30+ beste nettsteder som tilbyr gratis arkivfotoer og bilder for blogger

Det er altfor lett å overfokusere på ordene og meningene våre når vi lager en bloggpost. Det er tross alt ordene som søkemotorene søker etter rangeringer og som driver folk tilbake igjen og igjen.


Imidlertid er bilder et annet utrolig viktig – og altfor ofte – oversett element.

For det første er bilder med på å tildele mening til innleggene dine og til å gi kontekst visuelt. For en annen hjelper de å dele opp teksten og gjøre innlegget ditt mer estetisk tiltalende – noe som hjelper til med å beholde besøkende og sikre nye besøkende ‘første interesse. Det tar gjennomsnittlig person 0,05 sekunder å dømme om nettstedet ditt. Dette tilsvarer 50 millisekunder for å gjøre et godt førsteinntrykk for den besøkende. På 50 millisekunder er det tvilsomt at personen har tid til å lese mye av teksten din. Hva betyr det? Det betyr at folkets førsteinntrykk av bloggen din er laget basert på design og bilder, som hjernen behandler raskere enn tekst.

Kort sagt er bilder hjørnesteinen i nettstedets visuelle appell.

Derimot…

Avgiftsfri utklipp er nesten aldri en god idé. De fleste Google Bilder er ikke copyrightfrie. Og aksjer eller tilpasset fotografering kommer vanligvis med en høy prislapp.

[Tilbud] StockUnlimited – billige bildebehandlinger

Finn gratis bilder og vektorer på Stock Unlimited

Hvis gratis varebilder ikke er din greie (i tilfelle du bygde kommersielle nettsteder eller kjørte en stor annonsekampanje på sosiale medier) – sjekk ut Stock Unlimited.

I motsetning til mange lagerbildressurser som belaster deg per bilde eller til og med i henhold til størrelsen på bilder du velger, er Stock Unlimited abonnementsbasert. De kjører for tiden mye på App Sumo. For en engangsavgift på $ 49,00 (pleide å være $ 684,00), kan du laste ned så mange bilder fra bassenget på over en million elementer. Jeg sier elementer siden de ikke bare inkluderer bilder, men også bilder, maler og til og med lyd. Du kan bla gjennom samlingene deres for å laste ned individuelt element eller sveipe hele samlingene på en gang.

Planen varer imidlertid ikke for alltid, og gebyret ditt vil gi deg ubegrenset tilgang i tre år av gangen. Hvis du ikke er fornøyd med det du finner der, kan du dra nytte av deres 60-dagers pengene-tilbake-garanti.

Besøk online: https://pixabay.com/

2. Unsplash

Bilde fra Unsplash, kilde.Bilde fra Unsplash, av Jeff Sheldon.

Unsplash er en av favorittene mine som gjør det enkelt å sikre gratis bilder. Med en gratis konto er antallet nedlastinger litt begrenset – du får 10 bilder hver 10. dag (eller i gjennomsnitt en per dag) … men med mindre du er en megaplakat, vil det sannsynligvis passe dine behov. Filene er høyoppløselige, noe som gjør dem skarpe, klare og enkle å omstørre.

Som tilfellet er med Pixabay, er filene dine å gjøre med som du vil – ingen begrensninger. Du må abonnere – noe som egentlig bare handler om å oppgi e-postadressen din. Artister sender stadig nye bilder, slik at databasen fortsetter å vokse og tilby ferskt innhold.

Besøk online: http://compfight.com/

4. Public Domain Pictures

Bilde fra Public Domain Picture, kilde.Bilde fra Public Domain Pictures, kilde.

Som navnet tilsier, har denne gratis bildekilden spesialisert seg på å tilby bilder tilgjengelig gjennom public domain (det er slik den gir dem gratis). Noen av bildene kommer med utgivelses- og lisensieringskrav, så husk å gjennomgå hvert enkelt bilde og kravene til attribusjon og lisensiering grundig for å få full forståelse (og hold deg lovlig). Det høres mer skremmende ut enn det egentlig er … Dette er faktisk et veldig kult nettsted som gir unike bilder, takket være fotografer og kreative fagpersoner som ønsker å selge arbeid fortløpende. Alle kunstnere blir overvåket før de sender inn for å sikre kvalitetsarbeid … som da blir tilgjengelig for deg! Glad søker.

Besøk online: https://www.pikwizard.com/

6. Alegri Photos

Bilder funnet på Alegri Photo, kilde her.Bilde fra Alegri Photos, kilde.

