui de domeniu

Asemănător în ceea ce privește lungimea numelui, așa cum este menționat mai sus, faptul că un nume de domeniu care nu include cratime sau alte caractere neobișnuite este mai bun.

4. Asemănări existente

Revenind la principiul cumpărătorului dispus, al vânzătorului dorit, al valorii, un nume de domeniu trebuie să aibă un potențial cumpărător. Luați în considerare permutările și posibilitățile de asemănare pe care numele de domeniu care vă interesează să-l predați și comparați-le cu cumpărătorii potențiali.

5. Pizzazz

În mod normal, atunci când cumpără propriul nume de domeniu, oamenii sunt încurajați să aleagă ceva rapid și snappy. Motivul pentru asta se datorează faptului că are pizzazz. Apel la apelul unui nume de domeniu așa cum este pizzazz, deoarece acesta este potențialul pe care îl are ca marcă.

Gândiți-vă la Nike, de exemplu; scurt, dulce și astăzi un brand global de mai multe miliarde de dolari.

Există, desigur, alte considerente atunci când alegeți un nume de domeniu de cumpărat, așa că un pic de cercetare și experiență este la dispoziție înainte de a vă porni în noua dvs. afacere de redirecționare a domeniului..

Transmiterea domeniului prezintă unele riscuri

Din nou, cum ar fi proprietatea flipping, există un risc inerent în flipping domeniu. Sunt sigur că există cei de acolo care câștigă bani din flipping-ul domeniului, dar, în toată cinstea, lovirea jackpot-ului cu un nume este într-adevăr atingere și du-te.

Și mai rău sunt cei care nu intră în afaceri pregătiți și sfârșesc cu o grămadă de nume de domeniu albatros. Acestea sunt nume de domeniu pe care nici măcar nu le poți plăti cuiva să-ți ia mâinile.

Permiteți-mi să clarific acest lucru: ca orice altă afacere, redarea domeniului necesită cunoștințe, experiență și un pic de noroc. Nu intrați în afacere așteptând să se transforme într-un milionar peste noapte!

Pregătește-te ca și cum te-ai angaja în orice altă afacere. Cunoașteți comerțul, cunoașteți-vă propriile limitări, fiți conștienți de cerințele de capital, etc. Pe scurt, tratați-l ca realitatea, în loc de un vis.

Sfaturi pentru început 

După cum am menționat anterior, cunoașterea valorii potențiale a unui nume de domeniu este o abilitate de neprețuit. Respectând ghidurile de bază, cum sunt cele enumerate mai sus și printr-o parte din propriile cercetări, veți putea alege nume care vă oferă o șansă mai mare de a le arunca mai ușor. Nu uitați, un profit net de 100 USD este încă un profit, trebuie să începeți de undeva.

În afară de locurile în care cumpărați și vindeți nume de domeniu, există unele companii din jur care susțin activitatea de flipping a domeniilor. GoDaddy este unul dintre numele mai mari de acolo. Acolo, nu puteți doar comercializa nume de domeniu, ci și să le parcați pe cele pe care le-ați cumpărat. Cumpărarea, parcarea și vânzarea este relativ nedureroasă și tot ceea ce trebuie să renunți este un procent mic din prețul de vânzare.

Mărimea contează

Pentru a fi în jocul de redirecționare a domeniului, va trebui să fii pregătit să deții un număr semnificativ de nume de domeniu în portofoliul tău. Aceste nume de domeniu trebuie parcate în mod corespunzător, astfel încât, chiar dacă vindeți doar o fracțiune din ele, celelalte vă pot oferi o oportunitate pentru un venit.

Parcarea domeniilor dvs. cu o companie precum GoDaddy vă permite să profitați de programele lor de monetizare și să câștigați bani prin link-uri de afiliere.

Asigurați-vă că oamenii știu că domeniile dvs. sunt de vânzare și care este prețul! Nu veți crede câți oameni am întâlnit care au cumpărat doar nume de domeniu și au stat pe ele, sperând la o vânzare. Cum, habar n-am. Așadar, asigurați-vă că nu faceți această greșeală și enumerați domeniul dvs. de vânzare împreună cu eticheta de preț potrivită.

Cunoașteți prețul potrivit pentru domeniul dvs..

Nu este o sarcină ușoară, dar acest lucru vă va asigura că nu veți fi ars în nicio afacere pe care o faceți. Calcularea unei estimări poate implica mulți factori, cum ar fi valoarea numelui, piața potențială și multe altele. Unele companii, cum ar fi SmartName, vă pot ajuta să vă valorificați domeniile, dar sunt un pic agitate atunci când acceptați clienți.

