8 saker att leta efter i en bloggmentor

Om du är en fan av filmer från 1980-talet såg du förmodligen kultklassikern Wall Street.


Denna flick kröniserar ökningen och fallet av en ung aktiemäklare i New York City under en period av massiv finansiell tillväxt

En av huvudpersonerna i filmen – Gordon Gekko – säger:

Den mest värdefulla varan jag känner till är information.

Tyvärr hänvisade Gekko till olaglig insiderhandel, för vilken han så småningom går i fängelse.

Men som nybörjare eller kämpande bloggare är detta offert det exakta skälet till att du antingen behöver anställa en bloggtränare eller åtminstone följa 1 eller 2 respekterade bloggmentorer från din nisch. Den mest värdefulla varan är verkligen information till en färgad i ullen, unga Turkbloggaren eller till en kämpar, frustrerad, förlorad bloggare.

Efter råd från ikoner som Zac Johnson tog bokstavligen år av min inlärningskurva, raderade mina kamper och påskyndade min framgång exponentiellt.

Erfarna, skickliga mentorer erbjuder dig värdefull information som hjälper dig:

 • öka din bloggtrafik
 • öka dina bloggvinster
 • lev dina drömmar genom bloggning
 • identifiera misstag du kan göra
 • avslöja orsakerna till att du bloggar för att hjälpa dig kniva igenom hinder

Som bloggkonsult har jag hjälpt kunderna att få tydlighet, lösa hinder och växa sina bloggar stadigt.

Jag har varit på båda sidor om staketet. Som någon som har lärt sig från mentorer och gjort en hel del mentorskap själv vill jag hjälpa dig att hitta rätt bloggmentor för dig.

Se upp för dessa åtta saker i en bloggmentor.

Obs! I detta inlägg kan en mentor vara antingen en konsult eller coach som erbjuder premiumtjänster eller en bloggare som hjälper dig genom deras gratis innehåll och råd.

1: En välfylld blogg

De bästa bloggmentorerna tenderar att driva välfyllda bloggar överfyllda med gratis, lättillgänglig och användbar kunskap.

Darren Rowse på Pro Blogger är ett bra exempel på en bloggare som publicerar en rik resurs.

Jerry Low av just denna blogg är ett annat lysande exempel på någon som har hjälpt till att skapa en otroligt djupgående, grundlig blogg med gratis innehåll.

Generösa bloggare är vanligtvis utmärkta, tankeväckande, generösa mentorer.

Massor av nuggets på Darrens blogg.

2: Kurser

Gynna mentorer som har skapat en eller flera onlinekurser.

Jag skapade tre kurser solo och en fjärde kurs med min fru Kelli för att hjälpa mina läsare medan jag visade upp min kunskap.

Tänk på en kurs som ett prov för en potentiell mentor. Om någon köper någon av mina kurser kan de se hur mycket jag vet om bloggning och hur jag kan hjälpa dem att ta itu med sina bloggproblem i en korrekt formaterad presentation.

3: e-böcker

Jag har skrivit och självpublicerat 126 bittstora e-böcker till:

 • ge användbar service till läsarna
 • inspirera människor att testa sina gränser
 • underhålla läsarna
 • fastställa min myndighet
 • öppna en passiv inkomstström

Bra tränare borde ha minst 1 e-bok i sitt bloggbibliotek för att visa att de har tillräckligt med kunskap om sin disciplin för att skriva en e-bok.

Om bloggaren konverterade e-boken till ljudbok och pocketbok visar det ett bra tecken på att de är på bollen och når ut till potentiella läsare genom ett större utbud av online- och offline-kanaler.

Mina bittstorleböcker på Amazon.

4: Anslutningar

Bläddra ner på min bloggfält. Du kommer snabbt se att jag har varit med på:

 • Richard Bransons jungfrublogg
 • forbes
 • Entreprenör
 • Fox news

Eftersom dessa världsberömda, respekterade webbplatser bara har nischledare känner jag troligen mina bloggningssaker.

Möjliga bloggmentorer är anslutna bloggare, som visas på populära, populära webbplatser inom sin nisch.

Anslutna mentorer kan lära dig den kritiska konsten att bygga vänskap för att påskynda din bloggframgång.

