30 Blogger-tips om hur man odlar bloggläsning

Att skapa en blogg som lockar läsarna från att komma tillbaka är varje bloggers mål.


Vi är alla medvetna om att bara skriva blogginlägg får inte resultat. Vår blogg måste ha en publik som läser och engagerar innehållet.

Varför lockar lojala bloggläsare roll? Det finns 73,9 miljoner inlägg på WordPress.com på bara en månad (december 2016, källa).

Lyckligtvis finns det många saker vi kan göra för att få besökare att komma tillbaka för mer. Vi kan skriva längre innehåll, integrera innehållet med sociala medier, marknadsföra vår blogg, erbjuda unika funktioner osv.

I tidigare blogginlägg har vi också föreslagit några av metoderna för att växa bloggläsarna:

 1. Utöka din berättelseteknik för att ansluta dina läsare.
 2. Använd gratis telefontjänst för att locka lyssnare.
 3. Kom igång med videomarknadsföring för din blogg.

Men vilket är det mest effektiva eller kostnadseffektiva sättet att börja med?

Experttips för att växa bloggläsare

För att få en bättre bild har jag nått 30 bloggare med en fråga:

“Hur växer du din bloggläsare?”

Svaren var upplysande. Det finns många användbara tips jag lärde mig när jag började samla in feedbacken.

Här är listan över bloggare i ingen särskild ordning:

Michael Pozdnev / Lisa Sicard / Kulwant Nagi / Ashley Faulkes / Sharon Hurley Hall / Chris Well / Nate Shivar / Daren Low / / Brian Jackson / Harleena Singh / David Hartshorne / Amanda Menzies / Jasper / Stuart Davidson / Mike Allton / Tereza Litsa / Cent Muru / Kathryn Trainor / Chris Makara / Marina Barayeva / Bill Achola / Patricia Weber / Michael Karp / Jason Quey / Lorraine Reguly / Viktor Egri / Dante Harker / Susan Payton / Justice Mitchell / Julie Blakley

Så få dig bekväma och låt oss komma till det!

Michael Pozdnev – IWannaBeABlogger

Pozdnev delade att när det finns intensiv konkurrens är det mycket viktigt att välja rätt strategi för att öka antalet läsare.

Jag valde sättet att skapa relationer med andra bloggare. Vägen till vänskap, ”delade han. ”Jag valde mina framtida vänner från kommentarer. De som kommenterade artiklarna som är relevanta för mitt ämne.

Så här kom Pozdnev med sin bloggars teknik – BFF Kommenter Technique.

“Om du tittar närmare ser du att var och en av mina artiklar får mer än 90 kommentarer och 1 000 sociala aktier. Allt som blev möjligt tack vare vänskap. ”

När Pozdnev hade vänner började hans trafik från både sociala medier och sökmotorer växa. “Viktigast av allt fick jag stöd från likasinnade människor!”

Lisa Sicard – InspireToThrive

Lisa Sicard lärde sig att växa sin bloggläsare genom att kommentera andras blogginlägg regelbundet. Hon rekommenderar att bli känd som en toppkommentator i din särskilda nisch.

Ett annat sätt att växa din bloggpublik till att växa din e-postlista. Erbjud en gratis e-bok eller produkt. Sälj inte i e-postmeddelanden och ge lite information till dina läsare. Se till att marknadsföra det på din blogg och i slutet av dina inlägg.

Sicard tror också att ett annat sätt att bygga din läsare är att inte göra dina pauser för långa (30+ dagar).

Hon tillade: ”Många människor börjar och sluta hela tiden, så din lista är som en roterande dörr. Var alltid ute någonstans på något sätt för att bli märkt. Var inte på alla sociala nätverk, välj de som du känner dig bekväm med och som fungerar för dig! ”

Kulwant Nagi – BloggingCage

Kulwant Nagi delade att gästbloggning kan vara ett av de bästa sätten att växa ut en bloggläsare. Genom att blogga gäster kan du fastställa din närvaro inför en relevant publik som redan besöker bra bloggar.