Pe de altă parte, GoDaddy are un instrument gratuit de evaluare a domeniului, care este deschis tuturor. Îți recomand să încerci mai întâi și, poate, să folosești așa ceva ca a doua opinie. Vă va ajuta cu curba de învățare.

Întâlnirea domeniilor

1- Cum să cumpărați nume de domeniu

Există nume de domeniu și sunt nume de domeniu.

Diferența este că trebuie să cumpărați acestea din urmă de pe site-uri care se ocupă în mod special de nume de domeniu care sunt deja deținute. Cum ar fi cumpărarea unei proprietăți folosite de la un alt cumpărător, mai degrabă decât dezvoltatorului de proprietăți.

Locul pieței de domenii

Market Market Domenii sunt pur și simplu liste de nume de domeniu disponibile și prețurile acestora

Două exemple bune de locuri unde puteți cumpăra nume de domeniu care sunt deja deținute sunt pe Namecheap și GoDaddy. Ambele site-uri au marketplace-uri de domeniu care sunt ca listări de proprietăți. Puteți să le navigați și să le cumpărați pe această piață.

Piața de domenii premium

Unele domenii premium de vânzare găsite pe Brand Bucket.

O altă alternativă este Brand Bucket, care oferă o alegere mai selectivă a numelor de domeniu premium. Aceste nume de domeniu sunt selectate special de către furnizorii de nume de domeniu și ar putea fi o resursă foarte utilă dacă cumpărați ceva unic.

Un alt exemplu de sursă de nume de domeniu de lux este BuyDomains.com care listează crema culturii. Prin intermediul acestui site puteți introduce doar numele de domeniu pe care îl doriți și chiar dacă nu este disponibil, acesta vă poate ajuta să facilitați o achiziție.

Pentru a căuta și a cumpăra un nume de domeniu, introduceți un cuvânt cheie în caseta de căutare.Iată câteva nume de domeniu „minunate” pe care le-am găsit.

Notă – Dragul meu coleg Azreen Azmi a vorbit despre cum să cumpărați un nume de domeniu de la un proprietar existent aici – citiți-l dacă aveți nevoie de ghidul pas cu pas în cumpărarea unui domeniu deținut. 

2- Cum se vând nume de domeniu

Abordarea directă

În același mod ca și vânzarea unei mașini, puteți să vă adresați cumpărătorilor potențiali și să acționați ca vânzătorul auto folosit. Acest lucru necesită destul de multă cercetare suplimentară și lucrări legale, dar poate fi o modalitate bună de a scăpa de un domeniu mai de nișă.

Pentru un singur lucru, puteți să vă orientați tonul de vânzări și să îl înclinați corect. Pentru alta, pentru că știți că este o nișă, puteți ridica puțin prețul. În cele din urmă, prin vânzarea directă a domeniului, nu va trebui să plătiți o reducere unui intermediar, cum ar fi o piață de domeniu.

GoDaddy are un instrument gratuit de evaluare a domeniilor.

Piețe de domeniu

La fel ca o listare de proprietăți, cu excepția mult mai simple, piețele de domeniu sunt, în principiu, liste masive de nume de domeniu care sunt scoase la vânzare. Procesul de utilizare a acestora este simplu. Cumpărați un domeniu și parcați-l, apoi enumerați-vă domeniul de pe piață la un preț pe care sunteți dispus să îl lăsați să se deplaseze. Odată ce domeniul este vândut, piața face o reducere și apoi vă transmite fondurile rămase.

Piețele de piață diferite din domeniu percep procente diferite de comision și au propriile lor condiții. De exemplu, unii necesită exclusivitate, ceea ce înseamnă că dacă enumerați un domeniu cu acestea, nu îl puteți enumera în altă parte. Iată câteva piețe de domeniu pentru a vedea. Faceți timp pentru a găsi unul potrivit pentru nevoile dvs..

Flippa

Site web: https://sedo.om/us/

Mai mult decât o simplă piață de nume de domeniu, Sedo vă permite să angajați serviciile unui broker de nume de domeniu. Acești experți vă pot ajuta să găsiți nume de domeniu potrivite nu doar pentru afacerea dvs., ci chiar și nume de domeniu specifice marketingului sau campaniei.

Concluzie

După ce am citit ceea ce am scris aici, sper să îndepărtați elementul cheie pe care am încercat să-l insufle și care trebuie să fie realist. Nu există absolut nicio problemă în a avea aspirații înalte și a visa la mama mamă, dar adoptați o abordare sensibilă în ansamblu.

Dacă respecți afacerea cu flipping de domeniu și o tratezi ca orice altă activitate generatoare de bani în care ai intra, vei avea o șansă de luptă. Atâta timp cât rămâneți la suprafață în timpul afacerii, există întotdeauna această șansă ca vânzarea de zece milioane de dolari să vă cadă în poală într-o zi!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me