9 måter en personlig blogger kan gjøre om til en nisjeblogger

Hvem er den personlige bloggeren?


En drømmer, vil noen si. En person med for mye fritid, noen andre vil klage.

Ikke ett eller annet, sier jeg.

Jeg er en personlig blogger.

Men jeg er en nisjeblogger også.

Jerry Low har meg som bidragsyter på WHSR. Jeg jobber som frilansskribent, blogger og tekstforfatter også for andre klienter. Jeg driver nisjeblogger og handler om ‘seriøs’ kopi hele uken.

Hvorfor fortsatt en personlig blogger da?

Det er enkelt: Du vokser aldri ut av personlig blogging.

Se på hvordan jeg introduserte dette blogginnlegget— Jeg gjorde det personlig. Jeg lar mitt sanne jeg snakke. Kanskje senere i dette innlegget vil jeg legge til en anekdote eller to der jeg synes passer.

Darren Rowse fra Problogger.net startet også som en personlig blogger. Innleggene hans snakker med sin egen stemme. Du kan føle Darren der, som om han snakket med deg, ansikt til ansikt.

Du slutter ikke å være en personlig blogger når du går til nisjeblogging. Evnen til å skrive med hjerte og få skrivingen din til å føle deg som ‘du’ er et aktivum som bare kan komme deg til gode på lang sikt. Leserne elsker troverdige, inderlige historier og – tro det eller ei – historiefortelling er en vinner innen tekstforfattere, spesielt når det utløser virkelige følelser hos mennesker.

Du kan også fortsette å drive en personlig blogg sammen med nisjebloggen din. Ingen sa at du måtte slutte å blogge for moro skyld, ikke sant? 😉

Skriver du som en personlig blogger?

En personlig bloggers velkomstsignal

Hvis du lurer på, er det et alvorlig spørsmål, så spør det selv og svar ærlig før du leser videre.

Du skriver som en personlig blogger hvis:

 • Du snakker fritt om det du liker mest
 • Du går dypt med interessene dine
 • Du returnerer kommentarer og engasjerer deg med leserne
 • Du er enkel å få kontakt med
 • Du skriver bra og ofte

Er du den slags vennlige, kommunikative forfatteren? Ja?

Så har du alt som trengs for å starte med nisjeblogging.

9 måter du kan flytte til nisjeblogging fra personlig blogging

1. Trekk ut flere nisjer å blogge om

Jeg er sikker på at arkivene dine er fulle av blogginnlegg om minst to eller tre nisjeemner mellom hundehistoriene dine og den siste filmen du så på.

Se etter mønstre: hva er det du blogger mest om? Hva føler du virkelig drevet til å skrive om så ofte? Disse emnene (eller subtopikkene) i din personlige blogg kan grupperes for å danne lanseringsmateriell for den nye nisjebloggen.

Et eksempel: si at 70% av dine personlige innlegg handler om mote – du kan bruke disse innleggene som base for å lansere din profesjonelle mote- og stilblogg.

2. Finere dine forskningsevner

Du har dem allerede! Husk forrige gang du leste og noterte mening om en barnevogn du kjøpte og la ut et forsket innlegg på bloggen din; eller en film du så, eller en bok du har lest. Prosessen med å slå opp informasjon, anmeldelser, casestudier og meldinger, eller å gå ut av komfortsonen din for å e-post relevante personer til blogginnlegget ditt, er forskning.

Bloggere er generelt tiltrukket av informasjon, så det er lite sannsynlig at de mest erfarne bare vil skrive om generisk, uinformert mening. Alt du trenger å gjøre er å avgrense disse forskningsferdighetene og lære litt journalistikk (dvs. rapportering, intervjuer). Hvis du er redd for å komme i gang, har frilansskribent Carol Tice et flott innlegg på Make A Living Writing for å komme i gang stressfri.

Skissere, forske, skriv så!

3. Ta kontakt med leserskare

Det er noe du som personlig blogger er ganske god på. Personlige blogger trives med nære forhold til leserne, menneskene som potensielt kan bli til vennene dine og som kan skade deg med bare omtale av å gå offline for alltid (vært der, gjort det).

