Hur man tjänar pengar på blogging: Bli en produktgranskare

Sammanfattning (TL; DR)


Lär dig komponenterna i en bra recension och hur du ställer in dina första spelningar för gratis produkter, resor eller tjänster i utbyte mot dina ärliga recensioner.

FTC-avslöjande: Affiliate-länkar används i den här artikeln. WHSR erhåller remissavgifter från några av de företag som listas på denna webbplats.

En av de största njutningarna av att vara bloggare är att skriva produktrecensioner. Spänningen med att få paket i posten, spänningen med att hitta en ny produkt som hjälper min familj och glädjen över att tjäna pengar från mitt hem har lett till min karriär inom professionell blogging.

Så hur kan du komma igång? Den här primern visar dig hur du kommer igång som produktgranskare.

semester presentguideSemesterpresentguide med recensioner & anslutna länkar

Välja objekt som ska granskas

Det första du behöver tänka på är din publik. Är det något som bara gynnar dig, eller skulle du naturligtvis rekommendera den här produkten till en vän som matchar din målgrupp? Du kan verkligen granska alla produkter som kommer dig, men se till att dina produkter klarar alla dessa tre punkter:

  • De är något du vill och kan använda;
  • Är av intresse / användning för dina läsare eller önskade publik; och
  • Anpassa temat för din blogg.

Om inte, verkar din recension för självbetjäning.

Du är en influenser

Börja tänka på dig själv som en influencer: du kan påverka publikens beteenden och köpvanor.

När dina läsare växer för att lita på dig kommer du naturligtvis att rekommendera saker som är användbara för dem. Om det finns produkter, tjänster eller till och med destinationer som du redan har haft som passar in i din bloggs fokus, gå vidare och skriv en bit om dem. När du gör det är du en influencer – det är så enkelt som det.

Till att börja med får du inte betalt eller får gratis produkter, men du kan enkelt tjäna pengar på dina recensioner.

Skapa ett blogginlägg som rekommenderar produkter och lägg i dina affiliate-länkar från program som Amazons affiliate-program, Commission Junction eller Share a Sale. Idéer inkluderar guider för semestergåvor, recept med ingredienser i anslutna länkar, reseturer, webbpubliceringsverktyg, webbhotell, bloggplugins eller “måste ha” -poster med saker som toppteknik, säsongsmässiga mode eller tillbaka till skolartiklar.

Ett exempel är presentguide som jag skapade för mina läsare förra julen (se höger bild). Presentguider är fantastiska för att när du växer kan du betala för företag att delta i din guide.

Hitta och välja objekt att granska

En blogg om allmän föräldraskap kommer att ha ett brett urval av produkter att välja mellan. En blogg om ”grönt boende med barn” kommer dock att ha ett mindre urval av relevanta produkter och tjänster – endast miljövänliga barnartiklar. Ett inlägg på den senaste tekniska prylen där flyger inte med den publiken.

En annan speciell produkt som är ganska bra att granska och marknadsföra är webbhotelltjänster. Varför? Eftersom det är en “mjuk” produkt som har hög efterfrågan – varje individ som vill ha en online-närvaro behöver en webbhotell. DU behöver det och använd ett. Så varför inte granska din egen webbhotell??

Familjeprodukter tillgängliga att marknadsföra på ShareASale. I See Me, en personlig säljare av barnböcker, betalar 10% för varje försäljningspartner refererar. Det finns för närvarande 152 familjerelaterade företag noterade på ShareASale (registrering).

Komponenterna i en bra recension

Det finns flera delar att skriva en recension som både är engagerande för din publik och gynnsam för blivande kunder som kommer din väg.

1. Ett öga som fångar foto

Varumärken ÄLSKA DET när du får deras produkt att se bra ut, så ta massor av foton och gör allt du kan för att bilden ska se bra ut.

