Så fungerar superbloggarna: Att bli effektiva med ett bloggschema

Att hantera en blogg är inte lätt att arbeta, särskilt om du strävar efter att publicera kvalitetsinlägg som dina läsare älskar medan du också måste få tid att utveckla andra produkter, driva ditt nyhetsbrev och sociala kanaler och eventuellt till och med publicera några gästposter.


Om du bara har börjat med blogga eller om du måste lämna din blogg för att hantera sig själv ett tag kan allt detta göra låta ännu mer skrämmande.

Det här inlägget räddar dig: oavsett om du är en nybörjare eller en veteranblogger, kommer det att leda dig genom grunderna i bloggplanering för att framgångsrikt integrera gästposter och marknadsföring på sociala medier i din bloggkalender.

Eftersom – låt oss vara trubbiga – är det omöjligt att driva en framgångsrik blogg utan noggrann planering.

Grunderna för bloggschemaläggning

Det första steget är att få en kalender eller en dagbok (virtuellt eller papper) för att lägga ut din plan.

Om du inte vill spendera extra pengar på detta material finns det massor av gratisappar som du kan ladda ner till din telefon eller dator, PHP-baserade kalendrar som du kan installera på din egen värd webbplats eller gratis utskrivbara kalendrar du kan skriva ut ut och fyll i för hand.

När du har fått materialet kan du börja planera.

Den här guiden är strukturerad enligt följande:

 • Planera din kalender
 • Förblir produktiv
 • Förblir konsekvent
 • Integrera gästposter i ditt schema
 • Integrera marknadsföring på sociala medier i ditt schema
 • Felsökning (när saker inte går som planerat)

Efter grunderna kommer du att läsa om hur du inkluderar säsongens inlägg i ditt schema och schemaläggningsverktyg som kan hjälpa dig att skapa en plan du känner dig bekväm med.

Varför är bloggplanering så viktigt?

Ray Addison från RayAddisonLive.com är en ny bloggare som har undrat hur man blir organiserad och produktiv med sin blogg. Efter att ha letat efter råd om blogghantering beslutade han att blogga varje vecka och försöka hålla sig till den planen, och han använde också sin “dagliga bloggning som inspiration för andra skrivningar som jag gör.”

Addison lärde sig hur viktigt det är att ”schemalägga titlar på min blogg så jag har en tidsfrist att arbeta med och flytta saker när min inspiration förändras. Jag gillar friheten att redigera offline och synliga. Jag gillar också det faktum att behovet av att fortsätta posta betyder att jag måste gå vidare. ”

Detta är kraften i bloggplanering.

Bli en superblogger med den här bloggplaneringsguidenJA, guiden du läser handlar om att bli en superblogger 🙂 Cool, va?

1. Planera din kalender

Ta tag i din kalender och blockera alla dina möten, ledighet och andra viktiga uppgifter som du måste prioritera under din vecka eller månad.

Det andra steget är att blockera dina bloggtider, eftersom du måste hålla fast vid dem så bra du kan.

Mitt råd som bloggare med flera hälsoproblem är att ge dig själv en mjuk och en hård tidsfrist:

 • En mjuk tidsfrist är en idealisk tidsfrist, en tid och en dag som du verkligen vill ha ditt innehåll klart. Om det inte känns bekvämt kan du enkelt flytta denna tidsfrist.
 • En hård tidsfrist är en som du inte längre kan skjuta upp, eftersom du saknar den kommer att hindra hela planen

En smart bloggare som använder mjuka och hårda tidsfrister för inläggVar en smart bloggare och ange mjuka och hårda tidsfrister för dina inlägg!

Att arbeta med mjuka och hårda tidsfrister ger dig tillräckligt med flexibilitet för att komma ikapp med forskning, skriva och redigera om livet eller andra affärsuppgifter kommer i vägen för ditt schema. Med andra ord, det hjälper dig att hålla dig på rätt spår.

Elizabeth Carter, chefstrateg vid Clariant Creative Agency, började blogga i början av 2000-talet. Årens erfarenhet lärde henne att “att inte ha ett bloggschema garanterar att du inte kommer att blogga på en konsekvent basis.”

