Slik fungerer superbloggere: Bli effektiv med et bloggplan

Det er ikke lett å administrere en blogg, spesielt hvis du streber etter å publisere kvalitetsinnlegg som leserne dine elsker, mens du også må få tid til å utvikle andre produkter, drive nyhetsbrevet og sosiale kanaler, og til og med publisere noen få gjesteposter.


Hvis du bare kommer i gang med blogging, eller du må forlate bloggen for å håndtere seg selv en stund, kan alt dette gjøres høres enda mer skremmende ut.

Dette innlegget redder deg: Enten du er en nybegynner eller en veteranblogger, vil det guide deg gjennom det grunnleggende om bloggplanlegging for å vellykket integrere gjesteposter og markedsføring på sosiale medier i bloggkalenderen..

Fordi – la oss være sløv – å drive en vellykket blogg uten nøye planlegging er umulig.

Grunnleggende om bloggplanlegging

Det første trinnet er å få en kalender eller en dagbok (virtuell eller papir) for å legge planen din.

Hvis du ikke vil bruke ekstra penger på dette materialet, er det mange gratis apper som du kan laste ned til telefonen eller datamaskinen din, PHP-baserte kalendere du kan installere på nettstedet ditt med egen vert eller gratis utskrivbare kalendere du kan skrive ut ut og fyll ut for hånd.

Når du har materialet, kan du begynne å planlegge.

Denne guiden er strukturert som følger:

 • Planlegg kalenderen
 • Forblir produktiv
 • Forblir konsekvent
 • Integrer gjesteposter i timeplanen din
 • Integrer markedsføring på sosiale medier i timeplanen din
 • Feilsøking (når ting ikke går som planlagt)

Etter det grunnleggende, vil du lese om hvordan du inkluderer sesongbaserte innlegg i timeplanen din, og planleggingsverktøy som kan hjelpe deg med å lage en plan du føler deg komfortabel med.

Hvorfor er bloggplanlegging så viktig?

Ray Addison fra RayAddisonLive.com er en ny blogger som har lurt på hvordan han kan bli organisert og produktiv med bloggen sin. Etter å ha sett etter råd om bloggstyring, bestemte han seg for å blogge ukentlig og prøve å holde seg til den planen, og han brukte også sin “daglige blogging som inspirasjon for andre skrivinger som jeg gjør.”

Addison lærte hvor viktig det er å “planlegge titler på bloggen min, så jeg har en frist til å jobbe med og flytte ting etter hvert som inspirasjonen min endres. Jeg liker friheten til å redigere offline og ute av syne. Jeg liker også det faktum at behovet for å fortsette å legge ut betyr at jeg må komme meg videre. ”

Dette er kraften i bloggplanlegging.

Bli en superblogger med denne bloggplanleggingsguidenJA, guiden du leser handler om å bli en super blogger 🙂 Kult, he he?

1. Planlegg kalenderen

Ta tak i kalenderen og blokker ut alle avtaler, ledig tid og andre viktige oppgaver du må prioritere i uken eller måneden.

Det andre trinnet er å blokkere bloggingstidene dine, fordi du må holde deg til de så godt du kan.

Mitt råd som blogger med flere helseproblemer er å gi deg selv en myk og en hard frist:

 • En myk frist er en ideell frist, en tid og dag du virkelig vil ha innholdet ditt klart innen. Hvis det ikke føles behagelig, kan du enkelt flytte denne fristen.
 • En hard frist er en som du ikke lenger kan utsette, fordi du mangler den, vil hindre hele planen din

En smart blogger som bruker myke og harde frister for innleggVær en smart blogger og sett myke og harde frister for innleggene dine!

Å jobbe med myke og harde frister vil gi deg nok fleksibilitet til å fange opp forskning, skriving og redigering i tilfelle livet eller andre forretningsoppgaver kommer i veien for timeplanen din. Med andre ord, det hjelper deg å holde deg i rute.

Elizabeth Carter, sjefstrateg ved Clariant Creative Agency, begynte å blogge på begynnelsen av 2000-tallet. Årene med erfaring lærte henne at “å ikke ha en bloggplan garanterer at du ikke vil blogge på en jevn basis.”

