Slik publiserer du boken din nr. 2: Angi tidslinjen og budsjettet

 Tid & Kostnadsberegning

Å skrive boken selv vil være det mest tidkrevende alternativet, men dette vil variere mye fra person til person.


Noen forfattere kan fullføre et første utkast om noen uker; andre tar år. For å være på den sikre siden, planlegg å bruke 3-6 måneder på å skrive det første utkastet.

Ansette en ghostwriter? En rapport fra Writer’s Market indikerer at ghostwriting-avgifter for en bok i standardstørrelse varierer fra et lavt beløp på $ 5.000 til et høyt på $ 100.000, med et gjennomsnitt på $ 36.000. For en kortere e-bok, ser du sannsynligvis på den nedre enden av serien.

Tidslinjen vil være basert på mengden sider, innhold og ghostwriter som er ansatt.

Fase 2: Redigering

Det er viktig å ta deg tid når du redigerer en bok.

Dårlig struktur, stavefeil og grammatikkfeil og utbredte skrivefeil kan skade din troverdighet og omdømme som blogger. Bloggere kan raskt og enkelt lage e-bøker fra bloggene sine med noen få klikk ved hjelp av forskjellige verktøy og plugins – men det betyr ikke at de nødvendigvis burde.

Å publisere en bok er veldig forskjellig fra å trykke “publisere” i et blogginnlegg.

Utviklingsmessige, materielle, kopieringsmessige og korrekturlesende er alle sentrale komponenter i redigeringsverdenen og bør inngå i en forfatteres redigeringsprosess. Å bestemme hvilken type redigering boken din trenger, er viktig for å lykkes.

Utviklingsredigering

Utviklingsredigering er redigering av et prosjekt fra forslaget eller grovt manuskript til det endelige manuskriptet. Utviklingsredigering er for forfattere som har en vanskelig tid med å planlegge en bok eller bruke en bestemt skriveteknikk. På dette redigeringsnivået kan det hende at forfattere må undersøke hovedbokene til boka sine eller skrive om store deler av manuskriptet.

Substantiv redigering

Substantiv redigering arbeider for å tydeliggjøre og / eller omorganisere et manuskript for struktur og innhold.

Substantiv redigering er for forfattere som har et ferdig stykke, men føler at noe kan mangle. Fokuset er å finjustere stort bildeelementer gjennom historien. Redaktørens rolle er å hjelpe forfatteren til å se potensielle problemer fra leserens perspektiv.

Kopiredigering

Copyediting består av redigering for grammatikk, stavemåte, tegnsetting og annen mekanikk av stil, sjekk for konsistens av mekanikk og fakta, og gjennomgang av oppsettet. Copyediting er nyttig for forfattere som ønsker ytterligere hjelp til å fikse elementer av setninger, samt fokusere på elementer som detaljbeskrivelse, konsistens, tegnsetting, overholdelse av stil, flagging av copyright og juridiske spørsmål osv..

korrekturlesing

Korrekturlesing leter etter de mindre feilene som kan ha blitt savnet i løpet av kopieringsredigeringsperioden. Denne typen redigering resulterer vanligvis bare i å endre isolerte setninger, tegnsetting eller formatering, og er nyttig for forfattere som ønsker det endelige blikket før boka er tilgjengelig for publikum.

Det er fordeler og ulemper når det gjelder å redigere deg selv eller velge å outsource. Å ansette en redaktør for å hente boken din med et friskt par øyne vil spare deg for tid, forbedre språkbruken din og bidra til å videreutvikle og perfeksjonere brikken din.

Det ferdige produktet vil være mer profesjonelt enn om du gjorde all redigering på egen hånd.

 Tid / kostnadsestimat

Kostnaden for et dekseldesign kan være alt fra $ 30 til $ 4000 per omslag, og formateringen kan variere fra $ 50 til $ 300 eller høyere.

Tid for både formatering og omslagsdesign kan være dager / uker / måneder, avhengig av selskapet og / eller personen forfatteren har ansatt.

Fase 4: Publisering & Printing

E-bokutgivelse er like rask som en filopplasting, velger noen få alternativer og trykker “publiser.”

Men hvis du skriver ut, må du planlegge det i tidslinjen. Det kan ta flere uker å skrive ut bøker på forespørsel hos selskaper som LightningSource og CreateSpace, og det vil være ekstra tid og utgifter å levere leveringstid.

Du kan velge å få bestillingen raskere mot en ekstra kostnad. Med såkalte “forfengelsespublisering” -selskaper (som Lulu eller Xlibris), må du ofte bestille et visst minimum antall bøker som skal skrives ut, slik at forhåndskostnadene kan være mye høyere. Du kan også velge å gå med en “print on demand” -utgiver, som vil liste boken din på nettet, men bare trykke den opp hvis en kunde bestiller en kopi. Selv om dette sparer mye penger på forhånd, er kostnadene for hver bok ofte høyere, siden det koster mer for forlaget å bare trykke en om gangen. Å utgi boken din eksklusivt er det billigste alternativet.

Selskaper som Amazon KDP, Lulu, Smashwords og Draft2Digital er vanlige alternativer – vi går nærmere inn på de i neste innlegg i serien..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me