Hvordan blogging setter deg i fare (og hvordan du ivaretar ditt personvern)

I dagens informasjonsalder er data den nye valutaen.


Hver handling vi tar på nettet blir samlet, analysert, kjøpt og utnyttet hver dag.

Selv om markedsførere som leker med big data kan virke som ikke så store ting, kan data også brukes som et våpen mot deg.

Og bloggen din åpner deg for større risiko enn den gjennomsnittlige internettbrukeren – og det er grunnen til at din online sikkerhet og personvern bør være et stort problem.

Ikke vent til det er for sent: Slik gjør du tiltak for å ivareta personvernet ditt i dag.

Hvordan risikerer blogging ditt privatliv og sikkerhet?

Selv om alle som handler på nettet eller bruker sosiale medier, tar på seg en viss risiko, åpner blogging deg for bestemte farer som du bør være klar over.

Som blogger risikerer du:

1- Bloggen din selv

Du kan tro at bloggen din er et usannsynlig mål, men vurder følgende vanlige motivasjoner for angripere:

  • Hacktivism: Hvis du blogger om noe kontroversielt (religion, politikk osv.), Kan du bli målrettet mot det.
  • Hærverk: Nettstedet ditt kan målrettes bare for moro skyld eller utfordring.
  • Utpressing: Noen angripere vil holde nettstedet ditt som gisler og lover å gjenopprette det mot en bratt avgift. Faktisk er denne typen angrep, ved bruk av programvare kalt “ransomware,” på vei opp.
  • Konkurranse: En konkurrent kan bestemme seg for å bruke underhanded taktikk for å jevne spillet.
  • Personlig: Noen i livet ditt kan være rettet mot deg av personlige årsaker.

2 – Din økonomi

Hackere som får tilgang til din personlige informasjon gjennom bloggen din, kan være i stand til å utnytte disse dataene for å få tilgang til bankkontoer.

Eller de kan ha nok informasjon om identiteten din til å åpne kreditt i navnet ditt, maksimere det, og la deg ta taket på kredittrapporten din når gjelden blir ubetalt.

3 – Din omdømme

Hvis du blogger anonymt, kan noen slå sammen identiteten din og bruke den mot deg.

Hvis du nevner detaljer om jobben din, kan du risikere disiplinærbehandling på jobben. Avhengig av bransjen du jobber i, kan du til og med kjenne til heftige bøter – for eksempel hvis du jobber i medisinsk industri i USA og viser seg å ha brutt HIPAA (The Health Insurance Portability and Accountability Act of 1996) ved å dele informasjon på pasientene dine kan du betale bøter på opptil $ 50 000 per brudd.

Selv om HIPAA-lover kanskje ikke gjelder deg, har mange land og bransjer sine egne lover om personvern, så å nevne detaljer om arbeidet ditt kan føre deg i problemer.

4- Ditt personlige personvern og sikkerhet

Som blogger er din personlige sikkerhet i fare.

For det første, hvis navnet og kontaktinformasjonen din blir offentliggjort gjennom bloggen din (som er enklere enn du kanskje tror – se nedenfor), kan skruppelløse markedsførere nå oversvømme deg med spam, søppelpost og telemarketing-samtaler.

I den andre enden av spekteret kan din egen personlige sikkerhet – og til og med livet ditt – være i faresonen.

Nettmobbing skjer ikke bare med barn – voksne bloggere er ofte i faresonen.

Trakassering, selv om det er inneholdt på Internett og ikke “det virkelige liv”, er ingen spøk og kan ha alvorlige emosjonelle og psykologiske effekter på offeret.

Blogger, frilansskribent og virtuell assistent Sheri Levenstein Conaway har vært der:

Tro det eller ei, jeg ble offer for trakassering av min egen søster. Jeg vil ikke gå inn på detaljene om hvorfor hun gjorde det, men hun hadde vennene sine fra et MS-tavleinnlegg virkelig forferdelige kommentarer på bloggen min fordi hun var sint på meg.

Innstillingene mine krevde godkjenning fra meg før kommentarer ble lagt ut, men på en måte omgås disse menneskene det.

Blogging setter deg i fare fra trakassere som ikke bare vil ødelegge opplevelsen av blogging, men også kan sette sikkerheten din i fare.

Når det gjelder ProBloggers Darren Rowse, begynte en forfølger til og med å true hans fysiske sikkerhet:

Negative innlegg skrevet om meg på en annen blogg] var nok til å utløse noen ekstreme tankeprosesser og tvangstanker hos denne personen som førte til en kjede med eskalerende hendelser som gikk fra det jeg opprinnelig anså for å være et ufarlig kommentartroll, til en cyber-plage, til en angående trusselmaker, til det som dessverre ble en situasjon der det var et fysisk angrep på eiendommen min.

