Hva gjør du når noen stjeler ditt unike innhold på nettstedet

Du har brukt utallige timer på å forske på den perfekte artikkelideen. Du sørget for at du hadde en unik skråstilling, at nøkkelordene var helt riktige og at artikkelen var av høy kvalitet og ville rangere godt i søkemotorer. Etter å ha slavet over artikkelen, er du spent på å se at når folk søker etter en bestemt setning, at artikkelen din kommer nær toppen av resultatsiden..


Det harde arbeidet ditt lønner seg med et fint løft i trafikken når plutselig trafikken synker, og siden din ikke vises på Google-søk slik den var. Du kan bare bli offer for skraping av innhold.

“Dessverre i bloggverdenen er det en ting vi alle må håndtere før eller siden – skraping av innhold. Dette er når noen stjeler et innlegg eller en artikkel du skrev og publiserer det på sin egen side. ” – Melanie Nelson, Blogging Basics 101

Vil det virkelig skade nettstedstrafikken din?

Den gode nyheten er at noen som stjeler innholdet ditt ikke kan skade nettstedet ditt så ille som det gjorde tidligere.

En av de nye funksjonene i Googles algoritmeendringer er at de kan fortelle hvor det originale innholdet ble lagt ut i de fleste tilfeller og vil straffe nettsteder som kopierer andres arbeid. Den dårlige nyheten er at det kan tippe bort noen lesere som ikke kjenner eller tar hensyn til hvem som skrev artikkelen, men bare vil ha informasjon om emnet.

En annen ting er å vurdere er ganske enkelt det faktum at noen andre tar æren eller skummer hardt arbeid. De stjeler tiden din, som er verdt uansett timepris eller eventuelle inntekter du normalt vil gjøre på den artikkelen. Hvis du er som de fleste bloggere, selv om noen som stjeler arbeidet ditt ikke hadde noen innvirkning på trafikken din, liker du ikke ideen om at noen skal lene seg tilbake og ta det med ro mens du gjør alt arbeidet og de høster fordelene.

Hvordan kan du fange kopikatter?

innholdstyv

Heldigvis slipper du å vente på at leseren skal påpeke plagieringen eller å snuble over den på egen hånd. Det er flere tilgjengelige verktøy som kan hjelpe deg med å oppdage innholdstyver raskt og enkelt.

Copyscape

Ginny Soskey, over på HubSpot, foreslår å bruke Copyscape i denne artikkelen for å spore tyveri av forfatterskapet ditt.

Selv om Copyscape lenge har blitt brukt av lærere til å fange elever som jukser, kan du også koble nettstedets adresse til søkefeltet, og den vil fortelle deg hvor annet på Internett at innholdet vises. Sett en påminnelse i kalenderen din for å sjekke omtrent en gang i kvartalet for skraping av innhold. Copyscape tilbyr en tjeneste som heter CopySentry som vil overvåke sider for deg å se om de blir skrapt. Imidlertid, hvis bloggen din er stor, kan det hende at dette ikke er kostnadseffektivt.

Les også – Unngå og kjempe mot plagiering i blogging: Why Copyscape (and other tools) Matters.

Google Varsler

Konfigurer Google Alerts. Google tilbyr denne funksjonen for å hjelpe deg med å finne interessant nytt innhold, men du kan absolutt bruke den til å spore nøkkelfraser i artiklene dine og motta varsel hvis disse setningene er kopiert av noen andre. Hvis du oppretter en stor mengde innhold, kan det være lurt å vurdere en unik tekstfrase for slutten av artiklene dine og sette opp et enkelt varsel for denne tekstfrasen. Ellers kan innboksen din bli overveldet med Google-varsler.

RSS Footer Plugin

Hvis du driver en WordPress-blogg, kan du legge til RSS Footer-plugin.

Dette vil legge til en tekstlinje du velger til ethvert kopiert innhold. Så du kan for eksempel legge til noen få ord og en lenke. Riktignok kan en tyv velge å slette den informasjonen, men noen vil beholde den, og i det minste får du en lenke tilbake hvis noen få ord eller et avsnitt er kopiert hit og dit. Jeg vil bare vurdere den rettferdige bruken.