Planering kan ske varje vecka, månad, kvartalsvis, var sjätte månad eller en gång om året. Carter får vanligtvis de bästa resultaten när hon planerar ut sin kalender per kvartal, men “Jag har ibland trimmat tillbaka till en månadskalender” och “Jag kan inte tänka mig att schemalägga för något mindre än varje månad. Livet händer, och trots våra bästa avsikter blir vi upptagna och att skriva att blogginlägget hamnar på väg. Den enkla handlingen med att ha planerat bloggen tar bort mycket av förmågan att skriva själva inlägget, eftersom den svåra delen – med idéen – redan har gjorts. ”

Carter tillägger:

Om du ställer in en kvartalskalenderkalender kan du gå tillbaka och se den stora bilden av din blogg. Det är troligt att du följer mer än en typ av läsare. Därför måste du se till att du balanserar dina blogginlägg för att hantera oro för varje publikssegment. Det är svårt att göra på ett kort bloggschema, men mycket lättare när du tittar på inlägg i tre månader.

Det blir ännu enklare om du hittar fyra eller fem ämnen i din nisch kan du förvandlas till en serie inlägg, så att du kan undersöka och intervjua i förväg och öka din produktivitet.

Stan Kimer, ordförande för Total Engagement Consulting, startade sin egen konsultverksamhet inom området mångfald och karriärutveckling 2010. Han använder bloggning för att visa sin kunskap om ämnet. ”Att bygga ett arbete är mycket kritiskt. Därför har jag varit extremt regelbunden med att blogga sedan slutet av 2010 – med ofta 2 eller 3 bloggar per månad och saknar sällan en månad. ”

Och det handlar inte bara om bloggen – det finns ett nyhetsbrev som han måste ta hand om också. “Jag skickar ut ett nyhetsbrev varje månad som driver trafik till [webbplatsen”, säger Kimer, “så jag sällan publicerar en blogg under samma vecka i månaden som jag skickar ut ett nyhetsbrev. Jag publicerar sällan mer än en blogg i veckan om jag inte har en speciell omständighet. ”

Börja små, men sträva efter att alltid “se levande”

Författaren och talaren Joyce Kyles tyckte att det var bättre att blogga varje vecka. Hennes råd till nya bloggare är att “göra det jag lärde mig som Power 90. Ta 90 minuter om dagen och fokusera enbart på ett visst projekt. Så två gånger i veckan lägger jag 90 minuter på att bara skriva mina bloggar, och om du använder WordPress kan du faktiskt välja ett publiceringsdatum. “

Kyles lägger till några användbara tips:

 • Kör en webbsökning efter “bloggeneratorer som gör att du kan ansluta två eller tre ord och skapa bloggämnen i upp till ett år gratis” – och vi har gott om här på WHSR också! Ta en titt på våra bloggstarter och idégeneratorer i listan med planeringsverktyg i slutet av den här guiden.
 • Använd schemaläggare som Hootsuite för att schemalägga dina inlägg.
 • Planera inlägg på Facebook-sidor (och andra sociala medier).

Matthew Gates, ägare till Confessions of the Professionies, rekommenderar att du börjar i litet och strävar efter 1-2 inlägg per vecka om du precis börjar. “När du börjar bli mer populär”, säger han, “och om du vill fortsätta att öka populariteten, bör du sträva efter att publicera i enlighet med ett 5-dagars arbetsveckoschema (M-F). Det bästa att verkligen göra [är] att skriva massor av artiklar i förväg, [då] bry sig inte alls om att publicera dem. Skriv minst 10. Börja publicera 1-2 [inlägg] i veckan, men fortsätt skriva minst 1-2 i veckan. ”

Hur mycket tid du kan ägna dig åt att blogga beror också på längden och detaljerna på dina artiklar, eller hur? Gates har några råd för bloggare i lång form:

”Om du tenderar att skriva långa artiklar som är 2000 ord eller mer, kan du förmodligen komma undan med att skriva [färre] dagar i veckan. Om du skriver kortare blogginlägg, mellan 500-1000 ord, är det förmodligen bäst att publicera några gånger i veckan. Det finns verkligen inget rätt eller fel, men om du bokar bara en gång i veckan eller en gång i månaden kommer din blogg att se död ut, och besökare kommer förmodligen inte fortsätta att komma tillbaka. ”

Gates uppfattning är att en blogg ska se “levande” så mycket som möjligt, så att publicera några gånger i veckan skulle vara ett bättre alternativ (om du har resurser) än bara en gång i veckan. “Men igen, när du förbereder dig för dessa nödsituationer, är det bäst att bara skriva cirka 10 artiklar i förväg och alltid ha minst 3 för säkerhetskopiering, i fall du får ett författarblock och inte kan skriva på några dagar eller några Veckor.”

