Expertintervju: Hur man bygger en lokal blogg med Jennifer Auer

Idag delar jag min intervju med kompis och blogg, Jennifer Auer som driver Jersey Family Fun. Jersey Family Fun startade 2010 och har nu över 100 000 sidvisningar per månad och mer än 10 000 Facebook-fans. Jag pratade med Jennifer för att lära sig hemligheterna om hennes bloggs framgång och vad bloggare kan lära sig om att bygga en hyperlokal blogg.


Intervju med den framgångsrika bloggaren Jennifer Auer

F: Hur kom du igång med Jersey Family Fun och hur skapade du det som resurs för New Jersey-familjer?

För fem år sedan sökte jag aktiviteter med mina barn men upptäckte att det var svårt att hitta en lista över aktiviteter på en plats. Till exempel skulle du bara veta om Home Depot var värd för en barnverkstad om du var i butiken. Jag ville ha en lista allt på ett ställe, så jag skapade den. Jag började med att lista händelser på Facebook men det förvirrade min publik eftersom de trodde att jag var värd för händelserna. Och eftersom Facebook inte har någon kalenderfunktion var det svårt att hantera, så jag skapade bloggen. Ursprungligen var det en vanlig mammablogg med kalenderhändelser listade, men sedan växte det till en resurs som täcker familjevänliga evenemang över hela New Jersey.

F: Har du placerat din blogg för lokal sökning? Om inte, hur växte du din blogg med SEO?

Nej det gjorde jag inte. Vissa inlägg klarade sig mycket bra och kom upp i sökmotorerna – som stora semesterevenemang: Halloween trick eller behandla tider, listor över påskägg. Besökare kom också att ta reda på vad som gör med sina barn på en lördag morgon. Jag har varit repetitiv med inlägg – jag tror det hjälper – som den årliga statliga listan över fyrverkerihändelser för 4 juli, som är listad av staden. Jag gjorde inte riktigt något speciellt med sökmotoroptimering; det växte bara organiskt.

F: Vilka viktiga uppgifter eller förändringar gjorde du för att verkligen öka din lokala trafik?

Den största förändringen var en ny design vi gjorde förra året för att göra webbplatsen mer mobilvänlig. Innan dess var besökarna tvungna att zooma in på sina smarta telefoner för att se evenemangsförteckningar och beskrivningar. Nu anpassas designen för enheten och det har varit en stor hjälp eftersom mycket av vår trafik kommer från smarta telefoner. Det har tredubblats eller fyrdubblats vår trafik sedan den förändringen.

F: Var det ett viktigt ögonblick “aha” som gjorde din hyperlokala blogg så framgångsrik som den är??

Det finns ingen “aha” ögonblick. Du måste kunna växa och anpassa dig på vägen, som att lära dig saker för att underlätta vårt arbete. Att bygga ett team av mammor att arbeta med var en stor hjälp, men mest har webbplatsen gynnats av att prova små tweaks och konstant lärande. Du ser förbättringar under långa sträckor av tid, inte direkt. Vissa viktiga förändringar, som att testa olika program för kalendrar, har gjort den övergripande webbplatsen enklare att hantera. Till exempel tillåter vi organisationer att delta i sina egna händelser och godkänna dem, och det har minskat vårt arbetsbelastning kraftigt. Det var extremt tidskrävande att delta i alla evenemang men nu har vi en mer effektiv [metod] som tillåter oss att lägga ut mer information och resurser.

F: Jag ser att du har mycket resurser på din blogg med lokala evenemang, allt från rabatterade antagningsdagar till när barnen kan äta gratis. Hur hanterar du all den informationen?

Den som gör en blogg som denna behöver ett team eftersom du inte kan gå till varje evenemang eller område själv. Det har gett dessa författare en chans att besöka platser de normalt inte skulle ha kunnat. Att ha en mamma som täcker varje län var min första idé, men det är 21 författare och det blir svårt att hantera och betala. Det största teamet jag har haft var 13 eller 14 författare och i den storleken kommer du in i politik som vem vill göra vad. Jag måste också balansera storleken på teamet med intäktsaspekter så att jag kan betala mina författare.

