En forretningsveiledning for bloggsponseringer og SEO

Forretningsbehov, bloggerbehov, Googles behov – det kan være vanskelig å gifte seg med de tre uten hikke. Noen ganger er sponsorenes verden markert med kontroverser.


Jeg er sikker på at du er godt kjent med følgende situasjon:

 • Du søker omtaler og tilbakekoblinger for å hjelpe nettstedet ditt med å vokse i omdømme og rangering av søkemotorer.
 • Bloggeren din vil ha penger og litt sikkerhet fra det markedsføringsarbeidet de gjør for deg.
 • På slutten av dagen straffer Google både nettstedet ditt og bloggerens: deres for å selge lenker, ditt for å kjøpe lenker (heldigvis var omtaler fortsatt urørt).

Det høres ut som om bloggsponsing er en hund som kontinuerlig biter sin egen hale, ikke sant?

Men de trenger ikke være det.

Her er en guide til hvordan du kan bryte sponsorsyklusen og vinn-vinn (du og bloggeren din også).

Som de fleste WHSR-lesere vet, er jeg ikke tilhenger av Google, men jeg vet at mange virksomheter der ute – som deg – trenger så mye trafikk som mulig for å nå et godt antall besøkende / konvertering, så du kan ikke gi opp på Google SEO: du trenger det i markedsføringskurven din, og du må være i Googles gode bok for å fortsette å få sin del av søketrafikken.

Men det er en sprø SEO-verden der ute – de kontinuerlige endringene i algoritmen og retningslinjene gjør at du virkelig ønsker å trekke håret ut.

Så er det bloggere, som gjerne vil gi deg et topp sponset innlegg, men de vil samarbeide med deg på egne premisser og ikke bli snakket med eller gitt ordre. De kan til og med nekte å lenke tilbake til nettstedet ditt uten nofollow-tagg. Og hvem kan klandre dem, når de vet at Google kommer etter dem for å selge lenker?

Det er et rot, men det er nettopp derfor jeg bestemte meg for å skrive denne forretningsguiden. I fire faser vil det hjelpe deg med å analysere tilnærmingen din til bloggsponsing og gjøre de vanligste svakhetene til styrker – og holde Google-straffene utenfor radaren.

Merk: Jeg er en insider av denne verden, og har jobbet for å hjelpe klienter å rangere gjennom innhold og også vært en sponset blogger siden 2007, så rådene i denne guiden kommer fra førstehåndserfaring.

Fase 1: Vurdere dine SEO-behov utenfor siden

Off-side SEO involverer alle de praksisene som foregår utenfor nettstedet ditt. Når noen legger en lenke tilbake til artikkelsiden din, for eksempel, vil den lenken forbedre meningene søkemotorene har om den.

Når du søker blogg sponsing for å rangere nettstedet ditt i Google, er det off-side SEO du gjør.

For denne første fasen er det viktig at du stiller deg selv spørsmål:

 • Hvorfor søker du fulgte tilbakekoblinger fra blogg sponsing?
 • Hvor mange fulgte tilbakekoblinger trenger du virkelig for å hjelpe nettstedet ditt med å rangere bedre?
 • Er du villig til å også få nofollow tilbakekoblinger og web-omtaler for merkevarebygging og trafikk?
 • Hvem kommer først i kampanjen din, søkemotorer eller brukere?

Svar på disse spørsmålene sannferdig. Denne enkle handlingen vil hjelpe deg å erkjenne og unngå de vanligste 5 fallgruvene i bloggsponsorater.

Vanlige fallgruver

 1. Kom med og bruk nøkkelord for nøyaktig samsvar i innlegget, så vel som gjentatte nøkkelord med samme lenke, overoptimaliserte nøkkelord og nøkkelord som ikke gir mening for den menneskelige leseren
 2. Tving bloggeren til å legge til mer enn to tilbakekoblinger til hjemmesiden din eller produktsiden i posisjoner som ikke vil flyte godt med teksten
 3. Ekskluder nofollow-lenker helt
 4. Utelat muligheten for å få redaksjonelle lenker (‘naturlige lenker’ i Googles sjargong)
 5. Bry deg mindre om verdien av det sponsede innholdet for bloggerens lesertall og mer om SEO-fordelene

Bildet nedenfor oppsummerer de mest grunnleggende SEO-sidene uten behov for alle nettsteder:

Nettomtaler og trafikk handler mer om merkevarebygging enn SEO, men målet med SEO er trafikk og konverteringer – og dermed merkevarebygging – så det er fornuftig å inkludere disse to faktorene i SEO-strategien din.

