Hur du själv publicerar din bok # 2: Ställa in din tidslinje och budget

 Tid & Kostnadsberäkning

Att skriva boken själv är det mest tidskrävande alternativet, men det kommer att variera mycket från person till person.


Vissa författare kan slutföra ett första utkast på några veckor; andra tar år. För att vara på den säkra sidan, planera att spendera 3-6 månader på att skriva ditt första utkast.

Anställer en ghostwriter? En rapport från Writer’s Market indikerar att ghostwriting-avgifter för en bok i standardstorlek sträcker sig från ett lågt värde på $ 5.000 till ett högt på $ 100.000, med ett genomsnitt på $ 36.000. För en kortare e-bok tittar du förmodligen på den nedre delen av intervallet.

Tidslinjen kommer att baseras på mängden sidor, innehåll och ghostwriter som anställts.

Fas 2: Redigering

Det är viktigt att ta sig tid när du redigerar en bok.

Dålig struktur, stavnings- och grammatikfel och flitiga skrivfel kan skada din trovärdighet och rykte som bloggare. Bloggare kan snabbt och enkelt skapa e-böcker från sina bloggar med några få klick med olika verktyg och plugins – men det betyder inte att de nödvändigtvis borde.

Att publicera en bok skiljer sig mycket från att slå “publicera” i ett blogginlägg.

Utvecklings-, innehålls-, kopierings- och korrekturläsning är alla viktiga komponenter i redigeringsvärlden och bör ingå i författarens redigeringsprocess. Att avgöra vilken typ av redigering din bok behöver är viktigt för att det ska lyckas.

Utvecklingsredigering

Utvecklingsredigering redigerar ett projekt från förslaget eller grov manuskript till det slutliga manuskriptet. Utvecklingsredigering är för författare som har svårt att planera en bok eller använda en viss skrivteknik. Vid denna redigeringsnivå kan författare behöva granska sin boks huvudämnen på nytt eller skriva om stora delar av manuskriptet.

Substantiv redigering

Substantiv redigering fungerar för att förtydliga och / eller omorganisera ett manuskript för struktur och innehåll.

Substantiv redigering är för författare som har ett färdigstycke men känner att något kan saknas. Fokus ligger på att finjustera stora bildelement genom hela historien. Redaktörens roll är att hjälpa författaren att se potentiella problem ur läsarens perspektiv.

Copye-diting

Copyediting består av redigering för grammatik, stavning, skiljetecken och annan stilmekanik, kontroll av mekanikens och faktaens konsistens och granskning av layouten. Copyediting är användbart för författare som vill ha ytterligare hjälp med att fixa delar av meningar, samt fokusera på element som detaljbeskrivning, konsistens, skiljetecken, anpassning till stil, flagga upphovsrätt och juridiska frågor, etc..

Korrekturläsning

Korrekturläsning letar efter de mindre fel som kan ha missats under kopieringsperioden. Den här typen av redigering resulterar vanligtvis bara i att man ändrar isolerade fraser, skiljetecken eller formatering och är användbar för författare som vill ha den sista överblicken innan boken är tillgänglig för allmänheten.

Det finns fördelar och nackdelar när det gäller att redigera dig själv eller välja att lägga ut. Att anställa en redaktör för att hämta din bok med ett nytt par ögon kommer att spara tid, förbättra din språkanvändning och hjälpa till att vidareutveckla och perfektisera ditt stycke.

Den färdiga produkten kommer att vara mer professionell än om du gjorde all redigering på egen hand.

 Uppskattning av tid / kostnad

Kostnaden för en omslagsdesign kan vara mellan $ 30 och $ 4000 per omslag och formateringen kan variera från $ 50 till $ 300 eller högre.

Tid för både formatering och omslagsdesign kan vara dagar / veckor / månader, beroende på företag och / eller person som författaren har anställt.

Fas 4: Offentliggörande & Utskrift

E-bokutgivningen är lika snabb som en filöverföring, välj några alternativ och slår på “publicera.”

Men om du skriver ut måste du planera för det i din tidslinje. Det kan ta veckor att skriva ut böcker på begäran med företag som LightningSource och CreateSpace, vilket kommer att vara extra tid och utgifter för leveranstid.

Du kan välja att få din beställning påskyndad mot en extra kostnad. Med så kallade “fåfängtillverkningsföretag” (som Lulu eller Xlibris) måste du ofta beställa ett visst minimum antal böcker som ska skrivas ut, så att kostnaden på förhand kan vara mycket högre. Du kan också välja att gå med en utskrift ”print on demand”, som kommer att lista din bok online men bara skriva ut den om en kund beställer en kopia. Även om detta sparar mycket pengar i förväg, är kostnaden för varje bok ofta högre, eftersom det kostar mer för förlaget att bara skriva ut en åt gången. Att publicera din bok exklusivt är det billigaste alternativet.

Företag som Amazon KDP, Lulu, Smashwords och Draft2Digital är vanliga alternativ – vi kommer att gå mer i detalj om dem i nästa inlägg i serien.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map