Slik setter du opp et RSS-drevet automatisert ukentlig nyhetsbrev på MailChimp

I følge Software Advice Survey, opplever omtrent 40% av B2B-markedsførere at potensialene de får via sin interne markedsføring via e-post er av høyere kvalitet enn potensielle kunder fra andre kilder. Ikke bare er det viktig å trekke lesere til bloggen din, men du bør gjøre ditt beste for å registrere dem på postlisten din, slik at du kan holde dem tilbake og konvertere dem til kunder.


Vi har dekket mange måter på dette nettstedet for å få kontakt med besøkende, redusere avvisningsfrekvensen og forbedre konverteringene. En måte å koble til på er via en egen mailingliste.

Hvis du noen gang har sett en uønsket e-post i innboksen din, vet du hvor irriterende det kan være å få noe du aldri har bedt om. I stedet for å vinne, vil du at leserne dine skal være glade for å se korrespondanse fra deg. Problemet som kommer inn er at de fleste bloggere er så opptatt at de bare ikke har tid til å lage vanlige nyhetsbrev også.

Gå inn på MailChimp sitt RSS Driven Automated Weekly Newsletter

Jeg er en av de bloggerne som har vanskelig for å få ut et månedlig nyhetsbrev. På toppen av det blogger og redigerer jeg for flere nettsteder så vel som mine egne. Dette betyr at nyhetsbrevet ble presset til bakbrenneren. Noen ganger ville jeg hoppe over en måned, og da jeg sendte ut et nyhetsbrev, ville jeg ha flere abonnenter avmeldt.

Dessverre hørte ikke folk fra meg hver uke, så de glemte at de abonnerte, eller de var ikke lenger interessert i et sporadisk nyhetsbrev.

MailChimp har tatt hånd om dette problemet for travle bloggere. Deres RSS-drevne nyhetsbrev kan stilles inn slik at de automatisk trekker fra RSS-strømmen. Når du har opprettet den opprinnelige malen, er alt du trenger å gjøre å legge ut dine vanlige blogginnlegg, og MailChimp vil trekke de nye fra RSS-feeden din og sende til leserne når du vil..

Du kan stille inn nyhetsbrevet slik at det går ut hver dag, ukentlig eller månedlig. Personlig anbefaler jeg en gang i uken. Du vil ikke overvelde leserne dine med for mange e-poster, men du vil være foran dem slik at de ikke glemmer deg. Nyheter fra Crabby Housewife går ut hver fredag ​​morgen. Andre blogger har jeg valgt forskjellige dager basert på når det meste av trafikken min skjer i uken i gjennomsnitt.

Slik konfigurerer du MailChimp RSS Drevet nyhetsbrev med skjermbilder

Trinn 1: Innlogging

Hvis du ikke allerede har en MailChimp-konto, er den gratis for så mange tusen e-poster i måneden. Hvis listen din begynner å vokse, er det små gebyrer, men de er kommisserte med hvor postlisten / synet ditt er i vekst. Det er vel verdt kostnaden for tjenesten for alle fordelene du får.

Trinn 2: Lag kampanje

Du kommer til å begynne med å klikke på “Opprett kampanje” for å sette opp din pågående RSS-drevne automatiserte feed.

mailchimp opprette skjermbilde fra kampanjenBegynn med å klikke på den mørkegrå “Opprett kampanje” -knappen øverst til høyre rett under oversikten.

mailchimp velger type kampanjeskjermbilde

Legg merke til i skjermdumpen over at du har 4 valg. Vanligvis går du sannsynligvis med en vanlig kampanje. Denne gangen skal du velge det fjerde valget – RSS-Driven Campaign.

Hvis du ikke har brukt RSS-drevne kampanjer før, ber MailChimp deg om at de har en RSS til e-postguide. Denne guiden er faktisk veldig nyttig for å forstå språket som trengs for å gjøre noen tilpasninger. Jeg skal dele med deg hvordan du lager en enkel, image- og utdragsdrevet samling av innlegg. Hvis du ønsker å tilpasse deg bak det, vil guiden komme til nytte.

Trinn 3: Link til RSS-feed og sett plan

mailchimp rss feed og timing screenshot

På siden som vises på skjermdumpen over, kobler du til RSS-feeden din og planlegger kampanjen din.

Vanligvis er WordPress RSS-strømmen http://yourblog.com/feed eller http://yourblog.com/wp-rss2.php. Hvis du bruker Feedburner eller noe lignende, kan det hende du også kan benytte deg av det. Personlig synes jeg at det er mye mer effektivt å trekke innlegg og holde meg oppdatert ved å lenke direkte til feeden min på nettstedet mitt.