Nagi sa: “Skriv ett djupgående EPIC-innehåll och skicka det till kvalitetsbloggar. Om du ansluter publiken till dina ord är det troligt att de besöker din blogg genom författarens bio. ”

Nagi uppmuntrade också bloggare att engagera sig i ljud-, video- och textintervjuer på andra nischspecifika bloggar. ”Dela din historia med världen. Dela unika tips som ger bra resultat. Detta kan du trycka på fler människor och locka dem till din blogg. ”

Ashley Faulkes – MadLemmings

Ashley Faulkes delar att ett av de bästa sätten att imponera på människor och locka dem att bli ett fan och en läsare är att skapa fantastiskt innehåll.

”Jag vet, det enbart hjälper inte dig. Så låt mig ge dig ett exempel tillsammans med några orsaker … ”erbjöd hon.

Du kan skriva 10 ganska intressanta blogginlägg om ämnen som slås till döds (vilket är nästan oundvikligt idag) ELLER du kan skriva något fantastiskt som är “utöver det” som redan finns där ute. Visst, det tar 5x så lång tid, men du kommer definitivt att sticka ut och få mycket fler läsare.

Vill du ha ett exempel?

Jag skrev ett inlägg om hur man skapar det bästa SEO-innehållet för bara några månader sedan. Det delade upp alla aspekter av att skriva innehåll och optimera det för SEO.

Det inkluderade så mycket detaljer och exempel som jag kunde hitta. Den hade bilder, citat, videor och jag skapade till och med en infographic för att följa det.

Faulkes anser att genom att skapa sådant fantastiskt innehåll kommer du att upptäcka att det inte bara delas och kopplas till mycket mer, utan att du får mycket mer uppmärksamhet och läsare som resultat. Till exempel har det inlägg som hon nämner ovan redan 2 300 aktier på sociala medier.

“Se bara till att hitta rätt ämne (för din nisch och publik) och något du kan slå konkurrensen först.”

Sharon Hurley Hall – SharonHH

Det främsta sättet Sharon Hurley Hall växer ut sin bloggläsare är via smart social delning.

Jag använder Twitter mycket, men det är så upptaget att det är lätt för människor att missa det du delar. För att motverka det måste jag få mitt innehåll framför olika människor vid olika tidpunkter. Jag använder två verktyg för detta: Missinglettr och Buffer. När du länkar din blogg till Missinglettr skapar den en kampanj med bild- och text-tweets som ska köras under följande år. Du kan lägga till och redigera hashtags och ta bort uppdateringar du inte gillar och sedan godkänna kampanjen.

Eftersom Hall också skriver på massor av bloggar (med länkar tillbaka till sin egen webbplats) vill hon också marknadsföra det innehållet. Hon delade: ”Det är där Buffer kommer in. Jag buffrar inlägget och använder Power Scheduler-funktionen för att publicera något olika uppdateringar under en månad eller mer. Jag kontrollerar också buffertanalys för att se vilka uppdateringar som har gjort bra, så jag kan dela dem igen senare. ”

“Inte bara växer denna strategi läsarna på min egen blogg, utan lockar också kunder som vill att jag ska blogga professionellt för dem – en dubbel vinst!”

Chris Well – BuildYourBrandAcademy

Chris Well har en unik satsning på att få fler läsare till din blogg. Han marknadsför vintergröna artiklar på sociala medier. Som han uttrycker det, främjar han dem “upprepade gånger.”

Han delade: ”Alltför ofta kommer bloggare att skicka ut ett enda meddelande med det. Men bara en procentandel av följarna kommer att se något inlägg. Därför är idealet att skicka ut flera inlägg vid olika tidpunkter på olika dagar för att nå fler av dina följare. ”

Well erbjuder en enkel trestegsplan som hjälper dig att marknadsföra vintergröna artiklar:

 1. Skapa tre eller fyra sätt att beskriva innehållet. Försök att närma dig inlägget från olika vinklar eller hitta olika intressanta platser.
 2. Skapa lämplig grafik på sociala medier för att följa dessa inlägg. Använd gratis verktyg som Pablo eller Canva.
 3. Schemalägg dessa inlägg för att cykla oändligt med gratisverktyg som Recurpost eller Social Jukebox.

