Hur man tjänar mer pengar på bloggning: Nischidéer och strategier

“Hej Jerry, hur kan jag tjäna pengar på att blogga som du?”

Då och då får jag frågorna om “tjäna pengar online” från vänner och familj.


Vissa vill starta en blogg och göra några sidoinkomster online. Andra, för att undvika rutinmässiga trafikstockningar för att arbeta, eller för att utöka sin verksamhet online eller för att avsluta sitt 9 till 5-jobb, etc..

Jag vill verkligen hjälpa dem jag känner att uppnå detta. Men jag kan bara dela så mycket under personliga sammankomster eller Whatsapp eller Facebook Messenger.

Därför skriver jag den här långa artikeln för att dela lektioner jag har lärt mig som en problogger under de senaste 15 åren.

Exempel på verkliga livet

Här är några av mina gästposter tidigare.

 • 3 saker du kan göra just nu för att förbättra din blogg
 • Bloggvanor för att öka dina chanser att lyckas
 • Hoppa till affiliate-marknadsföring: Guiden för nybörjare

2. Crowdsourcing-post

Crowdsourcing-inlägg är ett bra sätt att nätverka med andra bloggare i din nisch och dela varandras följare av sociala medier.

Jag har fått (och sett många andra få) några bra resultat via denna strategi. Det här massmedelsourcing-inlägget på Triberr-marknadsföring som jag nyligen stötte på i mer än 1 000 tweets under en mycket kort period.

Exempel på verkliga livet

Facebook-annonsHär är några annonser som jag gjorde på Facebook nyligen.

Läs också – 20 icke-intressebaserade inriktningsidéer för din nästa FB-annonskampanj.

4. Syndicera blogginlägg till andra populära webbplatser

Marknadsför din blogg till webbplatser som syndikerar andras innehåll; självförfrämja, tigga, besticka eller utpressa (okej, jag skojar) redaktören att acceptera dina bloggflöden i deras syndikering.

Se till att dina nya inlägg länkar tillbaka till ditt gamla innehåll för att dra in trafik. WHSR-bloggen syndikeras till ett antal populära webbplatser inklusive Social Media Today och Business 2 Community.

5. Delta i konferenser

websummit

Gör nya bloggvänner och marknadsföra varandras bloggar online. Jag tycker inte särskilt om att prata med främlingar (ärligt talat är jag väldigt dålig på det).

Men mitt tidigare besök på WebSummit 2014 i Dublin gav mig lite ny upplevelse, och jag måste hålla med om att det är ett effektivt sätt att marknadsföra en blogg.

6. Bloggkommentarer

Lämna konstruktiva kommentarer på andras bloggar (skräppost inte!). Skriv på ett sätt som gör att folk vill veta mer om dig.

Här är ett bra exempel på någon som har gjort det rätt.

miller kommentarTill att börja med går Miller in i detaljer och erbjuder ett unikt perspektiv som är relevant för det ursprungliga inlägget samtidigt som han låter läsarna veta om honom och hans relevans för ämnet. Genom att dela sin egen erfarenhet visar han sin egen expertis inom sökfältet, tjänar min uppmärksamhet och lockade mig att lära mig mer om honom … så mycket att jag klickade på hans Moz-profil och nu följer honom på Twitter.

7. Forumupplägg

Hitta relevanta forum i din nisch (Googles sökning “nyckelord” + inurl: forum), publicera användbart innehåll / svar, marknadsför din webbplats på signaturlänkar eller släpp länkar i dina foruminlägg, men bara när det är lämpligt.

8. Google+ community

Google+-community fungerar i stort sett på samma sätt som forum – nyckeln till framgång är att ge ut massor av värdefull information till medlemmarna i samhället i utbyte mot sociala medier och bloggtrafik.

9. Ge ut gratisverktyg och freebies

Alla älskar freebies. När allt kommer omkring som inte gillar att få något gratis?

Tänk dock på att inte alla freebies är bra på egen hand. Du måste erbjuda något efterfrågat så att du ger allmänheten ett skäl att prata och dela din blogg på sociala medier. Kom ihåg att hela poängen med detta handlar om att få trafik.

Min kärnverksamhet på Web Hosting Secret Revealed (WHSR) marknadsför värdtjänster. I stället för att pressa in i den trånga Google SERP har jag hittat bättre odds som riktar sig till webbdesigners som troligen har använt mig för mina värdsråd. För att landa en plats med den publiken har jag skapat massor av freebies.

Dessa massor av gratis ikoner? Jepp – freebies riktade till min primära publik.

De fria ikonerna fick faktiskt stor uppmärksamhet från bloggosfären, vilket fick nya besökare och sociala följare. Om du är intresserad är det bara några av de bloggar som innehöll våra freebies.

 • http://psdreview.com/free-icon-sets-free-flat-social-media-icons-sets/
 • https://www.buildthis.io/free-logos/

10. Twitter

Sociala följare korrelerar direkt med intäkter.

