Hvorfor historiefortelling er en viktig del av blogging

Rundt 78% av lederne mener at innhold fremdeles er fremtiden for markedsføring og at merkevarebygging er konge. Det skulle ikke være noen overraskelse.


Historiene er like gamle som tiden.

De første hulemennene delte historier på veggene i boligene sine, og dokumenterte store jakter og historier om helter. Fortelling får oss til å sitte oppe og legge merke til oss, få oss til å bry oss og binder oss alle sammen.

Når du stopper opp og tenker på historier, innser du raskt at de holder med oss ​​langt lenger enn grunnleggende fakta.

Tenk på favorittfilmen din. Hva er detaljene i den filmen? Nå, tenk på den siste statistikken du har lest. Hvilken er dristigere i tankene? Det er sannsynligvis historien, fordi hjernen vår bare beholder den informasjonen bedre.

Innlemme historier i blogging

Blogging er faktisk den perfekte plattformen for historiefortelling, fordi du kan bruke tekst, bilder og til og med video for å få historien din.

Lou Hoffman, administrerende direktør i Hoffman Agency, har en blogg som fokuserer på historiefortelling. Han deler at du må tenke litt utenfor historiefeltet når det kommer til forretningsblogger.

Når det gjelder forretningskommunikasjon, historiefortelling etter den klassiske definisjonen – en fortelling med en start, en slutt og noe som kommer forferdelig på villspor imellom – ofte

lou hoffmanLou Hoffman

kan ikke brukes. Likevel, ved å låne de samme teknikkene som både historiefortelling, skjønnlitteratur og sakprosa, blir forretningskommunikasjon mer interessant og dermed mer overbevisende.

Lou Hoffman gir også råd om mikrobloggen Storytelling-Techniques.com for bloggere å fokusere på levity, drama og voice, blant annet råd. Han kaller ofte historien om det nye svarte innen forretningskommunikasjon, noe som betyr at det er en viktig del av enhver virksomhetsblogging. Hoffman understreker at selv om historiefortellingsteknikker er en viktig del av blogging, er det ikke den tradisjonelle historien du har vokst opp med. Fokuser i stedet på å legge til elementer i historien, for eksempel en karakter å forholde seg til, eller en konflikt du kan overvinne.

Tips for historiefortelling

Nancy A. Shenker er bidragsyter til Huffington Post og driver bloggen Bad Girl, Good Business.

Nancy bekrefter det andre studier har vist. “Når menneskelig oppmerksomhet spenner seg ned (ned til hele 8 sekunder), må onlineinnhold (og dets forfattere) jobbe hardere for å trekke leseren inn.”

Nancy deler at innlegg på bloggen hennes og andre blogger som er mest vellykket ofte inneholder historiefortelling.

Mine mest effektive innlegg har en oppmerksomhetsgripende eller komisk grafikk.

nancy a. ShenkerNancy A. Shenker

Folk er lei av å se aksjekunst. Jo mer personlig grafikken er, jo bedre. Det er også bra å forholde seg til noe personlig og spennende, men til slutt gjøre det relevant for leseren. Med mindre du har et saftig eller uhyggelig memoar, eller er en kjendis, er det ingen som virkelig vil høre om livet ditt, med mindre det også angår leserens liv.

Shenker påpeker at det er best å gi leseren beskjed om hvordan historien kan gjelde hennes eget liv, spesielt for en virksomhet eller hvordan man skal blogge.

Fordel nr. 1: Økt engasjement

Det er mange fordeler med å integrere historiefortelling i bloggen din. Den mest åpenbare fordelen er sannsynligvis å øke engasjementet med besøkende. Alex Turnbull skrev en casestudie om hvordan historiefortelling økte Grooves bloggengasjement med 300%.

Turnbull anbefaler å pakke innholdet ditt i en flott historie. Han sammenligner innhold med medisin og historiefortelling med godteri og forteller oss å pakke medisin opp i godteri slik at det er mer smakfull.

Groove bestemte seg for å gjøre noen delte tester. De kjørte to versjoner av et innlegg. En uten historie og en med. Innlegget som inkluderte historien hadde 300% flere besøkende som rullet til bunnen av innlegget, kontra den uten historien. På toppen av det var gjennomsnittlig tid besøkende brukte på innlegget med historien fem ganger så høyt som på innlegget uten.

Fordel nr. 2. Skille seg ut i mengden

En annen fordel med å bruke historiefortelling i blogginnleggene dine er at du skiller seg ut fra konkurrentene. Historiene du forteller er unike, og det er det som vil bidra til at innlegget ditt blir mer minneverdig enn konkurrentene.

Fra det tidspunktet folk først samlet seg rundt ildstedet og delte historier om dagens jakt, har mannen elsket en god historie. Faktisk er hjernen vår perfekt egnet til å svare på historiefortelling.

I følge Quick Sprout bruker vi rundt 65% av dagen på å fortelle historier til hverandre.