Planlegging kan skje ukentlig, månedlig, kvartalsvis, hvert halvår eller en gang i året. Carter får vanligvis de beste resultatene når hun planlegger kalenderen etter kvart, men “Jeg har tidvis trimmet tilbake til en månedskalender” og “Jeg kan ikke forestille meg planlegging for noe mindre enn månedlig. Livet skjer, og til tross for våre beste intensjoner, blir vi opptatt og å skrive at blogginnlegget ender med å falle til veien. Den enkle handlingen med å ha planlagt bloggen fjerner mye av belastningen med å skrive selve innlegget, siden den harde delen – som kom på ideen – allerede er gjort. ”

Carter legger til:

Hvis du setter en kvartalskalender for kalenderen, kan du gå tilbake og se det store bildet av bloggen din. Det er mest sannsynlig at du går etter mer enn én type leser. Du må derfor sørge for at du balanserer blogginnleggene dine for å imøtekomme bekymringene i hvert av målgruppesegmentene. Det er vanskelig å gjøre i en kort bloggplan, men mye enklere når du ser på tre måneders innlegg.

Det vil være enda enklere hvis du finner 4 eller 5 emner i din nisje, og du kan bli til en serie innlegg, slik at du kan undersøke og intervjue på forhånd og øke produktiviteten.

Stan Kimer, president for Total Engagement Consulting, startet sin egen konsulentvirksomhet innen mangfoldet og karriereutviklingsfeltet i 2010. Han bruker blogging for å demonstrere sin kunnskap om emnet. Det er veldig kritisk å bygge et organ av arbeid. Derfor har jeg vært ekstremt regelmessig i blogging siden slutten av 2010 – med oftest 2 eller 3 blogger per måned og mangler sjelden en måned. “

Og det handler ikke bare om bloggen – det er et nyhetsbrev han også må ta vare på. “Jeg sender ut et månedlig nyhetsbrev som driver trafikk til [nettstedet],” sier Kimer, “så jeg publiserer sjelden en blogg samme uke i måneden jeg sender ut et nyhetsbrev. Jeg publiserer sjelden mer enn en blogg i uken med mindre jeg har noen spesielle omstendigheter. ”

Begynn i det små, men streber etter å alltid “se levende”

Forfatter og foredragsholder Joyce Kyles synes det var bedre å blogge ukentlig. Hennes råd til nye bloggere er å “gjøre det jeg ble lært som Power 90. Ta 90 minutter om dagen og fokuser utelukkende på et bestemt prosjekt. Så to ganger i uken bruker jeg 90 minutter på å skrive bloggene mine, og hvis du bruker WordPress, kan du faktisk velge en publiseringsdato. “

Kyles legger til noen nyttige tips:

 • Kjør et nettsøk etter “bloggeneratorer som lar deg plugge inn to eller tre ord og lage bloggemner i opptil et år gratis” – og vi har masse her på WHSR også! Ta en titt på bloggstarterne og idégeneratorene våre i listen over planleggingsverktøy på slutten av denne guiden.
 • Bruk planleggere som Hootsuite for å planlegge innleggene dine.
 • Planlegg innlegg på Facebook-sider (og andre sosiale medier).

Matthew Gates, eier av Confessions of the Professionals, anbefaler at du starter i det små og sikter mot 1-2 innlegg per uke hvis du bare er i gang. “Når du begynner å bli mer populær,” sier han, “og hvis du vil fortsette å øke populariteten, bør du ta sikte på å legge ut i samsvar med en 5-dagers arbeidsuke (M-F). Det beste å virkelig gjøre [er] å skrive massevis av artikler på forhånd, [da] ikke gidder å publisere dem i det hele tatt. Skriv minst 10. Begynn å publisere 1-2 [innlegg] i uken, men fortsett å skrive minst 1-2 i uken. ”

Hvor mye tid du kan bruke på blogging avhenger også av lengden og detaljene på artiklene dine, ikke sant? Gates har noen råd til bloggere i lang form:

“Hvis du har en tendens til å skrive lange artikler som er 2000 ord eller mer, kan du sannsynligvis slippe unna med å legge ut [færre] dager i uken. Hvis du skriver kortere blogginnlegg, mellom 500-1000 ord, er det sannsynligvis best å legge ut et par ganger i uken. Det er virkelig ikke noe riktig eller galt, men hvis du legger ut bare en gang i uken eller en gang i måneden, vil bloggen din se død ut, og besøkende vil sannsynligvis ikke fortsette å komme tilbake. “

Gates ‘mening er at en blogg skal se “levende” så mye som mulig, så det å publisere et par ganger i uken ville være et bedre alternativ (hvis du har ressursene) enn bare en gang i uken. “Men igjen, når du forbereder deg på nødsituasjoner, er det best å bare skrive omtrent 10 artikler på forhånd, og alltid ha minst 3 for sikkerhetskopi, i tilfelle du får en forfatterblokk og ikke kan skrive i noen dager eller noen få dager uker.”

