5 store grunner til at bloggere skal selvutgi en bok

Det er ingenting som å kunne si “Jeg er forfatter!”


Så fantastisk som den følelsen er, er det mange andre gode grunner for deg å skrive en bok. Selv om blogging i seg selv kan være lukrativ, er ebøker verktøy som kan utnyttes for å bidra til å utvide publikum og tjene mer penger på bloggen din.

Og i dag er det enklere enn noen gang å selvpublisere og få ordene dine foran rett publikum. Som blogger har du allerede det som trengs for å være forfatter, også.

Har du aldri tenkt på å publisere før? Her er noen gode grunner til å vurdere det.

1. Generer passiv inntekt

Å skrive en bok er selvfølgelig ikke akkurat passivt. Men i virkeligheten krever de fleste typer “passive” inntekter en forhåndsinvestering.

Så når hjulene er i bevegelse, fortsetter de å lønne seg på lang sikt. Det tar litt tid og krefter å skrive og selvpublisere en bok.

Du må legge arbeid i å skrive, redigere, formatere, designe et omslag, publisere det og promotere det, eller investere penger i å ansette eksperter for å hjelpe.

Etter at boken din er utgitt, kan du fortsette med promoteringsinnsatsen: jo mer tid og krefter du legger på å markedsføre boken, jo mer penger tjener du på den.

Men selv om du ikke bruker mye tid på å markedsføre boken din, vil den fremdeles være der for leserne å kjøpe, og bloggen din kan selv fungere som en reklame for boken din. Jeg ga selv ut boka Amazing Women In History for noen år siden, og gjør ikke noe for å promotere den i tillegg til lenke til boken fra bloggen min.

Likevel tjener jeg fortsatt en liten inntekt hver måned på boksalg. Hvis jeg skrev flere bøker, eller gjorde mer for å promotere denne, kunne jeg tjent mer. Men selv med veldig liten pågående innsats, kan du fortsette å tjene passivt når boken din er utgitt.

2. Etabler deg som ekspert

Forlagsbransjen er i omveltning takket være selvutgivelsesboomen. Det er gode nyheter for bloggere som vil skrive en bok! Selv for bare 5 eller 10 år siden ble fortsatt publisering sett på som “forfengelighet” -publisering; den siste utveien til en talentløs forfatter som er syk av avvisningsbrev.

Vellykkede selvpubliserte forfattere som Amanda Hocking forandret bransjen for alltid.Vellykkede selvpubliserte forfattere som Amanda Hocking forandret bransjen for alltid.

I lang tid kunne forfattere ikke bli tatt på alvor hvis de ikke hadde støtte fra et stort forlag.

Men takket være noen høyt publiserte suksesshistorier, er publikum nå mer bevisste på mulighetene for selvpublisering:

  • Amanda Hocking tjente berømt millioner av dollar fra sine paranormale romantikkromaner før hun ble oppsøkt av forlaget St. Martins Press.
  • John Locke var den første selvutgitte forfatteren som solgte over 1 million e-bøker på Amazon.

Og nå har til og med etablerte profesjonelle forfattere begynt å eksperimentere med en blanding av tradisjonell og selvpubliserende, som den berømte New York Times bestselgende forfatteren Kristine Kathryn Rusch, som blogger om bransjen på KrisWrites.com.

I dag blir selvpublisering respektert, til og med beundret og applaudert. Ved å forfattere og selvpublisere en bok om nisjeemnet ditt, kan du posisjonere deg for å bli anerkjent som en ekspert på det emnet.

Når du er en topp forfatter i din nisje, er det en enorm differensiering slik at du kan skille seg ut fra andre bloggere. Dette er ikke bare et hyggelig ego-boost, men det vil også hjelpe deg å utvide bloggpublikummet ditt og styrke din andre inntektsgenerering, for eksempel hvis du selger produkter eller tjenester fra bloggen din. Å bli sett på som eksperten på din nisje kan gjøre det mulig for deg å sette høyere priser for disse produktene og tjenestene, og være mer etterspurt.