Å bruke metaforer har innvirkning på leserens hjerne. I en studie fra Emory University fra 2012 fant forskere at når konkrete beskrivelser som inkluderte tekstur, aktiverte sensorisk cortex.

Dette er den delen av hjernen som kontrollerer sansene, og dette kan forbedre engasjementet. Det var andre måter å involvere hjernen på en aktiv måte som økte engasjementet, inkludert bevegelsesverb og unngå overdrevne beskrivelser.

Fordel nr. 3. Folk vil huske innleggene dine

Fordi leserne vil være mer engasjerte, vil de også sannsynligvis huske hva innlegget ditt handlet om. Hvis historien er noe leseren kan forholde seg til, vil hun huske hvordan hun kan bruke informasjonen på sitt eget liv. Historier huskes omtrent 22 ganger mer enn bare fakta.

Fordel nr. 4. Leserne vil konvertere til fans

Er ikke et av hovedmålene for en blogg å konvertere besøkende til fans? Enten du samler navn og e-post til en nyhetsbrevliste, eller de bare besøker bloggen din igjen og igjen, ved å konvertere besøkende til fans vil bloggen din vokse over tid.

Hengivne fans vil sannsynligvis dele innholdet ditt på sosiale medier og med familie, venner og forretningskolleger.

Veteranbloggeren Neil Patel deler sin egen markedsføringsstrategi for å vokse bloggen sin og traff 100 000 lesere. Han viser hvordan han oppnådde dette ved å dele sin reise og knytte en emosjonell forbindelse til leserne sine gjennom historiefortelling.

Han påpeker også at bilder er med på å fortelle en historie og deler at Facebook-innlegg som inkluderer et bilde har den høyeste engasjementsgraden.

Eksempler på merker som bruker historiefortelling

Gjennom årene her på WHSR har jeg intervjuet en rekke forskjellige bloggere. En ting jeg har lagt merke til om virkelig vellykkede bloggere, er at de bruker historiefortelling i det minste noe av tiden. Her er noen av de mer interessante blogginnleggene jeg har kommet over som inneholder historiefortelling:

Restless Chipotle

rastløs chipotleSkjermbilde: Restless Chipotle

Marye Audet-White, som eier bloggen Restless Chipotle, peker på sosiale medier som den beste saken hun gjør som driver trafikk til bloggen. Bloggen tilbyr forskjellige oppskrifter, som kan virke ganske kuttede og tørkede på overflaten, men Marye har en tendens til å sette sin egen snurr på innleggene sine.

For eksempel skriver hun om butterscotch havregryn cookies, sharign at oppskriften var inspirert av en håndskrevet oppskrift moren hennes forlot henne. Disse ligner de samme informasjonskapslene som hun spiste et barn. Hun trekker i hjertet, fordi vi alle har et favorittminne fra en mat fra barndommen. Hun går deretter inn på detaljer om hvordan du lager cookies. Leseren er allerede hektet.

Hjem og hage glede

hjem og hage gledeSkjermbilde av hjem og hage glede

Jeanne Grunert er en mestergartner og skriver om hagearbeidstemaer. Hun bruker en rekke historiefortellingsteknikker for å trekke leserne inn i blogginnleggene sine.

Et eksempel på historiefortelling på bloggen hennes finner du i innlegget Soil for Container Vegetable Gardens. Hun starter med å snakke om et nylig foredrag hun holdt og hvordan hun kommer til å svare på noen av de hyppige spørsmålene hun får når hun foreleser om temaet jord. Dette trekker leseren inn i innlegget ved å få henne til å forholde seg til deltakere på verkstedet.

ProBlogger

Screenshot av Problogger-innlegget.

ProBlogger er eid av Darren Rouse, men tilbyr artikler fra en rekke bloggere. En av tingene alle disse artiklene har til felles er en form for historiefortelling.

Jim Stewart, SEO-ekspert, skriver om hastighet på nettstedet og forbindelsen til SEO på ProBlogger. Han starter innlegget med en historie om en australsk forhandler og kobler den historien så raskt og hvorfor den betyr noe.

WHSR

Selvfølgelig kan jeg ikke forlate de fantastiske bloggerne våre her på WHSR. Forfatterne våre bruker ofte historiefortelling for å engasjere leserne. Vi oppsøker unike kilder, intervjuer eksperter og forteller historier for å bevise et poeng eller tilby et eksempel. En artikkel som inneholder alle disse funksjonene er av vår veteranforfatter Luana Spinetti.

I artikkelen 7 Storytelling Techniques to Conquer Your Blog Readership starter Luana med å snakke om sin egen personlige historie med nisjeblogging.

Hun fortsetter deretter med å dele historiene til andre, som Alex Limberg, Will Blunt og Alex Turnbull.

Dette er bare en håndfull av noen av bloggene som inneholder historiefortelling. Uansett hvilken størrelse leserskapet ditt, kan du dra nytte av å innlemme minst noen få historiefortellingsteknikker.

