Hvordan finne riktig nisje for bloggen din

Dette er normalt slik en nybegynner starter en blogg: de ville skrive om arbeidet sitt på mandag, hobbyer på tirsdag, filmer de har sett på onsdag, og politiske synspunkter i helgene.


Kort sagt, disse menneskene skriver ganske enkelt om et bredt utvalg av temaer uten et hovedfokus.

Ja, disse bloggene ville samle seg en jevn følge blant sine venner og familier; men det handler om det. Det er veldig vanskelig å ha et betydelig antall lojale lesere når du blogger tilfeldig fordi folk ikke vil vite om du er filmkritiker, matanmelder eller bokkritiker. Annonsører vil også være motvillige til å annonsere med deg fordi de ikke vet hva du handler om.

For å bygge en vellykket blogg, må du finne en nisje.

Du velger et lønnsomt tema som du er interessert i eller spesialiserer deg i; og du holder deg til den.

Så hvordan kan du gå på jakt etter en lønnsom blogg-nisje? Her er noen av de viktigste punktene du må vurdere.

1- Finn og fyll et behov

Tenk noen gang, “Jeg skulle ønske at noen skulle finne opp …”?

Det kalles et behov, og det er hvor mange vellykkede virksomheter som startes. Det samme gjelder blogger.

Hvis du har funnet deg selv å lure på hvor og hvordan du kan få informasjon eller ressurser online om et bestemt emne, kan det hende du har funnet en tilgjengelig nisje.

Ta med nettstedet USA Love List, som har som oppgave å finne produkter av høy kvalitet som er laget eller satt sammen i den amerikanske grunnleggeren Sarah Wagner startet nettstedet fordi hun syntes stilige produserte produkter i USA “var en interessant, viktig og for det meste ufylt nisje. Jeg tilskriver veksten vår at vi tilbyr informasjon som folk virkelig ønsker, men trenger vår hjelp til å finne. “

Det er nøkkelen: Lag en blogg basert på informasjon som folk trenger.

Eksempler på emner som gir muligheter for et nisjetema inkluderer støttesider for sjeldne sykdommer eller tilstander, alternative helsenyheter og informasjon og teknologifag for ikke-teknikere. Tenk utenfor boksen for tema, men sørg for at du har etterspørselen.

Når du har tenkt noen emner – undersøk og se deg rundt for å validere ideene dine. Hvis ingen virkelig er interessert nok til å søke etter og bruke blogginnholdet ditt, kaster du ganske enkelt bort tiden din.

Unngå denne feilen ved å gjøre noen undersøkelser. Finn grupper og fora som dekker emnet ditt og les folks spørsmål. Twitter-søk og se hvor ofte emnet ditt dukker opp i tweet-strømmen. Kjør grunnleggende søkeordundersøkelser ved hjelp av gratis verktøy på Internett, for eksempel Google Keyword Planner og Answer the Public for å forstå hva søkere lette etter. Sjekk relevante YouTube-kanaler for å se om de får tilstrekkelig visninger.

Eksempel: Finn spørsmål folk stilte om hjemmeundervisning på AnswerThePublic.com

2- Vær lidenskapelig opptatt av emnet selv

La oss innse det, du ønsker ikke å stå opp og blogge hver dag eller hver uke om et tema som bare mildt interesserer deg. Hvis du ikke har noen interesse for bloggfaget ditt, ville det være veldig tøft å holde seg rundt hele tiden.

Når du vurderer en nisje, bør du tenke på temaene som fyrer deg opp. Ikke bare vil det motivere deg til å holde deg oppdatert på nyheter, trender og viktige mennesker på scenen, det er stor sjanse for at det vil ha et aspekt av kontrovers – og det er flott for å bygge bloggtrafikken din. Enten det er hjemmeundervisning i New York City, dyrke bedrifter på nettet, finne billige spiser i byen din eller funksjonsfeil i kjendisgarderobene, emnet ditt trenger å engasjere folk på en måte som får dem til å ønske å fortsette å komme tilbake for å lese din mening.

