6 måter å holde kontakten med SEO-kontaktene dine på, kan hjelpe deg med å vinne langvarige partnerskap

Har du noen gang lagt merke til en likhet mellom SEO-kontaktene dine?


En enkel ting, faktisk.

De er i samme nisje eller bransje.

Det har ikke noe å si om du er en blogger, et byrå, en bedriftseier eller en innholdsmarkedsfører – det stemmer fremdeles.

Partnerskap er kjernen i vellykket B2B, det er nesten en gitt.

Hvem er SEO-kontaktene dine?

SEO-kontaktene dine kan også omfatte:

  • Andre bloggere i din nisje som nevnte, promoterte eller lenket tilbake til deg
  • Bedriftskontakter som sponset deg på deres hjemmeside takket være et arrangement eller en konferanse
  • Webmastere som hjalp til med SEO-aspektene på nettstedet eller bloggen din

Hvorfor det å holde kontakten er viktig

Dine SEO-kontakter er livet og brødet til din online markedsføringstiltak. Uten dem er det vanskeligere å få ordet om bloggen din eller virksomheten din, eller få nevnt nett, sosiale nettverk eller søkemotortrafikk i det hele tatt.

I utgangspunktet er dette teamarbeid.

Konkurrenter? Nope, partnere

Jeg vet at det er lettere å tenke på SEO-kontaktene dine som konkurranse – kanskje får de flere blogglesere, kunder eller potensielle kunder enn deg! Imidlertid kan ditt forhold til disse menneskene faktisk bli en fruktbar grunn for langvarige partnerskap.

Hvis du spiller ut kommunikasjonsspillet godt (og holder det ekte fra begge sider), kan forholdet føre til store muligheter til å hjelpe hverandre i merkevarebygging og markedsføring, samt SEO-innsats.

6 måter å holde kontakten med SEO-kontaktene dine

1. Det handler om å bygge relasjoner

Uansett hvilken nisje eller bransje du blogger eller jobber i, vil du reise ingen vei uten solide forhold.

Hver vellykket blogger eller gründer der ute skylder mest av suksessen hans til forholdene han bygde med andre mennesker i sin nisje eller bransje og det sterke nettverket han bygde rundt sin kjernebudskap som til slutt ble hans plattform.

Dette gjelder spesielt for partnerskap, der du og den andre personen ikke lenger er konkurrenter, men gjensidige hjelpere (og likestilt).

Slik jobber Christopher Jan Benitez fra ChristopherJanB.com med SEO-kontakter fra sin database.

Si at SEO-kontaktens spesialitet er koblingsbygging, og derfor plasserer jeg ham / henne under kategorien koblingsbygg.

Vurder også nettstedene som førte til at du var i kontakt med personen, dvs. blogg, sosial bokmerke, online gruppe / fellesskap, osv..

Til slutt er sluttspillet å fullføre forholdet ved å intervjue personen eller få et gjestepost publisert på nettstedet hans. Du kan også samarbeide om et prosjekt ved å bruke begge tjenestene dine på en klient for å fremme ditt arbeidsforhold. Mye viktigere, forholdet skal være en pågående ting – alltid holde kontakten med kontakten ved å retweete innleggene hans, kommentere blogger, rekke tips og råd osv..

Patricia Weber trekker også fram viktigheten av å pleie forhold til SEO-kontaktene dine:

I noen tilfeller har det vært tilhengere av bloggen min som kommenterer og deler blogginnleggene mine: De har kjøpt boken min, de har omtalt meg som gjesteblogger, vi har flyttet online-samtalen til enten Skype, Google hangouts eller til telefonen. I ett tilfelle, på grunn av reiser, kunne vi møte personlig.

Det beste noen kan gjøre er å fokusere på den andre personen først, og oppriktig ønsker å bli kjent med den andre personen og hva han trenger. Jeg har alltid vært på denne måten som en introvert fordi det bare er enklere.

Jeg har nylig blitt invitert av den mest synlige introverte forfatteren til å være en av mange som hjelper til med å lage innhold til hennes nye lansering.

Det viktigste i å være en aktiv giver er også å vite hva du vil motta fra bidraget ditt.

2. Co-opetition snarere enn konkurranse

SMX Advanced Seattle

“Co-opetition” er et begrep som står for “samarbeidskonkurranse” og det gjelder enkeltpersoner, bedrifter og organisasjoner som velger å samarbeide med sine konkurrenter i stedet for å prøve å overgå hverandres rang i økonomien.

Dette er en spillteoribasert strategi – du ser ikke bare etter det beste utfallet for deg selv – du ser etter det beste utfallet for deg selv og dine forretningspartnere.

Tom Shivers fra Exploit Online Demand:

Det er så mange forskjellige fasetter i SEO-verdenen i dag, slik at du kan etablere virksomheten din som leder i bare en av dem. Det betyr ikke at du ikke kan tilby de andre SEO-tjenestene, men når du snakker med andre selskaper som også tilbyr SEO, leder med din styrke og lær hvordan de har det på det området av SEO.

