Hur man ställer in ett RSS-driven automatiserat veckovis nyhetsbrev på MailChimp

Enligt Software Advice Survey anser ungefär 40% av B2B-marknadsförare att de leder de får via sin egen e-postmarknadsföring är av högre kvalitet än leads från andra källor. Det är inte bara viktigt att dra läsare till din blogg, utan du bör göra ditt bästa för att registrera dem på din e-postlista så att du kan hålla dem tillbaka och konvertera dem till kunder.


Vi har behandlat många sätt på den här webbplatsen för att få kontakt med dina besökare, minska din avvisningsfrekvens och förbättra omvandlingen. Ett sätt att ansluta är via en intern adresslista.

Om du någonsin har sett ett oönskat e-postmeddelande i din inkorg, vet du hur irriterande det kan vara att få något du aldrig har begärt. Istället för att vika, vill du att dina läsare ska vara glada över att se korrespondens från dig. Problemet som kommer in är att de flesta bloggare är så upptagna att de bara inte har tid att skapa vanliga nyhetsbrev också.

Ange MailChimps RSS Driven Automated Weekly Newsletter

Jag är en av de bloggare som har svårt att få ut ett nyhetsbrev varje månad. Dessutom bloggar och redigerar jag för flera webbplatser såväl som mina egna. Detta innebär att nyhetsbrevet pressades till den bakre brännaren. Jag skulle ibland hoppa över en månad och när jag skickade ut ett nyhetsbrev skulle jag ha flera prenumeranter avbokade.

Tyvärr hörde folk inte från mig varje vecka, så de glömde att de prenumererade eller att de inte längre var intresserade av ett sporadiskt nyhetsbrev.

MailChimp har tagit hand om det här problemet för upptagna bloggare. Deras RSS-drivna nyhetsbrev kan ställas in så att de automatiskt drar från ditt RSS-flöde. När du skapar den ursprungliga mallen behöver du bara posta dina vanliga blogginlägg och MailChimp drar de nya från ditt RSS-flöde och skickar till dina läsare när du vill.

Du kan ställa in nyhetsbrevet att gå ut dagligen, varje vecka eller varje månad. Personligen rekommenderar jag en gång i veckan. Du vill inte överväldiga dina läsare med för många e-postmeddelanden, men du vill stanna framför dem så att de inte glömmer dig. Mina Crabby hemmafrunyheter släpps ut varje fredag ​​morgon. Andra bloggar, jag har valt olika dagar baserat på när större delen av min trafik sker i genomsnitt i veckan.

Hur man ställer in MailChimp RSS-driven nyhetsbrev med skärmbilder

Steg 1: Logga in

Om du inte redan har ett MailChimp-konto är det gratis för så många tusentals e-postmeddelanden per månad. Om din lista börjar växa finns det små avgifter, men de är kommunicerade med var din postlista / syn är i tillväxt. Det är väl värt kostnaden för tjänsten för alla förmåner du får.

Steg 2: Skapa kampanj

Du kommer att börja med att klicka på “Skapa kampanj” för att ställa in ditt pågående RSS-driven automatiserade flöde.

mailchimp skapa kampanjskärmdumpBörja med att klicka på den mörkgrå knappen “Skapa kampanj” uppe till höger precis under din instrumentbräda.

mailchimp väljer typ av kampanjskärmdump

Lägg märke till i skärmdumpen ovan att du har fyra alternativ. Vanligtvis går du förmodligen med en vanlig kampanj. Den här gången kommer du att välja det fjärde valet – RSS-Driven-kampanj.

Om du inte har använt RSS-drivna kampanjer tidigare kommer MailChimp att uppmana dig att ha en RSS till e-postguide. Den här guiden är faktiskt mycket användbar för att förstå språket som behövs för att göra anpassningar. Jag kommer att dela med dig hur du skapar en enkel, bild- och utdragsdriven samling av inlägg. Om du vill anpassa bakom det kommer guiden att vara praktiskt.

Steg 3: Länk till RSS-flöde och ställa in schema

mailchimp rss feed och timing skärmdump

På sidan som visas på skärmdumpen ovan ansluter du ditt RSS-flöde och planerar din kampanj.

Vanligtvis är WordPress RSS-flöde http://yourblog.com/feed eller http://yourblog.com/wp-rss2.php. Om du använder Feedburner eller något liknande, kanske du också kan använda det. Personligen tycker jag att jag länkar direkt till mitt flöde på min webbplats för att vara mycket effektivare när det gäller att dra inlägg och hålla sig uppdaterad.