Det er en grunn til formspråket “skrev boken om den” – det betyr at du er en ekspert på temaet:

skrev-the-book-on

Å posisjonere seg selv som en ekspert kan også føre til andre muligheter som å snakke engasjementer, intervjuer, medieopptredener og mer.

3. Publiser bloggen din

Selvutgitte bøker utgjør 45% av markedsandelen for e-boken!Selvutgitte bøker utgjør 45% av markedsandelen for e-boka!

Flere og flere i dag kjøper og leser e-bøker.

I følge Pew Research eier over halvparten av alle amerikanere et dedikert apparat for å lese e-innhold. Nesten en tredjedel av alle undersøkte sa at de leste ebøker – og at prosentandelen øker hvert år.

Og i følge forfatterinntekter genererer eBokomsetningen på Amazon nesten $ 2 millioner dollar per dag i forfatterinntekter, med egenutgivede forfattere som nå utgjør omtrent 45% av markedsandelen. Å publisere en ebok lar deg nå dette enorme og voksende publikum – et publikum fullt av lesere som kanskje aldri har snublet over bloggen din ellers.

E-bøker er gode markedsføringsverktøy, spesielt fordi de ikke virkelig ser ut som markedsføringsverktøy. Leserne dine finner verdi i informasjonen du gir; Derfor betaler de for boken din. Det er en ikke-påtrengende, men effektiv måte å nå målgruppen på.

Noen lesere ser deg kanskje opp av nysgjerrighet etter å ha hatt glede av boken din, men du kan også bruke boken din som et salgsfremmende verktøy ved å koble til relevante blogginnlegg i boken din, og ved å inkludere en oppfordring til slutt. Som et passivt markedsføringsverktøy vil boken din fortsette å tiltrekke nye lesere til bloggen din så lenge den er tilgjengelig å kjøpe, lenge etter publisering.

4. Grow din liste

Du vet viktigheten av å utvide e-postlisten din: e-post lar deg danne en forbindelse og bygge et forhold til bloggleserne dine.

Men å bygge en betydelig e-postliste kan være en utfordring! En ebok kan brukes som et kraftig verktøy for å utvide e-postnyhetsbrevet ditt på to forskjellige måter:

Konverter boklesere til e-postabonnenter

Det er enkelt å ta med en oppfordring til slutten av boken din og invitere leserne til å abonnere for å motta lignende innhold gratis. Det er lurt å lenke til en unik, målrettet destinasjonsside på nettstedet ditt som er opprettet bare for ebook-leserne dine. Ved å bruke et spesielt verktøy som OptinMonster, kan du opprette destinasjonssider og spore konverteringsfrekvenser. Å bruke mål i Google Analytics er et annet alternativ for å spore e-bokkonverteringene dine.

Bruk boken din som en freebie blymagnet

Du kan også gi bort boken din som en freebie på nettstedet ditt for blogglesere som registrerer seg for e-post nyhetsbrevet. Å gi bort boken din på nettstedet ditt betyr ikke at du ikke kan selge den! Faktisk kan det øke den opplevde verdien av blymagneten hvis du kan fortelle abonnenter om at det normalt selges for en bestemt pris.

5. Bli forfatter

La oss innse det, dette er en av de store grunnene til å skrive en bok: Så du kan fortelle dine venner, familie og alle på gaten at du er en utgitt forfatter. Det er noe å være stolt av! Å skrive en bok er noe du aldri vil angre på.

Spent over å selv gi ut en bok?

Flott! Jeg vil gjerne hjelpe deg underveis. Dette er introduksjonsinnlegget for min neste serie om selvpublisering. Fremover snakker vi om å velge tema, hvordan du skriver boka, redigere og formatere, og publisere og promotere. Hvis du vil se navnet ditt i (virtuell) utskrift, må du følge med på det!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me