Hur man tjänar 10 000 dollar per år som en deltidsblogger

Som en upptagen mamma som tar upp två barn med speciella behov har jag inte mycket ledig tid på mina händer för att göra den extra inkomst som min familj behöver. Men min blogg har gjort det möjligt för mig att tjäna inkomst runt de timmar som jag är tillgänglig.


Under 2015 tjänade dessa deltidsarbete mer än 10 000 $ kontant. Jag tjänade också nästan 500 dollar i presentkort och kom bort med flera hundra dollar värda produkter inklusive mat, köksredskap, leksaker och mer. Här är mina tips om hur jag gjorde det här.

1. Gå med i nätverk som du tror att du inte är kvalificerad F0211-inkomst-kalkylbladeller

Förra året uppmuntrade en rutinerad bloggare mig att gå med i Social Fabric trots deras “krav” på fler sidvisningar än jag hade. Jag registrerade mig och godkändes. På 6 månader har jag tjänat över 1 000 dollar från dem – och jag har bara ansökt om cirka 10% av de möjligheter de erbjuder eftersom min nisch är tät.

Även om kraven för en viss grupp är över dina sidvisningar, bör du ansöka om de inte uttryckligen säger att du inte ska göra det. Idag är sidvisningar mindre relevanta för märken än mätvärden som engagemang och räckvidd. Dina specifika talanger inom områden som recepthantverk, hantverksprojekt eller fotografering kan också göra dig värdefull för en grupp som socialt tyg.

Du kan också tillämpa denna idé på blogggrupper som du kanske tycker att du är för oerfaren för att gå med. Jag är medlem i ett antal exklusiva blogggrupper, och deras stöd har hjälpt mig att växa och gett mig möjligheter. Lär dig hur du går med i en kampanjgrupp för att öka interaktionen mellan sociala medier.

2. Applicera på allt som passar din blogg

Förutom Social Fabric är jag medlem i flera nätverk, inklusive:

 • Smarta flickor
 • Blogg-influenser
 • Influencer Central
 • Tomoson
 • Sverve
 • Massive Sway
 • Och mer…

Jag har gått med så många för att när du har en stram nisch är det svårt att få projekt som passar ditt varumärke. Upptäck fler influencer-program att gå med.

Ansök och ansök igen om de projekt du vill ha. Som ett resultat av upprepad ansökan valdes jag äntligen till ett vattentorkprojekt i höst. Tagga de varumärken du gillar på sociala medier, se om de har sina egna influencer-program och ge dem kreativa idéer. Gör inte recensioner direkt, men ta reda på hur du kan få den produkten att lysa i ett inlägg som läsarna kommer att värdera. Till exempel skrev jag mitt inlägg för vattentorkar om hur de också kan hjälpa dig att rengöra ditt hem på ett säkert sätt.

3. Förhandla om högre priser

Du bör få bättre betalt för vad du utmärker dig i. Om du är nervös för att be om en högre ränta, kom ihåg att att engagera sig med ett varumärke betyder:

 • Permanent reklam för varumärket på din blogg / sociala medier
 • Lägre chanser att arbeta för en av sina konkurrenter
 • Arbetar för att skapa ett inlägg som kan bli viralt och dela det
 • Följ varumärkets mål, riktlinjer och upphovsrättsprinciper såväl som dina egna
 • Möjligheten att förlora läsare som inte bryr sig om sponsrade inlägg

Om detta inte övertygar dig att höja dina räntor, tänk på detta: du kan inte riktigt tjäna en hel del inkomster från bloggjobb som betalar $ 100-500 per post eller projekt eftersom du måste se till att 50-80% av ditt innehåll är inte sponsrat.

Om ett varumärke når ut och säger “Vi älskar dina inlägg om detta ämne” eller “Ditt fotografi är fantastiskt”, kommer du tillbaka med priser som återspeglar ditt värde. Det skadar inte att slå för högt, men att slå för lågt kan visa att du inte värderar ditt eget arbete. Du kan behöva testa fram och tillbaka tills du nöjer dig med en bekväm ränta som kunder är villiga att betala. Lär dig mer djupgående råd om sponsrade inlägg.

4. Gör och gör inte för små jobb

Vanligtvis innebär små jobb en social andel, som tweets eller Facebook-aktier. Du måste komma ihåg hur denna andel kommer att påverka ditt övergripande varumärke, så igen, bara acceptera jobb som passar ditt varumärke.

