Blogg-ideer: tips for å velge det perfekte navnet til bloggen din

Hva er det største hinderet som hver spirende blogger møter?


Prøver å velge et navn for bloggen deres.

Det kan være ganske vanskelig å navngi en blogg, spesielt hvis du er ny på hele blogging og merkevarebygging. Og hvis du er akkurat som meg, kan du bruke timevis på idédugnad etter et navn, bare for å ende opp med en liste over crappy.

Det er sikkert en bedre måte?

Vel, jeg er glad du spurte! Hvis du er den typen som virkelig hater å lage navn eller bare er helt forferdelig i det, har jeg kommet med noen få tips og triks for å hjelpe deg med å lage og velge det perfekte navnet til bloggen din.

Tips nr. 1: Forstå hvordan navnet ditt representerer merkevaren din & bloggen

Før vi kommer til å kaste ut mesterverk med bloggnavn, er det viktig å ta et øyeblikk og forstå hva bloggen din og merkenavnet er ment å representere.

Still deg disse fire spørsmålene:

  • Hva vil bloggen din handle om??
  • Hvem blir målgruppen?
  • Hvilken type tone (tilfeldig, alvorlig osv.) Vil det være?
  • Hvordan vil bloggenavnet bidra til å bygge merkevaren din?

Navnet på bloggen din skal være relatert til typen innhold du lager. Se for deg å ha en blogg som heter “The Foodie Corner”, men innholdet ditt handler om anmeldelser av naturlige hårprodukter for menn. Du vil ende opp med å forvirre lesere som ventet en matblogg.

Tilsvarende, hvis du har et firma / kult navn, men skriver i en uformell / morsom tone, gir det leseren et galt inntrykk og etterlater dem lurer på om de burde ta deg på alvor eller ikke.

Vær konsekvent med merkevaren din og hva det representerer!

Hvis du vil starte en matblogg, bør du bruke ord relatert til mat eller spise (dvs. snacking, vegansk, sunn, chomping, etc.).

Hvis bloggen din handler om digital markedsføringsteknikker, bruk nøkkelord som er relatert til denne bransjen eller bruk bransjespesifikke vilkår (dvs. SEO, digital markedsføring, SEM osv.).

Tips nr. 2: Ha en tesaurus klar og bli kreativ!

På dette tidspunktet bør du ha en ide om hvilke ord som best beskriver bloggen din. Nå kommer den morsomme delen! Plukk opp en tesaurus, eller ta turen til thesaurus.com, og sjekk ut lignende ord som kan brukes for bloggenavnet ditt.

La oss si at du lager en matblogg. Du bestemmer deg kanskje for at hoveddelen av innholdet ditt vil dreie seg om følgende nøkkelord: Mat, sunne måltider, vegansk, trening, lykkelig, oppskrifter og ernæring.

Plugg disse ordene til thesaurus.com, så får du ord som snacks, grub, frisk, passform, glede, godbiter, kosthold, munchies, sterk, hjertelig, grønnsaker og lykke. Legg til noen av disse ordene sammen (for eksempel veganske munchies eller fit matoppskrifter) og voila, du har et navn på bloggen din.

Når du sitter fast og prøver å tenke på ord for å navngi bloggen din, kan du alltid bruke en synonymordbok for en rask liste over ord du kan bruke.

Tips nr. 3: Bruk substantiver, verb, eller til og med beskrivende ord som er relatert til deg og innholdet ditt

Du bestemmer deg kanskje for at det er nok å bruke ordbok, men hvis du virkelig vil ta navnespillet til neste nivå, kan du begynne å legge til substantiv, verb og / eller beskrivende ord.

Å legge til substantiv, verb og beskrivende ord kan tilpasse bloggenavnet ditt ytterligere, noe som gjør det unikt til ditt. I tillegg hjelper det å unngå overlapping med andre nettsteder eller blogger som ligner på deg.

Med matbloggeksemplet kan du legge til substantiv eller beskrivende ord som angår deg som blogger, som kan være: sjef, fyr, jente, nybegynner, måltider, råd, frokost, middag, lunsj, klubb, osv..

Sett dem sammen, så får du perler som passe jentemåltider, veganske bossmunchies, ferske kjøkkenoppskrifter eller sunt kostholdsklubb.

Du kan til og med ta det et skritt videre og legge til verbetider eller ordvariasjoner for å gjøre det enda mer unikt. Noen eksempler kan være: de passe jenteoppskrifter, knaske på veganske måltider, salige bakere, passe og friske.

Pro-nivå-tips: Bruke opparbeidet ord eller oppfinne dine egne ord

For de som er kreativt tilbøyelige, kan du prøve å oppfinne eller lage helt nye ord for å navngi bloggen din.

Dette krever litt utenom boksen tenking, men det kan være en fantastisk måte å legge til moro til bloggenavnet ditt. Noen gode eksempler er snackzilla, veganisert, sizzlerella, sunn.

Ikke vær redd for å eksperimentere med alle slags ord og ha det moro med det. Du kan ende opp med et kult navn som ingen noen gang har tenkt på!

Tips nr. 4: Når alt annet mislykkes, bruk et bloggenavn / Word Generator

Kanskje har du prøvd alle tipsene ovenfor, og du kan fremdeles ikke komme med et virkelig godt navn. Ingen bekymringer! Prøv å bruke et navn / ordgeneratorer for noen gode forslag.

Nettsteder som Wordroid.com er et flott verktøy for å komme med morsomme ordkombinasjoner, og det er veldig enkelt å gjøre. Bare legg inn et ord som angår innholdet ditt, klikk på “wordoids” -knappen, så gir du deg en liste over navn du kan bruke.

Det som er flott med Wordroids er at du kan sette grensene for ordene dine, definere kvaliteten på ordene, angi mønstre til dem og til og med inkludere tilgjengeligheten av domenenavn. Dette betyr at du kan sjekke om navnet du likte registrert på .com eller ikke, ta ut stresset med å lage et kjempebra og finne ut at det er tatt.

Velge det perfekte bloggnavnet

Det er mange måter å navngi en blogg på, og til syvende og sist er det opp til deg å bestemme hva det er.

Likevel trenger ikke å lage et navn være en møysommelig prosess. Ha det gøy og vær kreativ med det, og leserne dine vil se det også.

Husk at det ikke er noen harde regler når det gjelder å lage et navn. Så lenge du sørger for at det er relatert til innholdet ditt, kan du være så kreativ som du vil!

Når du har kommet deg ut av veien og registrert bloggdomenet ditt, fokuserer du på viktigere ting som å skrive episk innhold og utvide bloggen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me