Hur man startar en framgångsrik mamma-blogg, del 3: Nätverk i din nisch

Läs också: Uppsökning via e-post för bloggare – 5 framgångsrika meddelanden som skapar relationer


2. Samarbeta med kändisar och stora namn i din nisch

Vad måste du dela med tankeledarna i din nisch som kan göra dig till en respekterad myndighet?

Dessa människor behöver inte vara bloggare men de måste ha en stark närvaro på sociala medier. Och när jag säger “stark”, menar jag inte 1 miljon följare.

Vem att rikta in sig på?

Någon som har fem till tio gånger dina följare kan fortfarande höra dig ovanför, särskilt om du är en stark förespråkare för dem. När du väljer dessa människor ska du inte tänka på dig först.

Du vill hitta medelledare i din nisch som du håller med de flesta (men inte alla) i tiden, som ger information som är värdefull och till och med överraskande för din publik. En liten oenighet från tid till annan håller saker intressanta och gör dig unik.

Du bör naturligtvis stödja dessa orsaker med blogginlägg och sociala aktier. Många förtalskampanjer som jag tidigare jobbat med gratis har nu gett inkomst. Då tänkte jag bara att detta var en viktig fråga som mina läsare borde veta om men det etablerade mitt rykte inom den nischen. Passa aldrig upp en möjlighet att hjälpa en tankeledare i ett område du brinner för.

Dessutom är den här typen av delning bra för dina sociala medier. Med de senaste ändringarna på Facebook-sidor och eliminering av skräppostkonton har de flesta av mina kollegor tagit en hit i fans av fans. Men genom att dela kritisk information som är relevant för min nisch från ledande bloggare inom mitt område, har mina följare, engagemang och synlighet faktiskt vuxit för mig de senaste månaderna.

grönt systerskap

Karen Lee, grundare av Green Sisterhood – 

”Jag har bloggat i flera år och jag tycker att det är viktigt för att förbättra min trafik att vara runt sinnade människor. Jag rekommenderar starkt nätverk med andra bloggare som skriver om liknande ämnen genom att gå med i grupper och samhällen i Facebook, LinkedIn eller Google Plus. Att dela idéer, dina inlägg och stödja varandra är mycket viktigt om du vill förbättra bloggningen. Ett annat bra sätt att nätverk är att gå med i ett bloggnätverk, som Green Sisterhood som jag grundade. Jag skapade nätverket så att vi kan stärka varandra, lära av andra och stödja [varandra] när det behövs. Det är en bloggfamilj [där] alla gynnar. Hitta ett bloggnätverk som passar din bloggstil och tema. Och du kommer att ha fördelar baserat på vad du lägger in det. ”

3. Bygg en solid relation med varumärken

När vi tänker på varumärken tänker vi ofta på att få något: en produkt, ett sponsring och ett bloggjobb. Det är fantastiska saker, men du behöver inte någon av dem för att börja bygga en relation med varumärken.

Börja tweeta, installera och märka dina bästa och dina favoritmärken. Om du till exempel är en foodieblogger kan du posta ett foto av ditt favoritmärke och hur du använder det till frukost, lunch, middag etc. Skriv en attraktiv kommentar, dra i rätt hashtags och fantastiska foton – och var konsekvent!

Närmar sig varumärken

Ge inte bara ett rop. Välj istället en handfull märken som du redan älskar och sjunger deras beröm. Slutligen kommer märken att märka, men du kommer förmodligen inte att vara synlig för mycket stora märken. Disney kanske inte ens ser dig komplimanger dem på Twitter, men den lilla mamma och popbutik eller märke som du älskar?

De kommer att vara mer uppmärksamma och kan överväga att arbeta med dig.

Det är därför det är en bra idé att kolla dina favoritprodukter om sidor för att blöta i bakgrunden och vad som är nytt med dem. Jag blev helt nöjd när Nutiva, ett av mina favoritmärken, gav mig ett rop på Twitter förra veckan. Kolla in de bästa metoderna för varumärken och bloggare att arbeta tillsammans.

4. Delta i rätt konferenser

Jag har talat om detta tidigare: hur en konferens kan hjälpa dig att bygga relationer, skapa kontakter och mer. Du bör leta efter de som fint riktar in din nisch, till exempel reseskrivare & Fotokonferens eller ShiftCon för det naturliga hälsorummet. Men du bör också delta på konferenser om konst och hantverk för bloggning och sociala medier.

Jag kommer inte längre att rekommendera BlogHer, men det finns så många fantastiska konferenser särskilt för mammabloggarar: Type-A Parent Conference, Mom 2.0 Summit, Bloggy Conference. En av mina favoriter för sin intimitet är iRetreat, som anpassar sig till det som ser ut som en av dess BÄSTA konferenser i år. Jag hade mycket insikt från förra årets iRetreat!

Lokala, mindre, intensiva verkstadskonferenser är också en bättre knall för din pengar. Dessa spänner från $ 100 till $ 250 och sparar kostnaderna för en övernattning, är mer intima för att bygga relationer med andra bloggare och ger intensiv, fokuserad utbildning i ett visst ämne. Bloggkoncentrerad, till exempel, har massor av intensiva en-dags workshops över hela världen till ett rimligt pris.

Typ A är också värd för en en-dagars workshop och massor av mindre arenor dyker upp över hela blogosfären. Missa inte dessa fantastiska möjligheter om du inte har råd med en 3-dagars resa till de större bloggarkonferenserna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me