Bruk en redaksjonell kalender

La oss se litt mer på effektiviteten av å bruke en redaksjonskalender.

For Julie Ewald, problogger og innholdsstrateg i Impressa Solutions, kan en redaksjonskalender gjøre bloggplanlegging til suksess, og du trenger ikke engang fancy programvare, fordi “den kan lages veldig enkelt med et regneark (jeg bruker Smartsheet) eller i en Google-kalender. ”

Ewald foreslår at du “ser minst to måneder fremover. På denne måten kan du få en god oversikt over hvor mange innlegg du trenger å lage i en gitt tidsramme, og kan planlegge (og jobbe fremover) innlegg med sesonginnhold eller meldinger som fremmer annen markedsføringstiltak. Ellers kan det hende at du kjemper for å produsere innlegg i tide – eller ikke har noe å stille opp hvis du har vært opptatt av noe eller har hatt en nødsituasjon. “

Du vil finne en liste over redaksjonelle kalenderapper og andre verktøy på slutten av dette innlegget.

2. Forbli produktiv

En kopp te, noen få pauser, litt trening, myk musikk og, viktigst av alt, en positiv tankegang kan alle hjelpe deg med å sone inn, og hvis du sliter med angst, er det noen få hacks du kan prøve å hjelpe deg å nå bloggmålene dine.

Du må glede deg over forretningsblogging som om det var personlig journalføring for å fylle ideen din godt og fortsette.

Men det handler ikke alt om produktivitet. Du trenger stimulanser utenfor.

Blogger soner inn

“Følg så mange andre relaterte blogger som du kan.”

Dave Hermansen, 13+ årig e-handelsveteran og coach hos Store Coach, Inc., synes den beste måten å holde en konstant strøm av ideer flyte og aldri går tom for bloggingideer er å:

Følg så mange andre relaterte blogger som du kan. De kan være en fantastisk kilde til inspirasjon. Abonner på RSS-feeder for alle blogger relatert til din nisje. Del dine egne sammendrag av noen av de bedre artiklene til og med løst relatert til din nisje. Bruk dem som inspirasjon til noen av tingene du kan skrive om. Del flertallet av de gode artiklene du finner på de sosiale nettverkene dine, men lagre et par her og der som ideer til ting du kan skrive med deg selv.

Å ta gamle emner og se dem fra en ny vinkel, og reslant dine gamle innlegg eller gjesteposter er alle velkjente praksis innen journalistikk som fungerer som en sjarm med blogging, også.

Følg din “Muse”

Planlegging er viktig, men la det være et par dager i uken der du bare kan “gå med strømmen” og bokstavelig talt ha det moro med bloggen din. Å skrive når du føler deg inspirert av din “muse” vil sikre at du unngår utbrenthet og også hjelpe deg med å produsere flere ideer å blogge om i fremtiden.

Les hvordan Stan Kimers produktivitetsstrategi drar nytte av “musen”:

Når jeg føler meg ekstremt kreativ og liker å skrive, kan jeg lage utkast til 2 eller 3 blogger i ett møte, så jeg har noen få i rørledningen klar til å gå. Noen ganger har jeg en idé til en blogg som vil være for lang, så jeg skal lage en serie på 2 eller 3.

Hvis jeg deltar på en veldig interessant konferanse eller et møte i konsulentområdene mine, vil jeg skrive en blogg eller to om det. For eksempel [da] jeg dro til North Carolina SHRM (Society of Human Resource Conference), [da i løpet av] helgen, utarbeidet jeg to blogger om to av hovedtalerne som jeg vil publisere senere [i] måneden..

Hvis jeg nettverk med en interessant person eller virksomhet, vil det gi meg en idé til en blogg, og [og] hvis jeg får noen ideer til en blogg, vil jeg notere det, så jeg glemmer ikke.

3. Forblir konsistent

Å ha en plan og en kalender kan hjelpe deg å holde deg konsekvent i både kvalitet og kvantitet.

