Vad du ska göra när någon stjäl ditt unika webbplatsinnehåll

Du har spenderat otaliga timmar på att undersöka den perfekta artikelidén. Du såg till att du hade en unik lutning, att nyckelorden var helt rätt och att artikeln var av hög kvalitet och skulle rankas bra i sökmotorerna. Efter att ha slavat över artikeln är du glad att se att när människor söker efter en viss fras att din artikel kommer upp nära toppen av resultatsidan.


Ditt hårda arbete lönar sig med en trevlig ökning av trafiken när trafiken plötsligt sjunker och din sida inte visas på Google-sökningar som den var. Du kanske bara är offer för skrapning av innehåll.

“Tyvärr finns det en bloggvärld som vi alla måste ta itu med förr eller senare – skrapa innehåll. Det är när någon stjäl ett inlägg eller en artikel som du skrev och publicerar det på sin egen webbplats. ” – Melanie Nelson, Blogging Basics 101

Kommer det verkligen att skada din webbplats trafik?

Den goda nyheten är att någon som stjäl ditt innehåll kanske inte skadar din webbplats så illa som tidigare.

En av de nya funktionerna i Googles algoritmförändringar är att de kan se var det ursprungliga innehållet har publicerats i de flesta fall och kommer att straffa webbplatser som kopierar andras arbete. Den dåliga nyheten är att det kan tappa bort vissa läsare som inte känner till eller uppmärksammar vem som skrev artikeln, men bara vill ha information om ämnet.

En annan sak är att tänka på är helt enkelt det faktum att någon annan tar kredit eller skummar ditt hårda arbete. De stjäl din tid, vilket är värt oavsett vilken timpris du kan vara eller vilka intäkter du normalt skulle göra på den artikeln. Om du är som de flesta bloggare, även om någon som stjäl ditt arbete inte påverkade din trafik en gång, gillar du inte idén att någon luta sig tillbaka och ta det lugnt medan du gör allt arbete och de skördar fördelarna.

Hur kan du fånga kopikatter?

innehållstjuv

Lyckligtvis behöver du inte vänta på att läsaren påpekar plagieringen eller snubblar över den på egen hand. Det finns flera verktyg som kan hjälpa dig att upptäcka innehållstjuvar snabbt och enkelt.

Copyscape

Ginny Soskey, över på HubSpot, föreslår att du använder Copyscape i den här artikeln för att spåra stöld av ditt skrivande.

Även om Copyscape länge har använts av lärare för att fånga elever som lurar, kan du också ansluta din webbplatsadress till sökrutan och den kommer att berätta var annars på Internet att innehållet visas. Ställ in en påminnelse i din kalender för att kontrollera ungefär en gång i kvartalet för innehållsskrapning. Copyscape erbjuder en tjänst som heter CopySentry som övervakar sidor för att se om de skrotas. Men om din blogg är stor, kan det hända att det inte är kostnadseffektivt.

Läs också – Avoiding and Fighting Plagiarism in Blogging: Why Copyscape (and other tools) Matters.

Google-varningar

Ställ in Google Alerts. Google erbjuder den här funktionen för att hjälpa dig hitta intressant nytt innehåll, men du kan säkert använda den för att spåra nyckelfraser i dina artiklar och få meddelande om dessa fraser kopieras av någon annan. Om du skapar en stor mängd innehåll, kanske du vill överväga en unik sökfras i slutet av dina artiklar och ställa in en enda varning för den fångstfrasen. Annars kan din inkorg bli överväldigad av Google-aviseringar.

RSS Footer Plugin

Om du driver en WordPress-blogg lägg till RSS Footer-plugin.

Detta lägger till en rad text du väljer till alla kopierade innehåll. Så du kan till exempel lägga till några ord och en länk. Visst kan en tjuv välja att ta bort den informationen, men vissa kommer att behålla den och åtminstone får du en länk tillbaka om några ord eller ett stycke kopieras här och där. Jag skulle bara överväga den rättvisa användningen.

