Hur du använder gratis telefonkonferenser för att bygga din online-läsare

Telekonferenser har funnits i många år. Ända sedan fler än en person kunde vara på en linje har människor använt telefoner för att ha möten med varandra. För att bygga en online-läsare kan telekonferenser användas för att locka lyssnare, lyfta fram experter och sätta ditt varumärke framför människor som annars inte har hört talas om ditt företag.


Vi har tidigare pratat mycket om olika sätt att dra läsare till din webbplats, inklusive att använda Twitterchattar och kampanjgrupper. Telekonferenser är lite annorlunda än webbseminarier, eftersom du inte har de visuella elementen du skulle ha med ett webinarium, vilket är mer av en videokonferens.

En telefonkonferens kan användas på flera sätt för att nå dina läsare:

 • Liten gruppchatt med experter inom ditt nischområde. Spela in konversationen och erbjuda den till besökarna när de registrerar sig för ditt nyhetsbrev.
 • Belöna högsta referenser med en gruppchatt där du svarar på alla deras frågor inom ditt expertområde.
 • Gör intervjuer och publicera dem online. Jag gör det ibland på kaffe med författare med Blog Talk Radio. Tidigare har jag använt konferenssamtal, spelat in sessionerna och skarvat intervjuer med flera författare.
 • En-till-en coaching samtal.

Tjänster att använda

Gratis konferenssamtal

FreeConferenceCall.com är en tjänst som jag har använt ofta. De har 100% gratis samtal. Du kan spela in dessa samtal och ladda ner dem senare. Andra funktioner inkluderar:

 • Anpassad hälsning du kan spela in för att välkomna människor till din konferens
 • Välj musik för människor att lyssna på medan de är på
 • Om du behöver skärmdelningstjänster tillhandahåller detta företag också upp till 25 personer gratis och mer mot en avgift.
 • Du kan strömma en konferens live, liknande en radiosändning.

Jag har personligen tyckt att den här tjänsten är mycket pålitlig och statisk gratis, även när jag har tvingats använda en mobiltelefon, som anses vara ett stort nej för moderatoren.

Join.me

Join.me är ett annat alternativ för telekonferenser. Du kan få obegränsad ljudkonferens med detta system. De ringer bara det nummer du ger dem och anger ett 9-siffrigt ID. Detta är också ett bra sätt att begränsa antalet personer som kan gå med på din konferens. Du ger bara ut ID till de du vill delta.

 • Inga programnedladdningar
 • Du kan skicka inbjudningar online och få igång samtalet från din schemaläggningspanel.
 • Du kan också använda en smart telefon eller iPad för att vara värd för mobila konferenser.

Liksom de flesta av dessa konferenssamtalssystem är prisstrukturen i en skala som glider upp desto fler deltagare är involverade. För ljudkonferensen behöver du ett Pro-konto, som börjar på $ 20 / månad och går upp därifrån.

UberConference

UberConference erbjuder några riktigt snygga funktioner som hjälper dig att se ut som den professionella du är. Genom att använda din dator och din telefon kan du enkelt stänga av bullriga anropare (du vet, den med hunden som hoppar i bakgrunden), eller lägga till en annan person, till exempel en gäst.

Du kan förvandla det till ett webbinarium genom att dela din skärm också om det är en önskan från din. UberConference erbjuder också möjligheten att se vem som talar snarare än att behöva fråga eller insistera på enskilda pin-koder.

Om du begränsar dina samtal till 10 kan du använda den här tjänsten gratis. Annars är det $ 10 / månad för upp till 100 deltagare åt gången.

Helt gratis konferenssamtal

Helt gratis konferenssamtal har några intressanta funktioner. Konferenssamtal är gratis för upp till 250 deltagare, vilket är den mest av alla samtalstjänster. Du kan betala för upp till 10 000 på ett samtal, men det är förmodligen bäst att bara begränsa antalet och spara några dollar (se nedan). Du får också:

 • Ett telefonnummer och stift som kan användas för varje konferenssamtal. Detta är trevligt när du har samma deltagare som går med dig och också lätt för dig att komma ihåg.
 • Det finns detaljerade rapporter om samtal, så att du kan se var förbättringar kan göras för framtida konferenser.
 • Starta och stoppa inspelningen från moderatorpanelen.

