Hvordan be om sponsing av blogg når du er redd

Noe av det skumleste for nye bloggere å gjøre er å be om lønn for arbeidet sitt. Selv om sponsing kan være en viktig inntektskilde for en vellykket blogger, er for mange av oss livredde for å be om nok betaling for det vi faktisk er verdt. Her er fire trinn for å slå et merke eller en kunde som har jobbet for meg, spesielt når jeg var redd for å spørre.


Velg ditt prospekt klokt

Før pitching er det noen ting du kan gjøre for å sette deg opp for suksess og forbedre sjansene dine for å skape en vellykket tonehøyde for potensielle merkevarekunder. Å velge potensielle kunder er halvparten av kampen. Slik velger du de perfekte merkevarene du vil tone opp:

# 1: Jobb med merker du allerede elsker

Hva er favorittproduktene dine som du aldri ville vurdert å kjøpe fra en konkurrent? Hva vil du anbefale med hjerteslag til dine nærmeste venner? I tillegg til å vurdere store merkevarer, bør du tenke på lokale butikker og kjøpmenn som du ofte. For eksempel er dagligvaremarkedet et vanlig sted jeg handler, er tilgjengelig for min største trafikkilde (lesere i staten), og det passer perfekt til min nisje.

# 2: Hvem kjenner du?

Når du begynner å delta på konferanser og utstillinger, begynner du å utvikle forhold til både merkevarer og bloggere. Få prøver av merker og skriv et bra stykke, eller lag en kort video med positiv anmeldelse. Arbeid hardt for å gjøre dette til et vellykket stykke uten å satse på arbeidstimer.

# 3: Gjør leksene dine

Når du har et merke i tankene, kan du undersøke dem. Lær deres bakgrunnshistorie og studer deres side. Hva sier pressen om dem? Hva snakker de om på sosiale medier? Hva markedsfører de for øyeblikket annet enn sesongvarer? Lag kreative tonehøydeideer rundt markedsføringsinnsatsen som faller i tråd med din nisje og nåværende publikum. Sørg for å ta kontakt med riktig person når du melder deg for sponsing. Finn ut av Googling, kontakter på sosiale medier, forsk på deres hjemmeside og sjekk ut LinkedIn. Ikke send en tonehøyde til “info” hvis du muligens kan hjelpe den.

# 4: Følg og mester dem

Rop ut merket og hva du liker med dem så mye du kan. Del deres aksjer, hendelser og avtaler. Abonner på nyhetsbrevet deres. Delta i arrangementene deres.

# 5: Lytt til tilbakemeldingene deres

Hvordan når du tilbake til dem når du skal nå dem? Takk de eller komplimentet deg? Start en diskusjon med dem om merkevaren eller produktet deres via e-post eller sosiale medier. Ingen merkevarer er perfekte, og hvis du har et spørsmål om produktet deres, spør høflig. Dette er en flott måte å lære hva de trenger og integrere det i banen.

Du kan selge

Mange bloggere synes at det å be om penger er for vanskelig, men det bare er å gjøre det ordentlig og profesjonelt. Du plasserer potensielle kunder direkte, så hvis de ikke er interessert, vil de rett og slett ikke svare.

Leksjoner fra et gårdsalg

Nylig drev mannen min og jeg vårt første hagesalg – og det var en suksess, men først etter at jeg begynte å engasjere kunder. Her er salgskompetansen jeg lærte ved salget mitt:

 • Salg av produktene dine. Jeg så en kunde bla i de kristne bøkene mine og la merke til at han ikke hadde valgt en bibel, som jeg hadde andre steder, så jeg viste ham hvor de var. Jeg gjorde salget, og det var veldig enkelt å selge etter det. Oppdag hva potensielle kunder er ute etter, og gi dem det.
 • Vis verdien En annen kvinne lette gjennom klærne til barna mine, og jeg fortalte henne hvorfor noen av disse varene bare hadde blitt slitt en gang og nesten var helt nye. Igjen ble salget gjort fordi “nytt” for en lav pris er god verdi.
 • Gi overbevisende grunner En kunde var i konflikt med å kjøpe en viss bok, og lurte på hvorfor den var til salgs. Jeg fortalte henne at jeg hadde brukt den, og at den hadde tjent formålet. Solgt! Gi potensielle kunder en overbevisende grunn for salget som rettferdiggjør prisen.
 • Kjenn produktet ditt og det er verdt – spesielt hvis det er deg, klarte jeg mye bedre enn mannen min å selge fordi min andel av produktene var organisert og merket, og jeg kjente dem inne og ute. Bare du vet hva du kan tilby et merke og hvorfor du passer perfekt for kampanjeidéen din. Bruk det på banen.

