6 saker du måste göra för att förvandla din blogg till ett företag

Du har beslutat att det är dags att förvandla din blogg till ett företag och undrar “vad är nästa?” För att det ska tas på allvar som ett företag måste du ändra mer än bara ditt tankesätt. Så här förvandlar du din blogg till ett företag:


6 saker du måste göra för att förvandla din blogg till ett företag

1. Definiera ditt varumärke

Företag måste etablera ett unikt varumärke som kan locka kunder. Om du redan är en bloggare med viss dragkraft eller följare kan du ha ett rykte etablerat – bra eller dåligt. Det är dags att skapa en professionell persona. Fortsätt med din unika stil och röst, men rensa upp dina interaktioner för att skapa en positiv eller attraktiv uppfattning om ditt varumärke för din ideala publik. Detta kommer att innebära att gå tillbaka och till och med få hjälp för att fastställa hur ditt rykte ser ut nu och hur du ska ändra det.

I sommar, på en varumärkesbyggande workshop som var värd av Rebecca Parsons från Cre8tive Compass vid iRetreat konferens 2015, arbetade jag genom djupgående, händer på övningar för att förfina mitt varumärke. Ett kritiskt steg som ofta missades var att prioritera mina viktigaste personliga värden. De inkluderade ärlighet, familj och hoppfullhet – passande för en blogg som hjälper mammor att uppfostra barn med speciella behov. Dessa värden behövde framgå av min blogg och sociala medier.

Istället för att placera min blogg som en som skulle lösa alla utmaningarna med att uppfostra ett barn med särskilda behov, erbjuder Embracing Imperfect mammor en egen plats, något som min publik önskar. Jag talar med min publik som om de vore en kvinna som uppfostrar barn med massor av intressen och min taglinje föll in i det:

“En livsstilsblogg för mammor som växer upp barn med speciella behov.”

Den meningen är en enkel, kort förklaring av mina värden, min publik och min blogg. Jag har redan fått höra att detta är en “ny” nisch – som är nyheter för mig! Lite brainstorming av varumärken på dina värden och din publik hjälper dig att skapa en äkta tagline. Lär dig mer sätt att märka din blogg.

2. Riskfel

Även på iRetreat 2015 delade gästhögtalaren Holly Homer, som äger barnaktivitetsblogg och är grundaren av Business 2 Blogger, att “misslyckande är den snabbaste vägen till kunskap.”

Nu en framgångsrik bloggare och entreprenör, delade Holly sin 50% affärsbristfrekvens med oss, men avslöjade att det bra med att driva en bloggföretag är att det tar nästan inga investeringar. Du kan prova på många olika projekt med mycket lite kapital – allt du behöver är ett bra webbhotellkonto och några dollar per år för att säkra webbadresser.

Hon rådde att börja med babysteg – “bara ringa det och börja någonstans.”

Detta har varit mitt sätt att göra affärer i åratal. Jag experimenterar fortfarande med nya inkomstsätt. Till exempel ville jag utöka min användning av Instagram till sponsrade kampanjer, så jag accepterade en som passade bra för min publik. Tyvärr insåg jag inte förrän efter att jag hade begått att jag behövde använda deras annonsbild. Den annonsen utspädde mitt märke och jag lärde mig att undvika sådana kampanjer.

Det är okej att misslyckas så länge du lär dig av det!

3. Känner till regler och lagar som påverkar dig

Sponsored post verbiage för toppen av inläggetExempel på sponsring som nämnts tidigare och nära produktlänk. Inkluderar “#ad” i titeln för automatiserad marknadsföring av sociala medier.

En sak jag gjorde ordentligt med den Instagram-kampanjen var korrekt avslöjande, något som även stora märken kämpar med. I vår, modehandlare Lord & Taylor körde en Instagram-kampanj utan avslöjande och riskerade att FTC skulle ha skadat.

På sommaren kom Kim Kardashian under eld av FDA av en annan anledning. Medan hon avslöjade ordentligt, lämnade hon ut att hennes godkännande av produkter inte var medicinskt bevisat för att uppnå de resultat hon fick.