Använd en redaktionskalender

Låt oss undersöka effektiviteten i att använda en redaktionskalender.

För Julie Ewald, problogger och innehållsstrateg på Impressa Solutions, kan en redaktionskalender förvandla bloggplanering till framgång, och du behöver inte ens snygg programvara, eftersom “det kan göras mycket enkelt med ett kalkylblad (jag använder Smartsheet) eller i en Google-kalender. ”

Ewald föreslår att du “ser åtminstone två månader i framtiden. På så sätt kan du få en bra överblick över hur många inlägg du behöver skapa inom en viss tidsram och kan planera ut (och arbeta framåt) inlägg med säsongens innehåll eller meddelanden som främjar andra marknadsföringsinsatser. Annars kanske du känner dig själv för att producera inlägg i tid – eller har ingenting att göra om du har varit upptagen med något eller har haft en nödsituation. “

Du hittar en lista med redaktionella kalenderappar och andra verktyg i slutet av detta inlägg.

2. Att vara produktiv

En kopp te, några pauser, lite träning, mjuk musik och, viktigast av allt, ett positivt tankesätt kan alla hjälpa dig att zonera, och om du kämpar med ångest finns det några hacks som du kan försöka hjälpa dig att nå dina bloggmål.

Du måste njuta av affärsblogging som om det var personlig journalföring för att fylla på din idé väl och fortsätta.

Men det handlar inte bara om produktivitet. Du behöver stimuli utanför också.

Bloggar zonerar in

“Följ så många andra relaterade bloggar som du kan.”

Dave Hermansen, 13 år och e-handelsveteran och coach på Store Coach, Inc., tycker att det bästa sättet att hålla en konstant flöde av idéer flyter och aldrig slut på bloggidéer är att:

Följ så många andra relaterade bloggar som du kan. De kan vara en fantastisk inspirationskälla. Prenumerera på RSS-flöden för alla bloggar relaterade till din nisch. Dela dina egna sammanfattningar av några av de bättre artiklarna till och med löst relaterade till din nisch. Använd dem som inspiration för några av de saker du kan skriva om. Dela majoriteten av de goda artiklarna som du hittar i dina sociala nätverk, men spara ett par här och där som idéer till saker du kan skriva på ditt eget tag på.

Att ta gamla ämnen och titta på dem från en ny vinkel och reslantera dina gamla inlägg eller gästposter är alla välkända metoder inom journalistik som också fungerar som en charm med bloggning.

Följ din “Muse”

Planering är avgörande, men lämna åtminstone ett par dagar i veckan där du bara kan “gå med flödet” och bokstavligen ha kul med din blogg. Att skriva när du känner dig inspirerad av din “muse” säkerställer att du undviker utbrändhet och hjälper dig att producera fler idéer att blogga om i framtiden.

Läs hur Stan Kimers produktivitetsstrategi drar nytta av “musen”:

När jag känner mig väldigt kreativ och gillar att skriva, kanske jag utarbetar 2 eller 3 bloggar i ett sammanträde så jag brukar ha några få i pipeline redo att gå. Ibland har jag en idé för en blogg som kommer att vara för lång, så jag kommer att göra en serie på 2 eller 3.

Om jag deltar på en mycket intressant konferens eller ett möte inom mina konsultområden kommer jag att skriva en blogg eller två om det. Till exempel [när] jag gick till North Carolina SHRM (Society of Human Resource Conference), [då under] helgen utarbetade jag två bloggar om två av de viktigaste anförandena som jag kommer att publicera senare [under] månaden.

Om jag nätverkar med en intressant person eller företag kommer det också att ge mig en idé till en blogg, och [och] om jag får några idéer till en blogg kommer jag att notera det, så jag glömmer inte.