Intäkter kontra Twitter-följareIntäkter kontra Twitter-följare

Många bloggare undrar vilken metrisk att lita på när det gäller att öka sina inkomster. Killarna på Authority Hacker korrelerade intäkter med ett gäng mätvärden och ingenting kom närmare än sociala Twitter-följare.

Om du vill öka dina intäkter fokuserar du på att få kontakt med människor på sociala medier och engagera dem med ditt innehåll. Det är ditt bästa skott för att förbättra din slutlinje!

Växer dina Twitter-följare & trafik 

Några snabba tips för att växa dina följare och direkt trafik från Twitter:

 • Tweet ofta. För att få dina följare att retweeta och klicka på dina tweet-länkar måste du först visas på deras Twitter-vägg. För att göra detta använder jag ett plugin som heter Revive Old Post och tillbringar 20 – 25 minuter varannan dag på Commun.it för att interagera med mina Twitter-följare.
 • Anslut verkligen med dina följare. Ett enkelt personligt meddelande är 100 gånger bättre än att spränga hundratals konserverade meddelanden.
 • Var hyperaktiv – svara på andras tweets, gå med i populära konversationer och tweet trending hashtags.

Monetiztion-idéer: 3 smarta sätt att tjäna pengar på din blogg

Vi är inte färdiga än.

Fram till denna tidpunkt har du lärt dig –

 1. Hur man hittar en lönsam nisch, och
 2. Hur man hittar riktad trafik till din blogg.

Nu är det dags för det sista pusslet – hur du kan tjäna pengar på dina bloggbesökare.

I det här avsnittet kommer jag att fokusera på tre specifika sätt att tjäna pengar på din bloggtrafik på lång sikt.

Som sagt, kom ihåg att det finns otaliga sätt att tjäna pengar online. Om du tittar på Ashley Faulkes artikel, som han har täckt mer än 100 affärsidéer online; du kommer att se att blogga bara är en del av den stora bilden. Frågor att ställa dig själv, enligt Ashleys förslag, är:

 • vad kan du göra för att tjäna pengar snabbt (ersätt ditt jobb)
 • vad vill du göra på lång sikt
 • vilka färdigheter, kunskap har du att erbjuda världen
 • Vad är dina passioner

Idé nr 1 – Skriv och sälj en e-bok

Att sälja en e-bok är en klassisk teknik för monetisering av blogg.

E-böcker erbjuder massor av fördelar:

 • För att skapa dem är allt du behöver den kunskap du redan har
 • Betalda e-böcker bygger din auktoritet som expert
 • Du kan sälja dem på flera plattformar (som Amazon och Payhip)
 • De kan bli stora källor till passiv inkomst
 • De kan göra effektiva tillägg till din försäljningstratt som erbjudanden med lägre värde

Många experter började göra sitt namn med en e-bok. Remit Sethi, grundare av I Will Teach You To Be Rich och en av de främsta experterna inom online-företag, sålde sin första ebok för $ 4,95.

Bild 1 Ebook 1Ramits första ebok – “2007 Guide to Kicking Ass”.

Den e-boken ledde till en New York Times bästsäljare och 14 olika premiumprodukter som gjorde honom till en mycket rik person – allt helt online och såldes främst via hans blogg.

Här är processen du kan följa för att skriva en ebok:

 1. Välj ett ämne. Skriv om något som din publik vill lära sig, men kan inte läsas i ett enda blogginlägg. Många är villiga att betala för en one-stop-shop av denna information.
 2. Skapa en disposition. Detta hjälper till att organisera dina idéer när du skriver.
 3. Blockera tid varje dag för att skriva. Var inte personen som startar en ebok och aldrig slutför den. Blockera en timme varje dag, två timmar, 15 minuter – det spelar ingen roll hur länge. Skriv bara det.
 4. Överför den till en snygg ebookmall. Här är några från HubSpot.
 5. Designa ett omslag (dvs. Canva) eller betala en frilansare för att göra det (en frilansdesigner kostar ~ $ 26 / timme i genomsnitt enligt min kostnadsundersökning)
 6. Photoshop ditt omslag på en 3D-ebook-bild. Pat Flynn satte ihop en bra video om hur man gör detta.

Du är klar! Marknadsför det nu till ditt hjärtas innehåll.

Idé # 2: Marknadsför affiliate-produkter i olika scenarier

Om du redan diskuterar och rekommenderar produkter och tjänster till din publik, varför inte tjäna pengar på de personer du refererar till??

Det kostar inte dina läsare någonting, och du tjänar en provision när någon av dem köper produkten.

Affiliate-marknadsföring kan vara en bra inkomstkälla för lite extra arbete. Kolla in dessa idéer för att integrera affiliate-försäljning i dina intäkter:

1- Hitta möjligheter i ditt nuvarande innehåll

Gå först igenom artiklarna som du redan publicerat och leta efter produkter eller tjänster du har nämnt. När du hittat dem går du bara till varje webbplats och letar efter en sida med “Affiliates”.

Följ sedan instruktionerna för att bli medlem. När du blivit en kommer du vanligtvis att få ett unikt spårnings-ID som ska placeras i slutet av varje URL.

När en besökare klickar på den webbadressen med ditt ID och köper produkten kommer du att tjäna pengar.