Når du har vurdert SEO-behovene dine, vil du vite hvordan du kan skreddersy blogg-sponsingskampanjene dine ut fra to holdninger:

 1. Bruk blogg-sponsing for merkevarebygging – Du kan spille etter Googles regler strengt og ikke følge alle utgående lenker fra bloggerens innlegg til nettstedet ditt. Linkene dine er bare for menneskelige øyne, ikke for søkemotorer.
 2. Bruk blogg-sponsing for både SEO og merkevarebygging – Du må oppmuntre til redaksjonelle lenker til nettstedet ditt og be nofollow tilbakekoblinger til bestemte produkt- eller servicesider der det er aktuelt.

Det er viktig å vite forskjellen, fordi hvis merkevarebygging er ditt virkelige fokus, trenger du ikke å bekymre deg for tilbakekoblinger som vil påvirke din tilstedeværelse i Google SERPene, og du kan kjøre mer avslappede sponsorkampanjer som vil møte mindre motstand på bloggerens vegne.

Tvert imot, hvis SEO er din primære bekymring og det er din tilstedeværelse i Google du trenger for å vokse, vil du være spesielt oppmerksom på forholdet du bygger til bloggere.

Fase to: Analyser målgruppen din

Hvem er målgruppen din?

Med andre ord, hvem vil du nå med bloggsponsingkampanjen din?

Og er bloggerens publikum riktig for deg?

Ikke bare vurder en bloggertrafikk og antall abonnenter og engasjement per post. Disse tallene betyr lite hvis publikum ikke passer for deg.

Analyser også målgruppens behov i forhold til produktet eller tjenesten din.

 • Hvilket problem løser det for dem?
 • Hva trenger de å vite om det?

Det er kritisk å svare på disse grunnleggende spørsmålene, ettersom de ikke bare er nyttige for å få kampanjen din på rett spor, men også for å gi bloggere nødvendig informasjon for å skrive et relevant innlegg.

Jeg skrev et innlegg her på WHSR om hvordan du kan forstå et publikums behov – innlegget er spesifikt for bloggere, men siden du vil jobbe sammen med en blogger for å få sponsingen din til liv, er det viktig at du vurderer målgruppens behov før du inngår avtaler med en blogger.

Fase tre: Studer din tilnærming til sponsing

Du vil basere tilnærmingen din til bloggsponsering på SEO og publikumsvurderinger du har gjennomgått i trinn én og to, men også på den typen tilnærming du ønsker å gi ditt samarbeid med bloggere.

Foretrekker du en søkeordbasert tilnærming?

Nofollow lenker og infografikk fungerer best i dette tilfellet. Nøkkelfotede lenker vil ikke utløse Google-straff og heller ikke skremme bloggere selv om du bruker nøkkelord i ankerteksten.

Selvfølgelig kan du unngå unna spammy nøkkelord og fylle en overoptimalisering, ettersom de fremdeles vil resultere i en avslag for leserne.

Vil du gi bloggeren frihet til å lenke tilbake redaksjonelt?

Personlig oppsøking er en bedre tilnærming, og du kan tilby en freebie eller en gratis prøveperiode i bytte mot en ærlig anmeldelse der bloggeren kan velge hva han skal snakke om og lenke til. Jeg vil gi deg mer detaljerte råd om redaksjonell lenking i trinn fire.

I følge en casestudie fra IZEA Corp i 2015 er levetiden til et blogginnlegg to år, inkludert:

 • 72% av besøk eller inntrykk i løpet av den første måneden fra publisering
 • 28% av inntrykket etter den første måneden

Det betyr at blogginnleggene som sponsorkampanjen din vil generere har bedre sjanser til å fortsette å være effektive langt utover de 30 dagene etter publisering hvis forholdet ditt til bloggere:

 • Bruker en samarbeidende tilnærming
 • Gir liv til eviggrønt innhold

Jo mer nøyaktig og samarbeidende din tilnærming til sponsing, jo større sjanser er det for å produsere et sponset innlegg med lang levetid.

