Bloggnamn Idéer: tips för att välja det perfekta namnet för din blogg

Vad är det största hinderet som varje spirande bloggare möter?


Försöker välja ett namn för deras blogg.

Att namnge en blogg kan vara ganska svårt, särskilt om du är ny på hela bloggnings- och varumärkessaken. Och om du är precis som jag, kan du spendera timmar med brainstorming för ett namn, bara för att hamna med en lista med skit.

Visst finns det ett bättre sätt?

Tja, jag är glad att du frågade! Om du är den typ som verkligen hatar att göra namn eller bara är hemskt på det har jag kommit med några tips och tricks för att hjälpa dig skapa och välja det perfekta namnet för din blogg.

Tips 1: Förstå hur ditt namn representerar ditt varumärke & blogg

Innan vi kommer ner på att kasta ut mästerverk av bloggnamn, är det viktigt att ta en stund och förstå vad din blogg och varumärke är tänkt att representera.

Ställ dig själv dessa fyra frågor:

  • Vad kommer din blogg att handla om??
  • Vem blir målgruppen?
  • Vilken typ av ton (casual, allvarlig, etc.) kommer det att vara?
  • Hur hjälper bloggnamnet att bygga ditt varumärke?

Namnet på din blogg bör vara relaterat till typen av innehåll du skapar. Föreställ dig att ha en blogg som heter “The Foodie Corner” men ditt innehåll handlar om recensioner av naturliga hårprodukter för män, du skulle i slutändan förvirra läsare som förväntade sig en matblogg.

På samma sätt, om du har ett företags / coolt namn men skriver i en avslappnad / rolig ton, ger det läsaren ett fel intryck och lämnar dem undrar om de borde ta dig på allvar eller inte.

Var konsekvent med ditt varumärke och vad det representerar!

Om du vill starta en matblogg bör du använda ord relaterade till mat eller äta (dvs. snacking, vegan, hälsosamt, chomping, etc.).

Om din blogg handlar om digital marknadsföringstekniker, använd nyckelord som är relaterade till den branschen eller använd branschspecifika termer (dvs. SEO, digital marknadsföring, SEM etc.).

Tips # 2: Ha en ordboken redo och bli kreativ!

Vid denna punkt bör du ha en uppfattning om vilka ord som bäst skulle beskriva din blogg. Nu kommer den roliga delen! Plocka upp en tesaurus eller gå till thesaurus.com och kolla in liknande ord som kan användas för ditt bloggnamn.

Låt oss säga att du skapar en matblogg. Du kan bestämma att huvuddelen av ditt innehåll kommer att handla om följande nyckelord: Mat, hälsosamma måltider, vegan, motion, lycklig, recept och näring.

Anslut de orden till thesaurus.com så får du ord som mellanmål, grub, färsk, passform, glädje, godbitar, kost, munchies, starka, hjärtligt, grönsaker och salighet. Lägg till några av dessa ord tillsammans (som veganmunkar eller fit matrecept) och voila, du har ett namn på din blogg.

När du har fastnat och försöker tänka på ord för att namnge din blogg, kan du alltid använda en ordbok för en snabb lista med ord att använda.

Tips # 3: Använd ordnamn, verb eller till och med beskrivande ord som hänför sig till dig och ditt innehåll

Du kanske bestämmer dig för att använda ordboken är tillräckligt, men om du verkligen vill ta ditt namnspel till nästa nivå, börja lägga till substantiv, verb och / eller beskrivande ord.

Om du lägger till substantiv, verb och beskrivande ord kan du anpassa ditt bloggnamn ytterligare, vilket gör det unikt ditt. Dessutom hjälper det att undvika överlappning med andra webbplatser eller bloggar som liknar din.

Med matblogg-exemplet kan du lägga till substantiv eller beskrivande ord som relaterar till dig som bloggare, vilket kan vara: chef, kille, tjej, nybörjare, måltider, råd, frukost, middag, lunch, klubb, etc..

Sätt ihop dem så får du ju ädelstenar som passande flickamåltider, veganska bossmunkar, färska köksrecept eller hälsosam dietklubb.

Du kan till och med ta det ett steg längre och lägga till verbstanser eller ordvariationer för att göra det ännu mer unikt. Några exempel skulle vara: passformen för tjejerecept, gabba på veganmåltider, lyckliga bagare, passande och färska.

Pro-nivåtips: Använda uppbyggda ord eller uppfinna dina egna ord

För de som är kreativt benägna kan du försöka uppfinna eller skapa helt nya ord för att namnge på din blogg.

Detta kräver lite tänkande utanför boxen, men komposition kan vara ett fantastiskt sätt att lägga till kul till ditt bloggnamn. Några bra exempel skulle vara snackzilla, veganiserat, sizzlerella, hälsosamt.

Var inte rädd att experimentera med alla slags ord och ha kul med det. Du kan sluta med ett coolt namn som ingen någonsin har tänkt på!

Tips 4: När alla andra misslyckas, använd ett bloggnamn / Word Generator

Du kanske har provat alla tips ovan och du kan fortfarande inte få fram ett riktigt bra namn. Inga problem! Försök att använda ett namn / ordgenerator för några bra förslag.

Webbplatser som Wordroid.com är ett bra verktyg för att komma med roliga ordkombinationer och det är verkligen enkelt att göra. Lägg bara in ett ord som hänför sig till ditt innehåll, klicka på “wordoids” -knappen så kommer det att ge dig en lista med namn som du kan använda.

Det som är bra med Wordroids är att du kan ställa in gränserna för dina ord, definiera kvaliteten på orden, ställa in mönster och till och med inkludera domännamnets tillgänglighet. Det här betyder att du kan kontrollera om namnet du gillade registrerat på .com eller inte, ta ut stressen med att skapa en fantastisk och ta reda på att det har tagits.

Att välja det perfekta bloggnamnet

Det finns många sätt att namnge en blogg och i slutändan är det upp till dig att bestämma vad det är.

Att skapa ett namn behöver inte vara en noggrann process. Ha kul och var kreativ med det och dina läsare kommer att se det också.

Kom ihåg att det inte finns några hårda regler när det gäller att göra ett namn. Så länge du ser till att det hänger tillbaka till ditt innehåll kan du vara så kreativ som du vill!

När du väl har tagit det ur vägen och registrerat din bloggdomän, fokuserar du på viktigare saker som att skriva episkt innehåll och växa din blogg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me