Hvordan data kan falle i gale hender

1. Domeneregistreringen din

Hvis du har registrert ditt eget domene for bloggen din, blir din personlige informasjon offentliggjort for verden å se. Ditt navn, adresse, e-postadresse og telefonnummer er offentlig oppført i Whois Public Domain Registry for hele verden å se med et raskt søk.

2. E-post nyhetsbrevet ditt

CAN-SPAM lov i USA krever at du oppgir en gyldig postadresse i e-post nyhetsbrevet. Hvis du har startet et e-postnyhetsbrev med GetResponse eller en annen leverandør, vil de vise postadressen din i bunnteksten for hver e-post du sender ut.

3. Usikre / dupliserte passord

Avhengig av programvaren du bruker på nettstedet ditt, og hvor sikre passordene dine er, kan hackere potensielt bruke passordet ditt for å få tilgang til kontoene dine på andre nettsteder. Hvis nettstedet ditt er hacket, kan du potensielt miste tilgangen til alle dine online-kontoer, inkludert e-post- eller bankkontoer.

4. Blogginnleggene dine

Feil person kunne lese mellom linjene i blogginnleggene dine for å finne ut hvem du er, hvor du bor eller hvor du jobber, og bruke den informasjonen mot deg.

Seks måter å sikre dine personlige data som en blogger

Heldigvis er det måter du kan holde informasjonen din sikker og holde deg trygg:

1- Få en postboks

Hvis du bruker e-postmarkedsføring, er det smart å ha en postadresse som er atskilt fra der du bor. Du vil ikke at hjemmeadressen skal sendes til hver eneste person som abonnerer på nyhetsbrevet ditt. Ta kontakt med ditt lokale postkontor om å åpne en postboks der, eller bruk en tjeneste som VirtualPostMail til å skanne e-posten for deg.

2 – Bruk domenes personvern

Når du registrerer et domene, er det tryggest å bruke domenenes personvern. De fleste online registrarer tilbyr personverntjeneste for domener mot en ekstra årlig avgift (vanligvis et sted rundt $ 10-12 USD). I stedet for å oppgi din personlige adresse og kontaktinformasjon i den offentlige databasen, vil vertsinformasjonen bli oppført.

3- Få et Google Voice-nummer

Som blogger kan du med jevne mellomrom ha behov for å gi ut telefonnummeret ditt til forskjellige tjenester, apper eller til og med kunder du har å gjøre med. I stedet for å dele ut hjemmetelefonen eller mobiltelefonnummeret ditt, kan du få et gratis Google Voice-nummer du kan gi ut i stedet. (Dessverre er Google Voice bare tilgjengelig i USA. Kjenner du til noen internasjonale alternativer? Del gjerne i kommentarene!)

4- Sikre og ta sikkerhetskopi av nettstedet ditt

For å beskytte nettstedet ditt mot hackere og skadelig programvare, er det smart å sørge for at det er sikkert, og at du har en nylig sikkerhetskopi tilgjengelig for å gjenopprette hvis noe går galt. Her på WebHostingSecretRevealed.net bruker vi iThemes Security og Block Bad Queries (BBQ) for å holde trygt.

5- Bruk unike, sikre passord for hvert nettsted

Hvis en hacker får tilgang til ditt WordPress-passord, vil de da ha tilgang til andre kontoer? Hold deg trygg ved å bruke unike, sikre passord for hver enkelt konto. En passordbehandlingstjeneste som KeePass hjelper.

6- Vær forsiktig med hva du blogger om

Vær veldig forsiktig med å dele identifiserende detaljer i blogginnleggene, inkludert din spesifikke tidsplan, plassering, navn eller detaljer om familie og venner osv. Når du deler historier, bør du vurdere å fuske detaljene litt – endre datoer, navn, tid, sted, etc.

Poenglinjen: Husk sikkerhet når du blogger!

Det er sant at når det gjelder trakassering, er offeret aldri skylden – men det er trinn du kan ta for å dempe risikoen for å blogge og beskytte deg mot personer med dårlige intensjoner.

Sheri råder:

Trakassering i noen form er ganske enkelt uakseptabelt, men det er opp til oss å stoppe trakassere. Ellers holder de det bare og vil også finne nye ofre. Det er triste, ødelagte mennesker som desperat trenger oppmerksomhet.

Jeg tror det er viktig for folk å innse at trakassering like gjerne kan komme fra folk du kjenner godt som det kan fra fremmede. Når det gjelder et tips, vil jeg si for å holde personverninnstillingene dine stramme på blogger og nettsteder. Når det gjelder sosiale medier, kan du bruke disse personverninnstillingene for å umiddelbart nappe trakassering i knoppen. Tegn linjen din i sanden og toler at ingen krysser den. Vi har all rett til å sette våre grenser og forvente at de blir hedret.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me