Effektiv Blogger Outreach-strategi

Uppdateringar: Nya skärmdumpar och relevanta länkar tillagda; föråldrade råd och föråldrade verktyg bort.


Blogger-uppsökning är en väsentlig aspekt av innehållsmarknadsföring som ger ditt varumärkexponering och kvalitetslänkar tillbaka för sökmotoroptimering (SEO).

Men det är en tråkig och tidskrävande process som kommer att möta dig med massor av avslag.

Tänk bara på det, som en etablerad bloggare har du antagligen fått massor av e-postmeddelanden som ber dig skriva, granska eller dela något på din blogg.

Och vart går de flesta av dessa e-postmeddelanden? Det är rätt – papperskorgen.

Fortfarande är bloggareövergripande en måste-ha-komponent i din online marknadsföringsstrategi.

Pro-spelare som Brian Dean använder den för att bygga sin auktoritet, utvidga sin räckvidd online och få status som tankeledare genom att distribuera innehåll genom olika kanaler.

Bloggerövervakning mobiliserar också dina länkbyggande insatser eftersom det är ett otroligt sätt att få länkar från auktoritära källor. Notera att i modern SEO är länkbyggnad nyckeln till att upptäckas och indexeras i sökmotorer. Det hjälper också att bestämma relevansen för en webbplats i en viss nisch eller bransch.

Viktigast av allt är att bloggareövervakning hjälper dig att utnyttja den länkande webbplatsens trovärdighet. Enligt studier läste 77% av internetanvändarna bloggar och 61% av konsumenterna i USA faktiskt köpte efter att ha läst rekommendationer på en blogg.

Om du lyckas få en länk från en blogg som folk litar på, finns det en god chans att de också litar på ditt innehåll.

Uppsökande bloggare på rätt sätt

Nu när du förstår vikten av att uppnå bloggare är nästa utmaning att ta fram en strategi som minimerar avslag och säkerställer att du får ut mesta möjliga av dina länkar.

Utan vidare är nedan de väsentliga stegen du måste vidta för en effektiv strategi för bloggare:

Steg 1: Ange dina mål

Alla ansträngningar är omöjliga att skala och extremt svåra att uppnå om du inte har en lista med mål.

I bloggareövning är det vanligtvis att bygga upp ditt rykte, generera fler potentiella kunder och öka försäljningen.

Men om du vill sätta mål effektivt måste du göra dem mer specifika.

Till exempel kan ditt mål vara att få mer trafik till din produkt eller målsida. För att göra detta kan du nå ut till auktoritativa påverkare och be dem dela ditt innehåll via sociala medier. Men om du vill nå sida till Googles sökresultat, bör du be om en länk från ett av deras inlägg – helst något som är relevant för innehållet du försöker marknadsföra.

Å andra sidan, om du ber om ett gästpost hjälper dig att få mer trafik, rangordna högre i sökmotorerna och tjäna något av online-communityens förtroende. Du måste dock investera mer i innehållsutveckling för detta.

Att lära sig skillnaderna mellan en delning, länk eller gästpost är allt som finns i detta steg. Men det hjälper dig att hålla fokus i hela din bloggars kampanj.

Helst bör du sträva efter att få aktier, länkar och gästposter för att få ut mesta möjliga av din uppsökande insats.

Steg 2. Leta efter influenser

Riktning mot rätt påverkare är en av nycklarna till en framgångsrik bloggkampanj.

Som nämnts i Pankaj Narangs Twitter influencers guide:

Du kan bara hitta rätt påverkare för ditt märke om du känner till din målgrupp. Det är därför, det allra första du behöver göra för att starta din influencer-marknadsföringskampanj (eller i själva verket varje marknadsföringskampanj) är att definiera din publik.

Så här är några taktiker du kan använda för att identifiera rätt påverkare.

Google Sheets

Först bör du skapa ett enkelt kalkylblad med ett verktyg som Google Sheets. Märk de översta kolumnerna med namn, e-postadress, URL, status och anteckningar. Du kan ändra villkoren som du vill, så länge du fyller i samma information.

docsDen enkla installationen på Google Sheets.

Buzzsumo

Nu när du har ditt kalkylblad klart är det dags att leta efter påverkare. Ett av de bästa verktygen för detta steg är BuzzSumo – ett verktyg för innehållsundersökning som hjälper dig att hitta det toppdelade innehållet på internet.

Varför Buzzsumo?

Buzzsumo är ett av mina favoritverktyg för innehållsforskning. Beroende på dina mål kan du söka efter nyckelord eller de mest populära artiklarna på en viss webbplats. När resultaten kommer tillbaka kommer du att kunna se det sociala nätverk som det fungerade bäst på och de personer som delade det.

Daniel Ndukwu, 21 länk byggverktyg

Skriv bara in alla ämnen eller domänadresser i sökfältet och tryck på knappen.

“Blogger Outreach” på BuzzSumo (se faktiskt resultat här).

Ta en titt på resultaten och samla in nödvändig information för att fylla ditt kalkylblad. Bloggarens namn och URL kan erhållas direkt från resultaten. För e-postadressen, besök listan och webbplatsen och gå till “Kontakt” -sidan eller något liknande. För att få fler resultat, försök att ändra filtren till vänster.

Om det första steget kan du notera vilka påverkare som är för aktier, länkar och gästposter. Spela gärna med appen och använda formateringsalternativ som cellfärger för att organisera din lista.

Kom ihåg att ett av de kända kännetecknen för påverkare är att de är lätta att hitta. En enkel Google-sökning bör hjälpa dig att hitta ett antal av dem. För att snabba upp din sökning letar du specifikt efter blogginlägg med hjälp av nyckelorden “topp”, “bloggare” och “bloggar.”