Som personlig blogger underholder du lange samtaler med leserne dine, bryr deg om hva de synes, blir sint hvis de sier negative ting om en historie du bryr deg om, lurer på hvorfor en leser ikke kommenterer lenger og du savner henne. Som en nisjeblogger er dette samspillet viktig: du vil ikke trives uten lesere og abonnenter, og det er ingen forbedring uten tilbakemelding.

Jo mer du samhandler med leserskare, jo mer vil du forstå det. Husk: nisjebloggen din er mediene og leserskare er publikum.

4. Bli personabel med leserne

Blogger ble født som dagbøker. De var – og er fremdeles – et online alternativ til den papirdagboken du pleide å holde under puten for å skrive på ved sengetid.

Selv om en papirdagbok bare er for øynene dine, er en online dagbok imidlertid åpen for publikum, slik at du har lesere. Jeg har allerede skrevet om viktigheten av å samhandle med leserkretsen din på måte # 3, men jeg vil her gjenta at leserne kan vise seg å være det beste av vennene dine hvis du lytter til hva de sier og blir personlige med dem.

Med ‘personable’ mener jeg—

 • Du lytter grundig til deres behov
 • Du svarer på kommentarene deres
 • Du tar kontakt via e-post hvis en leser antyder en mer privat type tilbakemelding
 • Du nevner de mest nyttige leserne dine i blogginnleggene dine

Personlige bloggere e-post leserne ofte. De blir venner. Som en nisjeblogger, gjør det samme ved å lage et nyhetsbrev for leserne dine: du vil bygge tillit og lojalitet, og selvfølgelig e-postmeldinger som gjør det enkelt å bygge ekte, ekte vennskap. Å være ‘seriøs’ med hensyn til nisjen din betyr ikke at du skal være kald og snakke forretninger hele dagen!

5. Hold ideen din alltid full

Som personlig blogger er ideen din alltid full. En dag går ikke uten at det skjer noe som gir godt materiale for et innlegg: sønnens konfirmasjon, skoledansen på slutten av året, en bok du virkelig elsket, visse tanker du hadde om personlig skriving, dine nye utklippsbokprosjekter , etc.

Ideer kjenner ingen grenser!

Og det er en velsignelse for ditt neste trinn i nisjeblogging, fordi jo flere ideer du kan samle – enda mer enn du faktisk kan bruke – jo bedre utstyrt vil du være når musen forlater og alt du sitter igjen med er en blank side til stirre på på skjermen.

Et eksempel fra livet mitt – for noen måneder siden ble jeg oppe til midnatt for å snakke med et vennepar som bodde et gulv under meg. Chatten vår relatert til Google SEO og hvordan vi kan trives i løpet av disse vanskelige tider. Til slutt ga jeg vennene mine en skikkelig gratis konsultasjon! Og den chatten ble til et innlegg for WHSR som forhåpentligvis vil bli publisert om noen uker. 😉

Enkelt, ikke sant?

6. Slutt aldri å ha det gøy å blogge!

Du begynte å blogge for deg selv fordi du synes det var morsomt, interessant og stresslindrende. Bra, da – som sa at nisjeblogging må være stressende for enhver pris?

Jada, å skrive for en nisje – og for sultne lesere – ber om mer arbeid for å gjøre bloggen din til en god ressurs på ditt felt, men for all del, ha det gøy, skriv til hjertet ditt og nyt håndverket som om det var mest avslappende aktivitet på jorden.

Endorfiner betyr noe når det gjelder suksess i voksenlivet!

Et personlig tips: noen ganger, når jeg er treg om morgenen, gjør jeg husarbeid eller går ut med en venn først, så dykker jeg på jobb for å slappe av. Jeg er en rolig person, så etter litt slitsom fysisk aktivitet kan jeg ikke vente med å sette meg ved skrivebordet mitt og utføre intellektuell aktivitet. Jeg bruker den egenskapen til psyken min for å være mer produktiv.

Det hjelper også å bytte plikter mellom kropp og sinn – etter at du har blitt litt lei av kroppen din, er tankene lesere for en intensiv, dyp arbeidsøkt.

