Hur man startar en framgångsrik mamblogg, del 1: Komma igång

Gräva djupare: SMM-tips för bloggare – ta dina sociala medier till nästa nivå


Skapa ett tema för att hitta din nisch

Nu är det dags att reflektera: Vilken är den brinnande passionen du har att dela som förälder? Spridande tips? Skönhetstrender? Föräldraskap svåra barn? Detta bör vara något du antingen är expert på eller har lärt dig av fel vad du inte ska göra! Din blogg kommer att fokusera kring detta tema. Läs mer om hur du kan finjustera detta till en nisch för din blogg.

0413-mommieswithstyle

Whitney Pomeroy Wingerd, mammor med stil – 

”Jag säger alltid till människor att [nyckeln] till framgång i bloggning är att blogga och skriva om något man älskar. Det finns inte mycket pengar att göra i början så det är så viktigt att vara passionerad för din blogg och ditt ämne. (dvs. blogga inte om mat om du hatar att laga mat!) För mig var nyckeln att älska det jag gjorde innan framgången kom – när det kom, var det lätt att fortsätta. ”

Brainstorma din unika

Undersök bloggar med hög trafik i din nisch, inklusive de som inspirerade dig att starta din egen. Fördjupa i dem för att svara på dessa frågor: Vad tycker du bäst? Vad gör att du kommer tillbaka? Vad önskar du att de gjorde annorlunda eller bättre? Studera minst fem bloggar – för många kan överväldiga dig och för få kommer inte att ge dig tillräckligt med information.

Börja brainstorma innehåll som talar till ditt tema och tar upp det du trodde att dessa bloggar missade:

 • printables
 • Handledningar
 • Resurslistor
 • recept

Oroa dig inte för långsiktiga mål såvida de inte kommer att påverka din blogg negativt. När jag till exempel började arbeta med varumärken såg jag till att det inte fanns någon banning på min blogg.

0413-momblogsociety

LaDonna Maxwell Dennis, Mom Blog Society – 

“Följ inte publiken. Tänk utanför lådan. Gör det annorlunda. Och gör det på ditt sätt. Att följa folkmassan håller dig i limbo verkligen. Att göra det på ditt sätt ger större chans att lyckas. Och när du tänker på din blogg som ett företag hittar du den framgångsrika karriären du drömmer om. “

2. Hitta balans: familj & Arbete

Att balansera ditt privatliv och din blogg är svårt. Allt du sätter online om dina barn kan hittas, så skydda din familj genom att ställa gränser nu.

 • Du kanske vill lämna deras riktiga namn från din blogg och använda smeknamn.
 • Du vill inte dela något pinsamt eller som kan starta en kamp med din betydande andra.
 • Om du tar upp känsliga problem, som att uppfostra ett barn som väter i sängen, kan du överväga att adressera eventuella läsarfrågor i allmänhet snarare än att publicera ditt barns problem online.

Nästa, ta reda på hur mycket ledig tid du har för att skapa ett bra inlägg och marknadsföra det. Jag rekommenderar att du hittar en regelbunden tid och plats att blogga privat i minst en halvtimme dagligen – efter att barnen ligger i sängen, under skolan, innan alla vaknar – vad som fungerar för dig kreativt. Se till att arbeta effektivt genom att integrera verktyg som ökar din produktivitet.

Colleen Kennedy, Souffle Bombay – 

”Som en före detta 9 – 5 amerikansk älskling, är en av de bästa sakerna med att få min blogg att bli mer än jag förväntade mig det faktum att jag kan arbeta när jag vill, runt min familj. Det är en välsignelse att min webbplats blir ett företag och … min favoritdel av detta har varit hur mycket mina barn och make är inblandade i den. Min tioåring skriver sina egna inlägg och har blivit en ganska passionerad liten kock. Min son lagar mat och hjälper mig med belysning och fotografering. Och min make är min extra smak, en av fördelarna med att ha en fru som är en matblogger! ”