3- Forsikre deg om at nisjen kan tjene penger

Å være lidenskapelig opptatt av et emne er bare en del av å drive en vellykket blogg. Den andre delen er å sørge for at nisjen din kan tjene penger. For eksempel kan du være lidenskapelig opptatt av politikk. Men generelt sett er dette ikke en nisje hvor du kan tjene mye penger på annonser eller gjennom tilknyttet salg (selv om det absolutt er unntak).

Det er lurt å kartlegge en inntektsplan tidlig. Ønsker du å publisere annonser? Eller vil du tjene penger på tilknyttede kommisjoner? Det er også mange blogger som lager sine egne e-handelsbutikker der de selger merkevarer.

Når du har en plan klar, anbefales det også at du validerer konseptet. Hvis du planlegger å publisere annonser, kan det være lurt å se på gjennomsnittlig CPC (kostnad per klikk) for annonser i denne bransjen. Dette gir deg en god ide om hvor lønnsom denne nisjen er. For tilknyttede kommisjoner kan du sjekke ut nettsteder som ShareASale og CJ for å sjekke toppproduktene i din nisje og gjennomsnittlig EPC (Inntjening per hundre klikk). Hvis du planlegger å drive din egen eCommerce-butikk, kan du se på hva slags produkter du vil selge og de gjennomsnittlige søketrendene på Google. Dette forteller deg om denne forretningsidéen er god eller ikke.

Eksempel på tilgjengelige data på CJ.com. Nettverksinntekter = Hvor mye annonsørene betaler sammenlignet med det totale. Høyere nettverksinntekter = flere tilknyttede selskaper i programmet. 3 måneders EPC = Gjennomsnittlig inntjening per 100 klikk = Hvor lønnsomt er dette tilknyttede programmet på lang sikt; 7 dagers EPC = Gjennomsnittlig inntjening per 100 klikk = Er dette et sesongprodukt?

4- Forsikre deg om at emnet ditt har oppholdskraft

Selv om kontroversen er stor, sikrer det ikke at emnet ditt vil være her neste uke. For eksempel, hvis du er veldig lidenskapelig opptatt av Vine og starter en blogg sentrert om den, når det faller av moten, vil du være ute av innhold. Det er bedre å fokusere på et mer generelt emne, for eksempel “banebrytende sosiale medier trender” eller “image apps som rocker”. På den måten, hvis en kjepphest faller av moten, kan bloggen din fortsatt holde utkikk etter hva som erstatter den.

5- Tegn på din egen historie

Det er sannsynligvis noe du er ekspert på at ingen helt gjør som du gjør. Eller kanskje har du en bakgrunn som krysser uvanlige fagområder – for eksempel matte og kunst, eller biologi og ingeniørfag. Uansett, tenk tilbake på din egen historie, fra utdannelsen til arbeidsopplevelsene dine for å reise – alt du kan tenke på hvor du lærte noe som fulgte med deg.

Hva om du allerede har en blogg?

Du kan enkelt endre en eksisterende blogg til en nisjeblogg. Jeg har kjørt Mom-Blog siden 2003, og det siste året har jeg endret det for å fokusere mer på å hjelpe barn med funksjonshemminger gjennom spesielle dietter. Nå topper Mom-Blog ofte Googles søk etter begrepet “glutenfri”, og kundelisten min inkluderer annonsører som nesten utelukkende er økologiske, sunne og allergenfrie matvarer og produkter.

Nøkkelen er å sørge for at den nye nisjen din ikke avgrenser vilt fra det nåværende bloggemnet. Faktisk skal det være noe som publikum allerede er interessert i. Ta nå det nåværende emnet og styr det forsiktig mot den nylig funnet nisjen din ved å skrive om den og dele relevant innhold. Gi det litt tid, og sørg for å retten nye lesere. Faktisk kan det være lurt å starte bloggen din på nytt med en ny design eller logo som samsvarer med din nye nisje for å informere leserne om endringen.

Disse trinnene vil bidra til å hjelpe deg med å lage en nisjeblogg som kan målrette lesere og fremtidige kunder, og bidra til å utvide bloggen din.

Merknad fra Jerry: Denne artikkelen er publisert av Gina september 2013. Jeg har endret den dusinvis i løpet av fortiden for å sikre at den forblir gyldig. 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me