Hva feil å unngå på den måten du nærmer deg bloggere?

For å bryte sponsorsyklusen som fører både deg og bloggerne til en Google-straff eller tap i trafikk og penger, unngå følgende feil:

1. Ikke gi tøffe “gjør-som-jeg-sier” -instruksjoner

Bloggere bryr seg om deres frihet til å skrive innlegg som samsvarer med det overordnede bloggtemaet, så vel som å skrive for å dekke behovene til leserne deres – ingen kjenner en blogglesere bedre enn bloggeieren, så hvis du vil at innlegget skal fungere og gi deg resultater, vær en samarbeidspartner, ikke en mester.

2. Ikke tilord ordrett søkeord som skal brukes som ankertekster

Verbatime nøkkelord gir sjelden mening for mennesker, og de er store utløsere for Google-straffer. Selv når du valgte en nofollow link-kampanje, bør du unngå ordrett søkeord for bloggleserne – de vil oppleve å se deg som den neste spammeren du vil unngå i stedet for den kule virksomheten som gjør ting de trenger.

3. Ikke forbud avsløringer

I tillegg til å være påkrevd av loven (som FTC i USA), er personvernregler og sponset innholdsavdekking en ærlighetsakt foran leserne – målgruppen din. Når du ber en blogger om å skjule det faktum at et innlegg er sponset, undergraver du ikke bare forholdet deres til leserne, men også bildet ditt foran leserne..

Mangel på åpenhet kan undergrave effektiviteten av sponset innhold.

4. Ikke be bloggeren fylle innlegget med lenker

Du vil ikke få mer SEO (eller trafikk) fordel av flere lenker i samme innlegg, med mindre hver av disse koblingene er berettiget (for eksempel en lenke til hjemmesiden din for å introdusere merkevaren din og to koblinger til produkter eller tjenester du får gjennomgått ).

For mange koblinger utløser også manuelle og algoritmiske straffer fra Google, i tillegg til spamrapporter fra brukere.

Fase fire: Samarbeid med bloggere for å lage sponset innhold som konverterer

Bloggere er dine samarbeidspartnere i denne felles anstrengelsen for å bringe produktet eller tjenesten din foran så mange øyne som mulig og for å øke både konvertering som en første og søkemotorrangeringer som en annen ting.

Som Neil Patel med rette sier i sitt innlegg på QuickSprout:

For mange eiere av nettstedet fokuserer mest på trafikk.

Men trafikk er bare en forfengelighet stat. Det som virkelig betyr noe er konverteringer.

Det har ikke noe å si hvor mange mennesker du kan besøke nettstedet ditt hvis du ikke kan overbevise mange om å abonnere eller kjøpe fra deg.

Når konverterer sponset innhold?

 • Når det samsvarer med publikums interesse (se trinn to)
 • Når det tilbyr noe av verdi
 • Når leserne føler at bloggeren står bak det som ble skrevet, ikke merkevaren (se trinn tre)
 • Når stemmen til merkevaren er vennlig og konstruktiv, ikke uklar og bedragende

Fordelene ved å la bloggere koble seg ut redaksjonelt

Som allerede nevnt i trinn tre, er det lurt å la carte blanche til bloggeren om lenker tilbake til nettstedet ditt for å sikre at koblinger til nettstedet ditt i det sponsede innlegget blir klikket og fulgt av søkemotorer..

Redaksjonelle lenker forteller leseren at denne bloggeren tenkte på hva og hvordan de skal koble seg til, at disse koblingene ikke ble solgt “som den er”, og bloggeren ikke er som en fabrikkarbeider som bare utfører en oppgave de ble beordret til å utføre.