3. Förbli konsekvent

Att ha en plan och en kalender kan hjälpa dig att vara konsekvent i både kvalitet och kvantitet.

Danny Garcia håller med om att ”det är viktigt att ha en innehållsplan och hålla sig till den. En av de viktigaste punkterna i råd som alla ger till bloggare är att förbli konsekvent. Det spelar ingen roll hur ofta du publicerar så länge dina läsare vet hur ofta du publicerar och du håller dig till det. Jag skulle säga att frekvensen inte är lika viktig som kvalitetsarbete, men det är bra att ha åtminstone ett tvåmånaders bokningsschema. ”

Bloggkalender hjälper till att hålla sig konsekvent

Garcia kommenterar hur det är kvalitet över kvantitet när det gäller att blogga, oavsett hur många gånger i veckan eller månaden du publicerar. Han pekar på några populära exempel:

Det finns bloggare som bloggar varje dag (som Neil Patel eller Seth Godin) och andra som bloggar runt två gånger i månaden (som Mark Manson eller Ryan Holiday). Alla har en gigantisk publik, inte baserat på frekvensen på deras inlägg, men på grund av kvaliteten på deras inlägg.

Stan Kimer försöker “stanna 2 eller 3 bloggar framåt i utkastläge”, så att han kan “ha något klart om jag får en särskilt upptagen tid eller en personligt svår tid (eller ens åka på semester!).”

När det gäller vilken typ av inlägg du ska lägga till i kalendern, och hur många, föreslår Julie Ewald att du “undersöker dina mål, din publik och hur mycket tid (eller pengar) du kan spendera på din blogg. Det bör finnas ett inlägg varje månad som pratar med varje publik personligen och syftar till att tillfredsställa alla dina mål eller saker du för närvarande säljer. Ja, det borde vara överlappning här. ”

Ewald föreslår att du lägger ut 4 till 6 inlägg per månad, eller 2 per vecka, som ett minimum, men i slutändan kan du gå med valfritt antal tills du håller dig konsekvent i ditt inlägg.

4. Integrera gästposter i ditt schema

Gör plats för gästposter i din kalender – de är inte mindre viktiga än dina inlägg, och de hjälper till att marknadsföra din blogg och expertis.

Vad du dock måste se till är att du inte försummar din blogg för gästpost, och att du inte utbränns i försöket att göra båda med högsta kapacitet.

Danny Garcia, chef för marknadsföring på Stacklist.com, säger att “gästläggning utsätter dig för en ny publik och ger din webbplats värdefulla bakåtlänkar, så att du undviker att bränna ut, om du prioriterar gästpost eller gör deadlines för dig själv (om de gavs inte till dig) som borde hjälpa. ”

Garcia finner också att ”Att ha ett konsekvent skriv schema fungerar väldigt bra. Jag tycker att jag är den mest kreativa när jag bara vaknar på morgonen och skriver i två timmar innan någon av distraktionerna kommer i vägen. När det finns mycket att skriva, blir skrivandet mer nedslående arbete som vanligtvis är det som orsakar utbrändhet. ”

Blogg och gästinläggningsorganisation

Ett annat hack som intervjuade i detta inlägg nämnde – och som jag använder mig själv – är att ta hänsyn till din livsstil och produktivitet.

Det är:

Hur många blogginlägg kan du realistiskt skriva på en månad?

Ta det numret och gör 2 av dessa gästposter. Det är en bra tumregel att balansera dina ansträngningar för att undvika antingen försummelse eller utbrändhet.

Till exempel måste min egen bloggfrekvens och antalet gästinlägg som jag idealiskt kan skriva på en månad passa min dagliga skrivgräns på 1 000 – 1 500 ord. Att försöka göra mer skulle skada min mentala hälsa och kasta bort hela schemat, så integrationen av gästposter måste vara smart och välgrundad.

Mys Palmer påminner, “Gästpost är en integrerad del av att växa en publik.” Hon säger att detta gäller särskilt för nya bloggare och rekommenderar att du “publicerar nytt innehåll på [din blogg] en gång i veckan. Sedan gästpost en gång i veckan. ”

5. Integrera marknadsföring av sociala medier i ditt schema

Du vill inte slösa bort den tid du spenderar på marknadsföring på sociala medier, eftersom du inte vill att den ska äta upp skrivtiden.