Tro meg – jeg skrev utkastet til dette innlegget på sofaen mellom miniknuser. 😉

7. Gi aldri opp interessene dine

Blogging trenger ikke å spise opp hele tiden. Hvis du aldri gjør noe interessant, hvordan kan du skrive noe interessant for leserne dine? Du ville gi opp blogging så snart du tørker opp (se nr. 5) og gikk til noe annet.

Bare administrer tiden din godt og sørg for at skrivetiden din blir uforstyrret i den ene eller to timene om dagen. Resten er liv og ideer som samles til dine neste innlegg!

De andre interessene dine legger også til flere gode ting, for eksempel nisjegesteblogging og andre blogger. Hvis du har tatt flere blogger i betraktning, kan det være lurt å lese mitt andre innlegg her på WHSR om å kjøre flere blogger effektivt og uten stress.

8. Personlige anekdoter hjelper leseren å få forbindelse

Jeg er sikker på at du la merke til hvor personlig jeg blir i dette innlegget: Jeg la til anekdoter fra livet mitt, tips fra min erfaring, ting jeg lærte.

Meg til deg.

Blogglesere er ikke som aviser eller akademiske essays: de søker historier som fanger dem, de kan forholde seg til, og til syvende og sist er morsomme og raske å lese.

Anekdoter hjelper et innlegg til å gå glatt på leserens øye! Og de legger til troverdighet også, fordi leseren kan se at det er en ekte person med ekte følelser og livserfaringer bak det innlegget, noe som gir virkelig bevis for at det du sier ikke er et velutviklet bedrag..

Dette er hva Sophie Lizard fra Be A Freelance Blogger sier i et intervju til Raubi Marie Perilli på CopyPress.com:

Jeg elsker den uformelle naturen, der slang er akseptabelt og rent talende er obligatorisk. Det er en effektiv kombinasjon av personlige anekdoter og referanser til andre online ressurser, noe som er nyttig for leserne, og det er min favoritt skrivetype. – Sophie Lizard på CopyPress.com

9. Vær ekstra forsiktig med å lage blogginnleggene dine

Det gjør du allerede med dine personlige innlegg, men som jeg nevnte i vei # 6, krever nisjeposter mer arbeid.

Jeg vet at det kan skremme deg fra å prøve, men vær så snill – vær rolig og les videre. Alt du trenger er å ta opp litt spesiell, ekstra omsorg på følgende områder:

 • Grammatikk
 • Nisje-sjargong
 • Faktasjekking (forskningsmateriell)
 • Intervju / konferansedeltakelse.

Det siste handler ikke om skrivingen, men materialet du må samle for innleggene dine. Nisjelesere elsker intervjuer og konferanserapporter!

Til slutt kommer alt sammen til å være nyttig for publikum.

Personlig OG nisje?!

Blogger ... på papir?Av Paul Jacobson via Compfight (CC)

Ja, du kan ha begge deler. overrasket?

Tenk på alle de mammabloggerne der ute – de driver blogger om sine egne barn og familier som handler om foreldringsnisje.

Tenk på Googles Matt Cutts, hvis blogg handler om livet hans og tingene hans på Google.

Det er best å ha to separate blogger, så ikke ta Cutts ‘blogg for et godt eksempel.

Jeg valgte disse eksemplene for å fortelle deg hvordan du kan fortsette å blogge både for deg selv og i en nisje uten å måtte gi opp på din personlige blogg.

Bare et ord av forsiktighet –

Ikke la din personlige blogg ødelegge nisjeprogrammet ditt.

Å bli personlig betyr ikke å skrive flammer, trolling, diskriminering, krenkelse av andres rett til privatliv eller problemer og bruke dårlig språk.

Tenk på hva en potensiell leser av nisjebloggen din vil tenke på deg når hun finner din personlige blogg – vil du ikke at hun skal kjenne deg bedre, men likevel se ærlighet og respekt på den måten du henvender deg til dine personlige blogglesere?

Det kan også føles vanskelig å finne tid til din personlige blogg lenger når du begynner å nisjeblogge. Men med tiden lærer du å administrere oppgavene dine bedre og til og med å jobbe med flere innlegg samtidig.

Mitt siste råd for dette innlegget er å alltid start dagen med litt personlig skriving– det vil varme deg opp for nisjeblogging.

Til din suksess! 🙂

Bildekreditt (tegneserie): Verónica Bautista 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me