Så här startar och körs en forumwebbplats

Skapa en känsla av gemenskap på din webbplats genom att lägga till ett forum. Gå igenom 6 enkla steg som beskriver allt från att välja en plattform för ditt forum till att ställa in administrativa regler.


Fördelar med att skapa ett forum

Från en webbplatsägares synvinkel är forumet bra av följande skäl.

  • Sätt för dina läsare att interagera med varandra.
  • Auto-innehållsgenerering och platsuppbyggnad.
  • Enkelt sätt att snabbt svara på läsarens frågor eller svara på många läsare samtidigt.
  • Skapar en känsla av gemenskap bland dina besökare.
  • Kan locka nya läsare.

Rekommenderat forumhotell: SiteGround, InMotion Hosting, A2 Hosting *.

* Affiliate-länkar.

Steg 2: Ställ in

När din värd är belägen är det dags att bestämma vilken typ av forum du vill ställa in på din webbplats. Det finns många olika typer av programvara du kan använda, och var och en har sina egna särskilda fördelar.

Muut

muut

Besök online: www.phpbb.com

phpBB är ett öppen källkodsforum. Du installerar programvaran på din egen webbplats och att använda den är helt gratis, annat än webbhotellavgifter.

Eftersom det är öppen källkod kan du hitta onlinehjälp från olika utvecklare som hjälper dig att justera ditt forum för att anpassas helt. Stildatabasen har 100-tal paket med styling och bilder som hjälper dig att anpassa ditt forum ytterligare.

Enkla maskiner

enkel maskin

Besök online: http://www.vbulletin.com

vBulletin är en av få forumprogramvarulösningar som erbjuder möjligheten både att vara värd på din egen webbplats eller att använda deras molnservrar för att vara värd för ditt forum. Om du inte är särskilt teknisk är molnet (priset börjar på $ 15 / mo) förmodligen den enklaste lösningen för dig att börja med. Du kan starta ditt forum på cirka 15 minuter och anpassa det för din smak och matcha det totala utseendet på din webbplats.

MyBB

MyBB

Besök online: https://www.kunena.org

Kunena erbjuder ett annat alternativ för ett forum och är specifikt för dem som driver sina webbplatser på en Joomla-plattform. Kunena är i huvudsak en förlängning. Det är ett gratis forum och kräver inte att du skriver några hackar eller broar för att använda dess funktioner.

bbPress bbPress

Besök online: https://vanillaforums.org

Vanilla är en annan lösning som låter dig antingen använda den som open source-programvara som du är värd för på din egen webbplats, eller så kan du använda deras molnbaserade lösning. Du kan prova deras molnbaserade lösning gratis i en månad för att se vad du tycker om de inkluderade funktionerna. Alternativet med öppen källkod ger gemenskapsstöd men ingen officiell teknisk support.

Steg 3: Skapa forumregler

När du väl har installerat den verkliga programvaran, innan du öppnar ditt forum för användare, vill du komma med en uppsättning regler för att vägleda beteende på din webbplats. De flesta onlineforum implementerar regler inom följande områden:

  • Diskriminerande kommentarer
  • Fult språk
  • Väckande inlägg
  • Spam och självreklam
  • externa länkar

Naturligtvis vill du överväga ditt ämne och tänka på vilka problem som troligen uppstår kring det ämnet. Det är också en smart idé att studera användarvillkoren (TOS) för andra forum. När du har implementerat dina regler, lägg dem i en topp, klibbig tråd så att nya medlemmar förstår reglerna. Du kanske också vill be dem gå med på TOS när du registrerar dig för att få tillgång till forumen.

Besök online: jobs.problogger.net

Startup Nation

Startup Nation är en webbplats som tillgodoser människor som vill starta ett nytt företag. Det finns tusentals ämnen i deras onlineforum att välja mellan. Tiotusentals användare diskuterar olika problem. En av de saker som fungerar bra med detta forum är hur strömlinjeformat och organiserat det är. Oavsett vilket ämne du behöver hjälp med kan du helt enkelt gå till forumets huvudsida och hitta rätt kategori.

Informationen går från grundläggande till avancerad.

startande nationSkärmdump av StartupNation.com.

Besök online: www.warriorforum.com

Professional Pilots Rumor Network

En av de fantastiska sakerna med onlineforum är att du kan centrera konversationen kring ett mycket nischämne. PPRuNe är en webbplats som bara är ett forum. De erbjuder konversation för professionella piloter. Ämnen inkluderar mycket specifika områden, till exempel: Rotorheads (för helikopterpiloter), Cabin Crew (för flygvärdinna), ATC-problem, samt beredskapsplanering.

I grund och botten, om det handlar om flygning, så finns det ett ämne för det. Det som är så unikt med den här webbplatsen är hur fokuserad den är på en specifik bransch. Det är en smart strategi att se vilka andra forum om samma ämne som finns där ute och att justera ditt lite så att det är unikt.

ppruneSkärmdump av PPRuNe.org

Besök online: forums.somethingawful.com

College Confidential

College Confidential är en annan webbplats som i princip är ett stort forum.

Nischen för den här webbplatsen är högskolestudenter och snart kommer studenter. En av de saker som denna webbplats gör särskilt bra är att erbjuda verktyg för att hjälpa dess demografiska mål. Om du till exempel går till College Confidential hittar du båda sätten att interagera och gratis resurser för att hjälpa dig hitta en högskola, söka stipendier, ta reda på vilken högskola som passar dina behov bäst och mer.

college konfidentielltSkärmdump av CollegeConfidential.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me