Vind de beste website-bouwers

Website Builders zijn bedrijven waarmee gebruikers een domein kunnen registreren, uw website kunnen maken, de website kunnen hosten en beheren – allemaal op één plek.


Contents

Voordelen van moderne websitebouwers

Anders dan de traditionele hostingdiensten, biedt een hostingbedrijf dat zichzelf noemt als “Website Builder” een aantal voordelen die heel handig zijn voor een beginner.

Onder hen zijn:

 • Gemakkelijk te maken en te beheren – Website builder biedt de mogelijkheid om een ​​website te maken en te beheren zonder enige codeerervaring. Gebruikers kunnen hun website bouwen met een webeditor met slepen en neerzetten en op hun gemak een blog- / podcastingplatform opzetten.
 • Mooie websitethema’s en ontwerpen – Website builder wordt meestal geleverd met honderden gratis, professioneel ontworpen websitesjablonen en thema’s. Bekijk hier enkele van de beste gratis eCommerce-websitesjablonen.
 • 100% webbasis – Gebruikers kunnen overal met een internetverbinding aan uw website werken.
 • One-stop oplossing – Alles – van domeinregistratie tot hosting en ontwikkeling worden op één plek gedaan (en gefactureerd).
 • Uitgebreide zakelijke ondersteuning – Ondersteuning voor betalingsgateways, voorraadbeheersoftware, verzendkosten en belastingcalculator worden (meestal) gedekt in winkelbouwers of eCommerce-abonnementen.

Wat zijn jouw keuzes?

Wix en Weebly zijn waarschijnlijk twee grote namen waar je van hebt gehoord. Ze zijn de beste sitebouwers voor starters of drukke bedrijven, omdat ze een allesomvattende oplossing bieden voor het maken van een website en gebruiksvriendelijk zijn.

Voor eCommerce zijn Shopify en BigCommerce de twee aanbevolen opties. Deze twee, vaak ook wel bekend als online winkelbouwers, bieden belangrijke functies die handig zijn voor een online winkel; inclusief de mogelijkheid om een ​​winkel te creëren zonder codering, voorraadbeheer, meerdere betalingsgateways en nog veel meer.

PROS

 • Gratis abonnement beschikbaar
 • Uiterst gebruiksvriendelijk

CONS

 • Voor online winkels op laag niveau worden extra kosten in rekening gebracht per transactie

2. Wix

Wix Website Builder

Wix is ​​verreweg een van de bouwers van de site die in relatief korte tijd een snelle stijging van de opname heeft gezien.

Gemaakt door Avishai Abrahami, Nadav Abrahami en Giora Kaplan in 2016, in 2017 claimde het bedrijf een verbluffende 100 miljoen gebruikers. In dat korte tijdsbestek heeft het meerdere upgrades geïntroduceerd van een HTML5-editor naar hun 2015-versie met slepen en neerzetten.

Wix-plannen & Prijzen

In lijn met het aantal gebruikers op zijn site, heeft Wix een brede spreiding van wat het ‘premium-accounts’ noemt, variërend in prijs van $ 4,50 per maand tot $ 24,50 per maand. (Om onze cijfers in hun context te zien, lees ons onderzoek naar de kosten van de website.) Wat niet algemeen wordt geadverteerd, is dat je de gratis drag-and-drop-editor nog steeds kunt gebruiken.

Lees meer over Wix in Timothy’s recensie.

PROS

 • Goed aanbod van prijsopties
 • Uitgebreide optie slepen-en-neerzetten gebruikersinterface

CONS

 • Exporteert geen gegevens (je zit vast met Wix)

3. Shopify

Shopify

Shopify is een toonaangevende naam in de gemeenschap van online winkelbouwers en dat maakt het van nature dubbel als sitebouwer. Het bedrijf heeft meer dan 800.000 actieve Shopify-winkels en heeft op het moment van schrijven meer dan $ 100 miljard aan verkopen gerealiseerd.

Shopify-plannen & Prijzen

Voor zijn dienstenaanbod is Shopify ongeveer standaard in prijsstelling. Er zijn drie niveaus die binnenkomen op $ 29, $ 79 en $ 299 – elk met extra transactiekosten per verkoop. De prijsverschillen weerspiegelen voornamelijk aanvullende marketingopties zoals cadeaubonnen, extra verzendkosten en meer winkelwagenopties.

Lees onze uitgebreide Shopify-recensie.

