Hur bygger du en modebutik online med WordPress

Det finns ett ökande antal online-modeförsäljare med värderingar på flera miljoner dollar. I mars 2015 värderades lyxmodeförsäljaren Farfetch till 1 miljard dollar. Även om värderingen kan betraktas som lite uppblåst av vissa, är Farfetch inte den enda onlinemodeförsäljaren med flera miljoner dollar värderingar. Nasty Gal, The Lucky Group, Shoe Dazzle och många andra har finansierats av riskkapitalfonder för tiotals miljoner dollar..


Så om du har någon lutning mot idén, att du kan starta en egen modeförsäljningsföretag online, ska jag peka på några saker som hjälper till att göra en online-modeförsäljare framgångsrik efter att ha beskrivit vilken webbplats du borde leta efter att bygga.

Hur ser en bra modeförsäljares webbplats ut ?

Detta är målsidan för Farfetch.

Farfetch

Nu eftersom vi främst tänker koncentrera oss på WordPress-webbplatser. Låt oss titta på hur några av de bättre WordPress-teman och se hur de jämför med Farfetch.

aurum

Förhandsgranska för Aurum

mode

Förhandsgranska för mode

Rosett

Förhandsgranska för Rosette 

Vilket som helst av teman skulle fungera extremt bra för att skapa en online-butik med medium trafik för mode eller liknande detaljhandelsprodukter.

Här är vad många modehandlare har gemensamt och vad du bör vara uppmärksam på när du väljer ett modetema. 

 • Flera menyformat för stor anpassningsbarhet
 • Stor visuell känsla på målsidan
 • Ingen rörelse vad så någonsin och minimal där det är möjligt
 • Enkel beställning och kolla in sidor
 • Kompatibilitet med alla e-handelsplugins och betalningslägen

Det finns en sak till som du borde vara medveten om, vissa modetema är specialiserade på en av två saker antingen bloggar eller säljer. Ett bra mode-detaljhandelstema kan användas för att skapa kraftfulla bloggar, utan att kompromissa med förmågan på din webbplats att sälja produkter.

Alternativt kan du också starta en modebutik med Shopify. Shopify är en fantastisk alternativ väg att skapa en detaljhandelswebbplats inklusive modewebbsidor.

värd & Rätt plugins

Jag skulle rekommendera antingen WPEngine (Managed WordPress-värd, få 20% med promo-koden “WPE20”) eller med Digital Ocean’s VPS. Och om du bestämmer dig för att gå med en virtuell privat server eller en delad värd behöver du en CDN-tjänst som MaxCDN för att betjäna dina bilder. Modesidor tenderar att vara mediatunga och ett CDN hjälper till att hålla din webbplats snabbare.

Och bortsett från det behöver du ett par plugins som varje WP-webbplats skulle vara användbar. Jag tror också att sökmotoroptimering och caching av webbplatser skulle vara mycket viktiga. Jag skulle rekommendera WP Rocket och Yoast SEO för att hjälpa till med cache & sökmotoroptimering.

Knäcka modebranschen

Jag koncentrerar mig på detta, för jag tror inte att det är det mest utmanande att inrätta och skapa en modewebbplats. Jag känner den största svårigheten att skapa ett framgångsrikt onlinemodehandelsföretag ligger i att känna till verksamheten och ha möjligheten att bygga ett starkt varumärke.

Blogga, marknadsföra och utveckla en organisk gemenskap av modevänner

Om jag skulle starta en modeblogg idag skulle jag misslyckas. Varför ? Jag saknar sakligen kunskap om modebranschen. Du kanske säger: “Tja! Det gäller alla branscher. Kan vara så, men jag tror att det är särskilt sant för modebranschen och är nästan omöjligt att fånga äkta intresse och passion för mode.

Jag tycker att triaden att blogga, marknadsföra och utveckla ett samhälle är mycket viktigt. Många framgångsrika online-modebutiker är mycket skyldiga sin webbplats trafik och intäkter till sina bloggar.

Nasty Gal verkar ha en bra blogg.

NastyGalBlog

Folk köper inte kläder eller modeprodukter eftersom de nödvändigtvis gillar dem. De köper kläder och modeprodukter för att de skulle vilja få en godkännandestämpel från sina grannar, sina vänner och sina nära och kära. Och mode kan till stor del påverka hur människor uppfattar dig.

Värdet kopplat till mode härrör direkt från värdet av människors uppfattning.

Du kan öka ditt varumärkes renommé genom att skapa positiva föreningar. När fler och fler människor associerar ditt varumärke som något de vill se sina egna identiteter associerade med, blir ditt varumärke mer kraftfullt. Varje steg du tar på denna resa bör utformas för att öka ditt varumärkes marknadsföringsvärde.

Maria Sharapova är en fantastisk tennisspelare och hon tjänade $ 22 miljoner genom godkännanden och ändå bara mer än $ 2 miljoner via faktiska turneringar.

Varför?

Eftersom hon är en extremt marknadsförande idrottsman och det är av samma anledning till att hon tjänar nästan alla andra kvinnliga tennisspelare som till och med kan vara bättre än henne på tennis. Jag tar hennes ärende eftersom skillnaden i inkomst via primäryrket till inkomst via godkännanden är i förhållandet 10: 1. Du kommer att upptäcka att detsamma gäller för nästan alla andra marknadsförbara sporter. Fotbollsspelare, världsmästare i schack och olympiska idrottare tjänar alla mycket pengar genom godkännanden.

En annan vanlig funktion bland alla framgångsrika modeförsäljare som jag har forskat – alla har en unik och ganska äkta historia att förmedla. Att försöka starta en modebutik utan en historia och ett märke som du kan skala effektivt är som att försöka skala ett berg på kryckor.

Läs vidare

Du kan också läsa ett nytt inlägg om WHSR av Gina Badalaty – “6 effektiva sätt att få mer trafik till din modeblogg”.

Till sist vill jag också peka dig i riktning mot två utmärkta artiklar som visar hur viktig marknadsföring är när det gäller att skapa en framgångsrik modebutik online eller offline.

 • 34 saker som fantastiska modehandlare gör. 
 • Hur man bygger ett e-handelsföretag med flera miljoner dollar med nästan $ 0 som marknadsföringsbudget. 

Om du äger en modebutik eller planerar att skapa ett online-mode, skulle jag gärna höra om det i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map