Danny Garcia er enig i at “det er viktig å ha en innholdsplan og holde seg til den. Et av de viktigste rådene alle gir bloggere er å holde seg konsekvent. Det spiller ingen rolle hvor ofte du legger ut så lenge leserne dine vet hvor ofte du legger ut, og du holder deg til det. Jeg vil si at frekvensen ikke er like viktig som kvalitetsarbeid, men det er bra å ha minst en halvårlig konteringsplan. ”

Bloggkalender hjelper deg med å holde seg konsekvent

Garcia kommenterer hvordan det er kvalitet over kvantitet når det kommer til blogging, uansett hvor mange ganger i uken eller måneden du publiserer. Han peker på noen få populære eksempler:

Det er bloggere som blogger hver dag (som Neil Patel eller Seth Godin) og andre som blogger rundt to ganger i måneden (som Mark Manson eller Ryan Holiday). Alle av dem har et gigantisk publikum, ikke basert på hyppigheten av innleggene deres, men på grunn av kvaliteten på innleggene.

Stan Kimer prøver å “holde 2 eller 3 blogger fremover i utkastmodus,” slik at han kan “ha noe klart hvis jeg kommer inn i en spesielt travel tid eller en personlig vanskelig tid (eller til og med drar på ferie!).”

Når det gjelder hva slags innlegg du vil legge til i kalenderen, og hvor mange, foreslår Julie Ewald at du “undersøker målene, publikummet ditt og hvor mye tid (eller penger) du kan bruke på bloggen din. Det skal være et innlegg hver måned som snakker med hvert publikum personlig og tar sikte på å tilfredsstille hvert av dine mål eller ting du for tiden selger. Ja, det skal være overlapping her. ”

Ewald foreslår at du legger ut 4 til 6 innlegg per måned, eller 2 per uke, som et minimum, men til slutt kan du gå med et hvilket som helst antall til du holder deg konsekvent i innleggingsplanen.

4. Integrere gjesteposter i timeplanen din

Gi rom for gjesteposter i kalenderen din – de er ikke mindre viktige enn innleggene dine, og de hjelper til med å markedsføre bloggen din og ekspertisen.

Det du imidlertid må forsikre deg om, er at du ikke forsømmer bloggen din for gjesteposter, og at du ikke utbrent i forsøket på å gjøre begge deler med høyest kapasitet.

Danny Garcia, markedsføringsansvarlig hos Stacklist.com, sier at “gjesteposter utsetter deg for et nytt publikum og gir nettstedet ditt verdifulle tilbakekoblinger, slik at du unngår å brenne ut, hvis du prioriterer gjestepost eller legger frister for deg selv (hvis de ble ikke gitt til deg) som burde hjelpe. “

Garcia finner også: ”Å ha en konsekvent skriveplan fungerer veldig bra. Jeg opplever at jeg er den mest kreative når jeg bare våkner om morgenen og skriver i 2 timer før noen av distraksjonene kommer i veien. Når det er mye å skrive, blir skrivingen mer nedslitt. Det er vanligvis det som forårsaker utbrenthet. “

Blogg og gjesteposterorganisasjon

Et annet hack som intervjuobjekter i dette innlegget nevnte – og som jeg bruker meg selv – er å vurdere din livsstil og produktivitet.

Det er:

Hvor mange blogginnlegg kan du realistisk skrive i løpet av en måned?

Ta det tallet og lag 2 av de gjestepostene. Det er en god tommelfingerregel å balansere innsatsen for å unngå verken omsorgssvikt eller utbrenthet.

For eksempel må min egen bloggfrekvens og antall gjesteposter jeg ideelt kan skrive i løpet av en måned, passe til min daglige skrivegrense på 1000 – 1500 ord. Å prøve å gjøre mer ville skade min mentale helse og kaste bort hele timeplanen, så integreringen av gjesteposter må være smart og godt fundert.

Mys Palmer minner om at “Gjestepost er integrert når det vokser publikum.” Hun sier at dette stemmer spesielt for nye bloggere, og anbefaler at du “legger ut nytt innhold til [bloggen din” en gang i uken. Deretter gjesteinnlegg en gang i uken. ”

5. Integrere markedsføring på sosiale medier i timeplanen din

Du vil ikke kaste bort tiden du bruker på markedsføring på sosiale medier, da du ikke vil at den skal spise opp skrivetid.

