Hur man kan be om sponsring av bloggen när du är rädd

En av de läskigaste sakerna för nya bloggare att göra är att be om lön för sitt arbete. Medan sponsring kan vara en viktig inkomstkälla för en framgångsrik bloggare, är alltför många av oss rädda för att be om tillräckligt med betalning för vad vi faktiskt är värda. Här är fyra steg för att slå upp ett varumärke eller en klient som har fungerat för mig, särskilt när jag var rädd att fråga.


Välj ditt perspektiv klokt

Innan pitching finns det några saker du kan göra för att skapa dig själv för framgång och förbättra dina chanser att skapa en framgångsrik tonhöjd för potentiella varumärkeskunder. Att välja ditt perspektiv klokt är halva striden. Så här väljer du de perfekta varumärkena att slå upp:

# 1: Arbeta med varumärken du redan älskar

Vilka är dina favoritprodukter som du aldrig skulle överväga att köpa från en konkurrent? Vilket skulle du rekommendera i hjärtslag till dina närmaste vänner? Förutom att överväga stora märken, tänk på lokala butiker och livsmedelsaffärer som du ofta. Till exempel är min livsmedelsmarknad en vanlig plats jag shoppar, är tillgänglig för min största trafikkälla (läsare i mitt tillstånd), och det passar perfekt med min nisch.

# 2: Vem vet du?

När du börjar delta på konferenser och exponering börjar du utveckla relationer med både märken och bloggare. Få prov på varumärken och skriv ett bra stykke eller göra en kort positiv recensionvideo. Arbeta hårt för att göra detta till ett framgångsrikt arbete utan att arbeta på timmar.

# 3: Gör dina läxor

När du har ett märke i åtanke, undersöka dem. Lär dig deras historia och studera deras sida. Vad säger pressen om dem? Vad pratar de om på sociala medier? Vad marknadsför de för närvarande annat än säsongsartiklar? Skapa kreativa tonhöjdsidéer runt de marknadsföringsinsatser som faller i linje med din nisch och nuvarande publik. Var noga med att kontakta rätt person när du väljer sponsring. Ta reda på genom Googling, kontakter på sociala medier, undersöka deras företags webbplats och kolla in LinkedIn. Skicka inte en tonhöjd till “info” om du eventuellt kan hjälpa den.

# 4: Följ och mästare dem

Ropa upp varumärket och vad du gillar med dem så mycket du kan. Dela sina aktier, evenemang och erbjudanden. Prenumerera på deras nyhetsbrev. Delta i deras evenemang.

# 5: Lyssna på deras feedback

När du når ut till dem, hur når de tillbaka? Tackade de dig eller komplimanger du? Börja en diskussion med dem om deras märke eller produkt via e-post eller sociala medier. Inget märke är perfekt och om du har en fråga om deras produkt, fråga artigt. Detta är ett bra sätt att lära sig vad de behöver och integrera det i din tonhöjd.

Du kan sälja

Många bloggare tycker att det att fråga efter pengar är för svårt men det är helt enkelt en fråga om att göra det ordentligt och professionellt. Du slår direkt upp potentiella kunder, så om de inte är intresserade kommer de helt enkelt inte att svara.

Lektioner från en gårdsförsäljning

Nyligen drev min man och jag vår första gårdsförsäljning – och det var en framgång men först efter att jag började engagera kunder. Här är de säljfärdigheter jag lärde mig vid min gårdsförsäljning:

 • Försäljning av dina produkter Jag såg en kund bläddra i mina kristna böcker och märkte att han inte hade valt en bibel, som jag hade någon annanstans så jag visade honom var de var. Jag gjorde försäljningen och försäljningen var verkligen lätt efter det. Upptäck vad dina möjligheter letar efter och ge dem dem.
 • Visa värdet En annan kvinna tittade igenom mina barnkläder och jag berättade för henne varför några av dessa artiklar hade slitits bara en gång och var nästan helt nya. Återigen gjordes försäljningen eftersom “ny” till ett lågt pris är stort värde.
 • Ge tvingande skäl En kund var konflikt om att köpa en viss bok och undrade varför den var till salu. Jag sa till henne att jag hade använt den och det hade tjänat sitt syfte. Såld! Ge dina kunder en tvingande anledning till försäljningen som motiverar priset.
 • Känner till din produkt och dess värde – särskilt om det är du gjorde jag mycket bättre än min make att sälja eftersom min andel av produkterna var organiserade och märkta, och jag kände dem inifrån och ut. Endast du vet vad du kan erbjuda ett varumärke och varför du passar perfekt för din kampanjidé. Använd det på din tonhöjd.