Nate Shivar – ShivarWeb

Nate Shivar fokuserar på användarpersoner för att ta reda på vem som skulle vara en bra läsare för sin blogg och hur man kan rikta in sig mot dessa läsare.

”Jag har tre användarpersoner som representerar människor som skulle vara bra för min blogg. Jag har utvecklat temat som hanterar deras problem. Inom dessa innehållsteman gör jag djup innehåll & sökordsundersökning för att beräkna exakt vilket innehåll de vill ha & vad de vill se inom det innehållet. ”

Efter publiceringen gör Shivar standard sociala annonser, e-postkampanj och betalda sociala annonser. “Men de två viktigaste sakerna är att jag förblir konsekvent över tid och håller mitt mest framgångsrika gamla innehåll uppdaterat och friskt.”

Med tiden är det att bygga en läsare som att bygga en vägg – lägg till tegel för tegel och låt det inte falla ner.

Daren Low – Bitcatcha

En av metoderna som Daren Low använder för att växa sitt läsarantal är genom att erbjuda gästerna möjlighet att posta på sin webbplats.

Det låter konstigt till att börja med eftersom det verkar som om jag istället för att växa min läsare läcker ut dem. Men jag tänker annorlunda eftersom med gästbloggar runt, inte bara får jag träffa fler människor (gästbloggarna själva), jag får gratis kampanjer för min blogg.

Metoden fungerar bra eftersom det är en vinst / vinst. Gästbloggarna når publiken på Lows webbplats men även hans blogg får exponering när de delar gästposten till sina sociala mediekanaler.

”Som ett resultat får vi båda möjligheten att utnyttja varandras läsare. Jag ser detta som en win-win situation. Utöver detta är att få Facebook-annonser ett effektivt sätt att utöka min räckvidd. Boost-post är praktiskt för att marknadsföra bloggposter till mycket större publik. Dessa två metoder fungerar dock bara om det ifrågasatta blogginlägget är av högsta kvalitet. ”

Brian Jackson – BrianJackson

Brian Jacksons blogg växte på ett unikt sätt. Han började med personlig branding på brianjackson.io och migrerade så småningom över till varumärket woorkup.com som det är nu.

”Jag tycker att även på woorkup-varumärket, om jag håller saker mer personlig, jag har mycket mer engagemang från människor. Jag tror att vi som ett samhälle naturligtvis förhåller oss bättre med människor, snarare än ett märke. Det är därför jag alltid skriver i första person. ”

En annan sak som Jackson gör är att försöka dela tips och strategier som han har svårt att hitta på Google. Han tillade: ”Naturligtvis gör jag nyckelordsundersökningar, men delningstips som inte har skjutits upp tusentals gånger online tror jag har gett mig fördelen med något av mitt innehåll. Om jag Google något och inte kan hitta svaret på under 5 minuter, tänker jag genast på att göra det till ett blogginlägg. Detta ökar anmälningarna för nyhetsbrev och skapar också några bra konversationer från läsarna, eftersom de troligen inte har stött på innehållet någonstans ännu. ”

Jackson känner att sättet 1 att växa din blogg är genom konsistens och disciplin.

Det finns ingen snabb spår för framgång med en blogg, du måste lägga tid och ansträngning och så småningom kommer du att se avkastningen. Och om du precis börjar börja med det i minst 6 månader. Jag har hittat på nya webbplatser, 6-månadersmarknaden verkar vara den söta platsen där saker börjar hända.

Harleena Singh – Aha-Now

Harleena Singh rekommenderar att man använder en mångfaldig inställning när det gäller att växa din bloggläsare. Hon sa: “Du kan utnyttja kampanjerna på sociala medier och bygga relationer, använda bloggkommentarer och bidra med gästposter på högtrafiksajter, gå med i bloggsamhällen och genomföra intressanta händelser på din blogg.”

