Hvordan en blogg er som eiendommer i 2015

En webeiendom ligner på fast eiendom ved at noen eier dem. Når det gjelder webeiendom, er det åpenbart innhold og design laget av en person eller selskap på domener, på sosiale medier og i det offentlige online riket..


Akkurat som materiell eiendom, bør en blogg vokse i verdi over tid, enten i antall mennesker den når på daglig basis eller i mengden inntekter den bringer inn. I den perfekte verden oppnår den både trafikk- og inntektsmål.

Tvister om internetteiendom

Å avgjøre hvem som eier en online eiendom er vanligvis ganske greit. Noen tar ut domenenavnsregistrering og betaler vertsgebyr. Imidlertid har det vært noen rettssaker som gjør det tydelig at eiere av nettsteder må være veldig nøye med å etablere og opprettholde eierskapet til en blogg og de sosiale mediesidene som er knyttet til den bloggen..

phonedog

PhoneDog kontra Kravitz

Det er vanlig at arbeidsgivere utnevner noen i selskapet til å opprette og vedlikeholde kontoer på sosiale medier. I tilfelle av PhoneDog opprettet imidlertid den ansatte kontoen og beholdt den etter at hans ansettelse ble avsluttet.

PhoneDog argumenterer for at den sosiale mediekontoen er selskapets immaterielle eiendom, mens Kravitz argumenterer for at han opprettet og bygde siden for sosiale medier på Twitter og dermed er det hans.

Hva kan du lære av dette?

 • Selv om du kan utnevne en ansatt til å vedlikeholde siden med sosiale medier, er det smart å opprette den opprinnelige kontoen på egen hånd for å opprettholde eierskapet.
 • Ikke knyt en ansattes navn til dine sosiale mediesider. I dette tilfellet ble den aktuelle kontoen kalt @PhoneDog_Noah. Hadde selskapet insistert på bare @PhoneDog, kunne saken blitt avgjort raskere.

ørn vs morganØrn kontra Morgan

I et annet interessant tilfelle kjøpte et selskap ut en kvinne ved navn Eagle og ansatte henne i noen tid. LinkedIn-kontoen som Eagle brukte var knyttet til både selskapet og hennes personlige interesser.

Da de to partene avsluttet forholdet, grep Morgan kontrollen over LinkedIn-kontoen og nektet å la Eagle ha kontroll over den, og uttalte at det var en del av selskapets eiendom og dermed ble solgt i salget.

Avgjørelsen i denne saken var interessant, fordi domstolene fant at Eagle faktisk eier sin LinkedIn-konto. Imidlertid tildelte de ikke erstatning da det var umulig å bevise tap av inntekter på grunn av beslagleggelse av kontoen.

Eagles største feil var å gi opp kontrollen over kontoen sin ved å dele passordet sitt med andre ansatte som hjalp henne med å godta tilkoblingsforespørsler og vedlikeholde kontoen.

Hva kan du lære av dette?

 • Ikke gi noen tilgang til dine personlige kontoer eller forretningskontoer. Hvis du trenger hjelp, må du endre passordet før du avslutter ansettelsen. Hvis du er ansatt, er det bare høflig å avvise å dele denne informasjonen.
 • Selv om domstolene fant for Eagle, mistet hun måneder med forbindelser og potensiell inntekt på grunn av at hun ble låst ute av kontoen.
 • Hold forretnings- og personlige kontoer atskilt, spesielt hvis du jobber for noen andre.

Hvor verdifull er nettstedets eiendom?

Selv om det er frustrerende å miste kontoene dine på sosiale medier, er sannsynligvis den virkelige verdien av din online eiendom umulig å måle. Noen av de dyreste nettstedene i verden er verdsatt til millionene.

Likevel, hvis ingen er villige til å betale millioner for å kjøpe nettstedet, så gjør den verdsettelsen eieren lite bra. Noen få nettsteder har solgt for det de er verdt.

 • SEO.com – Kjøpt for 5 millioner dollar.
 • Toys.com – ToysRUs betalte over $ 5 millioner for dette domenet i 2009.
 • Hotels.com – Dette domenet ga rundt 11 millioner dollar tilbake i 2001.
 • VacationRentals.com – Grunnleggeren av HomeAway kjøpte domenet for $ 35 millioner bare for å holde det utenfor konkurrentens hender fra Expedia.

Selv om domenenavnet i seg selv kan være verdt litt penger, er det som er vanskeligere å måle verdien av de besøkende som kommer til dette nettstedet, og potensialet for å konvertere dem til kunder..