Angi priser

Neste utfordring kan være den vanskeligste for mange bloggere: å sette en fornuftig pris. Dette er hvordan:

Grunnarbeid som hjelper før du begynner å kaste

Gjør all merkevaren din. Lag et vakkert mediesett i PDF-format. Få din hjemmeside i form. Bli med i en støttegruppe bloggere for spørsmål og oppmuntring. Bruk en guide som “Pitch Session: Blogger’s Guide To Pitching Partnerships, Collaborations and Sponsored Posts” av Brandi Riley som virkelig hjalp meg. Har allerede sponset prosjekter under beltet ditt. Hvis du ikke har gjort et sponset innlegg i det hele tatt, kan det være for tidlig å prøve pitching siden du ikke har noe arbeid for å vise klienten din. Få de første sponsede prosjektene dine ved å bli med i grupper som Tomoson.com eller Social Fabric, der det kan være litt lettere å lande prosjekter.

Forstå og finne ut verdien

Det er mange ressurser som hjelper deg å sette pris. Imidlertid, hvis du bruker en trafikkformel, men din er lav, kan det hende du kommer til en pris som ikke vil være verdt din innsats. Kvalitetsskriving, fotografering og sosiale aksjer tar arbeid. Husk at du ikke bare selger et innlegg, men annonserer hele bloggens levetid. Hvis noen synes prisene dine er for høye, kan det hende du ikke vil investere tiden. Begynn med å se på tidligere betalt arbeid du har utført, og øke satsen litt derfra. Hvis du freelance skriver av bloggen din, angir du en høyere sats enn hva du belaster der. Du kan alltid gå tilbake og finpusse prisene hvis du ikke får noe svar, men i så fall kan du trappe dem ned gradvis.

Underløft og overlevering

Denne gamle sagen er fortsatt det beste rådet. Angi en rimelig pris og fortell hva du vil gi for den prisen. Når du er engasjert, går du utover. Du kan for eksempel lage en utskrivbar, lage en kort video for Instagram eller skrive en strålende hashtagg bare for denne kampanjen. Det er også enkelt å overlevere aksjer.

My case study

Slik kombinerte jeg alle de ovennevnte for å lykkes med å lande min første tonehøyde. Merket er en supermarkedskjede som franchiser lokalt. Jeg handler der hver uke og hadde nylig gjort noe for dem i bytte mot produkt og gave til leserne mine. Etter prosjektet sa selskapets PR-person, “Wow, du liker butikken vår!” Dernest sørget jeg for å dele på sosiale medier når jeg sparte penger der og brukte rabatt- og kupongtilknytningsprogrammene mine, for å dele hvordan jeg lagret en bunt på visse elementer. Mens jeg promoterer dagligvaren jeg handler hos, bruker jeg også flittig tilknyttede koblinger for merkevarekupong- og rabattprogrammer for å tjene inntekter. En dag klarte jeg å spare 25% på økologiske og allergenfrie dagligvarer. Jeg trodde dette ville være en flott tonehøyde for PR-representanten. Jeg skrev en e-post om vårt siste prosjekt sammen, min entusiasme for merkevaren og min kreative ide for et innlegg, som handlet om å spare penger. Jeg minnet henne til og med om at merkevaren skulle bli utsatt for hard konkurranse ettersom to konkurrerende dagligvarebutikker kom til vårt område. Jeg hadde nylig blitt tilbudt over $ 200 pluss produkt fra et selskap som ønsket å samarbeide med meg, så jeg brukte det som en retningslinje for å sette min verdi. Jeg la mediesettet på nettstedet mitt og ventet på svar. Det tok ikke lang tid og etter en kort forhandling (jeg gikk med på å ta en liten del av gebyret mitt i gavekort), fikk jeg et prosjekt som oppfylte markedsføringsplanene deres. Jeg kommer fortsatt til å jobbe noen av ideene mine til innlegget mitt, men jeg er henrykt over at min første pitch-for-fee fungerte så bra. Ikke vær redd for å slå opp. Hvis du har gjort det riktig, begynner du å tjene inn merker du allerede elsker.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map