Er personen en tyv eller bare uinformert?

La oss si at du koblet til nettstedet ditt til Copyscape og oppdaget at noen har løftet en hel artikkel og plassert den på nettstedet deres. Før du tar grep, og vi vil gi deg trinnene du følger nedenfor, kan du prøve å bestemme om personen er ny på Internett og muligens bare ikke forstår plagiering eller om han vet nøyaktig hva han gjør og ikke bryr seg.

Den første trenger kanskje bare informasjon for å forstå hvor mye arbeid du kan sitere på, eller hvordan du kan få tillatelse til å trykke artikler mens den andre vil være vanskeligere å håndtere.

Nye bloggere kan være på jakt etter utmerket innhold og ikke innse etiketten for blogging.

Jeg vet at det er vanskelig å forestille seg i denne tiden at de ikke ville forstå det grunnleggende for å stjele en annen persons innhold, men det er mulig. Gi dem fordelen av tvilen for din første kommunikasjon, med mindre det er åpenbart at du har å gjøre med et innholdsskrapeside. Du kan ha bedre hell med å få innholdet raskt fjernet, og til og med kunne ta en kontakt i prosessen som vil lenke til nettstedet ditt og fortelle andre hva en fin blogger du er og å besøke deg ofte.

Trinn for å få stjålet innholdet ditt fjernet

Trinn 1: Ta skjermbilder og samle beviset ditt

Så snart du finner en skrapt artikkel på et annet nettsted, ta skjermbilder og lagre dem.

I tillegg vil du samle bevis på at innholdet er ditt originale verk, inkludert:

  • Originaldokument, helst med dato for opprettelse
  • Skjermbilder av innhold på ditt eget nettsted
  • Skjermbilde av resultatene i Copyscape som viser innholdet, er blitt kopiert ordrett
  • Dokumenter fra forskningen din, for eksempel notater eller søkehistorikk fra nettleser

Trinn 2: Bestem om det er rettferdig bruk eller ikke

Før du tar grep, kan du bestemme om nettstedet bruker innholdet ditt på en rettferdig måte.

Rettferdig bruk har noen grå kanter.

Brukte den andre eieren av et kort tilbud fra deg, slik som jeg gjorde ovenfor og kilden hvor sitatet kom fra? Dette ville være rettferdig bruk. Dette kan faktisk være gunstig for trafikken på nettstedet ditt, fordi det ikke tar hele arbeidet ditt eller prøver å gi det som sitt eget arbeid når det ikke er det. Imidlertid, hvis nettstedet løftet hele artikkelen, er det ikke rettferdig bruk. Sara Bird la ut en veldig detaljert beskrivelse av hva som utgjør rettferdig bruk på Moz.com.

En viktig ting å merke seg er at rettferdig bruk alltid tilskriver de opprinnelige ordene til forfatteren av disse ordene.

Trinn 3: Kontakt nettstedseieren direkte

Finn nettstedseieren. Du finner vanligvis kontaktinformasjonen under “Kontakt oss” eller “Om oss”. Hvis informasjonen ikke er lett tilgjengelig, kan du prøve:

  • Søker i metakoder for kildekoder. For Mozilla Firefox, gå til “Web Developer” og deretter “Page Source”. For Internet Explorer, gå til “Vis” og deretter “Kilde” eller trykk på Ctrl + U. Nå, søk etter “mailto” og se om det er en e-post som er oppført i kildekoden.
  • Besøk WHOIS og se om kontaktinformasjon er oppført for nettstedets eier.
  • Søk etter nettstedet på DNS-ting.

Send dem om mulig en e-post og et sneglebrev. Brevet skal angi hva problemet er, hva du vil at de skal gjøre og inkludere en dato du trenger å høre tilbake fra dem innen. Her er et eksempelbrev:

Kjære Mr. Smith:

1. oktober 2007 publiserte jeg en artikkel med tittelen "Det mest fantastiske innholdet noensinne" på bloggen min MostAmazingBlog.com.

Innholdet i den artikkelen vises ord for ord på nettstedet ditt. Dette overstiger rettferdig bruk og tilskrives ikke den opprinnelige forfatteren.