Øke verdien av bloggen din

bloggingAkkurat som i eiendom kan verdsettelse være annerledes for alle. Hvordan du måler bloggens verdi avhenger av hva målene dine er for bloggen din. I eiendom måles verdien av et hjem av personene som ønsker å kjøpe den eiendommen.

For eksempel kan det hende at en familie bryr seg mer om at det er gode skoler i området, mens en annen leter etter et bestemt antall bad. Vil du for eksempel bare nå leserne? Deretter kan målingen din være i hvor mange lesere som leser og svarer på innlegg. Her er noen måter du kan måle bloggens verdi på:

 • Antall besøkende
 • Rangering av søkemotorer
 • Antall blogginnlegg
 • Antall tilbakekoblinger

Når du har forstått målingen du verdsetter bloggen din med, vil du være bedre i stand til å øke verdien.

 • Øk besøkende: Å drive trafikk til bloggen din kan være enklere sagt enn gjort, og er ofte et resultat av en rekke forskjellige faktorer. En ting du vil gjøre er å øke jungeltelegrafen. Fortell familie og venner om bloggen din. Legg ut lenker til sosiale medier. Du vil også lese Vishnu Supreetes innlegg om anbefalte SEO-plugins for dine WordPress-nettsteder i 2015 for å få noen flere ideer.
 • Øk salgskonverteringer: Å få besøkende til bloggen din er bare halve slaget. Hvis du ønsker å tjene penger på bloggen din, må du få leserne til å klikke på et abonnementslink for et nyhetsbrev eller kjøpe et produkt. Les Luana Spinettis meget detaljerte guide for å bygge konverteringer og lojalitet med tittelen 37 Elements of User Engagement – UX, Conversions, Loyalty for ideer om dette aspektet av bloggen din.
 • Øk rangering: Forsiden i hvilken som helst Google-søkestreng kan kalles prime fast eiendom. Hvis nettstedet ditt ikke er rangert på topp fem eller seks nettsteder i nisjeområdet ditt, vil du sannsynligvis ikke få mye trafikk fra Google. Å øke rangeringen av søkemotoren er en vanskelig oppgave. Google endrer tross alt hva de vil på nesten daglig. En ting som fungerer nå og sannsynligvis vil fungere i fremtiden, er å ganske enkelt skrive utmerket innhold.
 • Øk tilbakekoblinger: Hvis du ikke vil stole på Google eller noen annen søkemotor for all trafikken din, er det smart å investere litt tid i å bygge tilbakekoblinger. Noen måter du kan øke tilbakekoblinger på er kommentarer til andre blogger (sørg for at kommentaren din er nyttig og ikke spam), tjener som gjesteblogger og handler koblinger med andre. Bare sørg for at nettstedene som lenker til deg også er kvalitetsnettsteder.

Oppgrader syklus

I eiendommer er det en femårsregel som sier at du skal selge huset ditt og oppgradere til et dyrere ett hvert femte år. Dette vinduet lar deg tjene mest mulig på hjemmet ditt og oppgradere til et større for mindre penger. Over tid, og etter flere oppgraderinger, vil du være i et større hjem for en lignende kostnad, forutsatt at du ruller egenkapitalen over hver gang.

Du kan også bruke oppgraderingssyklusen på nettstedet ditt, men husk at Internett beveger seg i varphastighet sammenlignet med det virkelige liv. Det er sannsynligvis best å oppgradere bloggen din hvert halvår til et år for maksimal vekst.

 • Analyser sidene dine. Hvilke får mest trafikk? Hvilke blir det færrest? Bør noen oppgraderes, renoveres eller slettes?
 • Legg til noe nytt. Noe av det som er bra med å kjøpe et nytt hus, er å få det fantastiske boblebadet eller et basseng i bakken. Hvordan kan du legge til et virtuelt basseng på bakken til nettstedet ditt? Hva er nytt og nyskapende som du kan legge til som ingen andre gjør ennå?
 • Legg til din “familie.” En av fordelene ved å oppgradere til et større hus er muligheten til å vokse på størrelse med familien, få en annen baby eller flytte hos en eldre forelder. Hvordan kan du legge til din virtuelle forretningsfamilie? Bør du ansette en skribent slik at du kan opprette 10 blogginnlegg i uken i stedet for 5? Kanskje du trenger en PR-spesialist som hjelper deg med å markedsføre nettstedet ditt? Se på måter du kan legge til familien.

På mange måter er en blogg som eiendom. Det er noe du investerer i og lærer å elske over tid. Ved å følge disse enkle reglene får du suksess med bloggen din, og på noen måter kan den til og med bli mer verdifull for deg enn ditt eget hjem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me