Hur en blogg är som fastigheter 2015

En webbegendom liknar fastigheter genom att någon äger dem. När det gäller webbegendom är det uppenbarligen innehåll och design skapade av en person eller företag på domäner, på sociala medier och i det offentliga onlineområdet..


Precis som materiell egendom, bör en blogg växa i värde över tid, antingen i antalet människor den når dagligen eller i mängden intäkter den ger. I den perfekta världen uppnår den både trafik- och inkomstmål.

Tvister över internetegendom

Att bestämma vem som äger en online-fastighet är vanligtvis ganska enkelt. Någon tar ut en domännamnsregistrering och betalar hostingavgifter. Det har emellertid förekommit några rättsfall som gör det uppenbart att webbplatsägare måste vara mycket försiktiga med att upprätta och upprätthålla sitt ägande av en blogg och de sociala mediesidor som är knutna till den bloggen..

phonedog

PhoneDog kontra Kravitz

Det är vanligt att arbetsgivare utser någon i företaget för att skapa och upprätthålla konton på sociala medier. Men i fallet med PhoneDog skapade den anställde kontot och behöll det sedan hans anställning avslutades.

PhoneDog hävdar att det sociala mediekontot är företagets immateriella egendom medan Kravitz hävdar att han skapade och byggde sidan om sociala medier på Twitter och därmed är det hans.

Vad kan du lära av detta?

 • Medan du kan utse en anställd för att underhålla din sociala mediesida, är det smart att skapa det första kontot på egen hand för att behålla ägandet.
 • Bind inte en anställds namn på dina sociala mediesidor. I det här fallet kallades det aktuella kontot @PhoneDog_Noah. Hade företaget insisterat på endast @PhoneDog, skulle kanske ha beslutats snabbare.

örn vs morganEagle kontra Morgan

I ett annat intressant fall köpte ett företag ut en kvinna med namnet Eagle och anställde henne under en tid. LinkedIn-kontot som Eagle använde var bundet till både företaget och hennes personliga intressen.

När de båda parterna avslutade sin relation tog Morgan kontroll över LinkedIn-kontot och vägrade att låta Eagle ha kontroll över det, med uppgift att det var en del av företagets egendom och därmed sålde i försäljningen.

Beslutet i det här fallet var intressant, eftersom domstolarna fann att Eagle verkligen ägde sitt LinkedIn-konto. De beviljade emellertid inte skadestånd eftersom det var omöjligt att bevisa någon inkomstbortfall på grund av beslag av kontot.

Eagles största misstag var att ge upp kontrollen över sitt konto genom att dela sitt lösenord med andra anställda som hjälpte henne att acceptera anslutningsförfrågningar och underhålla kontot.

Vad kan du lära av detta?

 • Ge inte någon tillgång till dina personliga konton eller företagskonton. Om du behöver hjälp, ändra ditt lösenord innan du säger upp deras anställning. Om du är anställd, avslå bara artigt att dela denna information.
 • Även om domstolarna funnit för Eagle, tappade hon månader av anslutningar och potentiella inkomster på grund av att ha låsts ur sina konton.
 • Ha affärs- och personliga konton åtskilda, särskilt om du arbetar för någon annan.

Hur värdefull är din webbplatsegendom?

Även om det är frustrerande att förlora dina sociala mediekonton är det verkliga värdet på din onlinegendom förmodligen omöjligt att mäta. Några av de dyraste webbplatserna i världen värderas till miljoner.

Ändå, om ingen är villig att betala miljoner för att köpa webbplatsen, då gör den värderingen ägaren lite bra. Några webbplatser har dock sålt för vad de är värda.

 • SEO.com – Köpte för 5 miljoner dollar.
 • Toys.com – ToysRUs betalade över 5 miljoner dollar för denna domän 2009.
 • Hotels.com – Den här domänen gav cirka 11 miljoner dollar tillbaka 2001.
 • VacationRentals.com – Grundaren av HomeAway köpte domänen för $ 35 miljoner helt enkelt för att hålla den borta från konkurrentens Expedia händer.

Även om domännamnet självt kan vara värt lite pengar, är det svårare att mäta värdet på de besökare som kommer till den webbplatsen och potentialen att konvertera dem till kunder.