Ställ in din prissättning

Nästa utmaning kan vara den svåraste för många bloggare: att sätta ett rimligt pris. Här är hur:

Grundarbeten som hjälper dig innan du börjar kasta

Gör all din varumärkesundersökning. Skapa ett vackert mediesats i PDF-format. Få din webbplats i form. Gå med i en supportgrupp av bloggare för frågor och uppmuntran. Använd en guide som “Pitch Session: Bloggers guide to Pitching Partnerships, Collaborations and Sponsored Posts” av Brandi Riley som verkligen hjälpte mig. Har redan sponsrat projekt under ditt bälte. Om du inte har gjort ett sponsrat inlägg alls, kan det vara för tidigt att prova pitching eftersom du inte har något arbete för att visa din klient. Få dina första sponsrade projekt genom att gå med i grupper som Tomoson.com eller Social Fabric, där det kan vara lite lättare att landa projekt.

Förstå och räkna ut värde

Det finns många resurser som hjälper dig att ställa in ditt pris. Men om du använder en trafikformel men din är låg kan du komma med ett pris som inte är värt din ansträngning. Kvalitetsskrivning, fotografering och sociala aktier tar arbete. Kom ihåg att du inte bara säljer ett inlägg utan annonserar hela din bloggs livstid. Om någon tycker att din prissättning är för hög, kanske du inte vill investera tiden. Börja med att titta på tidigare betalt arbete du har gjort och höja din ränta lite därifrån. Om du frilansar avskriver din blogg, ställ in en högre skattesats än vad du debiterar där. Du kan alltid gå tillbaka och finjustera dina priser om du inte får något svar, men om så är fallet, steg ner dem gradvis.

Underlöften och överleverans

Denna gamla såg är fortfarande det bästa rådet. Ställ in en rimlig ränta och berätta vad du kommer att ge för den kursen. När du är förlovad, gå utöver. Till exempel kan du skapa en utskrivbar, göra en kort video för Instagram eller skriva en lysande hashtagg bara för den här kampanjen. Det är också lätt att överleverera aktier.

Min fallstudie

Så här kombinerade jag alla ovanstående för att framgångsrikt landa min första tonhöjd. Varumärket är en stormarknadskedja som franchiserar lokalt. Jag handlar där varje vecka och hade nyligen gjort lite arbete för dem i utbyte mot produkt och giveaway för mina läsare. Efter projektet sa företagets PR-person: “Wow, du gillar verkligen vår butik!” Därefter såg jag till att dela på sociala medier när jag sparat pengar där och använde min rabatt- och kupongpartnelprogram, för att dela hur jag sparat ett paket på vissa artiklar. Medan jag marknadsför livsmedelsbutiken jag shoppar på, använder jag också skarpt mina anslutna länkar för varumärkeskupong- och rabattprogram för att tjäna inkomster. En dag lyckades jag spara 25% på ekologiska och allergenfria livsmedel. Jag trodde att detta skulle vara en bra tonhöjd för PR-rep. Jag skrev ett e-postmeddelande om vårt senaste projekt tillsammans, min entusiasm för varumärket och min kreativa idé för ett inlägg, som handlade om att spara pengar. Jag påminde henne till och med om att märket skulle bli utsatt för hård konkurrens eftersom två konkurrerande livsmedelsbutiker skulle komma till vårt område. Jag hade nyligen erbjudits över 200 $ plus produkt från ett företag som ville arbeta med mig, så jag använde det som en riktlinje för att sätta mitt värde. Jag satte mitt mediesats på min webbplats och väntade på svar. Det tog inte lång tid och efter en kort förhandling (jag gick med på att ta en liten del av min avgift i presentkort) fick jag ett projekt som uppfyller deras marknadsföringsplaner. Jag kommer fortfarande att arbeta med några av mina idéer i mitt inlägg, men jag är stolt över att min första pitch-for-fee fungerade så bra. Var inte rädd att slå upp. Klart, börjar du tjäna pengar på de märken du redan älskar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map