Du må ha tid til å kjøre sosiale mediekanaler og promotere innholdet ditt, så vel som for å ivareta følgernes spørsmål og tilbakemeldinger.

Du kan oppnå dette på 30 minutter per uke eller mindre, eller du kan følge Mys Palmers strategi:

Registrer deg på Hootsuite for å sikre at sosiale medier og markedsføring av blogginnlegg ikke er alt opptatt. Det er gratis og fabelaktig. Nå som for timeplanen, er [forholdet] 70% -20% -10%:

 • 70% av aksjene dine bør kurateres – jeg snakker om igjen, deler om foto / video, og kjempefine sitater på at du legger til en lil ‘somethin’ også.
 • 20% av innleggene dine kan være [innhold] du opprettet – Blogginnlegg og gjestefunksjoner.
 • 10% (og bare 10%) kan være dine direkte salgsplasser – Lenker til tilbudet ditt, en konkurranse du trenger støtte på, et kurs eller tenne du nettopp har lansert, webinarer osv..

Publikum vokser bare når innhold markedsføres. tungt.

For å optimalisere din sosiale markedsføringstiltak, kan du lese vår essensielle markedsføringsguide for sosiale medier for å vite hva som virkelig fungerer på de store sosiale plattformene og fokusere på det.

6. Feilsøking (når ting ikke går som planlagt)

Hva kan du gjøre når du har en nødsituasjon på en planlagt dag? Og hvordan holder du ideen ‘vel’ alltid fylt når kreative juice ser ut til å ha tørket ut?

Å ha en myk og hard frist hjelper allerede hvis du blir syk eller har en nødsituasjon, men kommunikasjon med leserne er nøkkelen – hvis du ikke kan oppfylle et løfte, må du gi dem beskjed, eller du vil skuffe dem og trafikken din vil falle.

Kommunisere problemer med leserne

Det er det Danny Garcia kaller skadekontroll.

Det kan være så enkelt som bare å gi beskjed til leserne dine om det på sosiale mediekanaler, [slik at] de fremdeles blir informert. For å holde ideen alltid fylt, må du lese mer enn du skriver. Tingene vi skriver blir påvirket av tingene vi leser. Du trenger også en rekke forskjellige kilder for noen av artiklene dine.

Du kan bruke en uke på å lese en bok bare for å få noen setninger ut av den i forfatteren din, det er derfor det er viktig å lese mye. Du trenger mange forskjellige kilder for informasjon / inspirasjon. På papir høres det ikke verdt ut, men lesing er en kilde til kunnskap og inspirerer til kreativitet.

Noen ganger kan du legge merke til at kalenderen din er for fullpakket for ditt nåværende personlige liv. I så fall kan du vurdere å lage en mindre plan som adresserer det, eller en “backup” -plan som du kan bruke når du går gjennom en vanskelig periode i livet.

Raelyn Tan foreslår at du planlegger månedlig og bryter timeplanen ned til ukentlig dosering:

Hver måned setter jeg meg ned og kartlegger hva jeg vil oppnå for måneden. For eksempel kan jeg sette meg som mål å skrive X antall blogginnlegg og X antall gjesteposter eller starte et nytt kurs. Etter det vil jeg dele dem opp i hva som bør gjøres for hver uke.

Når en nødssituasjon dukker opp, kan jeg plassere den i bloggplanen min uten å bli stresset. Jeg vet nøyaktig hva jeg trenger å gjøre for uken, så hvis jeg faller tilbake i noen dager, vet jeg at jeg må ta igjen senere.

Tilsvarende, hvis jeg er spesielt uproduktiv i løpet av en bestemt uke, kan jeg benytte meg av de andre ukene og holde meg på sporet fordi jeg vet nøyaktig hva som må oppnås i løpet av måneden.

Hvis jeg planlegger nøyaktig hva jeg skal gjøre for hver dag, blir jeg for stresset med å prøve å “alltid” være produktiv. Jeg har funnet ut at det er veldig vanskelig å gjennomføre en planlagt daglig plan konsekvent, fordi det alltid vil være uforutsigbare nødsituasjoner som vil skje, så jeg bestemmer ukentlig og månedlig dosering i stedet.