2- Hitta möjligheter i de produkter / tjänster du använder

Gör en lista över alla produkter och tjänster du använder. Jag använder mycket online-programvara som hänför sig till mitt företag. Dessa kan vara stora möjligheter för anslutna intäkter.

Eftersom du inte har innehåll för dessa ännu, måste du skapa ett.

Här föreslår jag:

 1. Skriv ner hur du använder produkten eller tjänsten. Hjälper det att effektivisera ditt arbete? Hjälper det dig med SEO? Hjälper det att du når till inflytelserika bloggare?
 2. Skapa en blogginlägg som lär din publik hur man kan uppnå samma resultat med den produkten eller tjänsten.
 3. Länk till produkten eller tjänsten och lägg till ditt unika spårnings-ID.
 4. Marknadsför det inlägget för din publik, på sociala medier och alla online-nav som är fyllda med människor som kanske vill ha samma resultat.

Du lär människor användbar gratis information och får pengar i gengäld.

3- Hitta möjligheter i produkten / tjänsterna du vill använda

Vill du använda en viss produkt men inte har råd? Tänk om du skulle kunna få tillbaka dina pengar på relativt kort tid?

Om produkten har ett filialprogram är detta en verklig möjlighet.

Skapa först en lista över de produkter / tjänster du vill använda. Gå sedan till deras webbplatser och se om de har ett filialprogram.

Om de gör det, köp produkten och registrera dig. Använd sedan den, skapa en fallstudie / handledning och marknadsföra inlägget för din publik som du gjorde tidigare.

Dessa inlägg kan vara aktiva länge, vilket ger dig en passiv inkomst under hela artikeln.

4- Främja anslutna produkter i en e-postautoresponder

E-post är ett kraftfullt marknadsföringsverktyg. Det är en av få kanaler som människor kontrollerar varje dag och är villiga att säljas till.

En autosvarare via e-post är en automatiserad sekvens av e-postmeddelanden som skickas till människor när de prenumererar på din e-postlista.

Här är mina två favorittjänster:

 1. GetResponse
 2. MailChimp

Båda ger dig möjlighet att ställa in en autosvarare.

Precis som att marknadsföra affilierade produkter på din blogg kan marknadsföring av dessa produkter i en autosvarare via e-post generera passiva intäkter för dig.

Du kan antingen marknadsföra dem direkt i e-postmeddelandena eller skapa självstudier för blogginlägg och marknadsföra dem. Hursomhelst finns det möjlighet att betala in.

Här föreslår jag med din autosvar:

 • Börja dina första e-postmeddelanden med användbart innehåll som inte säljer någonting. Detta hjälper dig att skapa förtroende hos nya prenumeranter.
 • Strö i e-postmeddelanden för att skapa förhållanden, som att fråga dina prenumeranter om du kan hjälpa dem med någonting. Detta kommer också att skapa förtroende och minska abonnemang.
 • När du marknadsför produkten fokuserar du på de resultat de kan få och inte på själva produkten. Om du har fått resultat med det, se till att förklara dem i detalj. Detta kommer att göra försäljningen för dig.

Idé 3: Värd en jobbtavla

Jobbstyrelser matchar arbetssökande med arbetsgivare. De kan erbjuda spelningar på heltid, deltid eller avtalsarbete.

Till exempel matchar Problogger jobbtavla bloggare med företag som vill anställa någon för att skapa innehåll för dem.

Om du har auktoritet i ditt utrymme och du kan matcha arbetssökande med arbetsgivare, kan du vara värd för en jobbtavla och tjäna pengar varje gång en arbetsgivare vill publicera ett jobböppning.

Du kan också debitera arbetssökande för åtkomst till styrelsen.

Problogger jobbbrädeProblogger jobbbräde

TL; DR / Wrapping Up

Om du bara kan ta bort tre viktiga punkter från den här artikeln:

 1. Ja, du kan tjäna pengar via blogg. Vissa toppbloggers tjänar regelbundet nära sex siffror i månaden.
 2. De bästa sätten att tjäna pengar på din blogg: Annonsering, affiliate-marknadsföring, försäljning av egna produkter och tjänster.
 3. Din bloggkvalitet är avgörande. Men för att börja tjäna pengar måste din blogg också vara i en lönsam nisch och få tillräckligt riktad trafik.

Vidta åtgärder!

Jag har delat mer än ett dussin personliga tjäna pengar blogga taktik, tips och idéer i det här inlägget. Jag skulle vara mycket, mycket glad om detta inspirerar några av er att ta nästa steg och börja tjäna pengar på din blogg med de nämnda strategierna.

Här är en sista påminnelse innan jag avslutar det här inlägget: Resultaten kommer från handling.

Många som tidigare kom till mig hade tillräckliga resurser (färdigheter, kunskap, tid) för att starta en blogg och tjäna pengar. Men de misslyckades – eftersom de också hade fler ursäkter för att försena sina planer och vänta på att stjärnorna skulle anpassas.

Jag kan bara visa dig vägen och ta bort några hinder längs vägen. För att lyckas måste du gå vägen själv.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me