Om det är en matlagningsprodukt ska du visa produkten och den resulterande maträtten du skapade. Om du inte kan ta ett bra foto, be om en bild från klienten – bättre att ha något som ser bra ut än ingenting alls, men du måste lära dig att ta rimligt bra foton .. Resebedömningar ger sig bra foton, men du kanske behöver att bli kreativ för en tjänst.

Om du till exempel granskade en städtjänst kan du skjuta logotypen på lastbilen, teamet och deras utrustning och före / efter foton av de områden de rengör.

Skärmdump nedan är en recension för böcker från “Frozen.” Lägg märke till att jag har flera fästbara bilder, så jag kan spela in från tid till annan och ändra tavlan och ämnet varje gång jag gör.

Produktrecension - barnböckerGör stiftbara bilder

Ett annat exempel – Om du tittar på Jerry’s InMotion Hosting-recension – använder han massor av värdetilläggning av foton och diagram för att komplettera uppskrivningen.

Animera GIF och högupplösta bilder används för att beskriva detaljerna.zarbees bildBild levererad av klienten (Zarbee)

2. Fördelarna med denna artikel eller tjänst

Skriv allt du älskar om den här produkten, men var uppmärksam på vad varumärket också marknadsför för närvarande.

Om det till exempel är en allergiprodukt och våren, kan du placera innehållet på hur utmanande denna tid på året är för dig och andra allergikare.

Ett försiktighetsord: var ärlig! Gör inte upp saker; framhäv de positiva saker som du tyckte om som passar varumärkets kampanj om och när det är möjligt eller bara hålla sig till fakta. Ställ in så många positiva du kan och betona allt du älskade med det.

I min säsongsannonsskampanj från Zarbee’s – jag använde deras foto eftersom jag inte hade fått produkten ännu.

3. Bristerna

På ett konferens ett år deltog jag på en fråga&A med en panel av märken. Det kritiska borttagande jag lärde mig från en varumärkesrepresentant var att ingenting är perfekt. Om du skriver en 100% positiv recension kommer ingen att tro dig och du kommer att förlora trovärdigheten.

Skriv om bristerna, men var försiktig.

Kom ihåg att du försöker få folk att köpa den här produkten. Om produkten emellertid är en dud eller om bristerna är för stora för att faktiskt rekommendera den och du fick produkten för lön ska du omedelbart kontakta säljaren och fråga dem vad de ska göra. De kanske vill att du ska sluta arbeta med granskningen, de kan reparera felet eller de kanske inte känner till problemet och ber dig att försena posten. Att prata med dem är alltid svaret och det ger dem ett positivt perspektiv på dig.

SiteGround-granskningVar inte rädd för att påpeka bristerna i en produkt / tjänst – även om du får betalt från företaget. Här är en skärmdump från Jerry’s SiteGround-recension – notera nackdelarna som han påpekade i recensionen.

4. Din övergripande åsikt och produktinformation

När du har listat positiva och brister kan du ge din allmänna åsikt – vara så kreativ som du vill. Skapa ett betygssystem, ge upp en tumme, visa ett leende barn – vad som fungerar bäst för dig.

Slutligen, ge detaljerna på produkten, särskilt en länk var du kan få den.

Silk Milk granskningBerätta en övertygande historia om att presentera märken i din blogg.

5. En övertygande berättelse att förpacka dem alla in

Idag är berättelser det bästa sättet att skriva en bra kopia. Detta är en annan sak som älskar.

Om det är tillräckligt bra kan de till och med dela din recension med sin publik – och det är en fantastisk exponering för din blogg. Om du börjar med en övertygande personlig historia och hur produkten bidrog till ditt liv får du också bättre läsarsvar. Om det är tillräckligt bra kan de till och med dela din recension med sin publik – och det är en fantastisk exponering för din blogg.

I en betald recensionskampanj som jag gjorde för Silk – inspirerades min författare av min frustration över vad jag skulle göra med för många bananer i mitt hus!

