The White Screen of Death: Hva gjør du når WordPress-nettstedet ditt er nede

Det er hvert nettstedseiers verste mareritt – og det er mer vanlig enn du kanskje tror.


Du besøker nettstedet ditt, men alt innholdet du jobbet så hardt med mangler. I stedet blir du konfrontert med obskure, sjargongfylte feilmeldinger, eller verre: en blank, hvit skjerm uten ledetråder å følge.

Nylig skjedde det med meg. Alle nettstedene mine ville plutselig ikke lastet, og i stedet viste feil “tilkoblet tidsavbrudd”. Jeg innrømmer at jeg fikk panikk litt! Men jeg klarte å ta skritt for å komme meg, og fortsetter å ta skritt for å forhindre at det skjer igjen.

Nettstedet ditt går ned gjør vondt, spesielt hvis du er avhengig av at det skal tjene inntektene dine. Hvert øyeblikk det er nede kan koste deg salg, kundeemner og inntekter.

Står du overfor en hvit skjerm med død, eller er du bekymret for hva du skal gjøre når det skjer med deg? Da er dette innlegget noe for deg.

Trinn 0: Gjør en kunngjøring

Dette er “trinn 0” fordi det ikke egentlig er et feilsøkingstrinn, men det er likevel nødvendig.

Når nettstedet ditt er nede, er det avgjørende å holde publikum i sløyfen.

Når en besøkende besøker nettstedet ditt og det er utilgjengelig, blir de forståelig frustrerte. Det er ditt valg om du vil lindre den frustrasjonen, eller la den vokse til sinne.

Hvis du holder kontakten og forklarer publikum hva som skjer og når de kan forvente at nettstedet ditt skal være tilbake, vil de være mye mer tålmodige og forståelsesfulle.

Hvis du ikke holder dem i løkka, kan de bli sinte på merkevaren din, eller bestemmer deg for å besøke en konkurrent i stedet.

Gode ​​nyheter er at det er enkelt å forhindre dette. Bare hold dem i løkka ved å:

 • Avgi en kunngjøring på sosiale medier. Hold det kort, men gi publikum en klar ide om hva som skjer og når de kan forvente deg tilbake.
 • Sende en rask e-post til listen din hvis du tror nettstedet ditt vil være nede i mer enn et døgn.
 • Plassere en melding på nettstedet ditt (hvis du er i stand til det). Hvis nettstedet ditt fortsatt er oppe og du kan gjøre endringer i WordPress-oversikten, bruker du en plugin som Ultimate Coming Soon Page for å vise en vedlikeholdsside for de besøkende, slik at de ikke ser et ødelagt nettsted.

Trinn 1: Analyser feilen

Legg merke til hvilke feilmeldinger (hvis noen) du får, og ta skjermbilder. Dette vil være avgjørende for feilsøkingsprosessen, enten du gjør det selv eller søker hjelp fra en ekspert.

Vanlige feil du kanskje ser inkluderer:

 • Tilkoblingen er utløpt: Dette er en feil nettleseren din kan gi deg hvis den venter for lenge på å koble til og få de nødvendige dataene for å vise nettstedet ditt. Det kan være forårsaket av et problem med internettforbindelsen din, innstillinger på enheten din (for eksempel en brannmur), webhotellfirmaet eller selve nettstedet ditt. Dette skjedde med nettstedet mitt, og det viste seg å være et midlertidig problem med vertsselskapet mitt, Bluehost.
 • 404 ikke funnet: Dette skjedde på en av nettstedene mine etter strømbruddet. Hjemmesiden fungerte fint, men individuelle blogginnlegg så ut til å mangle. Det viste seg at .htaccess-filen på en eller annen måte var blitt slettet under brudd på nettstedet.
 • Server ikke funnet: Denne feilen kan være forårsaket av internettforbindelsen din, eller av et problem med webhotellet eller domenetjenesten. Det er sjelden forårsaket av en WordPress-feil i temaene eller plugin-filene.
 • Blank hvit skjerm: En blank hvit skjerm er vanskelig å feilsøke fordi det ikke er noen åpenbar informasjon å gå av. Det er ofte forårsaket av et problem med koden til nettstedet ditt, enten i WordPress eller en tema- eller plugin-fil.
 • Feil ved etablering av en databasetilkobling: Dette er en veldig vanlig WordPress-feil som ofte er forårsaket av et problem med konfigurasjonen av wp-config-filen, for eksempel feil databasenavn eller passord. Det kan også være forårsaket hvis databaseserveren din ikke reagerer av en eller annen grunn (et problem med webhotellet), eller hvis databasen er blitt ødelagt.
 • Tilfeldige kodefeil på nettstedet ditt: Nettstedet ditt kan vises bra bortsett fra at det viser feilkoder på noen sider eller på dashbordet ditt, for eksempel “funksjon ikke funnet” eller “uventet slutt.” Dette kan være forårsaket av en plugin eller et tema, eller av en korrupsjon av dine kjerne WordPress-filer.