Dette er et ganske greit nettsted, vennlig for selv de nybegynnere av bildeleverandører å bruke. Bla gjennom populære kategorier med et klikk på en knapp eller søk etter nøkkelord. Du kan også bla gjennom de nyeste bildene til nettstedet ved å klikke på “Siste” eller se populære bilder ved å klikke på “Populær” fra toppnavigasjonen. Bilder er veldig enkle å dele, takket være nettstedets innebygde sosiale medier og dele ikoner. Alegri Photos er en god ressurs hvis du har kort tid og trenger et enkelt funn.

Besøk online: https://www.dreamstime.com/free-images_pg1

8. Little Visuals

Bilde fra Little Visuals, kilde.Bilde fra Little Visuals.

Du kjenner til alle de “morsomme” boksene som flyr rundt akkurat nå som sender forskjellige godbiter til hjemmet på månedlig basis (tenk på kjæledyrprodukter, sminkeprøver, snacks osv.)? Tenk på Little Visuals som det – men for e-postkontoen din. Denne gratis bildressursen sender abonnenter syv hi-res bilder via e-post hver syvende dag. Nei, du vet ikke helt hva du får (og får heller ikke velge), men det er halvt moro. Du kan bruke bildene uansett hvordan du velger – så selv om noe ikke helt ligger i smug akkurat nå, kan du lagre bildene for å bygge ditt eget bildebibliotek … du vet aldri når noe vil komme til nytte.

Besøk online: https://deathtothestockphoto.com/join/

10. Morgue File

Bilde fra Morgule File, kilde.Bilde fra Morgue File, kilde.

Morgue File har faktisk en virkelig imponerende database med gratis bilder som inkluderer – i skrivende stund dette mer enn 329 000 bilder. Ikke loslitt for en gratis bilderessurs! Utover de gratis bildene, trekker den inn bilder fra forskjellige andre kilder, for eksempel iStock, Getty Images og mer – men det holder imidlertid de betalte bildene og kildene deres atskilt på forskjellige faner, slik at du får klarhet i hva som vil koste deg og hva vil ikke. Bilder spenner stort sett over hvert tema og stil under solen – vel verdt å ta en titt.

Besøk online: http://www.freedigitalphotos.net/

12. Creative Commons

Fant via Creative Commons-søk. Bilde vert på Flickr, av Jürgen fra Sandesneben, Tyskland.Fant via Creative Commons-søk. Bilde vert på Flickr, av Jürgen fra Sandesneben, Tyskland.

Du vil høre om Creative Commons ganske ofte i bildet og den kreative verdenen, spesielt siden det er en ledende industri når det gjelder copyright og lisensstandarder. Dette nettstedet samler bilder som er tilgjengelige via andre bildesider, og trekker dem til en enkel feed for brukere – og viktigst av alt, det gjør det gratis. På grunn av den sammenslåingen har du imidlertid ikke så mye kontroll over resultatene du får tilbake. For eksempel gir et enkelt søk etter “katter” en smattering av sider – men mange av resultatene er utklipp. Men, hei – som kan krangle med gratis?

Besøk online: http://photopin.com/

14. Wikimedia Commons

Bilde via Wikimedia, kilde.Bilde via Wikimedia, kilde.

Alle er hørt om Wikipedia, men har du hørt om Wikimedia? Dette er jackpoten for gratis, brukbare medieverdier. Fra dette tidspunktet har denne fotokilden mer enn 23 millioner medieverdier tilgjengelig! Legg merke til at jeg sa mediefordeler – ikke bilder eller bilder. Det skyldes at du, i tillegg til statiske bilder og fotografering, også har tilgang til videoklipp, tegninger, animasjoner og mer. Som sagt, jackpot. Praktisk (og heldigvis) er det noen ganske sofistikerte filterverktøy som hjelper deg å finne de riktige mediene for dine behov – søk etter nøkkelord eller emne, og filtrer deretter etter medietype, kilde, lisensalternativ og mer.

Besøk online: https://www.stockphotosforfree.com/

16. Fri rekkevidde

Bilde fra Free Range Stock, kilde.Bilde fra Free Range Stock, kilde.

For å komme i gang med dette nettstedet, må du opprette en gratis konto … forutsatt at du faktisk vil laste ned, det vil si. Imidlertid, i mellomtiden, får følelsen av det med det enkle søket som vil trekke inn bilder basert på nøkkelordet eller nøkkelfrasen du velger. En fin ting med dette nettstedet er at utover kvalifiseringen for en fotograf å være med og sende inn arbeidet sitt, legger nettstedet litt ekstra arbeid i hvert bilde for å sikre at det er av topp kvalitet før de tilbyr det for nedlasting.