Är personen en tjuv eller bara oinformerad?

Låt oss säga att du ansluter din webbplats till Copyscape och upptäckte att någon har lyft en hel artikel och placerat den på sin webbplats. Innan du vidtar åtgärder, och vi ger dig stegen att följa nedan, försök att bestämma om personen är ny på Internet och kanske bara inte förstår plagiering eller om han vet exakt vad han gör och inte bryr sig.

Den första kanske bara behöver information för att förstå hur mycket av ditt arbete som kan citeras eller hur man får tillstånd att skriva ut artiklar medan den andra kommer att bli svårare att hantera.

Nya bloggare kanske letar efter utmärkt innehåll och inte inser etiketten med bloggning.

Jag vet att det är svårt att föreställa sig i denna tid att de inte skulle förstå grunderna i att stjäla en annans innehåll, men det är möjligt. Ge dem nytta av tvivel vid din första kommunikation, såvida det inte är uppenbart att du har att göra med en innehållsskrapningswebbplats. Du kan ha bättre tur att ta bort innehållet snabbt och till och med skapa en kontakt i processen som kommer att länka till din webbplats och berätta för andra vilken trevlig bloggare du är och att besöka dig ofta.

Steg för att ta bort ditt stulna innehåll

Steg # 1: Ta skärmbilder och samla ditt bevis

Så snart du hittar en skrapad artikel på en annan webbplats, ta skärmdumpar och spara dem.

Dessutom vill du samla bevis för att innehållet är ditt ursprungliga verk, inklusive:

  • Originaldokument, helst med skapelsedatum
  • Skärmbilder av innehåll på din egen webbplats
  • Skärmdump av resultaten i Copyscape som visar innehållet har kopierats ordboken
  • Dokument från din forskning, till exempel anteckningar eller sökhistorik från din webbläsare

Steg 2: Bestäm om det är rättvist bruk eller inte

Innan du vidtar åtgärder, avgör om webbplatsen använder ditt innehåll rättvist.

Rättvis användning har några grå kanter.

Använde den andra webbplatsägaren en kort offert från dig, som jag gjorde ovan och källan var den offerten kom från? Detta skulle vara rättvist. Det kan faktiskt vara till nytta för din webbplatstrafik, eftersom det inte tar ditt fullständiga arbete eller försöker lämna det som sitt eget arbete när det inte är det. Men om webbplatsen lyft upp hela artikeln är det inte rättvist bruk. Sara Bird publicerade en mycket detaljerad beskrivning av vad som utgör rättvis användning på Moz.com.

En viktig sak att notera är att rättvis användning alltid tillskriver de ursprungliga orden till författaren av dessa ord.

Steg 3: Kontakta webbplatsägaren direkt

Hitta webbplatsägaren. Du kan vanligtvis hitta kontaktinformationen under “Kontakta oss” eller “Om oss”. Om informationen inte är lättillgänglig, prova:

  • Söka i källkodens metataggar. För Mozilla Firefox, gå till “webbutvecklare” och sedan “sidkälla”. För Internet Explorer går du till “Visa” och sedan “Källa” eller trycker på Ctrl + U. Sök nu efter ”mailto” och se om det finns ett e-postmeddelande i källkoden.
  • Besök WHOIS och se om kontaktinformation finns för webbplatsägaren.
  • Sök efter webbplatsen på DNS-saker.

Om möjligt, skicka dem både ett e-postmeddelande och ett snigelbrev. Brevet ska ange vad problemet är, vad du vill att de ska göra och inkludera ett datum du behöver höra tillbaka från dem senast. Här är ett exempel på en bokstav:

Kära Mr. Smith:

Den 1 oktober 2007 publicerade jag en artikel med titeln "Mest fantastiska innehåll någonsin" på min blogg MostAmazingBlog.com.

Innehållet i den artikeln visas ord för ord på din webbplats. Detta överskrider rättvis användning och tillskrivs inte den ursprungliga författaren.