Deretter bestemmer du hvor ofte du vil sende ut innhold. Se de grå nedtrekksboksene på skjermbildet over?

Du kan velge å sende e-postene dine hver dag til samme tid, ukentlig eller månedlig. Hvis du velger å sende hver dag, kan du også sende bare på hverdager osv. Bare fjern merket for de blå rutene ved siden av dagene du ikke vil at e-posten skal gå ut.

Klikk “Lagre”. Du blir spurt om hvilken liste du vil sende kampanjen til. Velg listen og klikk “Neste”.

Trinn 4: Design malen

Angi litt grunnleggende informasjon ved å navngi kampanjen din (dette er til bruk for deg, så jeg anbefaler noe som “Ukentlig RSS-kampanje for X-liste”. Foreløpig lar du de andre innstillingene være standard. Du kan alltid endre hilsen og sporing senere.

mailchimp design tema skjermbilde

Nå skal du designe malen din ved å velge en grunnleggende layout. Du kan selvfølgelig også velge et ferdig tema fra listen over temaer. Legg merke til hvordan jeg rullet ned i maler-delen til noen RSS-spesifikke temaer. Dette er en god idé fordi den grunnleggende kodingen vil være på plass, og alt du trenger å gjøre er å finpusse den.

I forbindelse med denne opplæringen valgte jeg Basic RSS-temaet øverst til høyre. Nedenfor er et skjermbilde av hvordan malen ser ut før noen redigering gjøres på den.

MailChimp-rss-feed-templat-basic-screen

Trinn 5: Tilpass malen

Det første trinnet ditt bør være å erstatte delen som sier “Slipp bilde her”. Dette skal være noe lett gjenkjennelig for leseren. Logoen din, overskriften på nettstedet ditt, et bilde de har sett før, osv.

Et sted som mange savner i malen er toppen av malenoverskriften som sier “Bruk dette området til å tilby en kort forhåndsvisning av e-postens innhold.” Dette er rett over bildet. Forsikre deg om at du redigerer dette eller fjerner det. Ellers er det åpenbart at du jobbet fra en mal og savnet denne detalj. Det er en liten ting, men det kan utgjøre en forskjell i om nyhetsbrevet ditt oppleves som profesjonelt eller ikke.

Trinn 6: Legge til bilder (valgfritt)

Hvis du vil legge til bilder i e-posten din, er det et par ting du sannsynligvis må gjøre. Av en eller annen grunn, da jeg la kodingen til malen for bilder (mer om hvordan du gjør det om et øyeblikk), var de fremdeles ikke. Til slutt måtte jeg installere en egen plugin, og da fungerte det perfekt.

Jeg ville prøve det uten en plugin først, siden opplevelsen din kan være annerledes. Bare angi kodingen og send en test-e-post til deg selv for å se om den fungerer. Jeg installerte MB ImageChimp RSS Feed Enhancer. Du installerer det bare og aktiverer, så er du ferdig. Det fungerte perfekt for meg. Din “kjørelengde kan variere” fra min.

Nedenfor er et skjermbilde av hvordan innleggene mine ser ut med bilder. Det er også et sammendrag av innlegg i tekst med lenker øverst i e-posten.

mailchimp e-post med bilder skjermbilde

Hvis du vil legge til bildene i malen din, legger du bare til denne kommandoen der du vil at bildet skal vises:

* | RSSITEM: IMAGE | *

Slik ser det ut i malen min slik at du kan se den i sammenheng med de andre kommandoene:

* | RSSITEM: Tittel | *

Av * | RSSITEM: AUTHOR | * on * | RSSITEM: DATE | *
* | RSSITEM: IMAGE | ** | RSSITEM: INNHOLD | *
* | RSSITEM: TWITTER | * * | RSSITEM: LIKE | *

* | END: RSSITEMS | *

Trinn 7: Fullføre nyhetsbrevet

Når du er fornøyd med hvordan malen din ser ut (husk å sende test-e-post og til og med la en annen person se over den for å være sikker på at alt er slik du vil ha det), klikker du på Neste.

Klikk på den blå knappen i nedre høyre hjørne som sier “Start RSS Feed” på siden som lastes inn. Kampanjen din vil nå bli sendt ut til alle abonnenter på neste planlagte dato.

Det kan ikke ta mer enn 30-60 minutter å sette opp ditt RSS-drevne automatiske nyhetsbrev, og det vil spare deg for mange timer i fremtiden. Du trenger aldri å bekymre deg for at en abonnent mangler et viktig innlegg, og over tid vil du sannsynligvis se listen vokse når folk deler artiklene i den..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me