1. Gör inte “småjobb” blogginlägg

Undvik “små” blogginlägg. Det är bättre för dig att skriva gratis för ett märke du bryr dig om än att ta låg lön för en post eller recension.

2. Håll dig fast vid sociala andelar

Tweets, Instagrams, Pins och Facebook-delar tar bara några ögonblick och kan enkelt konfigureras eller schemaläggas.

3. Ställ in regler

Jag kommer inte att dela varumärkesbilder på min Instagram eftersom jag tror att det förorenar mitt varumärke, men jag är okej med det på Twitter. Tänk på vad dina strömmar betyder för dig som varumärke och ställ regler i enlighet med detta innan du börjar ta på dig små jobb.

4. Vet din värd

$ 1 eller mindre är för lågt för en aktie. $ 4 per aktie bör vara ett minimum, men aktier kan erbjudas i intervallet 5-10 $, eller ännu högre, beroende på ditt antal följare, plattformen och vad som begärs.

5. Gå med i Izea eller SocialPubli.com

Med Izea har jag bjudit på tweets och tjänat över $ 200 förra året. SocialPubli är ett nytt nätverk som tillhandahåller liknande tjänster och ger en kredit på 50 $ för nya påverkare.

5. Strategiskt integrera affiliate-annonser

Affiliate-annonser kan vara notoriskt svåra att tjäna pengar på. Det finns två metoder:

Metod # 1: Bannerannonser

Bannerannonser fungerar bättre om du har högre sidvisningar. När du placerar bannerannonser bör du integrera dem där läsarna troligtvis klickar på dem, till exempel ovanför rubriken. Jag har inte haft mycket tur med bannerannonser, förutom längst ner i varje inlägg, som jag tycker är påträngande.

Metod # 2: Affiliate-länkar i en artikel

Om dina sidvisningar är lägre, placera relevanta affiliate-länkar i artiklar på din blogg eller nyhetsbrev. Dessa flyter naturligt in i ditt innehåll, till exempel en topp 10 bokguide med länkar eller länkade länkar för receptingredienser.

Läs mer om hur man kan tjäna pengar som ett dotterbolag.

6. Börja freelancing

Om du aldrig har tagit språnget för att göra frilansarbete, är det nu dags. Det här är huvuddelen av min inkomst. Tricket är att arbeta med det du är bra på så titta på alla positiva feedback på ditt arbete och frilans på det området.

Du kanske kan frilansa för att betala utanför för några av dessa jobb, om du redan gör dessa färdigheter regelbundet för din blogg:

 • Frilansskribent
 • Fotograf
 • Bilddesigner
 • Editor / korrekturläsare
 • Faktakontroll
 • Professionell sökmotoroptimering
 • Social media management
 • Bloggdesign / -hantering

Hitta några bra nätverk för frilans bloggare.

7. Arbeta smartare

För att lyckas med att generera ytterligare inkomst bör du också följa dessa riktlinjer:

Riktlinje 1: Behärska ditt hantverk

Behärska en sak som du utmärker dig i. Det hjälper dig att utveckla auktoritet och marknadsföra dina färdigheter, både på din blogg och utanför.

Riktlinje nr 2: Nätverk

Ständigt nätverk. Relationer i din nisch hjälper dig att hitta möjligheter, partners och hjälpa till att öka ditt varumärke.

Riktlinje nr 3: Bli god vid tidshantering

Prioritera din tid. Om du inte har mycket tid att tjäna pengar, prioritera först dina arbetsuppgifter efter beställning av hur mycket de betalar (störst till minst) och sedan per tidsfrist.

Riktlinje 4: Håll till ett arbetsschema

Håll dina arbetstider heliga. Ställ in arbetstid och hålla dem fria från barn, familjetid och andra åtaganden. För mig förstår min man att en stängd dörr betyder att betalt arbete görs och han är noga med att respektera det.

Riktlinje 5: Gör du vad du är värt?

Undersök din avkastning på investeringen. Vad får du betalt i utbyte mot den ansträngning du gör i ett projekt? Sociala tygprojekt handlar till exempel om shoppingresor som återbetalas, men du kanske måste ta hänsyn till resan om du inte lätt kommer till den önskade butiken.

Att gå med i mer avancerade nätverk, tillämpa och pitcha, förhandla, klokt välja små jobb, frilansa och arbeta smartare kan hjälpa dig att utnyttja din bloggupplevelse till deltidsinkomst.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map