Redaksjonelle lenker forteller også Google og andre søkemotorer om IKKE å straffe bloggeren og det koblede merket, fordi disse koblingene er helt naturlige og ikke ble forespurt eller betalt for (du burde faktisk betale for kampanjen du får via innlegget, ikke for koblingene – gjør det i markedsføringsøyemed, ikke for SEO).

Slik kan du henvende deg til bloggere om redaksjonelle lenker:

Fortell bloggerne dine at de står fritt til å lenke til hvilken side på nettstedet ditt som de synes passer for innlegget, mens det skal være tydelig at alle lenker du eksplisitt vil be om har en rel = nofollow-kode.

Vil bloggere gi deg dofollow-lenker redaksjonelt? Kanskje, kanskje ikke. Men nofollow-koblinger, selv om de ikke vil gi deg et søk-rangeringskraft, vil fortsatt arbeide for å gi deg trafikk og konverteringer.

Husk: søkerangeringer er ikke nyttige i seg selv, men bare i forhold til hvor mange konverteringer de bringer til bordet ditt. Du har kanskje det mest trafikkerte nettstedet på nettet, men hvis ingen av den trafikken konverterer, er alt dette vell av besøk ubrukelig.

Hvor mye er en bloggers arbeid verdt?

Medblogger Gina Batalaty nevner i sitt innlegg om priser og pitching sponsede innlegg for bloggere Sue Anne fra SuccessfulBlogging.com og hennes råd til bloggere om hvordan du priser deres sponsede innlegg.

Ann foreslår at de belaster minimum $ 50 per innlegg hvis de får 5000 besøkende per måned. Dette er også en ganske standard rate i freelance blogging.

Hvis bloggeren din har en blogg med lite trafikk, vil et rateområde på $ 15- $ 35 fortsatt motivere dem til å skrive et godt innlegg.

Ingen blogger vil gjøre en god jobb for $ 1- $ 5 sponsede innlegg.

Ignorer foreldede råd om Google PageRank

Verktøylinjen PageRank (den grønne linjen) er ikke lenger oppdatert og utgjør dermed ikke en pålitelig beregning for å evaluere styrken til en blogg i Google-indeksen.

Andre faktorer er langt viktigere:

 • Demografi (er dette din målgruppe?)
 • Antall abonnenter (har denne bloggen en sterk plattform for lojale fans?)
 • Engasjement (kommentarer, sosiale aksjer)
 • Nettomtaler (nevnes bloggen i andre blogger, fora osv.?)
 • Andre sitasjoner (media, presse, etc.)

Disse faktorene vil fortelle deg den komplette historien om styrken en blogg har i øynene til samfunnet og andre påvirkere, så det vil sannsynligvis også være en sterk tilstedeværelse i søkemotorer..

Hvordan håndtere en (midlertidig) Google-straff?

Å håndtere en Google-straff betyr to ting:

 1. Bruk alle markedsføringsmidlene dine for å forhindre at trafikk og konverteringer kommer, så mangelen på organisk søketrafikk og konverteringer vil ikke påvirke deg for dårlig
 2. Arbeid for å fjerne årsakene til straffen

Jeg skrev et innlegg på n0tSEO-bloggen min og en om linkbygging for markedsføring her på WHSR for å adressere førstnevnte (med koblede ressurser og intervjuer), mens Neil Patels Hvordan komme seg ut av Google Penalty Box-innlegget og hans komplette guide til Google-straffer (Manuell og algoritmisk) vil hjelpe deg med å takle det siste.

Google-straffer er ikke varige hvis du og teamet ditt jobber raskt for å fjerne straffutløserne fra nettstedet ditt (eller utenfor det hvis du har øvd på Black or Grey Hat SEO), men uansett om du står overfor en straff eller ikke, kilder ikke fra Google av trafikk og konvertering er alltid viktigere enn SEO selv, så gi mer plass til dem i din månedlige plan og ikke bare stole på at Google hjelper bedriften din til å trives.

Ideer fra smarte bloggere

Ikke alle bloggere vil ganske enkelt følge instruksjonene for sponsing – det er et fruktbart samarbeid, for begge sider, som de søker!

Tre smarte bloggere delte ideene sine om hvordan du kan gjøre bloggsponsorater til en vinn-vinn-situasjon for både deg og bloggerne dine.