6. Fullständig avslöjande och korrekt koppling

FTC-föreskrifter kräver att du avslöjar när du bloggar med någon form av återbetalning, inklusive kontanter, gratis eller rabatterade produkter, kuponger, presentkort, konferens / evenemangsinträde eller någon form av betalning.

Gör detta högst upp i ditt inlägg eller innan några länkar. Om du inte fick produkten gratis men använder dina egna affiliate-länkar, MÅSTE du avslöja det också.

Använd rätt hashtags för att avslöja på sociala medier. Jag använder “#ad” för inlägg och sociala medier eftersom det är kort och enkelt att ansluta till valfri uttag. Du kan sätta in ditt inlägg, “Jag har fått den här produkten för en granskning, men alla åsikter är mina egna”, för produkter du har fått utan betalning.

Kom ihåg att avslöja om du fick gratis produkt, även om du bara gillar om dem en annan gång. Det är förvirrande, men det bästa råd jag någonsin har hört är: “Vid tveksamhet, avslöja.”

Slutligen, välj alltid “inget följa” för dina länkar, affiliate eller på annat sätt. Om märket vägrar att acceptera den riktlinjen, gå bort.

Detta är bara en del av listan över vad du behöver göra för att förhindra att din blogg blir stämd.

För produkter som du redan äger och inte har fått någon ersättning för kan du hoppa över detta – såvida du inte vill avslöja att du inte har fått något i utbyte mot inlägget.

Sponsored post verbiage för toppen av inläggetExempel på sponsring som nämnts tidigare och nära produktlänk. Inkluderar “#ad” i titeln för automatiserad marknadsföring av sociala medier.

Var du kan få produkter du gillar?

1. Pitching-märken

Det är helt acceptabelt att släppa märken till att granska produkter du gillar. Ju mindre företaget är, desto mer sannolikt kommer du att betygsätta några granskningsprodukter.

Du kan erbjudas kuponger snarare än produkten att starta. Placera din tonhöjd med varför din publik passar bra för dem, hur de kommer att svara på produkten och vad du kommer att göra för dem. Låtsas om att du skriver en omslagsplats för en ansökan!

Kom ihåg att ta med din statistik och mediasats.

2. Affiliate Networks

Affiliate-marknadsföring är en utvecklad bransch och har blivit en viktig inkomstkälla för många bloggar från mamma (bland andra). En affiliate-marknadsförare marknadsför en produkt eller tjänst som kan spåras via länkar, koder, telefonnummer etc. som är unik för dig. Du tjänar sedan en del av intäkterna när en försäljning sker via din unika länk.

Ett filialnätverk är ofta plattformen som fungerar som en mellanhand mellan ett filial och varumärkena (även köpmän). Det är en del av affiliate-marknadsekvationen som tenderar att bli utelämnad, eftersom de flesta dotterbolag hanterar produkterna / tjänsterna direkt, men fortfarande är en viktig information att veta.

I allmänhet används ett affiliate-nätverk ofta av köpmän för att hantera sitt affiliate-program och fungerar också som en databas för sina produkter. Förlag kan sedan välja den produkt de vill marknadsföra, beroende på deras marknad.

Commission Junction och Share a Sale är två av de mest populära anslutna nätverk.

3. Webbplatser för produktgranskning

För nybörjare rekommenderar jag Tomoson, som har massor av kampanjer för bloggare med små publik. Personligen började jag med BlogPRWire och SheSpeaks. Du kan också prova MomSelect, MomItForward och Bloggy Moms.

När du börjar bygga en publik kan du registrera dig för platser som kräver sidvisningar på högre nivå, som MomCentral, Clever Girls eller Social Fabric.

Tomoson - betalda granskningsmöjligheterBetalade möjligheter på Tomoson.

4. Inbjudningar till evenemang

Det är här bloggförhållanden och supportgrupper kommer att komma till nytta.