Detta är en som ser bra ut att kolla in.

Gör konferensen framgångsrik

I en artikel om CIO av Esther Schindler föreslog webbutvecklingschef Gerry Mann att man i förväg planerar för tekniska problem som du och dina anropare kan stöta på under konferenssamtal eller virtuella möten.

“Skicka ut artiklar för att granska i god tid.”

Om du ska lägga dig tid på att planera, marknadsföra och vara värd för ett konferenssamtal, vill du få så mycket du kan av det. Förutom att ha information att granska i förväg, vill du sätta några skyddsåtgärder på plats.

 • Ha en co-moderator som kan gå in och fortsätta mötet om du blir slagen. Med-moderator bör ha ditt skript och anteckningar och full tillgång till ditt mötesprogram så att hon kan stänga av bullriga anropare och göra det arbete du skulle göra om du var där. Uppenbarligen måste detta vara någon du litar fullt ut.
 • Om du går ur ett manus, ger detta dig en omedelbar transkript av konferensen. Använd bitar och bitar för att marknadsföra det på sociala medier. Om du ställde en fråga, ställ samma fråga på Twitter och följ sedan upp och berätta för dina följare att de kan få svaret genom att ladda ner den kostnadsfria inspelningen av din telefonkonferens.
 • Uppföljning med deltagare till ditt evenemang och fråga om det fanns några frågor som de inte känner var helt besvarade. Svara på frågorna i ett blogginlägg eller en andra telefonkonferens.
 • Samla information från dem som deltar så att du kan konvertera dem till vanliga kunder. Uppmuntra dem att registrera sig för ditt nyhetsbrev för att lära sig om framtida konferenssamtal.

Några skyddsåtgärder

Du vill sätta några skyddsåtgärder för att se till att konferensen inte blir en mardröm för dig.

 • Antingen stänga av kommentarer eller ta bara på så många människor du kan prata med på en gång. Om flera frågor skrämmer dig, kräver att människor skickar in dem i förväg och läser dem själv.
 • Se till att deltagarna förstår att de ansvarar för avgifter för långdistans. Påpek att numret inte är 1-800. Om det är 1-800-nummer måste du vara mycket försiktig eftersom du kan debiteras för varje person som ringer.
 • Låt folk veta att du kommer att göra ditt bästa för att spela in konferensen, men det finns inga garantier. Inspelningar kan vara felaktiga. Eller om du är ny på konferenssamtal kan du av misstag röra upp den första inspelningen eller två.
 • Öva i förväg. Samla din co-moderator och kör igenom skriptet tillsammans.
 • Se till att gästhögtalarna kan komma igenom linjen. Ställ in en tid att träna också med dem och se till att de helt förstår den övergripande processen.
 • Ha en säkerhetskopieringsplan om dina telefonlinjer och / eller Internet går ner. Jag var en gång tvungen att använda min mobiltelefon, minns du? Det beror på att min kraft gick ut. Jag gjorde vad jag var tvungen att göra. Det var inte perfekt, men det fungerade.

Personligen skulle jag helt undvika alla planer som krävde att jag betalade för varje anropare och de minuter de använder.

Varje uppringare bör vara ansvarig för sina egna långa avgifter. Detta är verkligen bäst i en tid där de flesta har åtminstone lite långt avstånd de kan använda på sina mobiltelefoner. Annars, om du betalar för en 800-tjänst, kan du sluta betala för varje person som ringer in och som verkligen kan äta i din totala kampanjbudget.

En annan Avenue för promotion

Det finns vissa som inte känner att konferenssamtal är mycket framgångsrika.

Som med de flesta typer av marknadsföring fungerar vissa saker bra för vissa och inte andra. Mitt mål är att presentera olika, kostnadseffektiva idéer du kan prova. Många av dem har jag testat själv och hade åtminstone viss framgång och positiv feedback. Annars kan det finnas andra som har provat det framgångsrikt. Det är smart att begränsa monetära investeringar tills du ser hur bra en viss kampanj fungerar för dig och ditt varumärke. Men att erbjuda en konferens när din tävling inte är kanske bara sätter dig framför dem med språng och gränser.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map