PROS

 • Tal van add-on-tools beschikbaar
 • Eenvoudige en krachtige geïntegreerde betalingen

CONS

 • De kosten zijn een beetje onbetaalbaar, tenzij je een toegewijde e-Tailer bent

4. BigCommerce

BigCommerce Store en Website Builder

BigCommerce is opgericht in 2009 en wordt momenteel geleid door CEO Brent Bellm. Sinds de oprichting is het bedrijf gegroeid met meer dan 500 werknemers, bedient het meer dan 120 landen en heeft het kantoren in Sydney, Australië, San Francisco, Californië en in Austin, Texas.

BigCommerece wijkt enigszins af van het gebruikelijke profiel van de standaard website-builder in de zin dat het een zeer specifiek doel dient. De site is ontworpen om te helpen bij het bouwen van eCommerce-winkels en is uiteindelijk uitgegroeid tot een complete allrounder op het gebied van virtuele handel, tot en met het aanbieden van product-retailverpakkingen!

BigCommerce-abonnementen & Prijzen

Aangezien BigCommerce er alles aan doet om mensen te helpen dingen te verkopen, is het niet ongebruikelijk dat de prijsstructuur vrij ver boven de standaard sitebouwer ligt. Het begint bij $ 29,95 en schaalt helemaal op tot $ 249,95 na het volume van uw verkooptransacties. Bovendien zijn er ook kosten per transactie en mogelijk een andere vergoeding die u mogelijk moet betalen als u een premium-sjabloon kiest.

Lees onze uitgebreide BigCommerce Review.

PROS

 • Een complete online verkooptool
 • Geen transactiekosten voor alle 40+ betalingsgateways

CONS

 • Nihil

5. SiteJet

SiteJet

Zich richtend op CMS-kolos WordPress, heeft SiteJet toch zijn unieke scheefheid – webontwerpers, freelancers en serviceproviders. Begint bij $ 11 / mo, de sitebouwer is gemakkelijk te gebruiken en wordt geleverd met een heleboel functies.

SiteJet-plannen & Prijzen

Net als webhosts die het aantal sites dat u kunt hosten op basis van uw plan vergroten, biedt Sitejet ook een gelaagd publicatiesysteem. Een enkele gebruikerssite kost u $ 5 per maand – en onthoud dat dit alleen voor gepubliceerde sites is.

U kunt voor dat account veel projecten in de maak hebben. Als je een webdesigner bent en uiteindelijk nog een paar websites publiceert, betaal je meer. Beschouw het als de kosten van zakendoen en dat u alleen meer betaalt als u meer verdient aan meer klanten.

Helaas zijn de meeste samenwerkingsfuncties waarover ik eerder heb gedeeld alleen beschikbaar onder het Teamplan, dat $ 19 per maand kost. Dit lijkt misschien niet veel link, maar voor een uitgehongerde jonge webdesigner kan het soms veel lijken.

Lees Timothy’s uitgebreide SiteJet Review.

PROS

 • Eenvoudige maar krachtige interface voor slepen en neerzetten
 • Geweldige functies voor website-ontwerpers

CONS

 • Geen gratis abonnement beschikbaar
 • Gebrek aan marketingtools

6. Gator Website Builder

Deze keer springt HostGator in met de nieuwe Gator Website Builder. Deze nieuwe tool wordt echter niet aangeboden als onderdeel van de standaard hostingpakketten en is beschikbaar als een individueel product – betaal voor de bouwer en u krijgt gratis hosting.

Als het als een op zichzelf staand ding wordt beschouwd, lijkt het de juiste selectievakjes te raken voor een snelle ontwikkeling van de site. U kunt beginnen met een van hun vele sjablonen (die er goed uitzien) en vanaf daar verder werken. Aanpassingen zijn eenvoudig omdat het hele ding slepen en neerzetten is.

Als uw vereisten niet zo complex zijn en u snel een mooie website nodig heeft, is dit een perfect hulpmiddel voor u. Het kan minder dan 30 minuten duren om een ​​site samen te voegen en aan te passen. Waarschijnlijk minder als u al bekend bent met hoe website-bouwers werken.

De grotere moeilijkheid is om daar verder te gaan, omdat er zeer beperkte opties lijken te zijn om uw site naar een hoger niveau te tillen. E-commerce is bijvoorbeeld niet mogelijk tenzij u betaalt voor een upgrade van uw plan. Er is ook niets dat u kunt doen op het gebied van SEO-beheer, zelfs niet om uw basissite-meta in te stellen.

