Hvordan starte en vellykket morblogg, del 1: Komme i gang

Grav dypere: SMM-tips for bloggere – ta sosiale medier til neste nivå


Lag et tema for å finne din nisje

Nå er det på tide å reflektere: Hva er den brennende lidenskapen du har å dele som forelder? Spritlige tips? Skjønnhetstrender? Foreldre vanskelige barn? Dette skal være noe du enten er ekspert på eller har lært av feil hva du ikke skal gjøre! Bloggen din vil fokusere på dette temaet. Les mer om hvordan du kan finjustere dette til en nisje for bloggen din.

0413-mommieswithstyle

Whitney Pomeroy Wingerd, Mommies With Style – 

“Jeg forteller alltid folk at [nøkkelen] til suksess i blogging er å blogge og skrive om noe man er glad i. Det er ikke mye penger å tjene i begynnelsen, så det er så viktig å være lidenskapelig opptatt av bloggen din og emnet ditt. (dvs. ikke blogg om mat hvis du hater å lage mat!) For meg var nøkkelen å elske det jeg gjorde før suksessen kom – når det kom, var det lett å fortsette. “

Brainstorm din unike

Undersøk blogger med høy trafikk i din nisje, inkludert de som inspirerte deg til å starte din egen. Sett inn dem for å svare på disse spørsmålene: Hva liker du best? Hva får deg til å komme tilbake? Hva ønsker du at de gjorde annerledes eller bedre? Studer minst fem blogger – for mange kan overvelde deg, og for få vil ikke gi deg nok informasjon.

Begynn å brainstorme innhold som snakker til temaet ditt og adresserer det du trodde bloggene gikk glipp av:

 • kaste melkespann
 • Guider
 • Ressurslister
 • oppskrifter

Ikke bekymre deg for langsiktige mål, med mindre de vil påvirke bloggen din negativt. Da jeg for eksempel begynte å jobbe med merkevarer, sørget jeg for at det ikke var banning på bloggen min.

0413-momblogsociety

LaDonna Maxwell Dennis, Mom Blog Society – 

“Ikke følg mengden. Tenke utenfor boksen. Gjør det annerledes. Og gjør det på din måte. Å følge mengden holder deg i limbo virkelig. Å gjøre det på din måte gir større sjanse for å lykkes. Og når du tenker på bloggen din som en bedrift, vil du finne den vellykkede karrieren du drømmer om. “

2. Finn balanse: familie & Arbeid

Det er vanskelig å balansere privatlivet og bloggen din. Alt du legger ut på nettet om barna dine kan være synlig, så beskytt familien ved å sette grenser nå.

 • Det kan være lurt å la de virkelige navnene ligge fra bloggen din og bruke kallenavn.
 • Du ønsker ikke å dele noe pinlig eller som kan starte en kamp med din betydningsfulle annen.
 • Hvis du tar opp sensitive problemer, for eksempel å oppdra et barn som våter sengen, kan du vurdere å adressere mulige leserspørsmål generelt, i stedet for å legge ut barnets problemer på nettet.

Neste, finn ut hvor mye fritid du har til å lage et godt innlegg og promotere det. Jeg anbefaler å finne en vanlig tid og sted å blogge privat i minst en halv time daglig – etter at barna er i senga, på skolen, før alle våkner – det som fungerer kreativt for deg. Sørg for å jobbe effektivt ved å inkludere verktøy som øker produktiviteten.

Colleen Kennedy, Souffle Bombay – 

“Som en tidligere kjæreste fra 9 til 5 bedrifter i Amerika, er noe av det beste med å få bloggen min til mer enn jeg forventet, det faktum at jeg kan jobbe når jeg vil, rundt familiens behov. Det er en velsignelse å få nettstedet mitt til å bli en virksomhet, og … min favorittdel av dette har vært hvor mye barna og mannen min er involvert i det. 10-åringen min skriver sine egne innlegg og har blitt ganske den lidenskapelige lille kokken. Sønnen min lager mat og hjelper meg med belysning og fotografering. Og mannen min er min ekstraordinære smak, en av fordelene med å ha en kone som er matblogger! ”