Hon tillägger att allt du behöver göra är att vara kreativ och producera kvalitetsinnehåll som är användbart för läsarna – ge värde och göra läsarna värdefulla.

Om du fokuserar på CRUX för att blogga, det vill säga innehåll + relationer + användarupplevelse, kommer du definitivt att se en ökning i din bloggläsare.

David Hartshorne – ByteOfData.com

David Hartshorne pekar på en viktig sak att börja: ”Du måste marknadsföra ditt blogginlägg. Japp. Publicering är bara början. ”

Organisk trafik från sökmotorer kommer att ta lång tid att realisera sig på en ny blogg, så reklam kan vara avgörande.

Så här är några saker du kan göra just nu för att få lite trafik till din blogg enligt Hartshorne:

 1. Fråga dina vänner – Det är inget fel med att skicka e-post eller twitta dina kompisar och be dem att “Gilla och dela” ditt inlägg. Varje bit hjälper.
 2. Skicka e-post till din lista – Om du har personer i din e-postlista, låt dem veta om dina nya inlägg. Om du inte har en e-postlista börjar du bygga en.
 3. Inlägg på sociala medier – Lägg till vart och ett av dina sociala mediekonton för att få bollen att rulla där. Lägg sedan till i buffert så att meddelandet upprepas några gånger under de kommande timmarna / dagarna.
 4. Meddela influenser – Om du har nämnt en person eller ett företag i ditt inlägg, låt dem veta om det. Och be dem dela det till sin publik.
 5. Bloggkampanj – Prova dessa kanaler till att börja med: JustRetweet, CoPromote och Triberr.
 6. Bloggkommentarer – sist, men inte minst, försök att fortsätta att kommentera relevanta bloggar. Detta är ett bra sätt att bygga relationer i din nisch och locka läsare till din blogg.

”Jag hoppas att dessa tips hjälper dig att växa din bloggläsare. Var tålamod och ihållande. Det tar tid. Men det kommer att vara värt i slutändan, ”uppmuntrade han.

Amanda Menzies – MakeupAndBeauty

Amanda Menzies känner det bästa rådet hon kan erbjuda är att interagera med människor på sociala medier. Genom att visa intresse för andra människor börjar de visa intresse för dig och (förhoppningsvis) din blogg.

”För den typ av bloggar jag skriver tycker jag att koppla till märken är ett utmärkt sätt att få ditt namn / blogg sett av en mycket bredare publik. Jag märker alltid ett märke som jag har pratat om i mina bloggar och hoppas att de gillar det, kommentera det eller dela det på deras sociala medier, det kommer sedan att ses av deras enorma publik och eftersom de har interagerat med dig kommer folk att tänka det måste vara värt att titta på. ”

Jag hade en märkesbult på en av mina bloggfoton till Pinterest och det ökade min bloggtrafik med en enorm mängd bara från ett foto.

Jasper – OpportunityBuilding

Jasper delade sina tankar om att växa en läsare.

Det bästa sättet att växa ditt läsarantal är att vara intresserad av andra människor. Var den första att nå ut, bygg relationer med dina läsare och andra bloggare. Ja, det är mycket arbete. Men det är också roligt och väldigt lukrativt.

Vad kan du förvänta dig om du följer Jaspers råd?

 • Mer trafik
 • Gästpostmöjligheter
 • Till och med betalt arbete

Allt kommer från konsekvent nätverkande online. ”Jag rekommenderar starkt bloggkommentarer som utgångspunkt. Till och med 2016 är bloggkommentarer fortfarande ett mycket kraftfullt sätt att bygga och upprätthålla relationer, ”delade han.

Stuart Davidson – StuartJDavidson

Stuart Davidson har en enkel strategi för att växa bloggläsare och det är sökning. “Människor måste först hitta ditt innehåll innan de kan konsumera det och i slutändan agera på det, så att trafik är det första elementet i läsarna.”

