Slik starter og kjører et forumnettsted

Skap en følelse av fellesskap på nettstedet ditt ved å legge til et forum. Gå gjennom 6 enkle trinn som beskriver alt fra å velge en plattform for forumet ditt til å sette opp administrative regler.


Fordeler med å opprette et forum

Fra et nettstedseiers synspunkt er forumet bra av følgende grunner.

  • Måten for leserne dine å samhandle med hverandre.
  • Auto-generering av innhold og nettstedstørrelse.
  • Enkel måte å raskt svare på leserens spørsmål eller svare på mange lesere samtidig.
  • Bygger en følelse av fellesskap blant besøkende.
  • Kan tiltrekke seg nye lesere.

Anbefalt forumvert: SiteGround, InMotion Hosting, A2 Hosting *.

* Tilknyttede lenker.

Trinn 2: Konfigurer

Når du har vært lokalisert, er det på tide å bestemme hvilken type forum du vil sette opp på nettstedet ditt. Det er mange forskjellige typer programvare du kan bruke, og hver har sine egne spesielle fordeler.

Muut

Muut

Besøk online: www.phpbb.com

phpBB er et open source forum. Du installerer programvaren på din egen hjemmeside og bruk av den er helt gratis, annet enn avgifter for webhotell.

Fordi det er åpen kildekode, kan du finne online hjelp fra forskjellige utviklere som vil hjelpe deg med å finpusse forumet ditt til å bli helt tilpasset. Stildatabasen har hundrevis av pakker med styling og bilder som vil hjelpe deg med å tilpasse forumet ditt ytterligere.

Enkle maskiner

enkel maskin

Besøk online: http://www.vbulletin.com

vBulletin er en av få forum-programvareløsninger som tilbyr muligheten både å være vertskap på ditt eget nettsted eller å bruke skyserverne deres til å være vert for forumet ditt. Hvis du ikke er veldig teknisk, er skyen (prisen starter på $ 15 / mo) sannsynligvis den enkleste løsningen for deg å begynne med. Du kan få ditt forum lansert på omtrent 15 minutter og tilpasse det slik at det passer din smak og samsvarer med det generelle utseendet på nettstedet ditt.

MyBB

MyBB

Besøk online: https://www.kunena.org

Kunena tilbyr et annet alternativ for et forum og er spesielt for de som driver nettsteder på en Joomla-plattform. Kunena er egentlig en utvidelse. Det er et gratis forum og krever ikke at du skriver noen hacks eller broer for å bruke funksjonene.

bbPress bbPress

Besøk online: https://vanillaforums.org

Vanilla er en annen løsning som lar deg enten bruke den som åpen kildekode-programvare som du er vert for på ditt eget nettsted, eller du kan bruke deres skybaserte løsning. Du kan prøve deres skybaserte løsning i en måned gratis for å se hva du synes om funksjonene som er inkludert. Open source-alternativet gir samfunnsstøtte, men ingen offisiell teknisk support.

Trinn 3: Lage forumregler

Når du har fått den faktiske programvaren på plass, før du åpner forumet ditt for brukere, vil du komme med et sett med regler for å veilede atferd på nettstedet ditt. De fleste nettforum implementerer regler på følgende områder:

  • Diskriminerende kommentarer
  • Stygt språk
  • Invitende innlegg
  • Spam og egenreklame
  • Eksterne linker

Selvfølgelig vil du vurdere temaet ditt og tenke på hvilke problemer som mest sannsynlig vil oppstå rundt det emnet. Det er også en smart idé å studere vilkårene for bruk av andre fora. Når du har implementert reglene dine, legg dem inn i en topp, klebrig tråd, slik at nye medlemmer forstår reglene. Det kan også være lurt å be dem om å gå med på TOS når du registrerer deg for å få tilgang til forumene.

Besøk online: jobs.problogger.net

Oppstart nasjon

Startup Nation er et nettsted som henvender seg til folk som ønsker å starte en ny virksomhet. Det er tusenvis av emner i sitt nettforum å velge mellom. Titusenvis av brukere diskuterer forskjellige problemer. Noe av det som fungerer bra med dette forumet er hvor strømlinjeformet og organisert det er. Uansett hvilket tema du trenger hjelp med, kan du ganske enkelt gå på hovedsiden til forumet og finne riktig kategori.

Informasjonen går fra grunnleggende til avanserte.

oppstartsnasjonSkjermbilde av StartupNation.com.

Besøk online: www.warriorforum.com

Professional Pilots Rumor Network

Noe av det gode med nettfora er at du kan sentrere samtalen rundt et veldig nisjeemne. PPRuNe er et nettsted som bare er et forum. De tilbyr samtale for profesjonelle piloter. Temaer inkluderer veldig spesifikke områder, for eksempel: Rotorheads (for helikopterpiloter), Cabin Crew (for flyvertinner), ATC-problemer, samt beredskapsplanlegging.

I utgangspunktet, hvis det på en eller annen måte handler om flyging, så er det et tema for det. Det som er så unikt med dette nettstedet, er hvor fokusert det er på en bestemt bransje. Det er en smart strategi å se hva andre fora om det samme emnet er der ute og å finpusse ditt litt, så det er unikt.

ppruneSkjermbilde av PPRuNe.org

Besøk online: forums.somethingawful.com

Høgskolekonfidensiell

College Confidential er et annet nettsted som i utgangspunktet er et stort forum.

Nisjen for dette nettstedet er studenter og studenter som snart kommer til å være. En av tingene dette nettstedet gjør spesielt godt, er å tilby verktøy som hjelper demografisk målgruppe. Hvis du for eksempel går til College Confidential, vil du finne begge måtene å samhandle på og gratis ressurser for å hjelpe deg med å finne et college, søke stipend, finne ut hvilket college som passer best for dine behov og mer..

høgskolen fortroligSkjermbilde av CollegeConfidential.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me