3. Finn din ideelle besøkende

Du må forske på det ideelle publikummet ditt – “mødre” er ikke gode nok. Du må vurdere:

 • Alder
 • Sted (by? Gård?)
 • Alder / kjønn på barn
 • Hvor mange barn
 • Foreldrer stil (naturlig, urbant)
 • Inntektsnivå
 • Å jobbe vs. bli hjemme
 • Faith / filosofi
 • utdanning

Du må også forstå hvordan de nærmer seg oppdra barn. Når du zoomer inn på målgruppen, husk at niching for fint kan forlate deg uten publikum, så sørg for at emnet ditt har en bred appell.

En vellykket blogg har et fokusert oppdrag, og kombinerer lidenskapen din med din nisje, som er spesielt skreddersydd for din ideelle besøkende.

Det kan være lurt å skrive ut en misjonserklæring og finpusse den over tid. For eksempel er bloggens oppgave å gi tips, hacks og generell omsorg for foreldre til spesielle barn på spesielle dietter for å forbedre livet. Når du har oppdraget ditt på plass, finjusterer du innsatsen på sosiale medier. Bli en aktiv deltaker ved å støtte de beste bloggerne i dine ideelle besøkssamfunn. Ikke gå inn på dette med en agenda for å “bruke” en blogger for å få sidevisninger. Bygg i stedet virkelige forhold til mennesker som har felles interesser. Dette vil skje naturlig når du følger og kommenterer temaer som gir gjenklang for deg.

Reesa Lewdowski, Momma Lew – 

“Vær deg selv! Fokuser på de tingene du elsker å gjøre i hverdagen din og ting som betyr noe for deg. Sjansen er stor for at det er andre mødre som vil forholde seg til deg og vil føle en forbindelse til deg på grunn av din ærlighet og ærlighet. ”

4. Hva du skal skrive om

Gå tilbake til de vellykkede bloggene i nisjen din for å undersøke hvilke temaer som har blitt virale som appellerer til den ideelle besøkende og oppdraget ditt. For eksempel er kjendisinnlegg alltid en hit, men hvis bloggen din handler om naturlig foreldre, kan du bare skrive om kjendiser når begge emnene skjærer hverandre. Du bør også:

 • Tenk på de ideelle leserne først! Hva trenger de? Hva elsker de? Er fokuset på deg eller på hvordan perspektivet og opplevelsen din kan hjelpe dem å leve bedre? Det spiller ingen rolle hva din nisje er; lesere kommer alltid først – bra kan komme av dette senere. Siden jeg blogget om spesielle dietter, delte jeg merker jeg anser som trygge for barna mine. Dette hjalp meg til slutt å lande en langsiktig influencerkampanje for et stort merke.
 • Undersøk alle nyheter, aktuelle hendelser, trendende emner og generell buzz som passer inn i din nisje. For eksempel er april måned for autisme-bevissthet, så jeg produserer naturlig nok innhold som passer til det emnet på bloggen min.
 • Vurder å legge til kontrovers for å tiltrekke lesere, men husk at det også vil tiltrekke hatere. Bestem hvor mye du er komfortabel med, om noen, og hvordan du rammer den inn for publikum: Vil du ha en blogg som fremmer aktivisme, eller vil du at den skal være et behagelig sted for besøkende å være avslappede eller underholde?

0413-jolynne

Jo-Lynne Shane (tidligere Musings of a Housewife) –

“Mitt beste råd er å bare begynne å skrive. Ikke bli opptatt av å tjene penger eller å ha strategi. Bare begynn å skrive, skrive daglig og fokusere på å utvikle stemmen din og et fellesskap. Svar på kommentarer, og tjen samfunnet ditt. Når du har bygget et produkt, kan du tenke på å tjene penger. ”

Disse tipsene skal få deg i gang med å bygge et solid fundament. I del 2 av denne serien om hvordan du starter en mammablogg, vil jeg diskutere bloggfremføring og markedsføring av mammabloggen din og hvordan du kan starte inntektsgenerering.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me