Jag försöker fortfarande hitta den balansen i teamet i rätt storlek, men jag har färre författare nu som täcker ämnen som tilltalar flera län, till exempel nationalparker. Vi hanterar också våra nyhetsbrev så att [användare] kan registrera sig för att få inlägg specifikt för deras län. Eftersom jag täcker ett stort område är det viktigt att rikta in sig på mina läsare på detta sätt.

F: Vilken programvara och tjänster behöver du för att hålla din webbplats igång?

Teknisk support och webbhotell:

Om du lyckas måste du investera pengar och anställa hjälp – inte bara författare! För mig var det viktigt att anställa en teknisk supportperson som jag kunde lita på så jag inte behövde oroa mig för webbplatsens tekniska problem. Dessutom kan en stor webbplats inte använda $ 5 per månad värd. När du väljer en webbhotell är det viktigt att prata med dem om den framtida tillväxten på din webbplats och deras kundservice. Jag föredrar live, dygnet runt service. Vid en tidpunkt använde jag ett företag som inte hade live-tjänst och min webbplats var nere i två veckor på Halloween ett år – vilket, kan du föreställa dig, är en hög trafik säsong för mig. Du vill inte göra ett sådant misstag.

Dessutom är vissa värdföretag vaga om att berätta vad du behöver för att upprätthålla en växande webbplats. Och om din värd inte kan tillgodose den tillväxten kommer din webbplats att krascha. Det betyder att du måste tjäna pengar eftersom ju mer din webbplats växer, desto mer kommer du att behöva investera i support och värd. Du vill inte fortsätta att byta webbhotell, som jag gjorde först. Du bör anställa ett företag som kan växa med dig. I princip får du det du betalar för – du kan bara gå så långt genom att ha allt gratis.

Kalenderprogramvara:

Jersey Family Fun blev ganska snabbt överväldigad med e-postförfrågningar från platser som ville ha sina evenemang listade, så vi behövde en flexibel kalenderapp som skulle göra det möjligt för platser att lista sina egna evenemang. Vi använder för närvarande Time.ly plugin-programvara, som mejlar mig när en [händelse] läggs till så jag kan godkänna eller avslå den. Det är mycket SEO-vänligt och gör att du enkelt kan skapa upprepade händelser och lämna ut dagar, till exempel om du har ett evenemang varje torsdag men du vill lämna ut Thanksgiving. Att hitta rätt kalenderapp är viktigt för alla som listar händelser.

F: Vilket råd skulle du ge till bloggare som är intresserade av att skapa en hyperlokal blogg?

Gör din forskning först – titta på vad andra hyperlocalsidor täcker och vad som saknas. Tänk också på hur stort ett område du vill täcka. Hade jag övervägt huvuddelen av hur mycket information det skulle vara, skulle jag ha börjat med en mindre region i New Jersey, som ett län, snarare än hela staten. Jag tror att det finns mer inkomstpotential för hyperlokala bloggar som täcker ett mindre område eftersom du kan få reklam från lokala företag, vilket inte är ett alternativ för en statlig resurs. Det har också varit svårt att tjäna pengar på Jersey Family Fun med stora företag som har en räckvidd över hela landet eftersom deras reklamprocess är för komplex för oss. Försäljning och annonser har inte fungerat bra för att tjäna pengar på webbplatsen, trots dess storlek.

Jag rekommenderar också att du anger riktlinjer för dina evenemang. Vi har fått lokala leverantörer att sätta in evenemang som inte är familjevänliga eller som kostar över $ 5, vilket är vår gräns. Du behöver tillförlitlig webbhotell men ju mer lokal du är och fler riktlinjer du har, desto mindre minne behöver du för att lagra evenemang. Och om du nischar fint, kommer det att hjälpa dig att skapa mer relevanta ämnen för blogginlägg.

Slutligen, tänk alltid på ditt eget schema. Att driva en sajt som Jersey Family Fun innebär ett stort engagemang och jag kunde inte göra det utan hjälp. Innan du börjar, tänk på vad du är villig att investera i tid, hjälp och pengar om din webbplats tar fart.

Tack, Jennifer, för att du delade din insikt med oss ​​om hur du bygger en hyperlokal blogg! Det finns många olika sätt du kan täcka lokala frågor på din egen blogg. Detta är ett framgångsrikt exempel som du kan bygga på baserat på dina intressen och ditt samhälls behov.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me