Dette er mitt opphavsrettsbeskyttede innhold, og jeg trenger at du umiddelbart kan fjerne dette innholdet fra nettstedet ditt.

Svar på dette brevet innen 2. desember 2013. Jeg kan nås på 555-555-5555 eller via e-post på

Vennlig hilsen,

Fantastisk skribent

Vanligvis vil innholdet forsvinne, men det er ikke sikkert at du får svar på brevet ditt.

Det er greit. Du oppnådde målet ditt, og innholdet blir fjernet. Andre ganger kan du motta et unnskyldningsbrev om at personen ikke var klar over at de stjal innholdet ditt. De måtte selvfølgelig vite at det var innholdet ditt, men det er best å være nådig.

Som nevnt over, er det noen som virkelig ikke forstår nettikette. Forhåpentligvis har han eller hun bare lært en verdifull leksjon for fremtidig referanse.

Trinn 4: Send inn en DMCA-klage

Hvis du ikke mottar et svar på brevene dine innen den oppførte datoen, eller den andre eieren av nettstedet nekter å fjerne ditt opphavsrettsbeskyttede materiale, kan det hende du må sende inn en klage i henhold til Digital Millennium Copyright Act.

Hosting-selskap kan være ansvarlig for brudd på opphavsretten hvis de ikke gir deg en måte å sende inn en klage eller ikke undersøke klagen.

Først kan du bruke en tjeneste som WHSR Web Host Spy for å spore opp webhotellfirmaet. Det kan være oppført gjennom WHOIS også.

I følge Bob Nicholson på ArtChain:

Send DMCA-agenten en “fjernet varsel.” Identifiser tydelig webadressen og materialet som krenker opphavsretten din.

Gi en uttalelse om at du er eier av opphavsretten (sammen med dokumentasjon som støtter hvis du kan levere det), og be dem om å fjerne innholdet i samsvar med Digital Millennium Copyright Act.

Electronic Publishing Industry Coalition (EPIC) tilbyr et eksempel på et nedtaksbrev på deres hjemmeside som du kan bruke til å kontakte vertsselskapet. Du kan også arkivere en DMCA hos Google, og de kan blokkere siden fra serverne deres.

DMCA tilbyr også avgangstjenester. Profesjonellene deres vil håndtere sending av brevet, og de tilbyr til og med en garanti for at innholdet blir fjernet. Du må fortsatt selv samle bevisene dine.

DMCA

Trinn 5: Ta juridiske tiltak

På dette tidspunktet, hvis innholdet fremdeles er på nettstedet, må du finne ut om det er verdt å ta rettslige skritt.

Kanskje er vertsfirmaet bosatt utenfor USA og er ikke underlagt amerikanske opphavsrettslover, for eksempel. Husk at det er dyrt å ansette en advokat. Dette er rett og slett ikke verdt kostnadene og forverringene det er snakk om. Imidlertid, hvis du har masse ekstra penger og ønsker å gjøre et poeng, må du ansette en advokat som er godt kjent i internasjonale lover om opphavsrett..

Forhindre tyver i frontend

Det beste handlingsforløpet er å få på plass sikringstiltak for å forhindre tyvene i frontenden. Det er lettere å legge til noen funksjoner for å gjøre det vanskeligere å kopiere innholdet enn å prøve å få det fjernet når digital piratkopiering oppstår.

Legg til plugins, for eksempel RSS-plugin nevnt over. Deaktiver høyreklikk og kopiering på nettstedet ditt (dette kan oppnås med en plugin for WordPress-nettsteder). Legg til merknader som tydelig sier at innholdet ditt ikke kan kopieres, og oppgi en e-postadresse for de som har spørsmål. Legg til et banner på nettstedet ditt som viser at det er DMCA-beskyttet.

Det kan til og med være lurt å skrive en artikkel om hva digital piratkopiering er og lenke til den fra hver av artiklene dine i bunnteksten. Vurder å titulere det noe som “Stopp! Ikke kopier denne artikkelen ”.

Hvis du skriver nok innhold, vil du på et tidspunkt bli offer for digital piratkopiering. Hold deg rolig, arbeid gjennom trinnene ovenfor, og sjansene dine for å få det stjålne innholdet ditt blir bedre.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me