Ann Smarty fra MyBlogU forklarer hvordan ‘kvalitet’ ikke tilsvarer ‘lett’ og råder virksomheter til å søke samarbeid med bloggere, ikke snarveier:

Problemet vårt (og jeg mener både bloggere og bedrifter) er at vi desperat leter etter snarveier: raske tilbud som lar alle være fornøyde. Problemet med snarveier er igjen todelt:

 • Snarveier er enkle å gjenskape av konkurrenter, og på et tidspunkt blir de spam (når for mange bedrifter oppdager taktikken og skynder seg å bruke den). Dette er vanligvis det som vender Googles hode mot alle involverte
 • Snarveier påvirker vanligvis kvalitet negativt. Hvis en blogger samtykker til noe så lenge han / hun blir betalt, er det en rask og enkel avtale, men vanligvis et tegn på at du legger virksomheten din i et nærområde med mange andre tidligere avtaler (som kanskje ikke har vært av høy kvalitet siden bloggeren er tydeligvis ikke for mye opptatt av kvalitetsstandarder).

Avtaler av høy kvalitet har ikke noe mønster eller mal. Du bygger et forhold til blogger og kommer gradvis frem til konklusjonen hva han / hun gjerne er enig i. Noen ganger tar du disse forholdene offline (sender freebies eller betaler for en tur til et arrangement). Noen ganger gir du disse bloggerne gratis eksponering: Inviter dem til nettstedet ditt. Noen ganger tilbyr du å samarbeide i / sponse et annet initiativ bloggeren er involvert i (å skrive en bok, samarbeide om å utvikle et verktøy) …

Denne tilnærmingen er lengre, resultatene er vanskeligere å måle, men du vil snart legge merke til at bloggerne omtaler deg på tweets, dekker konkurranser eller initiativ på blogger helt gratis og bare være der når du trenger dem.

En god kreativ strategi kan ikke kopieres effektivt og kan ikke forårsake problemer med Google.

Laura K. Lauless fra Lawless French anbefaler at merkevarer og bloggere som deler vanlige temaer – med andre ord der merkevarens produkt eller tjeneste oppfyller bloggerens bloggemne – samarbeider for å integrere produktet eller tjenesten godt på bloggerens side:

Jeg har en blogg for folk som lærer fransk, www.lawlessfrench.com. Jeg var veldig heldig som ble kontaktet av et selskap for flere måneder siden som tilbyr franske spørrekonkurranser, og vi jobbet sammen både for å legge quizene deres til leksjonene mine, så vel som for å lage et co-branded nettsted, progress.lawlessfrench.com. Spørringene gir ny funksjonalitet for leserne mine, og nettstedet med merkevarebygging gir økt inntekt for meg og min partner, noe som betyr at jeg nå er mindre avhengig av annonseinntekter. Det er for tidlig å vite med sikkerhet, men det virker som om Google-rangeringene mine forbedrer seg også, så det er vinn-vinn-vinn!

Christopher Jan Benitez oppfordrer bedrifter til å tenke utenfor (SEO) -boksen og bloggere for å utdanne sine sponsorer om beste praksis:

Christopher Jan BenitezMange bedrifter tenker på tilbakekoblinger og rangerer høyt på søkeresultatene at de glemmer den virkelige grunnen som gjør en vellykket virksomhet: å fremme reelle forhold. [Bloggere burde] forklare dem at gjesteblogging har tatt en hit – referer til Matt Cutts ‘innlegg om gjesteblogging som ikke lenger er effektiv som en SEO-strategi. I stedet for dette, bør de ansette bloggere til å skrive for dem med den hensikt å nå ut til flere mennesker om denne virksomheten i tankene, ikke å bygge koblinger. Derfor kan bloggere fokusere på å skrive godt innhold som inneholder nettstedet deres i stedet for å tenke kreative måter på hvordan du setter inn ankerteksten i artikkelen uten å se iøynefallende ut. På denne måten kan bedrifter drive mer trafikk til nettstedet sitt, og bloggere kan utnytte ferdighetene sine med å skrive innhold av høy kvalitet for gode penger.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map