Monetizarea YouTube: modul în care YouTubers își câștigă banii

Cum îți sună banii din pasiunea ta? Destul de bine?


Ei bine, ce se întâmplă dacă o poți face în confortul casei tale? Fără șefi la care să se raporteze, fără termene de alungare și fără program de lucru fix.

Pare o meserie de vis!

Pentru majoritatea oamenilor, asta pare să includă o carieră ca YouTuber. Stați doar în fața unei camere și faceți videoclipuri despre mâncarea mâncării, faceți tutoriale de machiaj sau pur și simplu jucați jocuri video și veți câștiga bani din toate punctele de vedere obținute.

Iată chestia, faptul că este un YouTuber nu este atât de ușor pe cât pare și, dacă vă gândiți să sări în lumea YouTubing, există două mari întrebări de care trebuie să fiți conștienți:

 1. Câți bani câștigă un YouTuber?
 2. Ar trebui să o faci?

Având în vedere acest lucru, permiteți-vă să explorați funcționarea interioară a unui YouTuber și descoperiți dacă sunteți un creator de conținut pe YouTube merită.

Cât de mult câștigă cele mai bune câștiguri YouTube?

Înainte de a ne apropia de puterea de a câștiga bani ca YouTuber, aruncăm o privire la unele dintre cele mai mari YouTubers din jur și să ne dăm seama cât fac exact.

O cercetare realizată de New Media Rockstars aruncă o lumină asupra cât de mult câștigă canalele mari de pe YouTube și o serie dintre ele pot obține un profit substanțial în urma videoclipurilor și abonaților lor. Un astfel de YouTuber este PewDiePie (Felix Kjellberg), care comandă peste 500 de milioane de abonați pe canalul său cu o medie de 1,5 milioane de vizualizări pe videoclip.

Fiind canalul abonat numărul unu de pe YouTube, PewDiePie câștigă cu ușurință peste 12 milioane de dolari anual din toate eforturile sale și nu numai. Un alt canal, compania centrată pentru jocuri și divertisment, centrată pe Rooster Teeth, câștigă 13 milioane de dolari anual, în timp ce canale mai mici, precum Nigahiga și Epic Meal Time, câștigă anual 2,9 milioane de dolari și, respectiv, 3,1 milioane de dolari..

Încărcările recente ale PewDiePie – aproape 3 milioane de vizualizări în 2 zile de la lansarea acestui videoclip (vedeți-l în direct).

În general, dacă sunteți un creator de conținut constant pe YouTube, vă puteți câștiga un trai destul de decent pe platformă prin intermediul videoclipurilor dvs..

Cum faci YouTuber să-și facă banii?

Acum că cunoașteți cine sunt cei mai mari câștigători de pe YouTube, aruncăm o privire asupra modului în care își câștigă banii și cum se pot aplica. Practic, există două moduri principale de a câștiga pe YouTube și sunt:

 • Anunțuri YouTube și programe de parteneriat
 • Sponsori și venituri externe

Dacă sunteți dezactivat în utilizarea YouTube ca platformă, ar trebui să vă asigurați probabil că aveți un cont YouTube configurat pentru a câștiga bani.

1- Monetizare YouTube încorporată /

Să presupunem că deja ați configurat un canal și ați încărcat câteva videoclipuri, puteți începe imediat să câștigați pe YouTube activând activarea monetizării pentru contul dvs. și înscrierea la Google Adsense.

Pentru a activa funcția Monetizare YouTube: Autentificare > Canal > Stare și caracteristici > Monetizare (sau,).

Activarea monetizării contului vă permite, practic, să câștigați bani din conținutul dvs. original prin anunțuri care sunt plasate pe videoclipurile dvs. atunci când sunt vizualizate. În timp ce Google Adsense este de a vă ajuta să configurați informații de plată și să permită Google să plaseze reclame pe videoclipurile dvs., acesta este locul în care veți câștiga cea mai mare parte a banilor dvs. YouTube reali..

În cele din urmă, va trebui să solicitați un program de parteneriat YouTube care vă va oferi câteva avantaje pe contul dvs., cum ar fi instrumente analitice, instrumente de editare avansate și posibilitatea de a încărca videoclipuri mai mult de 15 minute. Pentru a deveni partener YouTube, va trebui să aveți 10.000 de vizualizări publice pe canalul dvs. (adică 1.000 de vizualizări pe 10 videoclipuri) și să fiți examinați de YouTube pentru a fi partener YouTube certificat..

După ce ați făcut toate aceste lucruri, putem săriți în sfârșit la numărul real de câștigați prin YouTube.