Du måste känna till dessa regler om du ska driva en professionell blogg för att undvika rättsliga åtgärder:

 • Ge alltid upp alla ersättningar – till och med produkter eller rabatter – som mottas på alla kampanjposter och aktier – detta inkluderar dina partnerlänkar. Läs FTC: s fråga&A för att se till att du är kompatibel (uppdaterad maj 2015).
 • Känner till reglerna för giveaways på din blogg och sociala medier, särskilt för din stat. Du kan också behöva tjäna pengar på priser, även om din leverantör inte gör det.
 • Förstå vilka bilder du kan använda gratis, vad du behöver köpa och vad som utgör rättvisande användning för bilder.
 • Fråga innan du hänvisar till någons innehåll eller kolla riktlinjerna för en publikation för att se till att du inte stjäl. Kreditera alltid författaren och kopiera minst 2-3 meningar i ditt inlägg.
 • Vet när och hur man använder “nofollow” -taggen för kompenserade länkar och andra bästa metoder för Google.
 • Om du marknadsför icke-FDA-godkända hälsoprodukter som eteriska oljor, se till att du korrekt avslöjar att detta är din åsikt och att resultaten inte är bevisade eller FDA-godkända.

4. Skapa en affärsenhet

För närvarande driver jag ett enskilt ägarföretag, men när jag ommarkerar och omplacerar min online-verksamhet överväger jag att ändra det.

På en lokal workshop med advokat och PR-professionell Danielle Liss från FitFluential-bloggernätverket, undervisade han om lag för bloggare. Verkligheten är att bloggare lätt kan stämmas även om de inte tror att de har brutit några lagar.

Jag budgeterar nu några hundra dollar för att skapa en LLC, ett bolag med begränsat ansvar, som kan skydda mina stora tillgångar (som mitt hus eller bil) om jag skulle bli stämd. Frekvensen av useriösa rättegångar gör detta till ett klokt val. Ta det bästa beslutet för ditt företag.

5. Få dina konton i ordning

Jag rekommenderar ett enkelt kalkylblad för att hålla dina konton i ordning: produkter som mottas för granskning och datum, sponsrade inlägg eller frilansstolpar, faktureringsdatum, betalningsdatum, affärsutgifter.

Fakturering via PayPal är bra eftersom du kan ladda ner fil med dina transaktioner för bokföringsändamål. Du kanske också vill överväga en online-faktureringstjänst för klienter som du behöver fakturera. Många börjar på $ 10-20 per månad.

0916-Project-TrackingEtt enkelt Excel-ark hjälper mig att hålla reda på mina projekt.

Vid skattetid bör du anställa en pålitlig revisor. Gå inte bara till ett av de populära bokföringsföretagen eller till en revisor som inte har någon aning om vad en ”blogg” är.

Förra gången jag försökte det gav kvinnan mig mycket sorg över inkomst av 29 dollar som jag fick från en anslutningsförsäljning. Det specifika företaget kallade det ”royalty” och revisoren frågade mig vid flera olika tillfällen vilken bok jag hade skrivit och var var min andra försäljning. Eftersom hon inte förstod verksamheten kunde hon inte känna till det. Kontakta andra professionella bloggare i ditt område för en rekommendation.

6. Odla professionalism

Ibland arbetar vi för hårt för att skapa kontroverser i vår strävan att hjälpa vår blogg att sticka ut från mängden. Dina läsare vill inte ha det – och gissa vad? Andra bloggare kommer att ringa dig om det.

Nyligen gick en artikel runt på Facebook skriven av en mamma som protesterade jordnötsallergier i skolan. Det var mycket inflammatoriskt och medan det genererade en massa sidvisningar gick det också runt blogggrupper. Den allmänna uppfattningen om hennes “klick bete” inlägg var mycket negativ. Vi uppmuntrade våra målgrupper att inte läsa den. Tänk på vad märken, annonsörer och återförsäljare också kommer att tänka på den bloggaren. Skulle du vilja arbeta med henne?

Vad kan du göra för att upprätthålla professionalism? Du kanske vill tänka på din blogg som ditt kontor.

 • Om du hade jobb i företagsvärlden, vad skulle vara olämpligt beteende?
 • Hur skulle du översätta det till skrift?
 • Blogga eller dela inte när du är berusad.
 • Dela inte risque-bilder på sociala medier.
 • Håll det rent runt barnen.

Du kan också vara professionell genom att behandla din blogging som ett riktigt jobb. Om du hade en HR-chef skulle du få en kampanj eller en varning?

 • Behandla andra bloggare, alla märken och PR-personer med respekt och artighet.
 • Möt gransknings- och kampanjfrister.
 • Ta de bästa bilderna du kan och lära dig att förbättra.
 • Var uppmärksam på grammatik och stavning när du skriver.
 • Delta i bloggarrangemang för att etablera ditt varumärke, lära av erfarna bloggare och växa ditt företag.

Om du har bloggat som en hobby och vill förvandla din blogg till ett företag är det dags att bli seriös och ta dessa steg för att få den från marken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me