Hvordan mødre kan tjene penger som selger produkter på bloggene sine

Foreldreblogger kan være store bedrifter, men bare hvis du har en pålitelig inntektskilde. Den beste kilden til inntektsgenerering for enhver bloggeier er å ha et produkt å selge. Mens andre former er fine, la oss forstå hvorfor de er mindre pålitelige.


Upålitelige former for inntektsgenerering

Sponsede innlegg

Sponsede innlegg er fantastiske å lære å jobbe med og representere et merke, men potensielle kunder ønsker ikke å se for mange av disse på bloggen din (20% sponset til 80% usponsorert regnes som “bra”), og de vil heller ikke å se konkurrentinnlegg. Sponsede innlegg gir kanskje ikke så god avkastning på din tidsinvestering. Hvis en klient betaler deg $ 100, og du bruker fem timer på å jobbe med det prosjektet, fra produktkjøp til redigert pinnbar post, tjener du bare $ 20 per time. Det kan hende at innsatsen ikke er verdt betalingen.

Tilknyttede lenker og annonser

Disse virker som enkle passive inntekter, men reglene kan endres for søkemotorer, sosiale medier / video, FTC-krav, e-postmarkedsføring og din tilknyttede organisasjon kan være utfordrende. Du må følge med på disse og huske når koblingene dine utløper. Og husk at besøkende og merkevarer ser på dette som sponsing. Det tar også generelt et veldig stort publikum (100 000 sidevisninger) å tjene mer enn noen få dollar per innlegg.

Med annonseplass er det vanskelig å tiltrekke potensielle kunder for å annonsere utenfor boksen, spesielt når tilknyttet annonsering er tilgjengelig for større merker. Til slutt, husk at bloggen din i seg selv er sårbar. Selv om du har gode annonseinntekter, kan en uventet katastrofe forhindre deg i å tjene.

Frilans Blogging

Jeg anbefaler at du gjør dette hvis du vil være forfatter. Imidlertid kan disse prosjektene være tidkrevende og kan tappe deg. Personlig bestiller jeg ikke mer enn 8 av disse per måned, fordi det er veldig vanskelig å produsere kvalitetsinnhold hvis jeg har for mange skriveprosjekter.

Hvorfor produkter er den hete nye trenden

Selv om du ikke trenger å gi opp prosjekter som disse, vil salg av egne produkter gi en bedre inntektskilde. Her er fordelene:

# 1: Produktene er langvarige

Når du har opprettet et produkt, kan du selge det for alltid hvis det er eviggrønt innhold. Et kurs i blogging eller sosiale medier vil endres over tid, men bøker om foreldreskap eller kokebøker kan vare lenge med lite eller ingen oppdateringer.

# 2: Du har fullstendig kontroll

Produktet ditt kan være så langt eller så kort som du trenger, kan ha svært nisjede detaljer, kan oppdateres slik du vil, eller du kan lage helt nye versjoner basert på tilbakemeldinger fra publikum. Og avhengig av hvordan du leverer produktet ditt, vil du ha kontroll over prissettingen og beholde mesteparten eller hele fortjenesten.

# 3: Produktene er bærbare og tryggere

Du kan selge produktet hvor som helst, uansett, slik at du ikke trenger å bekymre deg hvis bloggen din krasjer, e-postleverandøren din eller Facebook-siden din forsvinner på mystisk vis. Muligheten til å selge på forskjellige arenaer holder inntektene dine intakte.

# 4: Passiv inntekt

Alle vil ha inntekt mens de sover. Selv om annonser kan hjelpe deg med det, er produktene mer lønnsomme, ikke utløper og salget kan automatiseres, noe som gir deg en enkel måte å selge.

Produkter du kan selge

Din kompetanse kan sette deg veldig godt i stand til å selge visse typer varer. Du må fokusere på et område der du har erfaring og bygge et produkt rundt ferdighetene og nisjene dine: foreldre, matlaging, hjemmeundervisning, osv..

Produktidé nr. 1: Ebøker / bøker

E-bøker er gode fordi de er raske og enkle, og kan føre til ting som en talekarriere eller mulige tilbud om å bli publisert. Imidlertid er du på egenhånd fra start til slutt, så pass på at du ansetter hjelp til design, redigering og korrektur. Du må også bestemme om du skal publisere selv. Det kan hende du må holde prispunktet lavt. I tillegg kan det være lurt å ha et format som ikke lett blir sendt videre til andre, for eksempel en PDF. Du kan bruke bokinnhold som en gratis blymagnet for å tiltrekke abonnenter.