Så många använder sökmotorer som Google för att hitta innehåll. Utan tvekan gör dina ideala läsare också. Genom att rangordna artiklar med höga sökresultat efter nyckelord som har stora sökvolymer gjorda av dina perfekta möjligheter kan du locka till en konsekvent och hållbar trafiknivå till ditt innehåll.

Davidson rekommenderar att när en prospekt hittar ditt innehåll, måste innehållet också övertyga dem att vidta åtgärder. “Innehåll av bra kvalitet kommer att bibehålla uppmärksamhet och skapa auktoritet och trovärdighet, samtidigt som det krävs en tydlig och attraktiv uppmaning till handlingar för att översätta läsekretsen till resultat.”

Mike Allton – TheSocialMediaHat

Mike Allton har faktiskt två (mycket olika) tekniker för att växa sin publik.

Den första är att skapa bra innehåll och se till att det delas överallt. Låter enkelt, men det är naturligtvis en enorm mängd arbete. Jag kommer att spendera tid på att skapa artikeln, publicera den och sedan gå igenom min 30+ Point Blog Promotional Checklist för att dela den med alla mina sociala nätverk, e-postprenumeranter och andra medier. När läsarna kommer in i artikeln, om de gillar den, kommer de att dela den med sina egna målgrupper och därmed växa min läsare.

Den andra tekniken han använder är att utnyttja andra människors publik genom gästblogginlägg, podcast och livevideosändningar.

”Detta var särskilt effektivt för ett par år sedan med Google Hangouts och de veckovisningar som många programföretag satt upp. Jag skulle utveckla en relation med en programföretag, vanligtvis genom att delta i deras show och lämna smarta kommentarer, bli inbjuden att delta i en framtida show och sedan göra så bra jobb som jag kunde som gäst. Dessa möjligheter att visa min expertis, live, hade enorm inverkan på tittarna (och min verksamhet!). ”

Tereza Litsa – TerezaLitsa

Om du vill öka din bloggs läsarupplevelse, säger Tereza Litsa att du börjar med att analysera ditt befintliga innehåll och det aktuella engagemangsnivån med din publik. Vilka ämnen fungerar bättre och vad får en läsare att dela dina inlägg?

”När du har en klar förståelse för innehållet som bäst fungerar är nästa steg att skapa en enkel innehållskalender för att organisera dina idéer i en plan. Detta hjälper dig att skriva mer konsekvent och det kan förbättra din motivation när du tänker på dina initiala mål. “

Hon tillägger att kvaliteten på innehållet alltid är viktigt, men det är också distribution som är viktig.

Hur kommer prospektläsarna att upptäcka din blogg? Vilka kanaler ska du använda för marknadsföring av ditt innehåll? Smart och konsekvent distribution kan hjälpa dig att locka en bredare publik. Dessutom är det alltid en bra idé att tänka utanför rutan och experimentera med nya innehållstyper, format eller till och med distributionskanaler.

Litsa betonar att det viktigaste är dock att komma ihåg att din personliga röst och din myndighet fungerar som de bästa verktygen för din blogg. “Det finns inget behov att offra dessa för ökad trafik!”

Cent Muru – SocialMediaMarketo

Cent Muru påpekar att borta är de dagar där du helt enkelt kan skapa fantastiskt innehåll för att växa din blogg läsare. “Stort innehåll är ett måste, men det kommer helt enkelt inte att skära ned i den moderna världen utan någon extra hjälp.”

Muru erbjuder en 3-punkts combo för att växa bloggläsare:

 • Bra innehåll
 • Skapa visuell överklagande till ditt innehåll som infografik
 • Bra innehållsplanering för innehåll eller en checklista

Att helt enkelt skapa bra infografik och publicera på din blogg gör det inte heller; du måste nå ut för att få den publicerad på stora webbplatser som SocialMediaToday, Inc, Forbes eller Entrepreneur för att få erkännande och bygga dina egna bloggläsare, ”sa Muru.