Sørg for at det ikke bare er deg

Forhåpentligvis er det slik at alle andre kan se nettstedet ditt helt fint.

Forsikre deg om at det ikke bare er nettleseren din, datamaskinen eller internettforbindelsen din:

 1. Tøm nettleserbufferen din
 2. Sjekk nettstedet ditt på DownForEveryoneOrJustMe.com
 3. Besøk nettstedet ditt med en annen nettleser
 4. Prøv å bruke en annen enhet (smarttelefonen, nettbrettet, den bærbare datamaskinen)
 5. Bruk en annen internettforbindelse (Wi-fi), eller be en venn om å se på den

Hvis nettstedet ditt vises bra i en annen nettleser, enhet eller internettforbindelse, har du identifisert hvor problemet ligger. Det kan hende du må få hjelp til å fikse enheten eller tilkoblingen, men nettstedet ditt er fremdeles oppe!

Trinn 2: Feilsøk WordPress

Hvis problemet ikke er med enhetene dine eller internettforbindelsen, kan det være med WordPress-nettstedet ditt.

Tenk tilbake på de siste endringene du har gjort. Har du nylig:

 • Oppdaterte din kjerne WordPress-versjon
 • Endret innstillinger
 • Endret funksjoner.php-filen eller andre filer
 • Installert, avinstallert eller oppdatert temaer eller plugins

Hvis du kan, kan du prøve å reversere eventuelle nylige endringer eller gjenopprette fra en nylig sikkerhetskopi for å se om det løser problemet.

Slik feilsøker du WordPress

For generell feilsøking av WordPress, prøv først å logge deg på WordPress-dashbordet. Hvis du ikke kan det, kan det være et hostingproblem, og ikke et problem med nettstedet ditt. Du bør likevel prøve følgende feilsøkingstrinn via hostingkontoen din eller en FTP-klient. Hvis du er innelåst, kan du sjekke Vishnos innlegg om mulige grunner til å bli låst utenfor WP-administratoren din.

Deretter kan du prøve å bytte til standard WordPress-tema for å se om det løser problemet.

Hvis den ikke gjør det, kan du prøve å deaktivere alle programtilleggene dine for å se om det løser problemet. Hvis det gjør det, kan du aktivere programtilleggene dine én for én for å finne ut hvilken som forårsaker problemet.

Hvis et tema eller en plugin forårsaker problemet, kan du kontakte utvikleren for support, og bruke et alternativt tema eller plugin i mellomtiden.

Slik løser du databasekorrupsjon

Noen WordPress-problemer er forårsaket av en ødelagt database. Hvis du får en feil i databasetilkoblingen, og du er sikker på at påloggingsinformasjonen din i wp-config-filen er riktig, kan du bruke en innebygd WordPress-funksjon for å prøve en databasereparasjon. Sjekk ut Lauris innlegg om feilsøking når din WordPress-migrering til en ny vert blir et mareritt for en trinnvis veiledning for å reparere databasen.

Trinn 3: Sjekk webhotellet ditt

Hvis du har logget på hostingkontoen din og ikke finner noen problemer, men nettstedet ditt fremdeles er nede – eller hvis du ikke har tilgang til hostingkontoen din i det hele tatt – er sjansen stor for at problemet er hos webhotellet ditt.

Du kan sjekke vertsens nettsted og sosiale mediekontoer for å se om de har kunngjort problemer. Du kan finne ut at de er nede for planlagt vedlikehold, og det kan være informasjon om når du kan forvente at nettstedet ditt skal være sikkerhetskopi.

Hvis ikke, er neste trinn å kontakte support. Avhengig av hvilken type støtte webhotellet tilbyr, kan det hende du kan ringe dem eller starte en live chat for å få øyeblikkelig støtte, eller det kan hende du må sende inn en supportbillett.

Da nettstedet mitt gikk ned, prøvde jeg å få øyeblikkelig støtte via live chat, men ventetidene satt fast på 30 minutter, så jeg måtte sende inn en supportbillett i stedet. Da supportbillettene mine ble ubesvart i flere uker, visste jeg at det var på tide å bytte verter. Mens Bluehost pleide å tilby en god service, la jeg også merke til at nettstedets hastigheter var blitt mye saktere enn de pleide å være. Siden jeg uansett har ment å oppgradere hosting, bestemte jeg meg for å få VPS-hosting med InMotion i stedet.

Et unne for forebygging …

For å komme deg raskt etter et stedbrudd, må du være forberedt før det skjer. Forsikre deg om at du har et godt, pålitelig webhotellfirma og at du regelmessig tar sikkerhetskopi av nettstedet ditt. Gjør deg kjent med supportalternativene for webhotell slik at du vet hvor du skal hen hvis du trenger hjelp i en hast.

Når tiden kommer, vil du være forberedt og kunne komme deg raskt når nettstedet går ned.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me