Besøk online: http://www.rgbstock.com/

18. Image Finder

Bilde funnet via http://imagefinder.co/; foto av Mike DixsonBilde funnet via Image Finder; av Mike Dixson

Denne gratis bildressursen er omtrent så enkel og tydelig som den blir. Skriv inn søkeordet ditt og få en mengde resultater i tråd med dine behov. Når du mottar deg resultater, vil du ha muligheten til å filtrere etter lisens type og sortere basert på nyhet, relevans eller “interessanthet.” Etter min erfaring er bildene av høy kvalitet, og gjør imponerende bruk av lave og høydepunkter og komposisjon. En annen fin funksjon: du kan laste ned størrelsesbildet du trenger, alt fra lite (180 x 240 tilnærmet) til den opprinnelige størrelsen (som vil variere).

Besøk online: https://www.wylio.com/

20. Pexels

Bilde fra Pexels, kilde.Bilde fra Pexels, kilde.

Alle tilgjengelige bilder på Pexels er tilgjengelige under Creative Commons Zero-lisensen, slik at du får tilgang til, modifisere og distribuere bildene etter dine behov og etter behov..

Besøk online: http://www.freephotobank.org/

22. Designers Pics

Bilde fra Designers bilder, kilde.Bilde fra Designers bilder, kilde.

Bilder som er tilgjengelige gjennom Designers Pics, dekker alle emner under solen … som et eksempel: når vi leser hjemmesiden, er bilder i dag fra en vindmølle til papirkjeder, egg, en marina … du får ideen. Og det er bare hjemmesiden. Du kan enten bla gjennom kategoriene eller søke etter ditt eget nøkkelord. Alle tilgjengelige bilder er høyoppløselig, noe som sikrer et kvalitetstrykk og et bilde som helt sikkert vil vises pent på bloggen din.

Besøk online: https://burst.shopify.com/

24. FreeMediaGoo

Bilde fra FreeMediaGoo, kilde.Bilde fra FreeMediaGoo, kilde.

Bilder tilgjengelig fra dette nettstedet dekker temaer som strand, luftfart, bygninger og Frankrike. Nettstedet tilbyr også noen gratis digitale bakgrunner (realistiske og surrealistiske) og royaltyfrie strukturer som du kan bruke i designelementene dine.

Besøk online: https://stocksnap.io

26. Vektorer fra det offentlige domene

Bilde fra public domain vektorBilde fra Public domain vector, source

Vektorgrafikk er litt annerledes enn din typiske fotoinneslutning, men kan komme til nytte for miniatyrsidegrafikk eller til og med for designelementer i bloggen din (tenk på enkel grafikk, tegn eller symboler). Dette nettstedet gir tilgang til gratis vektorer, men i motsetning til mange av de andre gratis bildekildene, fordyper ikke fotografering eller mer intrikate designelementer. Når det er sagt, er det enkelt å bruke, og du vet aldri hva du finner – absolutt verdt en gjennomgang.

Besøk online: https://www.gratisography.com/

28. NegativeSpace.co

Bilde fra NegativeSpace.co, kilde.Bilde fra NegativeSpace.co, kilde.

Rundt 20 nye bilder blir lagt til dette nettstedet hver uke under CCO. De er søkbare og høye oppløsninger. De er også sortert etter kategorier for enkel surfing. Du finner en rekke bilder som ser ut som passer for bedriftsnettsteder.

Besøk online: https://www.splitshire.com/

30. Picjumbo

Bilde fra Picjumbo, kilde.Bilde fra Picjumbo, kilde.

Picjumbo er et fantastisk nettsted for deg som driver med noen slags matrelatert blogg, fordi de har et bredt utvalg av matbilder. Alle er avgiftsfrie uten henvisning. Du vil også finne kategorier som dyr, natur og mennesker.

Besøk online: https://www.freeimages.com/

Rettferdig bruk og copyright

Det er mange finere poeng til rettferdig bruk av varer og copyright-problemer.

For å være på den sikre siden, har du det bedre med å kjøpe retten til å bruke et bilde eller bruke et gratis bilde som er merket som Creative Commons CC0-lisens. Det er i utgangspunktet der artisten har frafalt sin opphavsrett til bildet, og gir ut det for publikum for å bli brukt på noen måte. Den opprinnelige forfatteren trenger ikke å tilskrives CC0, selv om det er en fin ting å gjøre.

Det finnes også en rekke lakmustester om noe er rettferdig bruk – Du kan finne detaljene i artikkelen jeg nevnte over.

Pakk inn …

Med så mange gratis arkivfotosider tilgjengelig – og millioner gratis bilder til disposisjon – er det ingen grunn til å unngå å bruke bilder på bloggene dine. Det visuelle er et kritisk element i hvert innlegg – så søk!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me