Öka värdet på din blogg

bloggandePrecis som i fastigheter kan värderingen vara annorlunda för alla. Hur du mäter din bloggs värde beror på vad dina mål är för din blogg. I fastigheter mäts värdet på ett hem av de människor som vill köpa den fastigheten.

Till exempel kan en familj bry sig mer om att det finns bra skolor i området medan en annan letar efter ett specifikt antal badrum. Vill du till exempel bara nå läsarna? Då kan din mätning vara i hur många läsare som läser och svarar på inlägg. Här är några sätt du kan mäta din bloggs värde:

 • Antal besökare
 • Sökmotor ranking
 • Antal blogginlägg
 • Antal bakåtlänkar

När du har förstått den mätning som du värderar din blogg kommer du bättre kunna höja det värdet.

 • Öka besökarna: Att köra trafik till din blogg kan vara lättare sagt än gjort och är ofta resultatet av ett antal olika faktorer. En sak du vill göra är att öka munnen på munnen. Berätta för familj och vänner om din blogg. Skicka länkar till sociala medier. Du kommer också att vilja läsa Vishnu Supreetes inlägg om rekommenderade SEO-plugins för dina WordPress-webbplatser 2015 för att få några ytterligare idéer.
 • Öka försäljningskonverteringar: Att få besökare till din blogg är bara halva striden. Om du vill tjäna pengar på din blogg måste du få dessa läsare att klicka på en nyhetsbrevlänk eller köpa en produkt. Läs Luana Spinettis mycket detaljerade guide för att bygga omvandlingar och lojalitet med titeln 37 Elements of User Engagement – UX, Conversions, Loyalty for idéer om denna aspekt av din blogg.
 • Öka rankningen: Den främre söksidan i vilken Google-söksträng som helst kan kallas prime fastigheter. Om din webbplats inte rankas bland de fem bästa eller sex webbplatserna i ditt nischområde kommer du förmodligen inte att få mycket trafik från Google. Att öka din sökmotorrankning är en svår uppgift. Google ändrar trots allt vad de vill ha nästan dagligen. En sak som fungerar nu och sannolikt kommer att fungera i framtiden, är att helt enkelt skriva utmärkt innehåll.
 • Öka bakåtlänkar: Om du inte vill lita på Google eller någon annan sökmotor för all din trafik, är det smart att investera lite tid i att bygga bakåtlänkar. Några sätt du kan öka bakåtlänkar inkluderar kommenterar på andra bloggar (se till att din kommentar är användbar och inte skräppost), fungerar som gästblogger och handlarlänkar med andra. Se bara till att webbplatserna som länkar till dig också är kvalitetswebbplatser.

Uppgraderingscykel

I fastigheter finns det en femårsregel som säger att du ska sälja ditt hus och uppgradera till ett dyrare ett vart femte år. Det här fönstret låter dig tjäna så mycket som möjligt från ditt hem och uppgradera till ett större för mindre pengar. Med tiden och efter flera uppgraderingar kommer du att vara i ett större hem för en liknande kostnad, förutsatt att du rullar ditt eget kapital varje gång.

Du kan också använda uppgraderingscykeln på din webbplats, men kom ihåg att Internet rör sig med varphastighet jämfört med verkliga livet. Det är förmodligen bäst att uppgradera din blogg var sjätte månad till ett år för maximal tillväxt.

 • Analysera dina sidor. Vilka får mest trafik? Vilka blir minst? Ska någon uppgraderas, renoveras eller tas bort?
 • Lägg till något nytt. En av de fantastiska sakerna med att köpa ett nytt hus är att få det fantastiska spa-badkaret eller en mark i poolen. Hur kan du lägga till en virtuell pool i marken till din webbplats? Vad är nytt och nyskapande kan du lägga till som ingen annan gör ännu?
 • Lägg till din “familj.” En av de förmåner som uppgraderas till ett större hus är förmågan att växa storleken på din familj, få ett annat barn eller flytta till en äldre förälder. Hur kan du lägga till din virtuella affärsfamilj? Ska du anställa en författare så att du kan skapa 10 blogginlägg i veckan istället för 5? Kanske behöver du en PR-specialist som hjälper dig att marknadsföra din webbplats? Titta på sätt att lägga till din familj.

På många sätt är en blogg som fastigheter. Det är något du investerar i och lär dig att älska över tid. Genom att följa dessa enkla regler lyckas du med din blogg och på vissa sätt kan den till och med bli mer värdefull för dig än ditt eget hem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me