Mys Palmer, administrerende direktør i MysPalmer.com, vet at livet skjer, og du kan ikke unngå det når det gjør det, så “planlegging av innholdet en uke i forveien tar seg av det. Trenger ikke være fancy. Logg deg på Hootsuite og bruk utgiveren for å se den kommende uken. Klikk på en tid, velg nettverket og planlegg. ”

Uansett trenger du ikke stresse over det. “Hvis du ender med å savne et innlegg av en eller annen grunn, ikke svett det,” sier Julie Ewald. “Skyv den gjennom så snart du kan. Hvis du har gjort noen form for SEO-innsats, vil du se et stup i trafikken og rangeringene hvis du hopper over innlegg helt. “

Hvis du ansatt en blogger

Nick Brennan, grunnlegger og administrerende direktør i Watch Social Media, sier: “Det er tre nøkler til å holde seg organisert og på banen når det kommer til blogging”, og du har noen andre som gjør jobben for deg:

1. En innholdskalender på høyt nivå der du finner ut hvilken type innhold du ønsker å komme live hver uke – lang form / kort form, innhold rettet mot ett publikum kontra et annet, osv..

2. Et idélager som du kan bruke til å fylle ut den kalenderen.

3. En klar godkjenningsprosess.

“Så lenge du har en sterk forfatter og disse elementene på plass,” legger Brennan til, “skal teamet ditt ikke ha noe problem med å legge ut kvalitetsinnhold med regelmessighet.”

Vi har en guide her WHSR om å ansette forfattere som du kanskje vil lese: “Fra Blogger til administrerende redaktør: Ansetter forfattere til bloggen din.”

Slik takler du sesonginnlegg

Det er en god idé å planlegge disse innleggene på forhånd – til og med flere måneder fremover – fordi de kan føre til en boom i trafikken og derfor kan det være lurt å håndtere dem med ekstra omhu.

Ideelt sett vil du planlegge sesonginnlegg i begynnelsen av året og blokkere kalenderdager for å skrive dem, samt tidsfrister. Gi deg selv nok tid til å gjøre ting, siden du ikke vil vite hva som kan skje i mange måneder fra nå av: En løs kalender er fremdeles bedre enn ingen kalender i det hele tatt.

Du har også mer tid til å tenke på innleggene dine og koble dem nøye til merkevaren din, samt ekstra tid til å vie til forskning og finne kilder til intervju lenge på forhånd, noe som vil være til nytte for både deg og dine kilder, som du kan planlegge intervjuet hvis en nødssituasjon dukker opp.

Danny Garcia forklarer:

Det ville være bra å ha innlegget klar til å gå dagen for [publisering] eller dagen før. Aktualitet er viktig, men det er enda viktigere hvordan du vrir ferieposten for å gjenspeile merkevaren din.

Denne strategien fungerer med alle innlegg du planlegger å publisere, så sørg for at du planlegger mesteparten av kalenderen din på begynnelsen av året, eller hver sjette måned, eller i det minste, som Mys Palmer antyder, “Prøv å se nærmere på neste måned innen midten av forrige. Planlegg novemberens sesonginnlegg innen 15. oktober. ”

Verktøy (gratis og betalt) for planlegging av blogg og sosiale medier

Bloggplanleggingsverktøy

Planlegging er viktig, men du trenger ikke å gjøre alt manuelt! Det er gratis og betalte verktøy du kan bruke effektivt for å øke hastigheten på bloggproduktiviteten og holde alt under kontroll, uten stress.

CoSchedule

CoSchedule er en nettbasert redaksjonskalender laget spesielt for innholdsmarkedsføring.

Chris Brantner, eier av CutCableToday.com, deler sin erfaring med verktøyet:

For en stund tilbake byttet jeg til CoSchedule for å administrere bloggen min, og det er det beste jeg noen gang kunne ha gjort. Ikke bare hjelper det meg å enkelt administrere oppdrag med flere forfattere og redaktører, men det lar meg ta en idé fra begynnelse til innlegg til sosiale mediedeling – alt fra ett dashbord som er integrert med WordPress.

Danny Garcia anbefaler også dette verktøyet for innholdsplanlegging, og Lori Soard lister det opp som et av de 10 tidsstyringsverktøyene for bloggere.

Planlegge plugins for WordPress

Vishnu skrev et detaljert innlegg om hvordan du kan forbedre den redaksjonelle arbeidsflyten med planlegging av plugins. Artikkelen er for blogger med flere forfattere, men guiden kan enkelt brukes på enkeltforfatterblogger.