Kathryn Trainor – FuggsAndFoach

Kathryn Trainor delade: “Jag minns verkligen inte hur det hela började men när min bloggläsare verkligen växte när jag gjorde följande fyra saker.”

 1. Lägg upp mer än ett på mer än ett sätt – Du kan använda din webbplats men använda dina sociala medier för att hjälpa dig också. Att hålla dem aktiva och posta några gånger om dagen kan ge dig några extra tittare.
 2. Känner din publik – Har du ett gäng upptagna mammor som bara checkar online klockan 17 medan du gör middag? Har du affärsinriktade människor som är fokuserade hela dagen.
 3. Var riktig, var en person – Interaktion är ett viktigt sätt att få läsarnas kännedom. Om de vet att du är riktig och du pratar med dem kommer de tillbaka. De ser dig som en person, inte bara en person som sätter upp ord för att sätta upp ord.
 4. Ha kul – Om det inte är kul kommer det inte att fungera! Din läsare kan också se det!

Chris Makara – ChrisMakara

För Chris Makara kan växande bloggläsare göras på flera olika sätt. “Ett av mina favoritvägar är att utnyttja vintergröna blogginnehåll till återvunna inlägg på sociala medier.”

Med den här metoden kan Makara kontinuerligt marknadsföra sitt innehåll om och om igen på sociala mediekanaler. Han tillade: ”En bra del av ditt sociala efterföljande kommer inte att vara ivrig läsare av din blogg. Men om du kan dela ditt innehåll konsekvent på dina sociala konton, börjar du generera klick på ditt innehåll. “

Inom dina blogginlägg är det bäst att ha någon slags uppgradering av innehåll för att få tag i deras e-postadress. Dessutom kan du använda överlägg, avsluta popup-fönster etc. (så irriterande som de kan vara, men de fungerar) för att bygga din e-postlista för ditt nyhetsbrev.

Marina Barayeva – IntNetworkPlus

Marina Barayeva rekommenderar att när du arbetar på din blogg bör du börja med att skapa värdefullt innehåll innan du oroar dig för något annat. Fokusera på innehåll som folk läser och kan implementera i sitt arbete eller liv och få resultat. ”När de ser att något fungerar kommer de att gå tillbaka till webbplatsen för de nya uppdateringarna. Optimera ditt inlägg för SEO, men håll det fortfarande läsbart. ”

Barayeva rekommenderar också att marknadsföra ditt eget arbete så mycket som möjligt:

 • Dela via sociala medienätverk.
 • Ta kontakt med andra bloggare och bygg upp en relation med dem; senare kan du dela varandras innehåll.
 • Inkludera påverkare i dina inlägg. Be om deras åsikt eller tillåtelse att lägga till sina offerter. Det kan vara en roundup-post eller bara en offert i din artikel. Skriv dem ett e-postmeddelande efter publicering och tacka dem för deras hjälp. Några av dem kommer att dela ditt inlägg.

Barayeva säger också att leta efter möjligheter att gästlägga på webbplatser där din målgrupp umgås. “Gå till en webbplats som helpareporter.com och se om någon letar efter råd inom området för din expertis och kommer att kreditera din webbplats med svaret.

“Kort sagt, den blogg som växer formeln: skapa innehåll, marknadsföra överallt och stick ut på de populära plattformarna.”

Bill Acholla – BillAcholla

Bill Acholla har några metoder som har fungerat bra för honom för att växa sin egen bloggläsare. Han delar:

 1. Jag tillbringar den första dagen på att hitta ett ämne som är unikt och ganska låg på konkurrensen. Jag sparkar iväg med SEMrush.com för att hitta rätt sökord som människor faktiskt söker efter.
 2. När jag har bestämt mig för nyckelordet tillbringar jag de kommande fyra dagarna på att skapa rätt innehåll. Innan jag börjar skriva måste jag se till att jag har identifierat smärtpunkterna och stödjande information som hjälper mig att skriva ett engagerande innehåll.
 3. Jag publicerade innehållet på min blogg.
 4. Sedan skulle jag spendera 1 månad på att marknadsföra mitt episka innehåll genom marknadsföring före gäst och bloggning av gäster.