Därefter bestämmer du hur ofta du vill skicka ut innehåll. Se de grå listrutorna i skärmdumpen ovan?

Du kan välja att skicka dina e-postmeddelanden varje dag på samma gång, varje vecka eller varje månad. Om du väljer att skicka varje dag kan du också skicka endast på vardagar osv. Avmarkera bara de blå rutorna bredvid de dagar du inte vill att e-postmeddelandet ska gå ut.

Klicka på “Spara”. Du blir tillfrågad vilken lista du vill skicka kampanjen till. Välj din lista och klicka på “Nästa”.

Steg 4: Designa din mall

Ställ in lite grundläggande information genom att namnge din kampanj (detta är för din användning, så jag rekommenderar något som “Veckans RSS-kampanj för X-lista”. Låt nu de andra inställningarna stå som standard. Du kan alltid ändra hälsning och spårning senare.

mailchimp design tema skärmdump

Nu ska du designa din mall genom att välja en grundläggande layout. Naturligtvis kan du också välja ett färdigt tema från listan med teman. Lägg märke till hur jag rullade ner i mallavsnittet till vissa RSS-specifika teman. Det här är en bra idé eftersom den grundläggande kodningen kommer att vara på plats och allt du behöver göra är att finjustera den.

I denna tutorial valde jag Basic RSS-temat uppe till höger. Nedan visas en skärmdump av hur mallen ser ut innan någon redigering görs på den.

MailChimp-rss-feed-template-basic-screenshot

Steg 5: Anpassa mallen

Ditt första steg borde vara att ersätta det avsnitt som säger ”Släpp bild här”. Detta bör vara något lätt igenkännbart för läsaren. Din logotyp, rubriken på din webbplats, en bild som de har sett tidigare osv.

En plats som många människor saknar i mallen är toppen av mallhuvudet som säger “Använd det här området för att erbjuda en kort förhandsvisning av ditt e-postinnehåll.” Detta är precis ovanför bilden. Se till att du redigerar det här eller tar bort det. Annars är det uppenbart att du arbetade från en mall och missade denna detalj. Det är en liten sak, men det kan göra skillnaden i om ditt nyhetsbrev uppfattas som professionellt eller inte.

Steg 6: Lägga till bilder (valfritt)

Om du vill lägga till bilder i din e-post är det några saker du förmodligen måste göra. Av någon anledning, när jag lägger till kodningen i mallen för bilder (mer om hur man gör det på en minut), dyker de fortfarande inte upp. Slutligen var jag tvungen att installera ett separat plugin och sedan fungerade det perfekt.

Jag skulle testa det utan ett plugin först eftersom din upplevelse kan vara annorlunda. Ställ bara in kodningen och skicka ett testmeddelande till dig själv för att se om det fungerar. Jag installerade MB ImageChimp RSS Feed Enhancer. Du installerar bara den och aktiverar så är du klar. Det fungerade perfekt för mig. Din “körsträcka kan variera” från min.

Nedan visas en skärmdump av hur mina inlägg ser ut med bilder. Det finns också en sammanfattning av inlägg i text med länkar högst upp i e-postmeddelandet.

mailchimp e-post med bilder skärmdump

Om du vill lägga till bilderna i din mall lägger du bara till det här kommandot där du vill att bilden ska visas:

* | RSSITEM: IMAGE | *

Så här visas det i min mall så att du kan se det i sammanhang med de andra kommandona:

* | RSSITEM: Titel | *

Av * | RSSITEM: AUTHOR | * on * | RSSITEM: DATE | *
* | RSSITEM: IMAGE | ** | RSSITEM: CONTENT | *
* | RSSITEM: TWITTER | * * | RSSITEM: LIKE | *

* | END: RSSITEMS | *

Steg 7: Slutföra nyhetsbrevet

När du är nöjd med hur din mall ser ut (kom ihåg att skicka testmeddelanden och till och med låta en annan person se över det för att vara säker på att allt är som du vill ha det) klickar du på Nästa.

Klicka på den blå knappen i det nedre högra hörnet som säger ”Start RSS Feed” på sidan som laddas. Din kampanj skickas nu ut till alla prenumeranter på nästa schemalagda datum.

Att ställa in ditt eget RSS-driven automatiska nyhetsbrev bör inte ta mer än 30-60 minuter och det kommer att spara otaliga timmar i framtiden. Du behöver aldrig oroa dig för att en prenumerant saknar ett viktigt inlägg och med tiden kommer du sannolikt att se din lista växa när människor delar artiklarna inom det.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me