Se upp för eventuella bloggmentorer som bara verkar visas på sin blogg. Dessa ensamma vargar är inte beprövade, testade bloggare, och saknar granskning från etablerade bloggare på myndighetswebbplatser.

5: Socialt bevis

Läsare som skannar mitt sidofält väljer formulär kan se att jag för närvarande har en 60 000 medlem Blogging From Paradise-community genom mitt:

 • Twitter följer
 • Facebook vännätverk
 • G Plus cirkelmedlemnätverk
 • e-postlista

Om en bloggare har vuxit en enorm efterföljning via sociala medier och deras e-postlista är de förmodligen skickliga, erfarna lärare. Det tar tid, tålamod och en hängivenhet till ditt hantverk för att bygga ett 10.000 medlemmar eller mer community.

6: Professionell snabbhet

Om jag inte flyger från New York till Bali eller Bangkok på en av mina flyg över hela världen svarar jag på varje e-postförfrågan inom 24 timmar.

Att vara professionell snabb och lyhörd hjälper mig att få kontakt med fler läsare som räknar mig som deras mentor.

Om en bloggare är antingen superberömd offline eller kanske superintern berömd kan du få ett e-postsvar inom 2-3 dagar, en vecka eller kanske aldrig alls. Tim Ferriss får 1000 e-postmeddelanden dagligen. Han och hans personal väljer vem de ska svara på. Men om en relativt okänd bloggare inte svarar på e-postmeddelanden inom 1-2 dagar korsar du dem bort från din potentiella mentorlista.

Håll dig fast vid lyhörda bloggare. Om de svarar i rätt tid är det troligtvis den professionella, tankeväckande bloggaren du vill lägga till din mentorövervakningslista.

7: Sense of Community

Gravitera till bloggar mentorer som har byggt lojala, blomstrande samhällen.

Dessa individer har i allmänhet medkänsla och empati att vara en hjärtkänslig, omtänksam mentor.

Jag bryr mig verkligen om var och en av mina läsare, kommentarer, e-postprenumeranter, kunder och kunder. Var och en av dessa individer hjälpte till att bygga Blogging From Paradise en cyber tegel åt gången. Genom att känna till detta uttrycker jag tacksamhet genom att ge den mest användbara tjänsten som möjligt genom både mitt kostnadsfritt och premiuminnehåll.

Om du ser ett aktivt kommentaravsnitt på en mentors blogg och mycket engagemang i deras sociala medieprofiler har du troligen en vinnare.

8: Resultat bortom dina resultat

Sök mentorer som har uppnått resultat utöver dina resultat för att hitta erfarna bloggare som kan skapa en ram för din bloggkarriär.

Välj respekterade experter i din nisch för att få inblick i hur du gör din bloggdröm till verklighet.

Mina kunder vill generellt bygga en heltidsinkomst genom bloggning. Eftersom jag har varit proffblogger i många år kan jag visa dem hur de kan bli heltidsprobloggar.

Du kanske vill öka engagemanget på din blogg. Välj en bloggtränare som har en beprövad track record för att få en hög volym värdefulla, djupgående, community-building kommentarer.

Ett undantag

Jag tycker alltid om att dela denna hemlighet med kunder, läsare och kunder: din mentor behöver bara vara ett steg före dig för att lära dig hur du tar det 1 steget.

Kunder tror felaktigt att alla mentorer behöver årets värde av erfarenhet, ett världsberömt namn och iögonfallande prestationer för att vara en skicklig, kapabel och lämplig mentor. Din bloggmentor behöver bara ha kunskap och erfarenhet utöver din nuvarande nivå av kunskap och erfarenhet inom det område där du behöver coachning eller mentorskap..

Exempel; om du bara vill veta hur du skapar en WordPress-blogg från början och publicerar ditt första inlägg, kan en nybörjare teknisk bloggare troligen hjälpa dig med den här uppgiften.

Slutsats

Att välja en mentor för att leda dig kan vara en förvirrande upplevelse, men att raka år från din inlärningskurva är värt den nödvändiga noggrannheten.

Du behöver inte kontrollera vart och ett av dessa punkter innan du väljer en bloggmentor. Se till att du ser minst 1 eller 2 av dessa förutsättningar innan du väljer en mentor som hjälper dig att växa en framgångsrik blogg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me