Detta är mitt upphovsrättsskyddade innehåll och jag behöver för dig att ta bort detta innehåll från din webbplats omedelbart.

Svara på detta brev senast den 2 december 2013. Jag kan nås på 555-555-5555 eller via e-post på

vänliga hälsningar,

Fantastisk författare

Vanligtvis försvinner innehållet men du får kanske inte svar på ditt brev.

Det är okej. Du har uppnått ditt mål och innehållet tas bort. Andra gånger kan du få ett ursäktbrev om att personen inte insåg att de stjal ditt innehåll. Naturligtvis var de tvungna att veta att det var ditt innehåll, men det är bäst att vara nådig.

Som nämnts ovan förstår vissa människor verkligen inte netikett. Förhoppningsvis har han eller hon bara lärt sig en värdefull lektion för framtida referens.

Steg 4: Skicka in en DMCA-klagomål

Om du inte får ett svar på dina brev före det angivna datumet eller den andra webbplatsägaren vägrar att ta bort ditt upphovsrättsskyddade material, kan du behöva lämna in ett klagomål enligt Digital Millennium Copyright Act.

Webbhotellhotell kan vara ansvarigt för intrång i upphovsrätten om de inte ger dig möjlighet att lämna in ett klagomål eller inte undersöka klagomålet.

Först kan du använda en tjänst som WHSR Web Host Spy för att spåra webbhotellföretaget. Det kan också listas via WHOIS.

Enligt Bob Nicholson på ArtChain:

Skicka DMCA-agenten ett meddelande om borttagning. Identifiera tydligt webbadressen och materialet som kränker din upphovsrätt.

Ge ett uttalande om att du är upphovsrättsägare (tillsammans med underlag om du kan tillhandahålla det) och be dem ta bort innehållet i enlighet med Digital Millennium Copyright Act.

Electronic Publishing Industry Coalition (EPIC) erbjuder ett exempel på ett nedtagningsbrev på deras webbplats som du kan använda för att kontakta värdföretaget. Du kan också arkivera en DMCA hos Google och de kan blockera sidan från sina servrar.

DMCA erbjuder också avhämtningstjänster. Deras proffs kommer att hantera att skicka brevet och de erbjuder till och med en garanti för att innehållet kommer att tas bort. Du måste naturligtvis fortfarande samla in dina bevis.

DMCA

Steg 5: Vidta rättsliga åtgärder

Om innehållet fortfarande finns på webbplatsen måste du avgöra om det är värt att vidta rättsliga åtgärder.

Kanske är värdföretaget bosatt utanför USA och omfattas inte av amerikanska upphovsrättslagar, till exempel. Tänk på att det är dyrt att anställa en advokat. Detta kanske helt enkelt inte är värt kostnaden och förvärringen. Men om du har massor av extra pengar och vill göra en poäng måste du anställa en advokat som är välbevandrad i internationella upphovsrättslagar.

Förhindra tjuvar på framsidan

Den bästa åtgärden är att säkerställa skyddsåtgärder för att förhindra att tjuvarna i främre delen. Det är lättare att lägga till några funktioner för att göra det svårare att kopiera ditt innehåll än att försöka ta bort det när digital piratkopiering inträffar.

Lägg till plugins, till exempel RSS-plugin som nämns ovan. Inaktivera högerklickning och kopiering på din webbplats (detta kan göras med ett plugin för WordPress-webbplatser). Lägg till meddelanden som tydligt anger att ditt innehåll inte kan kopieras och ge en e-postadress för dem som har frågor. Lägg till ett banner på din webbplats som visar att den är DMCA-skyddad.

Du kanske till och med vill skriva en artikel om vad digital piratkopiering är och länka till den från var och en av dina artiklar i sidfoten. Överväg att titta på det något som “Stopp! Kopiera inte den här artikeln ”.

Om du skriver tillräckligt med innehåll blir du någon gång offer för digital piratkopiering. Håll dig lugn, arbeta genom stegen ovan och dina chanser att ta bort ditt stulna innehåll kommer att förbättras.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me