”Dessa metoder fungerar. De har arbetat för mig, och de kommer också att arbeta för dig. ”

Patricia Weber – Patricia-Weber

Patricia Weber rekommenderar att nya bloggare bör göra att ett läsarupplevelse blir deras högsta prioritet under de första 90 dagarna och sedan fortsätta att övervaka läsartillväxten därifrån.

Under de sju eller åtta åren hon bloggade finns det några taktiker som förblir hennes favorit:

 1. Samarbeta med andra bloggare genom att dela sina inlägg, kommentera sina inlägg och vara med dem i gemenskaper.
 2. Publicera innehåll av hög kvalitet på min blogg, så att läsarna fortsätter att vilja att fler och andra högprofilerade bloggare ber mig att gästposten för deras liknande ämnesblogg.
 3. Fortsätt att stärka min självpromotionsmuskel. I dessa dagar engagerar jag mig mer med live-streaming eftersom det mer som en introvert gör det möjligt för mig att prata som om jag pratar med en liten, intim publik. Jag har en webbansvarig för att göra alla bloggtekniska tweaks med små saker som plug-ins för att hjälpa till med SEO. Men något jag tar med, mer i dessa dagar och antal
 4. Hashtags i mina posttitlar, för att dra fördel av organisk räckvidd. Med lite forskning för att hitta det starkaste är min erfarenhet hittills mer engagemang och fler sidvisningar.

Michael Karp – Copytactics

Jag ägnar mycket tid åt att marknadsföra mitt innehåll. Jag använder mestadels gratis metoder som dessa på grund av den långsiktiga ROI och de relationer som byggts. Jag brukar göra mycket e-post så snart jag publicerar ett inlägg. Sedan arbetar jag med att bygga länkar för att få det rankat. Det är lite mer komplicerat än så, men jag har kondenserat det till en 7-stegsprocess som kan laddas ner här.

Jason Quey – CofoundersWithClass

Enligt Jason Quey finns det flera sätt att växa ut en bloggläsare.

Min rekommendation är att fokusera på en marknadsföringskanal som är hållbar (för en blogg som främst är SEO, PPC, word of mouth och stora partnerskap).

Sedan föreslår Quey att lära sig använda 1-2 andra marknadsföringskanaler för att nå det slutliga målet. “Först när du har behärskat dessa kanaler bör du överväga något annat.”

Lorraine Reguly – WordingWell

Lorraine ger regelbundet värde till sina läsare och låter dem veta att hon förstår deras kamp.

”Genom att behandla dem med respekt och hjälpa dem har jag vuxit min läsare. Jag delar också relevant information på mina sociala medieplattformar med dem. På det sättet vet de att jag inte är skräppost och INTE marknadsför ENDAST mitt eget innehåll. De vet att jag hela tiden tänker på dem och vad de är intresserade av. ”

Som ett resultat respekterar de mig mycket.

Viktor Egri – Automizy

”Jag driver blogg.automizy.com och vi började vår resa 2016. Idag har vi 3 000 sessioner varje månad på vår blogg som inte är enorm men ändå, den är mycket riktad och inte dålig eftersom vi började med 100 sessioner i februari 2016.