Om du till exempel vill leta efter påverkare i nischmarknaden kan du söka efter frasen “toppmarknadsbloggar”.

Resultatet ska se ut så här:

Om ditt specifika mål är att generera fler aktier, måste du se till att dina målinflytande har betydande social räckvidd. För att mäta detta, kolla bara deras profiler på sociala medier och titta på deras följdantal.

Annars kan du använda ett verktyg som Followerwonk för att specifikt leta efter personer i din nisch med ett stort följande.

Steg 3: Nå ut på ett personligt sätt

Nu när du har identifierat dina viktigaste påverkare är nästa steg att nå ut till dem på ett personligt och vänligt sätt. Tyvärr misslyckas många marknadsförare med att använda massproducerade, förlagda mallar.

Observera att nyckelpåverkare förtjänar något mer än generiskt ser e-postmeddelanden. Dessutom får de antagligen ett dussin förfrågningar varje dag. Det sista du behöver är din e-postadress i deras spam-lista.

Om du vill tas på allvar av påverkare måste du ha en e-poststrategi för att skapa relationer. Du måste närma dig dem som en vän – någon som vill bilda en nära och ömsesidigt gynnsam arbetsrelation.

Påverkare kan emellertid vara lite picky på vem de vill vara knutna till. Innan de väljer att arbeta med dig måste du först erbjuda dem något värdefullt i gengäld. En strategi är att kontrollera ett befintligt innehåll för en trasig länk. Detta kan göras med ett verktyg som BrokenLinkCheck.com.

bruten-link-checkHitta trasiga länkar med BrokenLinkCheck.com.

Du kan också bevisa dina goda avsikter genom att pröva deras råd. När du har fått verkliga resultat kan du berätta för dem om din upplevelse genom en bloggkommentar, sociala medier eller e-post.

Kom ihåg att vara okomplicerad, äkta och tålamod när det gäller att skriva själva e-postmeddelandet. Du bör skapa varje e-postmeddelande personligen och skräddarsy meddelandet till påverkaren du når ut till. Uppriktighet är avgörande, så du bör inte försöka göra saker. Till exempel, berätta inte för en bloggare att du är ett stort fan om du inte ens prenumererar på deras e-postlista.

Steg 4: Använd skyskrapa-tekniken

När det gäller gästläggning och delning av sociala medier paketeras värdet som det innehåll du vill dela.

Eftersom dessa påverkare har ett rykte att upprätthålla vill de ha första dibs på det bästa innehållet som finns på internet. Det är därför det inte finns något bättre sätt att erbjuda värde än att ge dem hög kvalitet, uppdaterat och väl undersökt innehåll.

En fantastisk strategi att använda är Skyscraper-tekniken, som är populariserad av Brian Dean. Det fungerar i tre steg:

1. Leta efter populärt, länkvärdigt innehåll.

Precis som när du letar efter influenser kan du leta efter bra innehåll med hjälp av BuzzSumo eller genomföra en Google-sökning.

2. Omskriv det till något mer grundligt.

Den måste ha mer detaljerade instruktioner och uppdaterad information. Med andra ord måste det nya innehållet ha mer kött. Du kan också krydda det med olika innehållsformat som infografik och videor.

3. Främja det till nyckelpåverkare.

Prova bloggarna som länkade till det ursprungliga innehållet som du “lånade” din idé från. Eftersom de bara vill ge den bästa informationen till sina läsare bör de vara mer än villiga att länka till ditt ompaketerade innehåll.

För att leta efter påverkare som länkar till det ursprungliga innehållet kan du använda ett enkelt verktyg som Ahrefs.com. Det är inte gratis, men det kan ge dig en fullständig lista över domäner som länkar till innehållet.

ahrefsSnabbkontroll på en av WHSR-blogginlägg med Ahrefs.

I en av hans fallstudier hjälpte Skyscraper-tekniken framgångsrikt att öka Brian Dean’s söktrafik med 110% på bara två veckor. Denna prestation uppnåddes med en acceptgrad på 11% över 160 e-postmeddelanden. Det ser kanske inte så mycket ut, men det är mycket effektivare än din genomsnittliga bloggkampanj.

Steg 4: Spåra dina framsteg

Utan att spåra dina mål är det svårt att se om din strategi fungerar eller inte. Det kommer också att få dig att missa möjligheterna att förbättra dig.

Just nu är det viktigt att gå in i detaljer och identifiera viktiga prestationsindikatorer. Om du till exempel vill skapa mer trafik med ditt innehåll använder du ett verktyg som Google Analytics och kontrollerar var dina besökare kommer ifrån.

analysGoogle Analytics > Förvärv > Alla traffics > remisser.

Det finns också andra konkreta KPI: er som du bör titta på beroende på ditt mål. Om ditt mål till exempel är att generera aktier på sociala medier, titta också på engagemanget som inlägget får, till exempel antalet kommentarer, gillade och återdelade aktier.

Från en SEO-synvinkel kan slutresultaten av bloggarrangemang mätas genom att titta på två saker – domänmyndighetens (DA) metrik och din backlink-profil. DA påverkas av myndighetens länkar. För att mäta båda kan du använda ett verktyg som Open Site Explorer av Moz.

oseKontrollera WHSR-webbplatslänkmätvärden med Moz: s Open Site Explorer.

Starta din Blogger Outreach-kampanj

Oavsett om du är en erfaren eller en ny bloggare, bör du ha en tydlig riktning för din bloggars uppsökningskampanj nu. Att starta en blogg är lätt, men att växa är en annorlunda historia. Nätverk med etablerade bloggare och påverkare ger ett snabbare sätt att sätta ditt varumärke ute och nå dina mål – så se till att prova strategier som jag nämnde ovan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me