Du måste ha tid för att köra dina sociala mediekanaler och marknadsföra ditt innehåll såväl som för att följa följarnas frågor och feedback.

Du kan uppnå detta på 30 minuter per vecka eller mindre, eller så kan du följa Mys Palmers strategi:

Registrera dig för Hootsuite för att säkerställa marknadsföring på sociala medier och marknadsföring av blogginlägg inte. Det är gratis och fantastiskt. När det gäller schemat är [förhållandet] 70% -20% -10%:

 • 70% av dina aktier bör vara kuraterade – jag pratar omväxlingar, re-share för foto / video och fantastiska citat att du lägger till en lil ‘somethin’ också.
 • 20% av dina inlägg kan vara [innehåll] du skapade – Dina blogginlägg och gästfunktioner.
 • 10% (och endast 10%) kan vara dina direktförsäljningsplatser – Länkar till ditt erbjudande, en tävling som du behöver support på, en kurs eller tänka som du just har lanserat, webbseminarier osv..

Publiken växer bara när innehåll marknadsförs. Kraftigt.

För att optimera dina sociala marknadsföringsinsatser, läs vår viktiga marknadsföringsguide för sociala medier för att veta vad som verkligen fungerar på de stora sociala plattformarna och fokusera på det.

6. Felsökning (när saker inte går som planerade)

Vad kan du göra när du har en nödsituation på en planerad dag? Och hur håller du tanken “väl” alltid fylld när dina kreativa juicer verkar ha torkat?

Att ha en mjuk och hård tidsfrist hjälper redan om du blir sjuk eller har en nödsituation, men kommunikation med dina läsare är nyckeln – om du inte kan upprätthålla ett löfte måste du meddela dem eller om du kommer att göra dig besviken och din trafik kommer att minska.

Kommunicera problem med läsarna

Det är vad Danny Garcia kallar skadekontroll.

Det kan vara så enkelt som att bara låta dina läsare veta om det på dina sociala mediekanaler, [så att] de fortfarande är informerade. För att hålla idén väl fylld måste du läsa mer än du skriver. De saker vi skriver påverkas av de saker vi läser. Du behöver också en mängd olika källor för någon av dina artiklar.

Du kan spendera en vecka på att läsa en bok bara för att få några meningar ur det i ditt skrivande, det är därför det är viktigt att läsa mycket. Du behöver många olika källor för information / inspiration. På papper låter det inte värt det, men läsning är en källa till kunskap och inspirerar till kreativitet.

Ibland kanske du märker att din kalender är för full för ditt nuvarande personliga liv. I så fall kan du överväga att skapa ett mindre schema som adresserar det, eller ett “backup” schema som du kan använda när du går igenom en svår period i livet.

Raelyn Tan föreslår att du planerar varje månad och dela upp schemat i uppgifter per vecka:

Varje månad sätter jag mig ner och kartlägger vad jag vill uppnå för månaden. Till exempel kan jag sätta upp ett mål att skriva X-antal blogginlägg och X-antal gästposter eller starta en ny kurs. Efter det kommer jag att dela upp dem i vad som bör göras för varje vecka.

När en nödsituation dyker upp kan jag rymma det i mitt bloggschema utan att bli stressad. Jag vet exakt vad jag behöver göra för veckan, så om jag faller tillbaka i några dagar, vet jag att jag måste komma ikapp senare.

På samma sätt, om jag är särskilt oproduktiv under en viss vecka, kan jag använda de andra veckorna och hålla mig på rätt spår eftersom jag vet exakt vad som måste uppnås under månaden.

Om jag planerar exakt vad jag ska göra för varje dag, blir jag för stressad att försöka “alltid” vara produktiv. Jag har funnit att det är väldigt svårt att genomföra ett planerat dagligt schema konsekvent, för det kommer alltid att finnas oförutsägbara nödsituationer som kommer att hända, så jag ställer in varje vecka och varje månad till doser istället.