Er is een app-markt beschikbaar (zoals wat alle grote websitebouwers hebben), maar op dit moment zijn er in totaal vier apps in de winkel, die allemaal het label ‘premium’ hebben. De eerste indruk is dat deze sitebouwer iets verder moet gaan voordat hij om meer vraagt ​​van zijn potentiële gebruikers.

Gator Website Builder-plannen & Prijzen

Het toegangsplan voor Gator Website Builder begint bij $ 3,84 / maand en gaat helemaal omhoog tot $ 9,22 / maand.

PROS

 • Heel makkelijk te gebruiken
 • Gratis sjablonen beschikbaar

CONS

 • Zeer basisfuncties
 • E-commercefuncties vereisen een upgrade

7. Firedrop

Firedrop Website Builder

Firedrop.ai is een van de meer unieke tools voor het bouwen van websites die we tot nu toe zijn tegengekomen. Het is een van de nieuwere sitebouwers die er zijn en voor meer informatie interviewde Lori oprichter en CEO Marc Crouch een paar dagen eerder.

Het in 2015 ontwikkelde Firedrop.ai-concept is, voor zover ik weet, de eerste websitebouwer die kunstmatige intelligentie (AI) -elementen in zijn build opneemt.

Firedrop-plannen & Prijzen

Firedrop prijzen zichzelf van gratis tot £ 15 per maand met het gratis account dat een enkele webpagina kan ondersteunen die wordt geleverd met Firedrop-branding.

Voor betaalde accounts zijn er twee opties en beide laten uw eigen merk domineren. Met het Plus-account kunt u meerdere webpagina’s maken.

PROS

 • Gratis abonnement beschikbaar
 • Unieke ontwerpervaring dankzij Sacha de AI-bot

CONS

 • Beperkte bouwcomponenten beschikbaar

Vermijd te betalen voor SiteBuilder.com, WebsiteBuilder.com, Sitey en Sitelio

EIG Website Builder

Nadat we zojuist onze beoordeling van SiteBuilder.com hadden voltooid, merkten we dat we hetzelfde eerste probleem hadden met WebSiteBuilder, Sitelio en Sitey – de About-pagina ontbrak. Nieuwsgierig genoeg naar dit verschil, heb ik wat gegraven en ontdekt dat ze allemaal eigendom zijn van Endurance International Group (EIG).

EIG verwerft en voert alleen technologie uit (hier is een lijst met hostingbedrijven die eigendom zijn van EIG) en maakt eigenlijk niets zelf.

WebSiteBuilder-, Sitelio-, Sitey- en SiteBuilder-abonnementen & Prijzen

In termen van welke functies beschikbaar zijn, biedt SiteBuilder (en andere klonen) wat volgens mij de standaard zou moeten zijn van websitebouwers. Het bevat elementen voor slepen en neerzetten, bewerkbare secties in sjablonen, eCommerce-ondersteuning en nog veel meer. Dit alles wordt ondersteund door een sjabloonresource-pool die het aantal volgens de site ‘duizenden’ telt – ik ben de tel kwijtgeraakt na 50.

Alle vier websitebouwers hebben vijf verschillende abonnementen voor abonnees die variëren van gratis tot $ 11,99 per jaar. Gratis abonnementen zijn functioneel, maar hun betaalde abonnementen worden allemaal geleverd met een gratis domeinnaam. Voor slechts $ 4,99 per maand krijg je ook gratis e-mailaccounts, prioriteitsondersteuning en maak je een online winkel. Ik zou zeggen dat de prijsniveaus redelijk zijn en overeenkomen met de echte behoeften.

Waarom ze precies hebben gekozen om via zoveel kanalen onder afzonderlijke identiteiten op de markt te brengen, gaat mij te boven, maar zelfs de prijsstructuren zijn bijna identiek. Opvallend zijn echter de meerdere klachten over facturering tegen de site, die niet veel goeds voorspelt, gezien hoe gebroken het bedrijf lijkt te zijn.

Het is prima om het gratis abonnement van deze merken uit te proberen, maar het is iets anders wanneer u uw bedrijf bouwt op de premiumplannen.

We raden het gebruik van een van deze vier sitebouwers af aan serieuze webmasters en bedrijfseigenaren.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me