3. Hitta din idealiska besökare

Du måste undersöka din ideala publik – “mammor” är inte tillräckligt bra. Du måste tänka på:

 • Ålder
 • Plats (stad? Gård?)
 • Barnens åldrar / kön
 • Hur många barn
 • Förälderstil (naturlig, urban)
 • Inkomstnivå
 • Arbetar kontra stanna hemma
 • Tro / filosofi
 • Utbildning

Du måste också förstå hur de närmar sig uppfostran av barn. När du zooma in på den målgruppen, kom ihåg att nischning för fint kan lämna dig utan publik så se till att ditt ämne har ett brett tilltal.

En framgångsrik blogg har ett fokuserat uppdrag, som kombinerar din passion med din nisch, som är skräddarsydd för din perfekta besökare.

Du kanske vill skriva ut ett uppdrag och justera det över tiden. Till exempel är min bloggs uppdrag att ge tips, hacks och allmän vård för föräldrar till speciella barn på specialdieter för att förbättra deras liv. När du har ditt uppdrag på plats, finjustera dina sociala medieinsatser. Bli en aktiv deltagare genom att stödja de bästa bloggarna i dina ideala besökarsamhällen. Gå INTE i detta med en agenda för att “använda” en bloggare för att få sidvisningar. Bygg istället verkliga relationer med människor som har gemensamma intressen. Detta kommer att hända naturligt när du följer och kommenterar ämnen som resonerar för dig.

Reesa Lewdowski, Momma Lew – 

“Var dig själv! Fokusera på de saker du älskar att göra i din vardag och saker som är viktiga för dig. Chansen är stor att det finns andra mammor som kommer att relatera till dig och kommer att känna en koppling till dig på grund av din uppriktighet och ärlighet. “

4. Vad man ska skriva om

Gå nu tillbaka till de framgångsrika bloggarna i din nisch för att undersöka vilka ämnen som har blivit virala som tilltalar din perfekta besökare och ditt uppdrag. Till exempel är kändisinsättningar alltid en hit, men om din blogg handlar om naturlig föräldraskap kan du bara skriva om kändisar när båda ämnena korsar varandra. Du bör också:

 • Tänk först på de ideala läsarna! Vad behöver de? Vad älskar de? Är fokuset på dig eller på hur ditt perspektiv och erfarenhet kan hjälpa dem att leva bättre? Det spelar ingen roll vad din nisch är; läsarna kommer alltid först – bra kan komma från det senare. Sedan jag bloggade om specialdieter delade jag märken som jag anser vara säkra för mina barn. Detta hjälpte mig så småningom att landa en långsiktig influensakampanj för ett stort varumärke.
 • Undersök alla nyheter, aktuella händelser, trendande ämnen och allmänna surr som passar in i din nisch. Till exempel är april en autismmedvetenhetsmånad, så jag producerar naturligtvis innehåll som passar det ämnet på min blogg.
 • Överväg att lägga till kontroverser för att locka läsare men kom ihåg att det också kommer att locka hatare. Bestäm hur mycket du är bekväm med, om någon, och hur du ramar in den för din publik: Vill du ha en blogg som främjar aktivism eller vill du att den ska vara en bekväm plats för besökare att vara avslappnade eller underhållande?

0413-jolynne

Jo-Lynne Shane (tidigare en hemmafru Musings) –

”Mitt bästa råd är att bara börja skriva. Håll dig inte fast med att tjäna pengar eller ha strategi. Börja bara skriva, skriva dagligen och fokusera på att utveckla din röst och ett samhälle. Svara på kommentarer och tjäna ditt samhälle. Då du väl har byggt en produkt kan du se till att tjäna pengar. “

Dessa tips bör komma igång med att bygga en sund grund. I del 2 av denna serie om hur man startar en mamma-blogg, kommer jag att diskutera bloggpromotering och marknadsföring av din mamma-blogg och hur man börjar tjäna pengar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map