Mys Palmer, VD för MysPalmer.com, vet att livet händer och du kan inte undvika det när det gör det, så “planera ditt innehåll en vecka i förväg tar hand om det. Behöver inte vara snygg. Logga in på Hootsuite och använd förläggaren för att se den kommande veckan. Klicka på en tid, välj nätverket och schema. ”

Hur som helst, du behöver inte stressa över det. “Om du i slutändan saknar ett inlägg av en eller annan anledning, svett inte det,” säger Julie Ewald. ”Tryck igenom det så snart du kan. Om du har gjort någon form av SEO-ansträngning, kommer du att se ett dopp i trafik och rangordningar om du hoppar helt över posten. ”

Om du anlitade en bloggare

Nick Brennan, grundare och VD för Watch Social Media, säger: ”Det finns tre nycklar för att hålla sig organiserade och på rätt spår när det gäller att blogga” och du har någon annan som gör jobbet åt dig:

1. En innehållskalender på hög nivå där du fastställer vilken typ av innehåll du vill ha live varje vecka – lång form / kort form, innehåll inriktat på en publik mot en annan, etc..

2. Ett idéförråd som du kan använda för att fylla i kalendern.

3. En tydlig godkännandeprocess.

“Så länge du har en stark författare och dessa artiklar på plats,” tillägger Brennan, “ditt team bör inte ha några problem att lägga ut kvalitetsinnehåll med regelbundenhet.”

Vi har en guide här WHSR om att anställa författare som du kanske vill läsa: “Från Blogger till Managing Editor: Anställa författare till din blogg.”

Hur man hanterar säsongens inlägg

Det är en bra idé att planera dessa inlägg i förväg – även flera månader framåt – eftersom de kan leda till en hög trafikökning och därför kanske du vill hantera dem med extra omsorg.

Helst planerar du säsongens inlägg i början av året och blockerar kalenderdagar för att skriva dem, såväl som dina tidsfrister. Ge dig själv tillräckligt med tid att göra saker, eftersom du inte vet vad som kan hända många månader från och med nu: en lös kalender är fortfarande bättre än ingen kalender alls.

Du har också mer tid att tänka på dina inlägg och ansluta dem noggrant till ditt varumärke, såväl som extra tid att ägna åt forskning och hitta källor för att intervjua i förväg, något som kommer att gynna både dig och dina källor, som du kan planera om intervjun om en nödsituation kommer upp.

Danny Garcia förklarar:

Det skulle vara bra att ha inlägget redo att gå dagen för [publicering] eller dagen innan. Aktualitet är viktigt, men det är ännu viktigare hur du vrider semesterposten för att spegla ditt märke.

Denna strategi fungerar med alla inlägg du planerar att publicera, så se till att du planerar huvuddelen av din kalender i början av året, eller var sjätte månad, eller åtminstone, som Mys Palmer antyder, “Försök titta in nästa månad av mitten av föregående. Planera novemberens säsongsposter senast den 15 oktober. ”

Verktyg (gratis och betald) för planering av blogg och sociala medier

Bloggschemaläggningsverktyg

Planering är viktigt, men du behöver inte göra allt manuellt! Det finns gratis och betalda verktyg som du kan använda effektivt för att påskynda din bloggproduktivitet och hålla allt under kontroll, utan stress.

CoSchedule

CoSchedule är en webbaserad redaktionskalender skapad specifikt för innehållsmarknadsföring.

Chris Brantner, ägare av CutCableToday.com, delar sin erfarenhet med verktyget:

För en stund tillbaka bytte jag till CoSchedule för att hantera min blogg, och det är det bästa jag någonsin kunde ha gjort. Det hjälper mig inte bara enkelt att hantera uppdrag med flera författare och redaktörer, utan det låter mig ta en idé från början till publicering till sociala mediedelningar – allt från en instrumentpanel som är integrerad med WordPress.

Danny Garcia rekommenderar också det här verktyget för innehållsplanering, och Lori Soard listar det som ett av de tio tidshanteringsverktygen för bloggare.

Schemaläggning av plugins för WordPress

Vishnu skrev ett detaljerat inlägg om hur man kan förbättra det redaktionella arbetsflödet med schemaläggning av plugins. Artikeln är avsedd för bloggar med flera författare, men guiden kan lätt tillämpas även på bloggar med en enda författare.