Att komma igång med en blogg är utmanande, består av massor av komponenter. Om du saknar något kommer du att ha ett svårt jobb:

 1. Idealisk läsarprofil (köppersoner av ditt företag)
 2. Innehåll som verkligen hjälper dem (bra innehållsstrategi)
 3. Ofta publicering
 4. En bra och uppmätt innehållsförbättringsprocess

Vår process ser ut så här:

 1. Samla ämnen och infoga i innehållskalendern
 2. SEO-forskning för den kommande artikeln
 3. Skriva innehållet med nyckelorden i åtanke
 4. Lägga till “bonusinnehåll”, nedladdningsbart gratisinnehåll till artikeln
 5. Publicering alltid på samma dag på samma gång
 6. Främjande: Generera UTM-taggar, dela innehållet med prenumeranter, i forum och samhällen där våra läsare är, dela på sociala medier med CoPromote
 7. Analysera kanalernas föreställningar i Google Analytics

Dante Harker – DanteHarker

Dante Harker pekar på viss mjukvara som kan hjälpa dig att växa din bloggläsare.

Jag gör massor av saker för att öka min bloggläsare men en av de mer förbises är att använda mjukvaran Massplanner. Detta är utmärkt schemaläggningsprogramvara som kan göra mer än ganska mycket annat. En av dess fantastiska funktioner är att dela din blogg över olika Facebook-grupper som finns i din nisch. Det är väl värt att kolla in.

Susan Payton – Äggmarknadsföring & kommunikationer

När det gäller att bygga en publik gillar Susan Payton att arbeta smartare, inte hårdare.

Ett sätt som kräver mycket liten ansträngning för att öka en bloggs läsekrets är att använda WordPress-plugin-programmet Revive Old Post. Det peppar inte bara din sociala mediaström med användbart innehåll som kommer att locka nya läsare, utan det lyser också på äldre innehåll som du kanske inte aktivt marknadsför. Sätt bara upp det och glöm det! Det är genomgående en av min största trafikreferenser till min blogg.

Justice Mitchell – JusticeMitchell

Justice Mitchell betonar att byggandet av en läsekrets handlar om att skapa innehåll som har en position eller åsikt, med en vilja att utveckla det med din publik. “Jag avskyr guruer som sitter på tvålboxarna och konfronterar som inte faller i linje.”

Jag kommer från en kreativ plats där idéer blir större och bättre (eller trash), ju mer de förfinas. Om ditt innehåll inte lämnar dörrar öppna lockar du en publik som vill få höra – “får” om du vill. Det är bra för narsissistiska sykofanter som behöver vara rätt hela tiden, men det finns ingen utmaning eller tillväxt i det. Publiken vill lära sig OCH bidra; om du inte är en student i ditt eget spel – du bara dricker din egen pisse.

Julie Blakley

Jag kom över Julies inlägg om sju sätt att växa bloggpublik när jag forskade om detta ämne. Jag tyckte det var användbart och bestämde mig för att dela ett av hennes tips här.

Synkronisera ditt innehåll till tredjepartspublikationer – Det är ett av de enklaste och snabbaste sätten att öka publik och exponering för ditt innehåll. Dessa webbplatser citeras ofta av ett stort antal människor, och ditt innehåll som publiceras där kommer sannolikt att få många fler sociala aktier. Dessa webbplatser kan också exponera ditt namn, länkar, företag och tankeledning för en mycket större publik och kan i sin tur styra fler människor tillbaka till din egen webbplats.

TL; DR: Sex takeaways för skyndade läsare

Det finns många värdefulla råd i det här inlägget från bloggare i skyttegraven. Dessa är de vanliga teman som tycktes komma från den majoriteten av framgångsrika bloggare:

 1. Bygg verklig relation med andra bloggare.
 2. Dela och interagera med andra på sociala medieplattformar.
 3. Skapa bättre och handlingsbart innehåll för att hjälpa dina läsare.
 4. Optimera ditt inlägg för bättre sökmotorrankning.
 5. Använd rätt verktyg för att hjälpa dig göra bättre forskning och marknadsföring.
 6. Förvandla din handling till en repeterbar process.

Ett stort tack till alla våra vänner för att du tog dig tid att dela sina tips om hur man växer bloggläsaren.

Jag hoppas att dessa tips erbjuder några solida idéer och grund för hur vi kan växa vår bloggläsare. Om du har något specifikt som fungerar bra för dig, dela med oss ​​på Twitter eller Facebook.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me