30+ bästa webbplatser som erbjuder gratis foton och bilder för bloggar

Det är alltför lätt att fokusera över våra ord och åsikter när vi skapar en bloggpost. När allt kommer omkring är det orden som sökmotorerna genomsöker efter rankningar och som driver folk tillbaka om och om igen.


Men bilder är ett annat oerhört viktigt – och alltför ofta – förbisett element.

För det första hjälper bilder att tilldela mening till dina inlägg och ge visuellt sammanhang. För det andra hjälper de att dela upp texten och göra ditt inlägg mer estetiskt tilltalande – vilket hjälper till att behålla besökare och säkra nya besökares ursprungliga intresse. Det tar den genomsnittliga personen 0,05 sekunder att bedöma din webbplats. Det betyder 50 millisekunder för att göra ett bra första intryck på din besökare. På 50 millisekunder är det tveksamt att personen har tid att läsa mycket av din text. Vad betyder det? Det betyder att de flesta första intrycket av din blogg görs baserat på design och bilder, som hjärnan bearbetar snabbare än text.

Kort sagt, bilder är hörnstenen i din webbplats visuella överklagande.

I alla fall…

Royaltyfri clipart är nästan aldrig en bra idé. De flesta Google-bilder är inte upphovsrättsfria. Och lager eller anpassad fotografering har vanligtvis en hög prislapp.

[Erbjudanden] StockUnlimited – billiga foto-erbjudanden

Hitta gratis bilder och vektorer på Stock Unlimited

Om gratis stockfoton inte är din grej (om du byggde en kommersiell webbplats eller körde en stor kampanj för sociala medier) – kolla in Stock Unlimited.

Till skillnad från många lagerbildresurser som debiterar dig per bild eller till och med beroende på storleken på bilder du väljer, är Stock Unlimited prenumerationsbaserat. De kör för närvarande en hel del på App Sumo. För en engångsavgift på $ 49,00 (brukade vara $ 684,00) kan du ladda ner så många bilder från deras pool med över en miljon element. Jag säger element eftersom de inte bara innehåller foton utan också bilder, mallar och till och med ljud. Du kan bläddra i deras samling för att ladda ner enskilda element eller svepa hela samlingar på en gång.

Planen varar dock inte för evigt, och din avgift ger dig obegränsad åtkomst i tre år åt gången. Om du inte är nöjd med vad du hittar där kan du dra fördel av deras 60-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Besök online: https://pixabay.com/

2. Unsplash

Bild från Unsplash, källa.Bild från Unsplash, av Jeff Sheldon.

Unsplash är en annan av mina favoriter som gör att säkra gratis bilder otroligt enkelt. Med ett gratis konto är ditt antal nedladdningar lite begränsat – du får 10 foton var tionde dag (eller i genomsnitt en per dag) … men såvida du inte är en megaplakat, kommer det sannolikt att passa dina behov. Filerna är högupplösta, vilket gör dem skarpa, tydliga och lätt att ändra stora.

Som är fallet med Pixabay, filerna är dina att göra med som du vill – inga begränsningar. Du måste prenumerera – vilket egentligen bara handlar om att ange din e-postadress. Konstnärer skickar ständigt nya bilder, så databasen fortsätter att växa och erbjuder nytt innehåll.

Besök online: http://compfight.com/

4. Public Domain Pictures

Bild från Public Domain Picture, källa.Bild från Public Domain Pictures, källa.

Som namnet antyder är denna gratis bildkälla specialiserad på att tillhandahålla bilder tillgängliga via public domain (det är så det ger dem gratis). Vissa av bilderna har frisläppnings- och licenskrav, så se till att noggrant granska varje bild och dess tillskrivnings- och licenskrav för att få en fullständig förståelse (och förbli lagligt sund). Det låter mer skrämmande än det verkligen är … Detta är faktiskt en riktigt cool webbplats som ger unika bilder, tack vare fotografer och kreativa yrkesverksamma som vill sälja arbete fortlöpande. Alla konstnärer får kontrolleras innan de skickas in för att säkerställa kvalitetsarbete … som då blir tillgängligt för dig! Lycklig sökning.

Besök online: https://www.pikwizard.com/

6. Alegri Photos

Bilder hittade på Alegri Photo, källa här.Bild från Alegri Photos, källa.