Reclamele sunt coloana vertebrală a fiecărui YouTuber stabilit, iar șansele sunt, le-ați dat peste ele. Clipurile publicitare la începutul unui videoclip sau o reclamă pop-up din partea de jos a videoclipului este modul în care fiecare YouTuber câștigă bani din videoclipurile lor.

După ce începeți să generați bani cu videoclipurile dvs., puteți alege modul în care doriți ca anunțurile să apară pe videoclipurile dvs. și câștigurile pe care le veți primi vor depinde de modul în care publicul dvs. reacționează la acestea. Deși este cel mai simplu mod de a câștiga bani pe YouTube, este și cel mai complicat datorită modului în care YouTube îl calculează.

Cum sunt calculate ratele publicitare?

YouTube conține afișări (atunci când un spectator face clic pe sau vă urmărește anunțurile) și pentru fiecare 1.000 de impresii, veți obține aproximativ 7,50 USD. Problema este modul în care sunt numărate impresia, deoarece depinde cu adevărat de cât de implicate sunt audiențele tale. Dacă un telespectator decide să sară prin reclame sau să utilizeze un blocant de anunțuri, atunci nu vei primi plata pentru vizualizare. Din această cauză, vizionările ridicate nu se traduc neapărat într-un videoclip bine câștigat. Un videoclip cu 10.000 de vizualizări ar putea avea doar 3000 de mii de afișări, ceea ce se traduce aproximativ la doar 22,50 USD.

Pentru a vă maximiza profitul cu un videoclip cu anunțuri, va trebui să știți care sunt cele mai bune reclame cu care conținut. Dacă este un videoclip scurt de 3 minute, un anunț pop-up ar putea fi mai bun decât un clip de 30 de secunde. Folosind programul Partener YouTube, ar trebui să aveți acces la o pagină de analiză de pe YouTube pentru a determina ce funcționează cel mai bine pentru audiența dvs..

În ciuda faptului că este cel mai ușor de configurat, câștigarea de bani direct de pe YouTube este adesea insuficientă, de aceea o mulțime de YouTubers găsesc alte modalități de a câștiga.

2- Bănci dincolo de YouTube

După cum este acum, câștigarea doar pe YouTube devine mult mai grea și din acest motiv, nu este neobișnuit să vezi YouTuber care depășește YouTube pentru a obține câștigurile. În prezent, cele trei mari modalități sunt: ​​sponsorizarea și plasarea produselor, vânzarea mărfurilor proprii și crowdfunding.

Nume mare YouTubers precum Angry Joe și Jenna Marbles se bazează pe o combinație dintre toate trei pentru a obține ceea ce câștigă. Acesta este adesea cea mai mare parte a modului în care YouTubers își câștigă câștigurile anuale.

Plasări de produse / Sponsorizare

Dacă ați acumulat o cantitate considerabilă de adepți, există șanse, vor exista companii care sunt interesate să vă sponsorizeze în schimb pentru a menționa produsele sau serviciile lor. Aceste sponsorizări sunt adesea pe bază de comision sau pe vânzare, unde veți fi plătit în funcție de numărul de spectatori care face clic pe linkurile dvs. sponsorizate. Cu toate acestea, este important să rețineți că, dacă faceți un videoclip sponsorizat, va trebui să îl anunțați pe contul YouTube.

Una dintre numeroasele oferte de sponsorizare YouTube găsite pe FameBit, o piață pentru creatorii să găsească oportunități de sponsorizare și să câștige bani din crearea și distribuirea de conținut.

Vânzați marfa proprie

Dacă ți-ai stabilit brandul și ai suficient de mulți adepți fideli, ai putea începe vânzarea propriei mărfuri prin conectarea ei la videoclipurile tale. Configurarea propriului site web este un proces rapid și simplu, iar tipul de mărfuri / servicii pe care le-ați putea oferi poate varia, atât timp cât se referă la publicul dvs. Smosh, de exemplu, pune accent pe mult pe marfă și face probabil o sumă considerabilă de bani din magazinul lor online.

Magazin Smosh.

3- Puterea Crowdfunding-ului

O tendință recentă în rândul creatorilor de conținut este utilizarea crowdfunding-ului, iar cele mai mari două platforme de crowdfunding în acest moment sunt Kickstarter și Patreon. Diferența dintre cei doi este că prima este pe o finanțare bazată pe un proiect, în timp ce cealaltă este de tip recurent. Crowdfunding-ul este o modalitate excelentă de a seta nivelurile pentru a-i răsplăti pe adepții tăi în schimbul unei finanțări substanțiale. Câteva exemple de recompense de nivel sunt conținut exclusiv pentru membrii plătite, chaturi personale individuale și mărfuri specializate.