De bästa rankade redaktionella plugins för WordPress inkluderar:

 • Redaktionell kalender
 • Redigera Flow (granskad av Vishnu i hans inlägg)
 • WP-innehållskalender

Danny Garcia rekommenderar också “verktyg och integrationer (…) som underlättar bloggprocessen”, som Orbis och Task Manager.

Airtable

Airtable är en webbaserad mjukvarulösning för redaktionell kalenderplanering som använder ett kalkylarkformat.

Elizabeth Carter rekommenderar den här programvaran. ”Det är ett enkelt, molnbaserat kalkylarkverktyg som gör det mycket enkelt att korsreferensera datafält över en serie kalkylark. Till exempel kan jag ha min huvudkalender i ett kalkylblad och länka den till separata kalkylblad som spårar nyckelord, författare, köparena och så vidare. Det är väldigt visuellt, lätt att dela med mitt team och helt enkelt kul att använda. ”

Hootsuite

Enligt Garcias ord är Hootsuite ett “socialt mediehanteringsverktyg som låter dig schemalägga inlägg på Facebook & Twitter så att sociala medier marknadsföring inte slutar äta mycket tid ”.

Lori Soard listade Hootsuite bland de 20 måste verktygen som varje bloggare och onlineföretag ska hålla sig till hands.

Idéstartare och generatorer

Idéstartare är listor med blogginstruktioner för att komma igång med att skriva och undvika författarblock när du inte kan komma med ett ämne eller en vinkel att skriva om.

Lori Soard delade 20 förrätter i sitt inlägg och jag samlade in 15 blogggeneratorer för att få urvalet från ekvationen och bara komma igång utan ytterligare tankar.

Trello

Bland Danny Garcias rekommendationer för bloggverktyg förtjänar Trello sin plats som en arrangör för uppgifter och idéer. Han understryker hur “det är viktigt att skriva ner dem annars kommer du att glömma dem, och det kommer att hålla dig organiserad.”

Trello är också gratis att använda.

Smartsheet

Det här är innehållsplaneringsverktyget Julie Ewald använder. Smartsheet är en kalkylbladliknande arbetshanteringsplattform som är användarvänlig och enkel att använda.

Verktyget kan testas gratis och priserna börjar på $ 14 / användare / månad.

Buzzsumo

Denna välkända webbplats “är ett bra sätt att se vad som trender”, säger Danny Garcia, “[och] det är också ett bra verktyg för att hitta människor som skulle vara intresserade av din blogg.”

Utmärkt verktyg för att hålla dig till hands när du har lite idéer om innehåll.

asana

Asana är en samarbetsbaserad webbaserad kalender- och projektledningssvit för individer och team.

Det är gratis att använda upp till 15 teammedlemmar, då börjar priserna på $ 8,33 / användare / månad.

PHP-kalender

Om du föredrar en egen värd, PHP-baserad lösning för din kalender, är PHP-kalender en fin open source-kalender som du kan ladda ner och installera på din server med minimala krav.

Utskrivbara bloggkalendrar och checklistor

Det finns gott om gratis online, skapade av bloggare som du som ville göra sina egna (och deras besökares) liv bättre.

Här är några resurser:

 • Suzi från StarAMomBlog.com delar sina SMART-bloggmål utskrivbara checklistor.
 • Designer Blogs Studios skapade ett ultimat bloggplaneringssats för att ladda ner och använda.
 • CoSchedule har en gratis innehållskalendermall som du kan ta tag i.
 • HubSpot ger också redaktionella kalendermallar för besökare.

Och Pinterest har tusentals bloggplanerare att välja mellan!

Hämtmat

I huvudsak kan du skapa ett bloggschema som fungerar om du är medveten om:

 1. Dina bloggmål
 2. Din livsstil och hälsotillstånd
 3. Hur många inlägg kan du realistiskt skriva på en månad
 4. Hur mycket du kan automatisera

Tipsen om smart schemaläggning som du läste i den här guiden kom alla från bloggare och marknadsförare som jag intervjuade och några av personlig erfarenhet. Vissa kan passa din situation, andra kanske inte, men eftersom schemaläggning av bloggar är en av de praxis som du lär dig genom provning och fel inbjuder jag dig fortfarande att prova så många du kan för att förstå vad som fungerar för dig och komma med dina egna scheman.

Till din framgång kollega bloggare!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me