Detta är en ganska enkel webbplats, vänlig för även de nybörjare av bildleverantörer att använda. Bläddra bland populära kategorier med ett klick på en knapp eller sök efter nyckelord. Du kan också bläddra igenom de senaste bilderna till webbplatsen genom att klicka på “Senaste” eller visa populära bilder genom att klicka på “Populär” från den översta navigeringen. Bilder är mycket enkla att dela tack vare webbplatsens inbyggda sociala medier och delningsikoner. Alegri Photos är en bra resurs om du har kort tid och behöver en enkel sökning.

Besök online: https://www.dreamstime.com/free-images_pg1

8. Little Visuals

Bild från Little Visuals, källa.Bild från Little Visuals.

Du känner till alla dessa “roliga” lådor som flyger runt just nu som skickar olika godsaker till ditt hem på månadsbasis (tänk husdjursprodukter, sminkprover, snacks, etc.)? Tänk på Little Visuals så – men för ditt e-postkonto. Denna kostnadsfria bildresurs skickar abonnenter sju högupplösta bilder via e-post var sjunde dag. Nej, du vet inte exakt vad du får (du får inte heller välja), men det är halva kul. Du kan använda bilderna hur du än väljer – så även om något inte är helt uppe i din gränd just nu, spara bilderna för att bygga ditt eget bildbibliotek … du vet aldrig när något kommer att komma till hands.

Besök online: https://deathtothestockphoto.com/join/

10. Morgue-fil

Bild från Morgule File, källa.Bild från Morgue File, källa.

Morgue File har faktiskt en riktigt imponerande databas med gratis foton som innehåller – vid detta skrivande – mer än 329 000 bilder. Inte illa för en gratis bildresurs! Utöver de fria fotona drar det in bilder från olika andra källor, till exempel iStock, Getty Images och mer – men bekvämt håller det de betalda bilderna och deras källor åtskilda på olika flikar så att du har klarhet i vad som kommer att kosta du och vad som inte kommer. Foton spänner över nästan varje ämne och stil under solen – väl värt en titt.

Besök online: http://www.freedigitalphotos.net/

12. Creative Commons

Hittades via Creative Commons Search. Bild värd på Flickr, av Jürgen från Sandesneben, Tyskland.Hittades via Creative Commons Search. Bild värd på Flickr, av Jürgen från Sandesneben, Tyskland.

Du kommer att höra om Creative Commons ganska ofta i bild- och kreativa världen, särskilt eftersom det är lite av branschledare när det gäller upphovsrätt och licensstandarder. Denna webbplats sammanslager bilder som är tillgängliga via andra bildsajter och drar dem till ett enkelt flöde för användare – och det är viktigt att det gör det gratis. På grund av den sammanslagningen har du emellertid inte så mycket kontroll över resultaten du får tillbaka. Till exempel ger en enkel sökning efter “katter” en smattering av sidor – men många av resultaten är clipart. Men hej – vem kan argumentera med gratis?

Besök online: http://photopin.com/

14. Wikimedia Commons

Bild via Wikimedia, källa.Bild via Wikimedia, källa.

Alla har hört talas om Wikipedia, men har du hört talas om Wikimedia? Detta är jackpotten för gratis, användbara mediatillgångar. Från och med detta skrivande har denna fotokälla mer än 23 miljoner media tillgångar tillgängliga! Observera att jag sa mediatillgångar – inte foton eller bilder. Det beror på att förutom statiska bilder och fotografering har du också tillgång till videoklipp, teckningar, animationer och mer. Som jag sa, jackpot. Bekvämt (och tack och lov) finns det några ganska sofistikerade filterverktyg som hjälper dig att hitta rätt media för dina behov – sök efter nyckelord eller ämne, filtrera sedan efter medietyp, källa, licensalternativ och mer.

Besök online: https://www.stockphotosforfree.com/

16. Fri räckvidd

Bild från Free Range Stock, källa.Bild från Free Range Stock, källa.

För att komma igång med den här webbplatsen måste du skapa ett gratis konto … förutsatt att du faktiskt vill ladda ner, det vill säga. Men under tiden får du känslan av det med den enkla sökningen som kommer att få bilder baserade på nyckelordet eller nyckelfrasen du väljer. En trevlig sak med den här webbplatsen är att, utöver behörigheten för en fotograf att gå med och skicka in sitt arbete, lägger webbplatsen lite extra arbete i varje bild för att säkerställa att det är av högsta kvalitet innan de erbjuder det för nedladdning.