Produktidé nr. 2: Webinarer / nettkurs

Kurs og webinarer lar deg belaste mer penger. Den enkleste måten å sette opp en er å tilby et treningsprogram for e-post, og levere moduler ukentlig. Hvis du har nok innhold på bloggen din, kan du kanskje ta mesteparten av innholdet fra den. Live webinarer er gode, men langt vanskeligere og tidkrevende, men du kan tilby gratis opplæring for å markedsføre hele kurset. Husk at du trenger å støtte elevene dine hvis de har spørsmål eller problemer.

Produktidé nr. 3: Coaching / Consulting

Dette er et flott verktøy for noen som har en veldig spesifikk, trenbar ferdighet (for eksempel matlaging av glutenfri eller stressfri foreldre) og mye trener som du kan investere i. Du må også være en folk, og planlegg økter som gir mening for tilgjengeligheten din og hva du belaster. Kjenn faget ditt i dybden og forvent at du har absolutt nybegynnere som vil slite med det du synes er grunnleggende.

Produktidé nr. 4: Håndlaget kunst & håndverk

Jeg har flere venner som selger one-of-a-kind håndlagde ting gjennom Etsy, fra vesker til møbler. Du må vurdere leveringskostnader så vel som tid for produksjon og hvordan du markedsfører produktene dine.

Produktidé nr. 5: Pakket grafikk & Nettdesignelementer

Mange bloggere lærer at de har en forkjærlighet for å tulle med kode eller designe grafikk. Du kan tilby pakker som WordPress-temaer, ikonsett eller bloggvedlikehold. Hvis du er kunnskapsrik, kan du vurdere å bygge nettsteder fra bunnen av eller logo design. Disse alternativene krever et høyt ferdighetsnivå, så tren så mye du kan og bruk profesjonell programvare når du har råd.

Produktidé nr. 6: Fotografi

Dette er et annet område som mange bloggere legger inn for å tjene penger. Jeg vil ikke gå denne ruten med mindre du har minst et DSLR-kamera med linser som er kjøpt separat, og virkelig vet grunnleggende fotografering, som hvordan du tenner en person og en regel om tredeler. Du kan sende inn fotografiet ditt og selge det gjennom noen av de store lagerhusene også.

Selge produktet ditt

Når du har valgt det ideelle produktet for din nisje og ferdighetssettet, må du finne ut hvordan du skal selge produktet ditt.

Priser

Hvis du ikke vet hvor du skal begynne, kan du undersøke. Finn gründere som selger lignende produkter og se hva de belaster. Husk at for coaching og tjenester vil erfaring spille en rolle i å bestemme timeprisene dine. Ikke gi tjenestene dine gratis for å bygge erfaring. Dette setter opp en forventning, både fra din klient og fra deg selv, om at alt du måtte belaste er for høyt. De som betaler mer anses som mer profesjonelle enn de som tilbyr lave kostnader eller tjenester. Du kan imidlertid ta en gratis konsultasjon for å se om du passer godt for den potensielle kunden.

partnerskap

Partnerskap er en flott måte å få ordet ut til et større publikum og tilby flere alternativer. Noen ideer om partnerskap inkluderer en nettdesigner som jobber med en grafiker, en profesjonell blogger som jobber med en sosial mediesjef, eller en helsetrener som jobber med noen som selger kosttilskudd. Du kan også markedsføre produktet gjennom større bloggere ved å sette opp et tilknyttet program som gir dem en prosentandel av salget som et insentiv.

markedsføring

De samme markedsføringsteknikkene gjelder som ved blogging: finn ditt målmarked, lag en blymagnet og destinasjonsside og bygg e-postlisten din. Bloggen din blir øyeblikkelig et markedsføringsverktøy, men hold stemmen og nisjen din den samme, mens du vever produktet inn i innholdet ditt.

Å tjene penger ved å selge produkter er en raskere vei til jevn og pålitelig inntekt. Husk at den eksisterende bloggen din allerede er grunnlagt til å selge alt som er laserrettet mot det nåværende publikummet. Dette vil hjelpe deg å vurdere og lage produkter som til og med kan overgå bloggen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map