Odată cu modificările pe care YouTube le-a făcut cu politica sa de monetizare, o mulțime de creatori de conținut și de YouTubers au apelat la audiențele sale pentru a-și finanța activitatea. Crowdfunding-ul poate fi o sursă incredibilă de venit, dacă este utilizat corect, dar trebuie să știți care platformă se potrivește publicului dvs..

Kickstarter

Dacă tipul de conținut pe care doriți să îl creați este unic (de exemplu, un lungmetraj sau un album de muzică), Kickstarter este adesea cel mai bun loc pentru a începe.

În Kickstarter, configurați o pagină de proiect cu suma de bani de care aveți nevoie pentru a finaliza proiectul. Oamenii se angajează atunci și dacă reușiți să vă atingeți obiectivele până la termen, veți primi fonduri. Proiectele Kickstarter au o natură mai mare, unele proiecte ajungând la finanțare de milioane de dolari.

Câteva dintre cele notabile, cum ar fi Fungul Kung, au reușit să obțină peste 600.000 de dolari din finanțările din gajurile sale.

Patreon

În timp ce Kickstarter se ocupă de finanțarea proiectelor mari, Patreon este orientat mai mult către creații de conținut pe scară mai mică, dar continuă.

Este mai probabil să găsiți că YouTubers sună Patreon acasă, deoarece poate oferi o sursă de venit mai stabilă în comparație cu Kickstarter. Similar cu Kickstarter, ați configurat o pagină cu un obiectiv de finanțare pe Patreon, diferența este că obiectivul este o finanțare lunară în loc de o singură dată. YouTubers și creatori de conținut, cum ar fi Jim Sterling și Red Letter Media, sunt exemple excelente de pagini Patreon de succes, cu câștiguri de peste 12.000 USD, respectiv 19.000 USD, în fiecare lună..

Jim Streling încasează 12.000 de dolari acasă în fiecare lună pentru canalul său YouTube.

Devenind un YouTuber

Este asta pentru tine?

Până acum, ar trebui să vă faceți o idee despre cât de mult face un YouTuber de succes și despre cum se întâmplă. Majoritatea celor mai mari YouTubers au început să facă conținut pe teme și domenii de care sunt pasionați și au pasiunea de a continua să creeze acel conținut.

Știi ce te pasionează și ești expert în acest domeniu te va ajuta să începi, dar, în final, va depinde de mult timp și de efortul pe care ești dispus să îl depui în creșterea canalului tău.

Este ușor să presupunem că, în calitate de YouTubers, tot ce trebuie să faceți este să fiți distrați la cameră. Dar faptul că este un YouTuber înseamnă să lucrezi dincolo de aparatul foto pentru a-ți planifica și cerceta conținutul, a găsi modalități de a-l monetiza eficient și a te asigura că ai suficienți bani la sfârșitul zilei.

Folosirea YouTube ca etapă

Pentru fiecare poveste de succes PewDiePie, există alte sute de YouTuberi care încă încearcă să-l facă pe YouTube și abia supraviețuiesc. Acesta este motivul pentru care creatorii de conținut au decis să nu se bazeze doar pe YouTube ca platformă de distribuție.

Twitch este un exemplu primordial de platformă care vă permite să transmiteți conținutul dvs. către public în timp ce primiți sfaturi și donații de la spectatori. Utilizarea YouTube pentru a trece la o altă carieră este, de asemenea, o tendință populară, cu o mulțime de conținut YouTubers în filme, televiziune și difuzare.

În 201, Jimmy Tatro a început „TheJimmyTatroChannel”, care a fost ulterior schimbat în „LifeAccordingToJimmy”. Tatro poate fi văzut jucând în serialul Netflix „American Vandal”; precum și filme „22 Jump Street” și „Grown Ups 2”.

A fi un YouTuber înseamnă Despre pasiune

A câștiga bani mari din faptul că este un YouTuber poate suna atrăgător și este, dar în cele din urmă, ceea ce obligă majoritatea YouTubers să continue să facă conținut nu sunt banii. Este bucuria de a face conținut pentru alții.

A fi YouTuber înseamnă că nu întotdeauna cauți să creezi un videoclip cu un milion de vizualizări și să obții acele numere mari de abonament. A fi un YouTuber înseamnă a-ți canaliza pasiunea și creativul și a-l transforma într-un conținut de care oamenii se bucură.

Deci, ce aștepți? Începeți să faceți videoclipurile respective!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map