De best rangerte redaksjonelle programtilleggene for WordPress inkluderer:

 • Redaksjonell kalender
 • Edit Flow (gjennomgått av Vishnu i innlegget hans)
 • WP-innholdskalender

Danny Garcia anbefaler også “verktøy og integrasjoner (…) som vil gjøre bloggprosessen enklere,” som Orbis og Task Manager.

Airtable

Airtable er en nettbasert programvareløsning for redaksjonell kalenderplanlegging som bruker et regnearkformat.

Elizabeth Carter anbefaler denne programvaren. “Det er et enkelt, skybasert regnearkverktøy som gjør det veldig enkelt å krysse referansedatafelt på tvers av en serie regneark. For eksempel kan jeg ha masterkalenderen min i ett regneark, og koble den til separate regneark som sporer nøkkelord, forfattere, kjøperpersoner og så videre. Det er veldig visuelt, enkelt å dele med teamet mitt, og bare morsomt å bruke. ”

Hootsuite

Etter Garcias ord er Hootsuite et “verktøy for sosial mediehåndtering som lar deg planlegge ut innlegg på Facebook & Twitter så markedsføring på sosiale medier ikke ender opp med å spise mye tid ”.

Lori Soard listet Hootsuite blant de 20 må-ha verktøyene hver blogger og online virksomhet bør holde seg nyttig.

Idestartere og generatorer

Idestartere er lister med bloggbeskjeder for å komme i gang med å skrive og unngå forfatterblokk når du ikke kan komme med et tema eller en vinkel å skrive om.

Lori Soard delte 20 forretter i innlegget hennes, og jeg samlet 15 ideer for blogger for å få utvalg ut av ligningen og bare komme i gang uten videre tanke.

Trello

Blant Danny Garcias anbefalinger for bloggeverktøy, tjener Trello sin plass som arrangør for oppgaver og ideer. Han understreker hvordan “det er viktig å skrive dem ned, ellers vil du glemme dem, og det vil holde deg organisert.”

Trello er også gratis å bruke.

Smart

Dette er innholdsplanleggingsverktøyet Julie Ewald bruker. Smartsheet er en regnearklignende samarbeidsplattform for arbeidsstyring som er brukervennlig og enkel å bruke.

Verktøyet kan prøves gratis og prisene starter på $ 14 / bruker / måned.

Buzzsumo

Dette kjente nettstedet “er en flott måte å se hva som er trending,” sier Danny Garcia, “[og] det er også et flott verktøy for å finne folk som vil være interessert i bloggen din.”

Flott verktøy for å holde deg praktisk når du har lite idéinnhold.

asana

Asana er en samarbeidsbasert kalender- og prosjektledelsessuite for enkeltpersoner og team.

Det er gratis å bruke opptil 15 teammedlemmer, da starter prisene på $ 8,33 / bruker / måned.

PHP-kalender

Hvis du foretrekker en self-hosted, PHP-basert løsning for kalenderen din, er PHP-Calendar en fin åpen kildekalenderkalender du kan laste ned og installere på serveren din med minimale krav.

Utskrivbare bloggkalendere og sjekklister

Det er mange tilgjengelige online gratis, opprettet av bloggere som deg som ønsket å gjøre sine egne (og deres besøkende) liv bedre.

Her er noen ressurser:

 • Suzi fra StarAMomBlog.com deler sine SMART bloggmål utskrivbare sjekklister.
 • Designer Blogs Studios opprettet et ultimativt bloggplanleggersett for nedlasting og bruk.
 • CoSchedule har en gratis kalendermal for innhold.
 • HubSpot gir også redaksjonelle kalendermaler til besøkende.

Og Pinterest har tusenvis av bloggplanleggere å velge mellom!

Ta bort

I hovedsak kan du lage en bloggplan som fungerer hvis du er oppmerksom på:

 1. Bloggmålene dine
 2. Din livsstil og helsemessige forhold
 3. Hvor mange innlegg kan du realistisk skrive i løpet av en måned
 4. Hvor mye du kan automatisere

Tipsene om smart planlegging du leste i denne guiden, kom alle fra bloggerne og markedsførerne jeg har intervjuet, og noen av personlig erfaring. Noen kan passe til din situasjon, andre kan ikke, men siden planlegging av blogger er en av de praksisene du lærer av prøving og feiling, inviterer jeg deg fremdeles til å prøve ut så mange du kan for å forstå hva som fungerer for deg og komme opp med dine egne planleggingshakker.

Til din suksess, kollega blogger!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me