Besök online: http://www.rgbstock.com/

18. Image Finder

Bild hittades via http://imagefinder.co/; foto av Mike DixsonBild hittades via Image Finder; av Mike Dixson

Den här gratis bildresursen är ungefär lika enkel och tydlig som den blir. Skriv bara in ditt sökord och få en mängd resultat i linje med dina behov. När du får resultat kommer du att ha möjlighet att filtrera efter licenstyp och sortera baserat på recency, relevans eller “intressanta.” Enligt min erfarenhet är alla bilder av hög kvalitet, vilket gör imponerande användning av låga och höjdpunkter och komposition. En annan trevlig funktion: du kan ladda ner den bild du behöver, från små (180 x 240 ungefär) till originalstorleken (som kommer att variera).

Besök online: https://www.wylio.com/

20. Pexels

Bild från Pexels, källa.Bild från Pexels, källa.

Alla bilder som finns tillgängliga på Pexels finns tillgängliga under Creative Commons Zero-licens, vilket gör att du kan komma åt, ändra och distribuera bilderna efter dina behov och efter behov..

Besök online: http://www.freephotobank.org/

22. Designers Pics

Bild från Designers bilder, källa.Bild från Designers bilder, källa.

Bilder som är tillgängliga via Designers Pics täcker alla ämnen under solen … som exempel, när man granskar hemsidan, idag är bilder från en väderkvarn till pappersfolkkedjor, ägg, en marina … du får idén. Och det är bara hemsidan. Du kan antingen bläddra i kategorierna eller söka efter ditt eget nyckelord. Alla tillgängliga foton är högupplösta, vilket säkerställer ett kvalitetstryck och en bild som säkert kommer att visas bra på din blogg.

Besök online: https://burst.shopify.com/

24. FreeMediaGoo

Bild från FreeMediaGoo, källa.Bild från FreeMediaGoo, källa.

Bilder tillgängliga från den här webbplatsen täcker teman som strand, flyg, byggnader och Frankrike. Webbplatsen erbjuder också några gratis digitala bakgrunder (realistiska och surrealistiska) och royaltyfria strukturer som du kan använda i dina designelement.

Besök online: https://stocksnap.io

26. Allmänna vektorer

Bild från allmän domänvektorBild från public domain-vektor, källa

Vektorkonst är lite annorlunda än din typiska fotoinföring, men kan vara praktiskt för miniatyrsidesgrafik eller till och med för designelement i din blogg (tänk på enkel grafik, tecken eller symboler). Denna webbplats erbjuder tillgång till fria vektorer, men till skillnad från många av de andra fria bildkällorna, fördjupar inte fotografering eller mer intrikata designelement. Som sagt, det är lätt att använda och du vet aldrig vad du kommer att hitta – definitivt värt en läsning.

Besök online: https://www.gratisography.com/

28. NegativeSpace.co

Bild från NegativeSpace.co, källa.Bild från NegativeSpace.co, källa.

Cirka 20 nya foton läggs till denna webbplats varje vecka under CCO. De är sökbara och höga upplösningar. De sorteras också efter kategorier för enkel surfning. Du hittar ett antal bilder på lager som passar för affärswebbplatser.

Besök online: https://www.splitshire.com/

30. Picjumbo

Bild från Picjumbo, källa.Bild från Picjumbo, källa.

Picjumbo är en fantastisk webbplats för dig som driver någon typ av matrelaterad blogg, eftersom de har ett brett sortiment av matfoton. Alla är royaltyfria utan attribut krävs. Du hittar också kategorier som djur, natur och människor.

Besök online: https://www.freeimages.com/

Rättvis användning och upphovsrätt

Det finns många finare poäng till rättvis användning av objekt och upphovsrättsfrågor.

För att vara på den säkra sidan är det bättre att du antingen köper rätten att använda ett foto eller använda en gratis bild som har markerats som Creative Commons CC0-licens. Det är i grunden där konstnären har avstått från sin upphovsrätt till fotot och släpper det till allmänheten för att användas på något sätt. Den ursprungliga författaren behöver inte tillskrivas CC0, även om det är en trevlig sak att göra.

Det finns också ett antal olika lakmustester om något är rättvist. Du hittar detaljerna i artikeln jag nämnde ovan.

Avslutar…

Med så många gratis stockfoton som finns tillgängliga – och miljontals gratis foton till ditt förfogande – finns det ingen anledning att undvika att använda bilder på dina bloggar. Det visuella är ett kritiskt inslag i varje inlägg – så sök!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map