I vår deltog jag på Time to Play Magazines bloggleksakshändelse i New York City, där företag presenterar nya leksaksläpp och demos medan de samlar in visitkort från bloggare. Dessa typer av evenemang är vanligtvis bara inbjudan, varför det lönar sig att registrera sig hos en lokal bloggergrupp, liknande din nisch. Två grupper jag tillhör inkluderar Philly Social Media Moms och Green Sisterhood. Vi delar evenemang, marknadsföring, möjligheter, professionell rådgivning och marknadsför varandras webbplatser.

Underpromise, överleverera och skydda dig själv

När ett märke har engagerat dig, följ riktlinjerna för granskningsbegäran.

Om de begär något oetiskt, stäng av det innan du börjar. Omtyckta, bloggkyndiga varumärken skickar länkar till deras webbplats snarare än spammy textlänkar. Löfta grunderna – till exempel 500 ord inlägg, dela på Facebook & Twitter – och leverera sedan extra, som ytterligare delning eller fästning. Tagga alltid märket när du marknadsför dina recensioner.

Slutligen, hålla reda på dollarvärdet för alla produkter och ersättning du får. Du måste rapportera det som inkomst på dina skatter.

Vanliga frågor

Tjäna bloggare pengar?

Detta beror eftersom det finns ett stort antal bloggar som finns och inte alla genererar intäkter. Nyckeln till kommersialisering är trafik, och webbplatser med låg trafik kan vanligtvis inte tjäna pengar. Här är några handlingsbara tips för att driva mer bloggtrafik.

Hur mycket pengar kan du tjäna på bloggtrafik?

Som tumregel är intäkterna föremål för konverteringsregeln, vilket innebär att det vanligtvis är en uppskattad procentandel av din trafik som kommer att köpa en produkt. Det belopp du tjänar per konvertering beror på de produkt (er) du marknadsför.

Exempel: Med en konverteringskurs på 2,5% och en $ 100 per konvertering tjänar du $ 2500 för varje 1 000 trafik.

Hur får jag min blogg märkt?

Bloggare har tillgång till en hel del kanaler för bloggkampanj. Ett av de mest populära medlen är via sociala medier, där bra innehåll kan dra nytta av social delning. Som utgångspunkt kan du hänvisa till den här fem grundläggande strategin för att växa din bloggläsare.

Vem tjänar mer – Blogger eller Youtuber?

Youtube fungerar främst på ett annonseringssystem som uppmanar användare att ha många visningar för att vara kommersiellt hållbara. Bloggare som arbetar på ett anslutet system kan ha potential att tjäna betydligt mer från en lägre trafikvolym.

Om du letar efter alternativa sätt att tjäna mer online har vi 50 affärsidéer online som du kan följa.

Hur tjänar nybörjarbloggar pengar?

Hängivenhet och uthållighet är nyckelorden för dagen för nybörjare. Det tar tid att generera webbplatstrafik från början och under de tidiga perioderna genererar många bloggar inte mycket intäkter. Att bygga en stark s kommer att bidra till att öka din trafik över tid – och det är då pengarna börjar flöda.

Jag rekommenderar starkt att du läser vår detaljerade guide för att starta en blogg där vi har täckt allt från A till Ö.

Vad kommer härnäst?

Nu är det dags för dig att hoppa in och komma igång. Öva på dina favoritartiklar och använd sociala medier för att marknadsföra dina inlägg och märka märket du gillar om. Stanna inte bara vid ett eller två inlägg – uthållighet är nyckeln. Fortsätt att förbättra din blogg, om du är ny – dela din blogg med vänner och familjemedlemmar för att starta, lära dig och implementera bra SEO och fortsätta publicera bra innehåll.

Du kan göra det här. Jerry Low, ägaren till denna webbplats, började WHSR ensam som en värdgranskningsblogg. Titta på hur långt han och hans team har kommit idag – WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) har blivit en av de bästa webbguiderna där ute.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me