Ideer for å innlemme historiefortelling i blogginnleggene dine

Nå som du ser de mange grunnene til at det er smart å legge til minst litt historiefortelling i blogginnleggene dine, kan du lure på hvordan du kan integrere en historie i noen av de mer kuttede og tørkede emnene.

La oss for eksempel si at du driver en blogg for eiere av små bedrifter og at du vil skrive et innlegg om å holde papirer for avgiftene til slutten av året.

Det høres ganske kjedelig ut og klippet og tørket.

Imidlertid kan du enkelt legge til historiefortelling i dette innlegget på noen få forskjellige måter:

  • Fortell en personlig historie om den gang du ikke holdt papirene dine organisert, ble revidert, og det kostet deg $ 2500,00.
  • Fortell historien om noen du kjenner som burde ha holdt papirer for skatter.
  • Finn en historie på nettet, lenke til den, frase den og fortsett til emnet.
  • Fortell en historie fra leserens synspunkt. Her er et eksempel: “Krever du hvert år for å komme med papirene for å fullføre skatten? Hvor mye tid kaster du bort med å trekke sammenkrøllede kvitteringer ut fra bunnen av skrivebordsskuffen din? Hva om du kan spare tid og penger på å gjøre skatt bare ved å lage et organisert arkiveringssystem? ”
  • Gjør opp en falsk historie. Hvis du ikke har en historie, og ikke finner en, er det greit å lage et scenario. Det gjorde jeg bare ovenfor da jeg utgjorde den hånlige stillingen om skatt.

Historiefortelling og markedsføring av sosiale medier

Fortellinger oversettes til og med godt for bruk på sosiale medier. Det er ikke noe som benekter at markedsføring av sosiale medier er et must for bedrifter i dag. Det er rundt 1,71 milliarder brukere på Facebook, og ytterligere 320 millioner på Twitter. Rundt 27 millioner innholdsstoffer deles på sosiale medier hver dag.

Men å forstå hvorfor folk velger å dele noe innhold og ikke andre kan utgjøre en stor forskjell i hvor mye trekkraft du får på sosiale medier.

Kjenn på sosiale medier-plattformen

Først må du forstå plattformen du legger ut på, slik at du kan skreddersy historien til den plattformen. En historie på Twitter er mye kortere av natur enn en historie på Google+. En historie på Instagram kommer til å være mer fokusert på å fortelle en historie med bilder, mens en historie på Facebook vil ha en tendens til bilder og tekst.

Bruk visuelt innhold

Å lage visuelt innhold hjelper merkevarer til å koble seg bedre sammen med publikum og produserer mer minneverdig informasjon. Vellykket annonsering kommer ikke bare på penger lenger, moderne markedsføring har blitt kreativt fokusert og kundesentrisk.

Innlegg med video eller bilder har en tendens til å få mye interaksjon fra følgere. Fortell historien din med en kort video og en lenke til mer informasjon på nettstedet ditt. Selv om noen mennesker ikke vil ta seg tid til å lese tekst, vil de se en video med støtteinformasjon. Funksjoner som Facebook Live lar deg streame i sanntid og engasjere publikum.

Kilde: Design Wizard.

Bruk bildetekster

Selv på plattformer, for eksempel Instagram eller SnapChat, kan du bruke bildetekster for å fortelle historien din til leseren.

Det er sannsynligvis best å holde historien kort og presis, eller ganske enkelt å oppmuntre til et klikk for mer informasjon. Siden disse plattformene er visuelle av natur, vil publikum sannsynligvis ikke sette pris på lange tekstutdrag.

Del en serie bilder og innlegg

En annen idé som vil hjelpe deg å fortelle en historie på sosiale medier, er å lage en serie bilder og bildetekster alt relatert til samme innlegg.

Hvis du for eksempel skrev et innlegg om hvordan du kan forbedre golfslaget ditt, kan du lage en serie bilder med korte tips som bildetekster som tar leseren fra å velge riktig klubb å følge gjennom på svingen.

Twitter-chatter

Velg en hashtag fra historien, og start en Twitter-prat om innlegget ditt. Du kan starte med å dele en lenke til innlegget og deretter oppfordre følgere til å stille spørsmål eller starte en diskusjon rundt emnet.

Din stemme

En av nøklene til god historiefortelling er din egen personlige stemme.

Dette er den unike tråkkfilen din har skrevet. Tenk på stemmen din som det elementet du deler med en venn mens du forteller henne en historie over en kopp kaffe. Stemme er ditt unike perspektiv på verden, måten du snor sammen ord på og til og med rytmen i forfatterskapet ditt. Den beste måten å utvikle en sterk stemme og sterk historiefortelling er ganske enkelt å skrive. Jo mer du skriver og får tilbakemeldinger fra lesere og redaktører, jo sterkere vil stemmen din vokse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me