Bästa bloggpraxis för ideella bloggar

En blogg är mer än bara ett sätt att publicera statistik och pressmeddelanden om ditt företag. Att använda bloggning för ideell verksamhet kan faktiskt vara ett oumbärligt verktyg för att ytterligare stärka varumärket för ditt företag och få lite mänsklighet också.


Om du vill prova att blogga för välgörenhet, finns det ett par metoder du måste använda för att göra det till den bästa bloggen det kan vara.

Det borde inte vara en överraskning att många ideella bloggidéer liknar bloggar i allmänhet. Det beror, till slut, oavsett om du försöker vara en av ideella bloggar eller inte, det handlar om att skapa innehåll som resonerar med dina läsare.

Så låt oss komma igång!

7 bästa bloggpraxis för ideella organisationer med exempel

1. Kommunikera med dina användare

Det största bloggfelet som de flesta för icke-vinstdrivande är att inte engagera sig med sin publik / användare. En blogg är inte bara platsen för dig som lägger upp artiklar om din välgörenhetsdrivande och företagets prestationer, det kan också vara en plats att kommunicera direkt med din publik.

När du lägger upp ett blogginlägg eller en artikel, fråga din publik vad de tycker om det. Om du gör det kommer inte bara en dialog mellan dig och dina användare att starta, utan den humaniserar också din organisation. Om du bloggar för välgörenhet hjälper dina medarbetare en röst att påminna användare om att de som driver din organisation eller ditt företag är riktiga människor och inte bara någon företagsmaskin.

Exempel på verkliga livet

NonProfit Pro lägger till en bild till alla blogginlägg för att visa sina författare.

Nonprofit Pro är en bra resurs för ideella yrkesverksamma, men de sätt som de framhäver sina bidragsgivare är ett bra exempel på för att visa upp dina författare. Så snart du laddar upp deras bloggsida ser du författarens bild tillsammans med artikeln. Bläddra nedåt så ser du hela personalen bloggare bild, som du kan klicka på för att se mer information.

Även om du bloggar för välgörenhet, om dina läsare inte kan se de människor som utgör din ideella organisation, kommer det att vara svårt för dem att ansluta till en ansiktslös organisation.

4. Dela övertygande berättelser

Om du vill att dina blogginlägg ska ansluta till dina läsare måste de kunna åberopa kraftfull känsla. Det bästa sättet att göra detta är att dela personliga och övertygande berättelser om din ideella organisation.

Att berätta dessa berättelser via video eller visuellt innehåll är också ett bra sätt att inspirera och informera dina målgrupper också.

Exempel på verkliga livet

PAWS firar sina frivilliga genom att ge en sida tillägnad dem.

PAWS är ett bra exempel på hur du kan visa upp och lyfta fram dina frivilliga. De listar inte bara vem deras årliga frivilliga är, utan de håller också en Volunteer Appreciation Party för att fira sina frivilliga.

Du behöver inte gå så långt som en händelse för att fira dina frivilliga. Ett enkelt blogginlägg eller till och med en video (precis som den här från Pet Alliance of Greater Orlando) som tackar och erkänner dina frivilliga är mer än tillräckligt.

6. Återanvända och återanvända innehåll

När du bloggar för välgörenhet är det stor chans att du kommer att stöta på ett antal vanliga frågor från dina besökare. För det mesta har dessa frågor antagligen lagersvar redan, men din publik vet bara inte var du kan hitta dem.

Det är här att återanvända och återanvända gammalt innehåll eftersom nya blogginlägg kan hjälpa till att lösa dessa problem. Medan en FAQ-sida är användbar vid dessa tillfällen, skapar du ett blogginlägg kan du svara på specifika frågor eller ämnen och gå in på mer detaljer.

Frågor som “Hur odlar jag min ideella blogg?” eller, “Vilka skrivstrategier ska jag veta som en insamling?” är ideella bloggidéer som du kan utforska. Du kan till och med skriva artiklar som fördjupas om din bransch genom att förklara terminologier, lista resurser eller till och med lyfta fram experter eller bloggare.

Dessa vintergröna ämnen är relativt enkla att skriva och de kan finnas för alltid på din blogg. Dessutom, om du har den optimerad för sökmotorer, kommer det att göra det lättare för användare att hitta informationen när de letar efter den.

7. Glöm inte att välja en bra webbhotell

Även om din ideella blogg kan ha övertygande innehåll och erbjuder massor av information till din publik, är det helt meningslöst om du inte kan hålla din blogg (och webbplats) konsekvent online.

Ett av de största misstagen som många ideella bloggar ofta gör är att inte göra webbhotell prioriterat när de började. Detta leder till mycket huvudvärk när webbhotellleverantören inte kan hantera en ökad trafik och / eller går ner ofta på grund av fruktansvärt serverprestanda.

Det är alltid en bra idé att undersöka vilka som är de bästa värdföretagen för dig innan du startar din ideella blogg.

Några av de viktigaste ingredienserna för en bra webbhotell inkluderar konsekvent drifttid (99,95% och högre), fullspäckad med funktioner (SSD-lagring, installation med 1 klick, etc.), vänliga användargränssnitt, ansedda företag och prisvärda priser.

Som ideell organisation är du förmodligen beroende av donationer för att hjälpa till att driva din webbplats men det betyder inte att du bör välja den billigaste värden i närheten. Invester i en kvalitetshotellleverantör så att du inte behöver oroa dig för att din ideella blogg ska gå offline.

Sammanfattningsvis

Att driva en blogg för välgörenhet är en ädel sak, men det blir bättre om du också kan göra bloggen till en framgång. Läs och följ de bästa bloggpraxis som vi har listat ovan, du kommer att vara säker på att ta din ideella blogg från gräsrotsrörelser till en rörelse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me