En av styrkene mine er e-handel SEO og jeg har mange kunder som passer til den ideelle profilen min for en klient på dette området. Så når jeg satte sammen et webinar for nye potensielle kunder, rakte jeg andre SEO proffere og ba dem om å se på lysbildene mine for innspill. Mange av dem gjorde og ga gode råd for hvordan jeg kunne forbedre presentasjonen min. Og for noen refererte jeg til kilden til tipset eller rådene i presentasjonen min og sørget for at SEO-kompisen min visste om det.

Da det var på tide å promotere webinaret, rakte jeg igjen de som ga råd og spurte om de ville være med på å promotere det. En vinn-vinn for både meg og min kooperasjon.

3. Arbeid sammen om en vanlig årsak

Deler du og SEO-kontaktene dine interesse for en sak, enten det er knyttet til din nisje eller av pedagogisk eller humanitær art?

Det er god grunn til å jobbe sammen om en felles sak og bygge et partnerskap som ikke bare vil være til fordel for begge dine virksomheter eller prosjekter, men det vil også få deg til et mer dyptgående forhold på menneskelig plan..

4. Del relevante forretningskontakter med hverandre

Hvis du og SEO-kontaktene dine begge er aktive innenfor den samme nisjen eller bransjen, er sjansen stor for at du har bygget en sterk database med forretningskontakter gjennom årene..

Noen navn i databasen din vil være mer relevante for SEO-kontaktene dine; andre i databasen deres vil være mer relevante for deg og din virksomhet.

For å dele relevante virksomhetsnavn, arbeid med de kraftigste (og velprøvde) markedsføringsteknikkene gjennom tidene – henvisninger.

Begge dere bør sørge for å nevne kontaktens navn i meldingene du sender til personene du vil komme i kontakt med, i tillegg til å trekke frem hvorfor det er gjensidig fordelaktig at du får en sjanse til å samarbeide.

5. Gi beskjed til partnerne dine om nettstedsnett

Fra tid til annen vil det skje at du finner SEO-kontaktene dine som er nevnt i andre blogg- og sosiale medieinnlegg.

Send en e-post til SEO-kontaktene dine, hver gang du får opp disse omtale. En enkel mal kan være følgende:

Hei fullt navn,

Vi fant nettopp at du nevnte på Great Niche Blog – her er URLen: http // urlhere.com / post /

Gratulerer!

hilsen,

Navnet ditt

Du kan konfigurere en Google Alert eller en Mention.net-e-postvarsling for hver gang SEO-kontaktene dine blir nevnt på en blogg, sosiale medier eller andre online publikasjoner..

6. Ikke glem din menneskelige side

Du går ingensteds i partnerskap hvis du glemmer din menneskelige side.

SEO-kontaktene dine, akkurat som bloggleserne eller kundene dine, er mye mer enn firmanavn. De er mennesker som deg, med behov, følelser, følelser og en familie som venter på dem på slutten av dagen.

Vær der for dem når de trenger et snev av menneskelig godhet. Det vil kanskje ikke bringe mer trafikk, penger eller suksess til bordet ditt med en gang, men det kan styrke partnerskapet og spesielt tillit til hverandre.

Bonustips: Søk alltid gjensidige fordeler

Følg den tidligere nevnte strategien for spillteori. Søk fordeler for dere begge, spesielt gjensidige fordeler.

Cormac fra My Online Marketer deler sin erfaring som en linkbuilder som søkte hjelp og partnerskap fra andre SEO-selskaper:

Jeg bygger mange lenker, faktisk tilbyr vi til og med en link building-tjeneste her. Som vi alle vet, kan det være en tidkrevende og kostbar jobb.

Jeg opplever ofte at andre selskaper som tilbyr lignende tjenester, kommer i kontakt for å outsource denne delen av prosessen.

Poenget er at jeg har bygget en rekke langvarige relasjoner med andre SEO-bedrifter eller lenker utbyggere som kanskje vil ha en kobling nå i sin tur for en på et senere tidspunkt på et annet nettsted.

Det fungerer bra for begge parter.

I tillegg er det en rekke nettsteder jeg har lagt ut på i årevis. Hvis du tar deg tid til å gjøre det så bra, resulterer det i plasseringen din på nettstedet deres og nytt innhold som genererer andeler og lenker for deres.

Et siste ord med forsiktighet

Det kan være fristende å behandle partnere som engangsaktiver når du er fokusert på fordelene du vil få i det lange løp. Når alt kommer til alt når en partner ikke skaffer seg mer penger, trafikk eller suksess, kan det føles som om det er riktig tidspunkt å slippe partneren.

Imidlertid vil jeg, som en som ikke forsømmer menneskelig etikk i forretningsmiljøet, anbefale mot en slik praksis. Det ville ikke bare føre til unødvendig stress for deg og dine partnere (eller i verste fall drama), men det kan hindre eventuelle fremtidige muligheter til å bygge partnerskap med andre virksomheter. Negative opplevelser går lett viral, og du kan havne på veggen av partnerskapsskam et sted.

Ikke en klok idé, hvis du bryr deg om omdømmet ditt.

Hvis du finner ut at en partner ikke gir deg flere fordeler, ta kontakt og snakk gjennom det. Du kan finne en løsning sammen. Hvis ingenting ordner seg, kan du skille på gode vilkår, uten å skade hverandres omdømme.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map